זמנים ורודים והרגלי קניה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רוזי אח יקר.
אני בטוח שלא היתה כאן כוונה רעה.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מוקדש לנמר באהבה:
:oops::oops::oops::oops::oops:

אדם אשר רוצה לרכוש ציוד בעלות של מעל בינונית, ברמה שבה ציוד מתומחר בחמש ספרות או יותר ברוב המקרים, יתקשה למצוא מבחר רב של ציוד לשמיעה, בארצנו הקטנטונת.
חוסר זה מביא אנשים רבים לדרכי קניה שונות, שחלקן נראות מוזרות מאד לצרכן הקונבנציונלי.
אלה מתחלקות לשתיים עיקריות (המידע הנ"ל מובא בחסור האדמו"ר הצדיק נמר לוי שליט"א) :

:rolleyes:1. קניה מושכלת - הזמנה של מוצר מדגם מסויים על סמך התנסות עם מוצר של אותה בחברה אך בדגם אחר, מתוך הנחה שהמוצר המוזמן יהיה באותו הקו של המוצר הנשמע.

:rolleyes:2. קניה עיוורת - לקחת הימור, לבחור דגם מסויים מבלי לשמוע את המוצר הספציפי או קרוב משפחה שלו מאותו יצרן לפני כן. מה שנקרא, ללכת על כל הקופה.

מה דעתכם? האם שתי הדרכים לגיטימיות? רק אחת מהן? שתיהן לא לגיטימיות וחייבים לשמוע לפני שקונים?
מה הייתם מייעצים למישהו שרוצה לקנות מוצר מסויים אך אין אותו בנמצא להאזנה?

נמר, חשבונית תישלח בדואר רשום, נא להכין צ'ק שוטף + 30 לתאריך של היום. זה כולל דמי הוורדה.:p

מתן, איזה ציודים "מעל בינונים " חסרים לך במדינה שלנו ?

עכשיו אשאל עוד שאלה, אתה הולך להוציא 50000 ש"ח על רמקול, למה לא תקנה טיסה לאירופה בחברת לואוקוסט , יעלה לך איזה 150-200 דולאץ' + מלון באדג'ט נורמלי ליום/יומיים , יעלה לך עוד 100 וטיפה דולאץ', מחיה זה כמו לחיות בארץ (רק זול יותר), תכנס לחנויות בחו"ל ותשמע. בברלין יש כמה חנויות כאלו שישמחו להדגים לך.

כלומר השקעת 1000 וקצת שקל בשביל להחליט לקנות ב 50,000 , אז למה לקנות על עיוור???

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן, איזה ציודים "מעל בינונים " חסרים לך במדינה שלנו ?

עכשיו אשאל עוד שאלה, אתה הולך להוציא 50000 ש"ח על רמקול, למה לא תקנה טיסה לאירופה בחברת לואוקוסט , יעלה לך איזה 150-200 דולאץ' + מלון באדג'ט נורמלי ליום/יומיים , יעלה לך עוד 100 וטיפה דולאץ', מחיה זה כמו לחיות בארץ (רק זול יותר), תכנס לחנויות בחו"ל ותשמע. בברלין יש כמה חנויות כאלו שישמחו להדגים לך.

כלומר השקעת 1000 וקצת שקל בשביל להחליט לקנות ב 50,000 , אז למה לקנות על עיוור???
לי לא חסר. אבל מספר הרמקולים העמודים לתצוגה מוגבל מאד בארץ, בייחוד באותו מקום.

לטוס לחו"ל בשביל לשמוע ציוד לא יגיד לי שום דבר. קודם כל, אני לא אלך לשמוע ציוד אצל דילר שאני יודע שלא אקנה אצלו. זה לא יפה. דבר שני, זה לא מלמד אותי (באופן אישי) כלום על איך זה יישמע אצלי. דבר שלישי, הלוגיסטיקה שבלנסות לבנות מערכת שתהיה כמה שיותר דומה למה שיש לי, ולו רק כדי לנסות לצמצם פערים ולהקטין את ההבדלים בין שאר הרכיבים למה שיש אצלי, הופך את כל הענין לכאב ראש מיותר, לדעתי.

במילים אחרות, לשמוע טידל עם אלקטרוניקה של טידל או של מה שהוא לא מדגים איתם את הרמקולים שלו, אצל דילר גרמני, לא יגיד לי כלום על איך זה יישמע אצלי בבית עם לקסמן או פאס לבס. וזה עוד לפני שהכנסתי את החדר לתמונה. בקיצור, מה שאתה מציע זה הרפתקאה נחמדה, אבל אני לא באמת יכול ללמוד מזה משהו.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוזי אח יקר.
אני בטוח שלא היתה כאן כוונה רעה.
אני גם לא חושב שיש כוונה רעה.
וזה לא קשור לכוונה, זה קשור לתרבות ואטיקה בדיון ציבור.
מה שאפשר ומותר להגיד בין חברים, לא תמיד כדאי לכתוב בפורום או להגיד בציבור.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
רוזי1
תיהיה סמוך ובטוח שאף אחד לא רוצה ולא נכנס
לכיס של אף אחד,
הכל היה ברוח טובה ובהומור,
להיפך,הייתי מאוד שמח במידה ונמר היה זוכה,
לפחות הוא יודע במה להשקיע.
חג שבועות שמח לך ולכל בית ישראל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור