ההנחה למעשה היא 18% מכיוון שהמעמ מחושב על מס הקניה כך שמעכשיו במקום לשלם 35% מיסים על מגברים ורמקולים היבואנים ישלמו רק 17% מע''מ.אתם מבינים שמס הקניה הוא על מחיר היבוא. כלומר, אם מוצר עולה 2000 שקל, היבואן קונה ב-1000, 15% מס קניה זה 150 ש״ח.
עכשיו תעשו את המכפלות. ההנחות שאנחנו מקבלים ברכישה ״רסמית״ היא גדולה לאין שיעור מאשר ה-15 אחוז ממחיר היבוא.
אין כאן שום בשורה, לא ״נפל דבר״. מדובר בהכרזה שלא תשפיע על שוק האודיו הזה שאנחנו משחקים בו.
אולי, ורק אולי על טלוויזיות ומקררים. ומי אמר בכלל שהם יגלגלו את ההנחות הללו לצרכן?
מס קנייה על מחיר FOB (מחיר יצרן ליבואן)ההנחה למעשה היא 18% מכיוון שהמעמ מחושב על מס הקניה כך שמעכשיו במקום לשלם 35% מיסים על מגברים ורמקולים היבואנים ישלמו רק 17% מע''מ.
18% על מחיר הרכישה כמובן ולא על הריטייל יכול להיות משמעותי דווקא לנו, שקונים בהרבה כסף מוצרים מאוד יקרים. תחשוב שעל רמקולים במאה אלף ההנחה יכולה להיות סביב ה- 10.
תקנו אותי אם אני טועה,לא אמור להיות שנוי מבחינת כדאיות יבוא מחו"ל לעומת קניה מיבואן בארץ, כי לדעתי המס המבוטל אמור להשפיע באותה מידה על היבוא האישי וגם על ההנחה שיכול לתת היבואן למוצר. אני מפקשש משהו?
מה הנמשל?
לא מסכים.
זה דווקא טוב שכל נובוריש שמגיע עם מזוודת מזומנים יתן חצי מה ממון הגנוב לקופה
בעזרת השם תהיה רכבת קלה עוד מעט
OKהדיון הזה כרגע זו לא מציאות,
המציאות אני מניח תהיה שונה בתכלית.
תקנו אותי אם אני טועה,לא אמור להיות שנוי מבחינת כדאיות יבוא מחו"ל לעומת קניה מיבואן בארץ, כי לדעתי המס המבוטל אמור להשפיע באותה מידה על היבוא האישי וגם על ההנחה שיכול לתת היבואן למוצר. אני מפקשש משהו?
אתה לא טועה אם אתה והיבואן קונים את המכשיר באותו מחיר.
רוברט
מה אתה רוצה לקנות עכשיו, אחרי שירדו המיסים?
מה קורה עם טובין שמגיע בסוף השנה, כמה ימים לפני 2018?