לא רק מלכודות בס גם סופגים ודפיוזרים ,ויש לציין שגם הצבה בחלל משנה את הפיזור והאנרגיה.יופי של סיכום בנושא טיפול אקוסטי למול השימוש ב RC.
ברשותך הערה קטנה, גם בטיפול אקוסטי ניתן להשתמש במדידות אקוסטיות כדי לאפיין את החדר ולכוון את הטיפול ואף בתוכנות סימולציה כדי לתכנן את מיקום ומספר מלכודות הבס הנדרשות.
כבעלים מאושר של סטורם הלוואי והיה להם מוצר כזה. כרגע אין. אני כותב כרגע כי להערכתי (הערכה בלבד, לא ידיעה!) מוצר דו ערוצי (סטריאו) נמצא בצנרת. אני כותב זאת על סמך מוצר מפתיע שהוציאה החברה בסוף 2023 - רסיבר רב ערוצי. עד הוצאת הרסיבר לשוק היו לסטורם במשך שנים רק פרוססורים רב ערוציים וכהשלמה לפרוססור - מגברי הספק רב ערוציים כמוצר נפרד , ואז יצא הרסיבר. והמוצר ההגיוני ביותר (על פי ההגיון שלי) אחריו הוא רסיבר סטריאו - פרוססור עם הגברה דו ערוצית. במיוחד שהמתחרים האירופיים ברמת המחיר של סטורם - טרינוב ובמידה מסוימת גם לינגדורף מציעים כבר שנים מוצרי סטריאו בסגנון הזה.דן,
הסתכלתי באתר של storm ולא ראיתי\מצאתי מוצר לאפליקציה של מערכת דו ערוצית.
יש אפשרויות בתחום הזה?
המימוש נראה ממש מעניין.
4. במקום להתאמץ אפשר לרכוש מלכודות בס מבוססות ממברנה מוכנות ומוכחות ולהתקין בחצי שעה של עבודה ובחלקן להרוויח תוספת של ריסון תדר נמוך גם בהרמוניות האקוסטיות שמעל תדר הבסיס.
היי,מי שיש לו סבלנות לראות את כל הוידאו ילמד כמה דברים על מלכודות בס מבוססות ממברנה
1. גם הן פועלות על עיקרון הלחץ ולא ספיגה או "אי.קיו" של החדר
2. הן יעילות
3. הן גדולות וכבדות במקרה הזה וברוב המקרים האחרים - מתקן של 120x60x30. מי שיכול להכניס את זה לסלון שיחק אותה. יש גם כאן באתר כמה אמיצים!
4. במקום להתאמץ אפשר לרכוש מלכודות בס מבוססות ממברנה מוכנות ומוכחות ולהתקין בחצי שעה של עבודה ובחלקן להרוויח תוספת של ריסון תדר נמוך גם בהרמוניות האקוסטיות שמעל תדר הבסיס. למשל לרסן בממברנה 60 הרץ ולרסן עם פנל קדמי 180 ו240...
בגלל הגודל והמשקל צריך התקנה טובה וקיר חזק. התרסקות לרצפה של מתקן שכזה אינה מומלצת... גם זה מנסיון
זה דווקא לא מה שהתכוונתי - בבדיקה שלהן ה AVAA יעילה הרבה יותר.מלכודת בס עם ממברנה יצרן VICOUSTIC SUPER BASS EXTREME
יבואן חלילית
יש לי 4 יחידות בחדר האזנה
מחיר 2400 שח לזוג
איסיhttps://www.halilit.com/items/1953815-Vicoustic-Super-Bass-Extreme-2-Units
שבוע הבא אני מקבל אלי לבדיקה ,אעדכן איך מרגיש נשמע וכמובן שאשתף את תוצאות לפני ואחריאצל יואב שדמה AVAA 214 עולה 14,500 ש"ח (כ-$4,000), ובהינתן שבד"כ צריך יותר מיחידה אחת, העלות בוודאי לא זניחה.
אצלו RC בסיסי מסוג Trinnov Nova עולה 16,600 ש"ח, ואולי צריך להוסיף מיקרופון כיול ב-3,300, אבל לא נראה לי שיש תחרות איזה מכשיר נותן שיפור משמעותי יותר.
יש ב-The Absolute Sound סקירה על ה-C214, עם מדידות של השפעת שני מכשירים. הטקסט אומר שהם מראים ירידה של 4-6dB בפיקים, אבל גם ירידה כזו בדיפים (שזה כמובן לא רצוי).
צפה בקובץ המצורף 67858
Now we are looking at the purple line (without AVAA) and a red line (with AVAA). The bass peaks are lowered by 4-6 db, and the dips are lowered too, at least below 100 hz. Above 100 hz, the AVAA smooths things out slightly. The AVAA results look a little like turning down the bass (if you had a bass tone control, which you probably don’t). But on closer examination, the AVAA is a little different than a tone control would be, because it does more where the resonances and dips are and not as much in between. And then above 100 hz it seems to work in a different way.
לא נראה לי כזה מדהים, מה גם שזה לא נטו שיפור, אלא גם פגיעה בדיפים, שהם מראש קשים יותר לטיפול, אפילו עם RC.
התיאור שלך מעניין, ואולי אפילו נכון, אבל הוא בפירוש סותר את מה שכתוב בסטריאופייל (בפסקה The PSI Audio AVAA):לאור תגובות, מאנשים מביני ענין מכובדים מאד, שהתקבלו כעובדות, כאן, שווה לתקן את הדרוש תיקון.
מלכודת הבס האקטיבית PSI AVAA לא מודדת תדרי סאונד ולא מייצרת שום סאונד. לא בפזה ישרה ולא בפאזה הפוכה. היא למעשה שקטה לחלוטין ואינה עובדת על הסאונד בחדר - היא עובדת על עיקרון לחץ! היא גם אינה EQ לתיקון תדרים מה שהרבה אנשים מחפשים ולכן לא מודדים את תגובתה בגרף תדרים אלא בספקטוגראם או גרף מפל תדרים שמודד אנרגיה של תדרים למשך זמן. גל עומד לא זז כמו גל סאונד ומכאן שמו...
אני מתנצל על הבנתי המוגבלת, אבל לא ברור לי איך הממברנה מניעה אוויר פנימה. האם היא לא רוטטת לשני הכיוונים באמפליטודה מוגבלת, ואין לה דרך להזיז כמות משמעותית של אוויר לכיוון אחד?הAVAA תקצר את משך ההדהוד הנמוך בחדר והיא פועלת כך:
- מזהה את הצטברות הלחץ הסטטי באמצעות המיקרופון הפנימי
- סופגת באופן אקטיבי את הלחץ על ידי הנעת אוויר פנימה (!) באמצעות הדרייבר/רמקול שלה ויוצרת "פתח מילוט" ללחץ
- פעולה זו מפחיתה את יכולתו של הגל העומד להמשיך להתקיים ומובילה לבס מאוזן יותר
זה אכן סרטון מאוד מעניין, עם תוצאות הרבה יותר משכנעות כשהשתמשו ב‑4 יחידות של C214 מאשר התוצאות שהיו לסטריאופייל עם שתי יחידות, אם כי לפי 14,500 ש"ח ליחידה מדובר ב-58,000 ש"ח (כ-$16,000), סכום מכובד בהחלט. יותר מעלות הרמקולים של חלק מהחברים כאן...וידאו יפה מאוד שמסביר ומראה את התוצאות - גם בגרף התדרים .
מתברר שטעיתי בזה שהסתמכתי על מה שכתוב בסטריאופייל. נתקלתי בסירטון שמוכיח שמה ש‑ @Sync כתב אכן נכון, אם כי זה עדיין לא מובן לי.הAVAA תקצר את משך ההדהוד הנמוך בחדר והיא פועלת כך:
- מזהה את הצטברות הלחץ הסטטי באמצעות המיקרופון הפנימי
- סופגת באופן אקטיבי את הלחץ על ידי הנעת אוויר פנימה (!) באמצעות הדרייבר/רמקול שלה ויוצרת "פתח מילוט" ללחץ
- פעולה זו מפחיתה את יכולתו של הגל העומד להמשיך להתקיים ומובילה לבס מאוזן יותר
כך שמה שחשבתי אינו נכון, ואני מתנצל בפני @gayle על כך שתקפתי את דבריו על סמך אינפורמציה לא נכונה.המכשיר מקשיב לבאס דרך מיקרופון פשוט, רחוק מהיי‑אנד, ובעזרת הגברה רחוקה מהיי-אנד, הוא מייצר, בעזרת ממברנה רחוקה מהיי-אנד, גל לא בדיוק הופכי, ובהכרח באיחור, אבל יש לך השגות לגבי ADC ו‑DAC, שהם הרבה יותר מדויקים מהראש שבפטיפון שלך ובסדר גודל יותר מכל ההמרות והתהליכים שעוברת ההקלטה עד שהיא מגיעה לתקליט.
מניח שהתשובה היא כמה בעיות יש לחדר .
כמה מודים
באיזה עוצמה ?
תחליף למדידות אין ולא יהיה בעתיד הנראה לעין .
איפה הם מתרכזים ?
האם רק רצפה ?
האם גם תקרה ?
האם על כל הפינה וכו וכו
כשאני כיילתי שתי מלכודות כאלה דגתי את המודים עם מיק ועוזר …