זמנים ורודים והרגלי קניה

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
בגלל שאני גר רחוק יחסית מהסוחרים אני חייב לקנות קניה מושכלת.
נסעתי עם המגבר ושמעתי איתו את ה OPERA SECONDA ובהתאם לכך רכשתי לבסוף בצורה עיוורת את הדגם הבכיר יותר OPERA QUINTA SE ולא התאכזבתי.
הצליח לי, לא יודע אם זה מושכל או בטעות ......:)

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מתן,

רוב הישראלים קונים סטריאו על עיוור, את העסקה ולא את מוצר.
זה עצוב אבל זו המציאות.

תומר

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
כאחד שכבר בתחביב לא מעט זמן, רכשתי רק פעם אחת על עיוור (DAC) ואפשר לספור את החלפות הציוד שלי על יד אחת.
יכול מאוד להיות ש"פיספסתי" המון הזדמנויות, אבל יצא לי לבדוק מוצרים פי 5 יקרים ממה שיש לי והיתה נכונות מבחינתי לשלם את המחיר אבל לאחר בדיקה לא התאים לי.

אני חושב שאם אנחנו עוסקים ברכישות, שהתאמתן סובייקטיבית, אז כדאי לשמוע בבית טרם הרכישה.
מצד שני, לא פוסל דרכו של נמר, שבעצם בונה את המערכת מחדש בכל פעם מתוך נכונות לבצע את ההתאמות.
מכיר אישית עוד כמה שעושים את זה ומגיעים לתוצאות מדהימות - אך כמו שהוזכר, זה דורש תקציב, סבלנות, זמן.

לדעתי, אודיופילים רבים "ממהרים" להחליף ציוד ואני יכול לומר שהשינויים הגדולים ביותר שקיבלתי בסאונד אצלי היו דווקא ממיקומים שונים של הרמקול בחלל האזנה ושינויים ב Source (מחשב, DAC), הרבה יותר מאשר החלפת מגבר, כבלים, חשמל וכו',
לכן, מציע לפני ש"מתייאשים" מהסט-אפ לנסות למקסם אותו ולאו דווקא בלשפוך על הסט-אפ עוד 20K ש"ח כדי להרגיש טוב.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נכון ששמיעה במקום אחד ועם מערכת אחת אינה דומה לשמיעה בבית ועם המערכת שלנו, אבל מושג או "רוח הדברים", היא תיתן

לא. אקוסטיקה שונה משנה רמקול 180 מעלות, הגברה.. וגם שאר הרכיבים.
אני את הרמקול שלי שמעתי ב-3 קונפיגורציות, ושמעתי רמקול דגם מעל. היה כיוון. אבל בגדול היה הימור.
בכלל, רמקול שלי עבר ברייק אין של כמה חודשים. אז על מה אפשר לדבר..

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן,

רוב הישראלים קונים סטריאו על עיוור, את העסקה ולא את מוצר.
זה עצוב אבל זו המציאות.

תומר
אני לא חושב שזה עצוב כלל.
בגלל אופי השוק במדינה הקטנה שלנו, שבו רוב המוצרים הטובים נמכרים ישירות מהיבואן לצרכן ובעלות של עשרות אלפים בהרבה מקרים, אין שום בושה בהתמקחות ובנתינת עסקאות טובות. אז כן, אצל יבואנים מסויימים הגישה הזאת בולטת יותר מאחרים, אבל חלק מהיבואנים האלה עובדים יפה מאד כבר הרבה שנים ומנווטים בסבך הצרכני הישראלי בהצלחה. אני לא חושב שזאת נורמה פחות טובה מצרכנים "מחונכים" כמו במדינות אחרות שלא מתמקחים וקונים תמיד בריטייל מלא.

בנוסף, אני לא חושב שזה כ"כ רע לקנות "עסקה". כשמגיעים לרמות גבוהות, אם לא הולכים על מקרי קצה של חוסר התאמה, לא משנה באיזה קופסה תבחר - תקבל תוצאה מרשימה. אז לפעמים הסיכון שווה את זה - ללכת על עסקה ולא ללכת על מוצר שנבחר בקפידה אחרי מבחני האזנה. במקרה הכי גרוע - מוכרים אותו. זה טוב למוכר, זה טוב לקונה, וזה טוב לשוק כשיש תזוזה.

רק יבואנים עם מותגים חזקים מאד יכולים להרשות לעצמם להשאר מאד נוקשים במחיר, וגם אז אני לא בטוח.

כמובן שיש חסרונות - קשה מאד לשמור על ערך ביד שניה הוא אחד הבולטים שבהם. אבל בהינתן היקף השוק והנפשות הפועלות - אנשים איכותיים שמבינים מה הם מוכרים בדר"כ - אני חושב שמצבנו אחלה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
ההנחה לפיה "מוצר ברמה גבוהה תמיד ישמע טוב, אז אין חשיפה גדולה מידי לסיכונים", ולא כ"כ משנה מה קונים, לא תהיינה נפילות, נכון אולי תאורטית, אבל בעייתי מאוד בפועל.
אנחנו קצת שוכחים לפעמים שבאודיו כל הפואנטה סובבת סביב טעם אישי. וברמות קצה, כשההבדל בין טוב מאוד למצוין מיטשטש, וכל הרמקולים או האלקטרוניקה מספקים חבילה מרשימה של פרמטרים חשובים (פרוט, דינמיקה, באס הדוק וכל הגשאפט) מה שמבדיל בין מכשירים זה....הטעם האישי שלנו. ואז מתברר שלמרות ששני הרמקולים או המגברים מעולים,אחד תמיד ישמע קצת יותר מתאים לי. ראו מה קורה כשעוברים בין חדרים בתערוכות, או כשנכנסים ליבואן ומאזינים לשני סטים שונים,או לאותו סט עם חוליה אחת שונה. כאן קבור הכלב וכאן נמצא ההבדל הגדול, ולכן, תמיד-תמיד כדאי לשמוע לפני, ואם אפשר להשוות.
בהקשר זה, מי שנוסע מידי פעם לחו"ל בענייני עבודה ומגיע לערים מרכזיות, טוב יעשה אם יפתח הרגל של תאום מראש וקפיצה לחנות אודיו נחשבת לשעה -שעתיים, כדי להתעדכן וללמוד מה יש לשוק להציע. כך הכרתי לראשונה את הרמקולים שיש לי היום בבית וכך הכרתי המון ציוד בעבר. מי שחייב להסתמך על ההיצע בארץ, אין מה לעשות, עושים רכישה מושכלת או רכישה עיוורת או השד יודע מה. רק חשוב להבין שזו פשרה, רחוקה מאוד ממצב אידאלי, ולא להפוך את זה לאידאולוגיה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מיכאל 123 אמר דבר שמעשית הוא די נכון, ולכן חשבתי שיש גם דרך שלישית ששווה לשקול אם הולכים להשכיב כאלה סכומים: בכמה מאות דולרים, עושים גיחת יום לאירופה, ומתאמים מראש האזנה בחנות רצינית.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ומה עם החדר שלא דומה לשלך?
מה עם האלקטרוניקה שגם היא לא כמו שלך?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
נמר, צודק. אבל זו פשרה שעושים בין קנייה עיוורת, או של משהו ליד, לבין קנייה עם מושג כלשהו על הסאונד. לא, זה לא מושלם, אבל מבין הפשרות שעושים זו אחת ששווה לשקול.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
עדיף לשמוע דגמים בסיסיים יותר בחלל שלך מאשר לשמוע את הרצוי בחלל אחר עם אלקטרוניקה אחרת.
בכל מקרה, מוצרים מרמה מסויימת, משקל מסוים, תהיה עיוורת.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
מיכאל 123 אמר דבר שמעשית הוא די נכון, ולכן חשבתי שיש גם דרך שלישית ששווה לשקול אם הולכים להשכיב כאלה סכומים: בכמה מאות דולרים, עושים גיחת יום לאירופה, ומתאמים מראש האזנה בחנות רצינית.
אם מה שכתב החבר מיכאל נכון, אין טעם רב בנסיעה לאיזה מקום שאינו החדר שלך ובו המערכת שלך. "חנות רצינית באירופה" אינה המקום הזה.

zapilak

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
...יחד עם זאת, את הרמקול האחרון שמעתי לפני שרכשתי. אבל את הבא בתור אקנה על עיוור משום שאין אותו בתצוגה בארץ, גם לא נראה לי שיהיה.

שלום נמר
מה הרמקול הבא שלך? או לפחות זה שהתכוונת אליו בציטוט?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
tidal agoria

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אם מה שכתב החבר מיכאל נכון, אין טעם רב בנסיעה לאיזה מקום שאינו החדר שלך ובו המערכת שלך. "חנות רצינית באירופה" אינה המקום הזה.
אני חושב שגם אם סביבת האזנה ששונה מזו שאצלנו בבית תמיד תיתן תוצאות שונות מהתוצאות אצלנו בסלון, עדיין זה עדיף על רכישה עיוורת, לא? במיוחד כשמדובר בצעצועים ממש ממש ממוניים. לזה התכוונתי.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
אם תקרא שוב את הודעה 24 בה דעתי מצוטטת, תוכל לראות ששנינו במחנה רעיוני אחד ומיכאל באחר ומכאן תמיהתי, זו שהואלת לצטט.

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
כל מרכיבי המערכת שיש לי היום רכשתי בלי לשמוע אותם קודם כמו שצריך. כולם.
- היו כאלו שלא שמעתי בכלל אף פעם ובשום מקום.
- הרוב היו כאלו ששמעתי בין 10 דקות לשעה אצל בעלים הקודמים אצלו בבית אצלו במערכת.
- מקסימום שבמקסימום היו ככמה אלו שכבר רכשתי והבאתי הביתה וסיכמתי עם המוכר על אפשרות ביטול העסקה אבל רק במידה והתוצאה תתגלה בתור אסון מוחלט

תהליך קבל החלטות תמיד היה מושכל ותמיד נשען על משהו - אבל זה באמת מעניין איך אחרי כל הברבורים על לא לקנות בלי לשמוע כמו שצריך בבית אני עצמי הגעתי למצב ששום מוצר לא קניתי כך.
בעבר היו לי כמה כאלו שכן שמעתי קודם בביתי.
אבל כנראה ככל שמטפסים מעלה בסולם הציודופילי ואפשרויות מצטמצמות - צריך להתפשר על התהליך ולקבל החלטות נועזות...

zapilak

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28

היי נמר
עושה רושם של רמקול מדהים גם בלי לשמוע אותו, אבל משום מה נראה לי שזה מסוג הרמקולים שקודם אתה קונה את הרמקול ורק אח"כ אתה קונה את הדירה...על סמך הידוע לך ניתן להכניס רמקול כזה לחלל האזנה שלך ולנצל נכון את היכולות הסוניות שלו [כמובן בהתאמה אקוסטית של ציוד כזה או אחר]? או שזה כבר מחייב מבחינתך מעבר דירה? כמה חדר ההאזנה יכול להיות קטן [עם התאמה אקוסטית כזאת או אחרת] כדי שהרמקול ישמע טוב? בגלל איך שהוא מעוצב אני מניח שלא תהיה לו בעיה לתפקד באולם גדול....

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
החלל שלי גדול.
אומנם אני בתהליך מכירה וקניה של דירה גדולה יותר (מתלבט בין קרקע לפנטהאוז).
כרגע הסלון שלי הוא 5.20 על 5.90. מספיק גם בשביל הרמקול הזה.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
נמר,יש שמועות שאתה...

תמונות מצורפות

• images.jpg
    images.jpg
    KB 10.5 · צפיות: 482

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא. אני לא זוכה ולא זכיתי מעולם בהגרלות. היתה אחת שזכיתי בה, היא בוטלה. ממש ככה.
את כל מה שיש לי השגתי בעמל רב.

דבר שני. לקנות מערן, לא משנה כמה עלה, זו השקעה משתלמת. ערן (והוא לא היחיד כמובן) שייך לזן הזה של היבואנים שיתנו ללקוח את הלב עד שישיג להם את התוצאה הרצויה. אחד האלופים!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור