טור עורך – פריצת גבולות האתיקה באתרי הטכנולוגיה בישראל

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מצויין, האם ראית מישהו מצוות האתר שנוטל חלק שיווקי בפורום הזה? מופיע בקמפיין של היבואן?

א

אורח

אורח
לא בעטת בנמר...

שאזכיר את קניית הרמקולים המוללים של נמר ואחרי יומיים אדון אייל פור מודיע שהוא מתחיל לייבא אותם.....
סטינקי סטינקי סטינקי....

א

אורח

אורח
כל הכבוד על האומץ וההקרבה שלך למען הרוב הדומם שפוחד להתעמת עם קבוצות של נוכלים!
מסתבר שכסף מסובב את העולם ומשחית כל חלקה טובה. כחבר בשני האתרים, אתר dtown נקי מכל הרעות החולות והמגעילות שבאתר השני.נקודה!!!
חיסרון אחד שמצאתי באתר dtown, כשמפרסמים מודעה לא ניתן לערוך אותה או למחוק אותה אלא רק להגיב???שלחתי מייל ואף אחד לא התייחס.....זאת לא הבמה אבל.....אולי ניתן לשפר או לפחות להגיב.

תודה לליאור קורן

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לאורח שדיבר על הרמקולים של נמר.
אני לא רואה הקבלה מול המקרה שלפנינו: נמר רכש את הרמקולים ישירות מהיצרן - אתה מוזמן להגיע אליו הביתה ולחזות בחשבוניות ותעודות המשלוח.
זה שיבואן קפץ על המציאה והכריז שהוא מתחיל לייבא את הרמקולים בעקבות המהומה בפורום (עוד הרבה לפני שהם הגיעו לישראל), זה עניין אחר.
לא הסתרתי את דעתי על הגישה, לא חייכתי מתחת לשפם באדישות ולא סגרתי את זה "מאחורי הקלעים": התעמתתי מול היבואן בפומבי, הכל התנהל בדיון פתוח לעיני כל בפורום ואתה יכול לחפש את התיעוד לכך גם היום.

zork17

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ליאור,
הרבה פעמים הופנו טענות לכתבים ב stereophile וב TAS על כך שהם בוחרים במוצרי השנה או לפעמים כותבים שרכשו את המוצר אחרי שבדקו אותו ואחר כך המוצר מתפרסם בחוברת שלהם ולעיתים עם ציטוט: מייקל פרמר אמר שהמוצר ...
בסופו של דבר המגזין צריך להתפרנס (אחרת הוא היה עולה פי כמה וכמה) והדברים מגיעים לזה: האם אני מאמין למייקל פרמר או שאני חושב שהוא רמאי שמנסה לנצל את השפעתו על הקוראים כדי לגייס פרסומות לאתר.

נכון לעכשיו אני מאמין למייקל פרמר ואני מאמין לעופר ולבחור שסיקר את המקרן. בדיוק אגב כמו שאני מאמין לסיקור שלך על טלוויזיה של טושיבה (שקיבלה 4.5 כוכבים ממך) כאשר יש פרסומות של טושיבה באתר שלך (אולי באמת חשבת שמגיע לה 3 כוכבים ושיבחת אותה כי ידעת שהולכים לפרסם את המותג באתר שלך). אני חושב ש consumer reports יש רק אחד וצרכן בימינו צריך להיות נבון מספיק ולקרוא בין השורות כאשר הוא קורא ביקורת או שומע על מבצע ולקחת את מה שנכון לו. כי ברגע שאתה לא consumer reports אז יש ניגוד אינטרסים.

אני לא חושב שהבחירה במקרן של אפסון היא מופרכת.
כמובן שם אראה המון מבצעים כאלו אחרי בחירה במוצרים שלא ראויים (לדעתי) אז אשנה את דעתי.
מצד שני אם אראה מבצעים כאלו גם על מקרנים אחרים אז אבטח אפילו יותר בראשי HT. למשל אם יבואני פנסוניק יפנו לעופר ויציעו מבצע דומה או יותר טוב זה רק יראה שאתר HT לא מוטה ליבואן מסויים ורק מנסה להיטיב עם הלקוחות.

אני חושב שאם נשמרת ההגינות בבחירת המוצרים כמו מקרן השנה של אפסון ויחד עם זאת האתר לוקח על עצמו לארגן לגולשים מבצעים שעוזרים לו אז זה לטובת הצרכנים.

אני לא ישנתי שבועיים כשהזמנתי מקרן מיפן והייתי שמח לקנות מקרן בארץ במחיר סביר אחרי שעבר בדיקה של עופר (אפילו בלי כיול) ובטח אחרי שמאפשרים אופציה שקיימת רק לטכנאים.
ככל שאתר כזה מנצל את כוחו לעזרת לצרכנים כך יותר טוב (ושבדרך גם ירוויחו מזה, למה לא?).
הרי בינינו כל סקירה שמופיעה באתר כזה או אחר בארץ אפשר לקרוא עליה באתר אחר בחו"ל, דווקא החינוך וקידום נושאים כמו כיול רק עוזרים לכולם ולדעתי חשובים יותר. שוב תוך שמירה על גבולות שכל אחד לעצמו יחליט אם בעל האתר עבר אותם והפך לנוכל שרק רוצה כסף.
מי שאוהב את התחום ורוצה לעזור ולקדם אותו וגם רוצה להרוויח, לדעתי, הוא לא נוכל.

אני יכול להציע לך שתפנה ליבואן של פנסוניק למשל (בהנחה שהוא מעריך אותך כבר סמכא בתחום) ותציע לו מבצע כזה או אחר שיחנך וילמד את הצרכנים, החנויות והיבואנים האחרים. זאת במקום לתת עוד משקפיים או רביעיית סרטי שרק. זה יכול לגרום לכך שהיבואנים והחנויות יתחרו בינהם מי נותן משהו יותר אמיתי ובעל ערך ללקוח וגם לגרום לכך שאתה תתחרה ב HT בערך שאתה מעניק לגולשים שלך. זה יועיל לכולנו.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
יבואנים יכולים להציע מבצעים לוגלשי האתר שלנו.
אבל, לנו, ככותבים בתחום, אסור להיות חלק אינטגראלי מהם.
מה יקרה אם מחר יבואן פנסוניק יכריז על מבצע במסגרתו מקבל הלקוח טלוויזית פלזמה עם כיול אישי שאני ביצעתי למסך ועליו קיבלתי כסף מהיבואן. עצם הכיול, שאני עשיתי עבורו בתשלום הופך אותי לעובד של היבואן (ולא משנה אם מדובר בעובד שכיר או פרילנסר).
במקרה כזה, גם אני לא אאמין לעצמי.
יש קו שאסור לחצות אותו. זו בדיוק התחרות שאסור לי להכנס אליה - מול שום גורם מתחרה בתחום, לאן נגיע בסוף? נתחרה מי נותן יותר שירותים בתשלום ליבואן?

zork17

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
זה לא נכון לרוץ עם הדוגמא עד הסוף הקיצוני ולהגיד שאתה עובד אצל היבואן. זה בדיוק הגבול שניסיתי לתאר.
לטענתי אם אתה לא consumer report אז יש ניגוד אינטרסים (כמו בדוגמא של טושיבה).
ואם יש ניגוד אז הקורא צריך להחליט אם עברת את הגבול או לא.
בדיוק באותה מידה שאני קורא את הביקורות שלך ולא חשבתי לרגע שאתה מושחת ושהביקורת מוטה מכיוון שהיבואן מפרסם באתר שלך כך גם במקרה של אפסון.
כמובן שאם רצים עם זה לקיצוניות זה אז לא בסדר.
אבל כל האתרים והמגזינים עוברים את הגבול של ניגוד אינטרסים ולכן נותר לנו קוראים האם הביקורת על המקרן או הטלויזיה היא עינינית והאם האתר נותן לי ערך מוסף.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מי שבועט בנמר נשאר בלי הרגל הבועטת, במקרה הטוב.

מקרים טובים פחות יכולים לכלול את הרגל השנייה, הרגל השלישית ומעבר לזה.

הדבר הייחיד שסטינקי פה, ושגם נמר מודה בו בגלוי בשירשור אחר, הוא הסיגאריות.

אולי מספיק להסריח את כל האיזור עם ההאשמות האלה?

שאזכיר את קניית הרמקולים המוללים של נמר ואחרי יומיים אדון אייל פור מודיע שהוא מתחיל לייבא אותם.....
סטינקי סטינקי סטינקי....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אי אפשר לדעת אצלך אם אתה רציני או ציני

כל הכבוד על האומץ וההקרבה שלך למען הרוב הדומם שפוחד להתעמת עם קבוצות של נוכלים!
מסתבר שכסף מסובב את העולם ומשחית כל חלקה טובה. כחבר בשני האתרים, אתר dtown נקי מכל הרעות החולות והמגעילות שבאתר השני.נקודה!!!
חיסרון אחד שמצאתי באתר dtown, כשמפרסמים מודעה לא ניתן לערוך אותה או למחוק אותה אלא רק להגיב???שלחתי מייל ואף אחד לא התייחס.....זאת לא הבמה אבל.....אולי ניתן לשפר או לפחות להגיב.

תודה לליאור קורן

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
zork17, מה זה פרסום? אני (ולא משנה אם איש מכירות אחר מבצע את המכירה, משום שאני מבעלי האתר בסופו של דבר) משכיר למפרסם שטח באתר והוא עושה בו כרצונו - מחליט מה לפרסם שם (כל עוד זה לא נוגד את החוק).
אתה מדבר על לעבוד אצל היבואן, לא להשכיר לו שטח (עבור באנרים), אלא לתת לו את הכישורים האישיים שלך תמורת כסף.
לעיתונאי, או מי שמנסה ליצור מראית עין של כותב אובייקטיבי, אסור למכור את עצמו לטובת קידום מוצר כזה או אחר שנמצא בתחום העיסוק שלו. אסור לו להופיע בפרסומת לטובת המוצר ולקבל על זה כסף מהמפרסם. מה לא ברור בזה?
אתה מדבר על ריצה לקיצוניות ואני טוען שזה בדיוק המקרה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
השאלה היא איפה שמים את הקו האדום, אם בכלל. למשל, כאשר יבואן מפרסם באתר:
  1. על צוות האתר נאסר להתייחס למוצרי היבואן מטוב ועד רע
  2. צוות האתר יכול לסקור ולהתייחס למוצרים, אבל מעודדים את הכתבים לומר את כל מה שעולה בדעתם, כולל דברים שליליים ונייטראליים (כך שאולי אמירת דברים טובים אינה בהכרח משיקולים מיסחריים אלא כי זו דעת הכתב)
  3. צוות האתר יכול לסקור ולהתייחס למוצרים, אבל רק לשבח, אולי עם מינימום ההיסתייגויות כדי שזה לא ייראה מישחק מכור (למרות שזה כן)
  4. צוות האתר יכול גם להשתתף באופן פעיל במבצעי מכירות של הייצרן, כך שכשמתבצעת מכירה, נכנס כסף לכיסו של איש הצוות (עם/בלי פעולה אקטיבית נוספת מצידו)
האם נראה לך שזה לא משנה היכן הנהלת האתר שמה את הקו, אם בכלל, ושהקורא אמור להבחין במה שקורה?

אולי כדאי לשים לב לכך שהרבה קוראים (כמוני למשל) לא מתייחסים או אפילו מתעלמים מפירסומות וממבצעים, כך שבכלל אינם מודעים למה שמתחולל מאחרי הקלעים, ורואים רק את הכתבות ואת הפוסטים של אנשי הצוות ומייחסים להם חשיבות מעבר לפוסטים של "סתם" גולשים

עמיר

זה לא נכון לרוץ עם הדוגמא עד הסוף הקיצוני ולהגיד שאתה עובד אצל היבואן. זה בדיוק הגבול שניסיתי לתאר.
לטענתי אם אתה לא consumer report אז יש ניגוד אינטרסים (כמו בדוגמא של טושיבה).
ואם יש ניגוד אז הקורא צריך להחליט אם עברת את הגבול או לא.
בדיוק באותה מידה שאני קורא את הביקורות שלך ולא חשבתי לרגע שאתה מושחת ושהביקורת מוטה מכיוון שהיבואן מפרסם באתר שלך כך גם במקרה של אפסון.
כמובן שאם רצים עם זה לקיצוניות זה אז לא בסדר.
אבל כל האתרים והמגזינים עוברים את הגבול של ניגוד אינטרסים ולכן נותר לנו קוראים האם הביקורת על המקרן או הטלויזיה היא עינינית והאם האתר נותן לי ערך מוסף.

zork17

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
להגיד שאתה משכיר פרסום ליבואן זה לא מדוייק.
אם היית מפרסם סידרת כתבות על ציוד של יבואן עם ציון של סביב 2 לכולם היבואן לא היה מפרסם ואם אתה מפרסם סקירה לציוד של היבואן ונותן לו ציון 4.5 אז ליבואן יש אינסנטיב הרבה יותר גדול לפרסם אצלך. ואז יהיו כאלו שיגידו שמכרת את הביקורת, בדיוק כמו שטענו שקורה ב stereophile.
אם זכרוני אינו מטעני גם אתם נסעתם לתערוכות בחו"ל על חשבון יבואן כזה או אחר. ולא חשדתי בך שמכרת את נישמתך לאותו יבואן.

zork17

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
AK1,
אני בכלל לא רואה פרסומות הן חסומות אצלי. אבל בלי קשר אני חושב שאתם מגזימים בכוח שאתם נותנים לעיתונאי.
אני לעולם לא אקנה מקרן או טלויזיה או רמקול רק על סמך ביקורת של עופר או של ליאור או מישהו אחר בלבד.
אני אקרא מה השני כתב, ומה אנשים מספרים על המוצר בפורומים בארץ ובחו"ל וביקורות מחו"ל (בנוסף להתרשמות עצמית אם ניתן).
וכשיש מבצע אני לא חושב מה האתר מרוויח מזה (כמו כל הישראלים) אלא מה לי יוצא מזה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אפשרויות להרוויח יש אינספור באופן תאורטי. יש כאלו שיבקשו כסף מתחת לשולחן, בלי להעלות פרסומות בכלל, אין לזה גבול.
לא בכדי עיתונאים נעדרים מפרסומות למוצרים, זה גבול שאף אחד לא חוצה אותו.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הצדק עם ליאור,
אבל שהחושבים יעשו הקוראים

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הצדק עם ליאור,
אבל שהחושבים יעשו הקוראים
כאמור, לא כל הקוראים מודעים לפרטים שעל פיהם יש להם אפשרות לעשות חושבים

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
AK1,
אני בכלל לא רואה פרסומות הן חסומות אצלי. אבל בלי קשר אני חושב שאתם מגזימים בכוח שאתם נותנים לעיתונאי.
אני לעולם לא אקנה מקרן או טלויזיה או רמקול רק על סמך ביקורת של עופר או של ליאור או מישהו אחר בלבד.
אני אקרא מה השני כתב, ומה אנשים מספרים על המוצר בפורומים בארץ ובחו"ל וביקורות מחו"ל (בנוסף להתרשמות עצמית אם ניתן).
וכשיש מבצע אני לא חושב מה האתר מרוויח מזה (כמו כל הישראלים) אלא מה לי יוצא מזה.

זה אתה.
מה לגבי רבים אחרים שרואים בפרסונות ו/או באתרים מסוימים חפים מאינטרסים עסקיים?
תקרא באתר השכן כמה תגובות של אנשים שאומרים שהם קנו את המקרן המדובר בזכות בחירתו למקרן השנה שם מתוך אמונה שלמה שמדובר בחוות דעת אוביקטיבית וכעת העניין של האוביקטיביות מתערער.
זו תמצית הבעיה.
ארז

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
zork17, אגב, אין בעיה עם מה שכתבת, כל זאת זה גלוי ופתוח. אם מישהו בוחר להיות חלק מתוכנית שיווקית מסחרית, למה הוא מגדיר כי "כתבי האתר אינם קשורים ליבואנים" וגם "נפרדים לחלוטין מכל אינטרס עסקי או מסחרי".
מה תגיד על זה?

aviram_1

אוהב את התחום
מעורבות
8
נקודות
18
מיכאל , דני רופ לא עושה ביקורות על מוצרים , לא?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור