יאללה להסתער, הורדת המיסים המצופה התרחשה הבוקר

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שר אוצר כישלון. נכון פה זה לא המקום לדברי פוליטיקה סליחה. אבל עניי עירך והנכים עדיף על כל . מתנת בחירות כזאת או אחרת.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
אתם מבינים שמס הקניה הוא על מחיר היבוא. כלומר, אם מוצר עולה 2000 שקל, היבואן קונה ב-1000, 15% מס קניה זה 150 ש״ח.

עכשיו תעשו את המכפלות. ההנחות שאנחנו מקבלים ברכישה ״רסמית״ היא גדולה לאין שיעור מאשר ה-15 אחוז ממחיר היבוא.

אין כאן שום בשורה, לא ״נפל דבר״. מדובר בהכרזה שלא תשפיע על שוק האודיו הזה שאנחנו משחקים בו.
אולי, ורק אולי על טלוויזיות ומקררים. ומי אמר בכלל שהם יגלגלו את ההנחות הללו לצרכן?
ההנחה למעשה היא 18% מכיוון שהמעמ מחושב על מס הקניה כך שמעכשיו במקום לשלם 35% מיסים על מגברים ורמקולים היבואנים ישלמו רק 17% מע''מ.
18% על מחיר הרכישה כמובן ולא על הריטייל יכול להיות משמעותי דווקא לנו, שקונים בהרבה כסף מוצרים מאוד יקרים. תחשוב שעל רמקולים במאה אלף ההנחה יכולה להיות סביב ה- 10.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מס רכישה זה 15%.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ההנחה למעשה היא 18% מכיוון שהמעמ מחושב על מס הקניה כך שמעכשיו במקום לשלם 35% מיסים על מגברים ורמקולים היבואנים ישלמו רק 17% מע''מ.
18% על מחיר הרכישה כמובן ולא על הריטייל יכול להיות משמעותי דווקא לנו, שקונים בהרבה כסף מוצרים מאוד יקרים. תחשוב שעל רמקולים במאה אלף ההנחה יכולה להיות סביב ה- 10.
מס קנייה על מחיר FOB (מחיר יצרן ליבואן)
המע"מ לצרכן הוא על מחיר הקנייה מהיבואן.
הורדת 15% מס הקנייה על רמקול - החיסכון האמור להיות לצרכן הוא משהו בסביבות 6% - 8% ממחיר הקניה כיום.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
נמר ורוזי- המעמ לא מחושב על מס הרכישה?
זה מוסיף עוד כמעט 3% לכן הגעתי ל18%.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כנראה שכן. אבל המס קנייה הוא על מחיר היבואן והמע"מ שהצרכן משלם הוא על מחיר הקנייה שלו.
שני מחירים שונים

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תקנו אותי אם אני טועה,לא אמור להיות שנוי מבחינת כדאיות יבוא מחו"ל לעומת קניה מיבואן בארץ, כי לדעתי המס המבוטל אמור להשפיע באותה מידה על היבוא האישי וגם על ההנחה שיכול לתת היבואן למוצר. אני מפקשש משהו?

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
תקנו אותי אם אני טועה,לא אמור להיות שנוי מבחינת כדאיות יבוא מחו"ל לעומת קניה מיבואן בארץ, כי לדעתי המס המבוטל אמור להשפיע באותה מידה על היבוא האישי וגם על ההנחה שיכול לתת היבואן למוצר. אני מפקשש משהו?

כן, כמו אותו תרנגול הודו שחשב
על יום ראשון ובשבת שחטו אותו ;)

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
אין אף כלכלן בקהל ?
אני לא זוכר כלום מהלימודים שלי..
אבל מה שאני זוכר שיש "יד נעלמה" שמסדרת את השוק ושומרת על שיווי משקל בין היצע לביקוש.
היבואנים יהיו חייבים להוריד את המחירים כי אחרת יווצרו ארביטראז'ים כל כך גדולים בין יבוא אישי לבין קניה בארץ שאפילו אלו שנמנעים מיבוא אישי בכל מצב, ימצאו עצמם עושים זאת.
בכמה היבואנים יורידו ? בהכללה, בהכי מעט שהם יצטרכו כדי לשמור על רמה דומה של רווחים
שיעור ההוזלה לא נגזר באופן ישיר מהמס, יש עוד הרבה מאוד פרמטרים.
יש מוצרים שאנשים ממש לא ירצו לייבא לבד, או מקומות שמהם לא יירצו לייבא לבד, אז הם לכאורה יצטרכו להוריד פחות, אבל זה רק בשלב ראשון.
אח"כ תיווצר תחרות קשה לאותם מוצרים ע"י מוצרים ממדינות שיחסית קל לייבא מהם לבד כמו אנגליה\גרמניה וכולי וגם הם יצטרכו להוריד.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
לא מסכים.
זה דווקא טוב שכל נובוריש שמגיע עם מזוודת מזומנים יתן חצי מה ממון הגנוב לקופה

בעזרת השם תהיה רכבת קלה עוד מעט

לא מענין אותי מכל הנובורישים. מענין אותי מפשוטי העם שנוהגים ברכבים לא מטופלים מבחינה בטיחותית, מה שמביא לבסוף לסיכון הציבור.

חלקי בטיחות לרכב אמורים להיות זולים, אבל ממש זולים, כדי שיאפשר לכלל הנהגים לבצע טיפולים בזמן.
נכון שאפשר לבצע טיפולים עם חלפים לא מקוריים והמחיר די סביר, אך אותם החלפים, אינם משתווים ביכולתם ובעמידותם מול החלפים המקוריים.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83

הנה אני מתקן ומדייק. קרא לאט.
אתה לא טועה אם אתה והיבואן קונים את המכשיר באותו מחיר.
אלא מה-
ב- 99.99% מהמקרים זה לא המקרה. היבואן יקנה במחיר זול משמעותית ממה שאתה קונה.

מי ששכח את שעורי הכלכלה אזכיר לו את המונחים
ביקוש קשיח
ביקוש גמיש

ועכשיו - ככל שעקומת הביקוש קשיחה יותר כך הפחתה/העלאה של מס תשפיע יותר על הצרכן מאשר על היצרן/היבואן.

עכשיו- הקטע הקשה שאין לי שום דרך להעריך..(במדוייק)
כמה הביקוש גמיש או קשיח.
יש מספר משתנים שקשה להעריך את משקלם בקביעת גמישות הביקוש.

עד כאן להבוקר

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה לא טועה אם אתה והיבואן קונים את המכשיר באותו מחיר.

בהתייחס לעובדה שהצגת ש"היבואן ואני לא קונים את המוצר באותו מחיר " אז לדעתי המצב הישן מול המצב החדש אינו שונה מבחינת היחס בעלויות של יבוא עצמי מול רכישה מיבואן.

במילים אחרות, אם היבואן לא ישנה את ה-Markup שלו עקב המצב החדש אז יחס המחיר בין יבוא עצמי לעומת רכישה מיבואן ישאר זהה במצב החדש כבעבר.

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
רוברט
מה אתה רוצה לקנות עכשיו, אחרי שירדו המיסים?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
רוברט
מה אתה רוצה לקנות עכשיו, אחרי שירדו המיסים?

אינטרקונקטים כמו של נמר :rolleyes: (נאמר בהומור כמובן).

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
מה קורה עם טובין שמגיע בסוף השנה, כמה ימים לפני 2018?

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מה קורה עם טובין שמגיע בסוף השנה, כמה ימים לפני 2018?

תהיה יותר ספציפי לגבי הגדרת טובין.
כעקרון מה שחל עליו בעבר מס קניה- הרי ששעור המס החדש יחול (ככל שיחול) עם פרסום ברשומות (ילקוט הפרסומים).
לגבי מוצר שחל עליו מכס והתקבל כמה ימים לפני 2018 הרי שהמכס יחול על מוצר זה.
לעניין המכס נקבע שתוקם ועדה ברשות המיסים ...בקיצור- המכסים לא ירדו כ"כ מהר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור