זמנים ורודים והרגלי קניה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מוקדש לנמר באהבה:
:oops::oops::oops::oops::oops:

אדם אשר רוצה לרכוש ציוד בעלות של מעל בינונית, ברמה שבה ציוד מתומחר בחמש ספרות או יותר ברוב המקרים, יתקשה למצוא מבחר רב של ציוד לשמיעה, בארצנו הקטנטונת.
חוסר זה מביא אנשים רבים לדרכי קניה שונות, שחלקן נראות מוזרות מאד לצרכן הקונבנציונלי.
אלה מתחלקות לשתיים עיקריות (המידע הנ"ל מובא בחסור האדמו"ר הצדיק נמר לוי שליט"א) :

:rolleyes:1. קניה מושכלת - הזמנה של מוצר מדגם מסויים על סמך התנסות עם מוצר של אותה בחברה אך בדגם אחר, מתוך הנחה שהמוצר המוזמן יהיה באותו הקו של המוצר הנשמע.

:rolleyes:2. קניה עיוורת - לקחת הימור, לבחור דגם מסויים מבלי לשמוע את המוצר הספציפי או קרוב משפחה שלו מאותו יצרן לפני כן. מה שנקרא, ללכת על כל הקופה.

מה דעתכם? האם שתי הדרכים לגיטימיות? רק אחת מהן? שתיהן לא לגיטימיות וחייבים לשמוע לפני שקונים?
מה הייתם מייעצים למישהו שרוצה לקנות מוצר מסויים אך אין אותו בנמצא להאזנה?

נמר, חשבונית תישלח בדואר רשום, נא להכין צ'ק שוטף + 30 לתאריך של היום. זה כולל דמי הוורדה.:p

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ועכשיו נמר יסביר לנו איך קונים רמקול בלי לשמוע , הוא הבטיח !

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מה שאתה מתאר כקניה עיוורת זה אשכרה לבוא לחתונה שלך מבלי שראית / שמעת את הכלה..
אז או שיצאה לך בר רפאלי או אורנה בנאי (וכל אחד והעדפותיו שלו)..

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לראות אתה רואה אותה בתמונות, אבל לא שומע...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
יש מספר חברות שממש אין לי בעיה לקנות אותם על עיוור.
מבחינתי המוצרים שלהם בוודאות מצוינים,
צריך להיות מוכן לעשות התאמות במידת הצורך. (מה שבדרך כלל צריך, גם כשמשדרגים מכשיר או רמקול לאחר בדיקה בבית)

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
יש מספר חברות שממש אין לי בעיה לקנות אותם על עיוור.
מבחינתי המוצרים שלהם בוודאות מצוינים,
צריך להיות מוכן לעשות התאמות במידת הצורך. (מה שבדרך כלל צריך, גם כשמשדרגים מכשיר או רמקול לאחר בדיקה בבית)

לדוגמא ???

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אני מניח " אקיופייז",אבל מה שמעניין ,איזה עוד?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
מה דעתכם? האם שתי הדרכים לגיטימיות? רק אחת מהן? שתיהן לא לגיטימיות וחייבים לשמוע לפני שקונים?
מה הייתם מייעצים למישהו שרוצה לקנות מוצר מסויים אך אין אותו בנמצא להאזנה?

לדעתי המונח "לגיטימי" הוא מאוד חזק פה. ז"א אין דבר שקשור בסטריאו שהוא "אינו לגיטימי" או אסור מבחינה אוביקטיבית (חוץ מלהשליך את הרמקול על השכנה מלמטה). ז"א אין פה "אמת אבסלוטית" "ונכון/לא נכון" כמעט בכלום (בקיצור כמו בחיים). יש שקונים מוצר בלי לשמוע ומפסוטים אש בלונג ראן, ויש שקונים לאחר האזנה מדוקדקת ואז לאחר שנה מעיפים ללוחות.

יש גם את עניין הטימינג. אני למשל רכשתי רמקולים מאותו יצרן על עיוור כי חשבתי שאם אני "עולה דגם" הסאונד משתפר אוטומטית... מעשית, הבנתי את היותי אהבל רק לאחר מעשה. לקח לי שנתיים שרק בסופם לאחר שדרוג כל האלקטרוניקה מאחורה, הצלחתי להנות לפחות כמו הסטאפ שהחלפתי. אז במהלך השנתיים הצטערתי על ההחלפה, אבל בסוף התהליך אני מפסוט (לכן עניין הטיימינג).

בסופו של דבר מי שמבין שהוא בתהליך, מבין שטעויות יקרו. מי שלא רוצה תהליך, יואיל לשמוע סטאפ שלם, לקנות אותו, להתנתק מהפורום, להיות נטול השכלה אודיופילית ומפסוט מהמערכת אש :)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מטרונום, אקיופייז, פוקאל, לקסמן, MBL, גאודר, טאנוי, ספקטרל, איזוטריק, ויש עוד כמה....

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אחלה שאלה.

נתחיל בכך שרוב הרמקולים הקיצוניים שאודיופילים בישראל רכשו נרכשו על עיוור מוחלט. מדוע? משום שלא שמעו אותם בבית טרם הרכישה. מדוע? משום שהיבואנים לא החזיקו אותם בתצוגה. ולכן, הרכישה העיוורת הזו מוכרחת להיות מושכלת. כלומר, להישען על דגמים אחרים של היצרן, לבדוק עקביות בצליל ואז להחליט.
עם זאת, ישנן הרבה רכישות עיוורות לחלוטין, בלי שום בדיקה שמעתית למוצר. האלגרי של אלדר למשל. יצא לו טוב, יכול היה להיות מעאפן. תומרצין שנוהג לרכוש רמקולים על עיוור גם כן מגיע לתוצאות פנומינליות עם הרכישה העיוורת. מדוע? משום שיש לו את הידע להתאים לו רכיבים. וכך עוד כמה וכמה אודיופילים מדופלמים.

ועכשיו להסבר שאלדר ביקש.

רמקולים היי אנד איכותיים ויקרים, להבדיל מאלקטרוניקה איכותית ויקרה, מאפשרים שינויים דרמטים בהחלפת אלקטרוניקה. אני יכול להגיד בביטחון מלא, מוחלט (!) שכל רמקול ניטרלי ושקוף מיצרנית מכובדת ניתן להביא לחמימות, בהירות, אנליטיות וכל וויסינג אחר במשחק של אלקטרוניקה, כבלים, מעמדים ומיקומים. רמקול טוב הוא פלסטלינה. הטידל שלי לא נשמע כמו הטידל של ירון, ששונה מהטידל של מתנוש. מדוע? כי האלקטרוניקה שלנו שונה ומותאמת לחלל, הטעם של המאזין והתקציב כמובן.

אני רכשתי שני רמקולים כאשר אחד מהם על עיוור מלא (קונצנזוס) והקודם לאחר ששמעתי 5 דגמים של היצרנית (ארום קנטוס). בשני המקרים הצלחתי להגיע בדיוק למה שרציתי. כשמיציתי וסחטתי אותם עד תום, וכאשר התפנה לי תקציב נוסף - החלפתי.

התנאים לרכישה עיוורת של רמקול:

1- נכונות לצאת למסע חיפוש אלקטרוניקה מתאימה.
2- תקציב
3- סבלנות
4- קולגות שיעזרו לך לסחוב, להשוות ולהסיק מסקנות.

אבל יש עוד נתון שלצערי הוא לא בהשג יד של כל אחד מאיתנו - היכולת לקבל מגוון מוצרים להאזנה.
מתוקף תפקידי כאחד שמבלבל ת׳מוח על מוצרים בעמוד הראשי של האתר הזה, בתוספת ה״ידוע בציבור״ שרכשתי ב-9 שנים האחרונות, יש לי גישה לציוד רב. האמת היא שיש לי גישה ל-99 אחוז מהמוצרים בשוק האודיו הישראלי. זו הסיבה למשל, שאני לא מפחד לרכוש רמקול על עיוור. יחד עם זאת, את הרמקול האחרון שמעתי לפני שרכשתי. אבל את הבא בתור אקנה על עיוור משום שאין אותו בתצוגה בארץ, גם לא נראה לי שיהיה.

אלקטרוניקה לעומת זאת, עלולה להיות רכישה מסוכנת. לא ניתן לשנות צליל של מגבר, קומפקט, קדמגבר (אפילו מנורתי) באופן כזה שהוא ישנה את עורו לחלוטין. זה פשוט לא ניתן. כן ניתן להשפיע על חריפות יתר, עמימות ודינמיות באופן יחסי אבל לא כמו שניתן לעצב את הצליל של הרמקול. לכן, אלקטרוניקה זה סיכון רב יותר.

החשוב מכל הוא שבסופו של יום, מוצרי הקצה שהגיעו ארצה, הם רק בזכות אותם אודיופילים מטורפים שרוכשים על עיוור או חצי עיוור. בלעדיהם, יש סיכוי סביר ששוק האודיו הישראלי היה נראה בערך כמו מחלקת הסטריאו של מחסני חשמל.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מטרונום, אקיופייז, פוקאל, לקסמן, MBL, גאודר, טאנוי, ספקטרל, איזוטריק, ויש עוד כמה....

לא תאמין אבל לא מעט מאלה שמוזכרים לעיל לא הייתי מוכן להכניס מעבר למפתן ביתי.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה כנראה בגלל שאתה לא מכיר אישית את כל המוצרים שלהם...

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
כרגיל אצלכם, האודיופילים, הכל הפוך ...

תקנה על בליינד- עם עיניים עצומות ואצבע על כפתור BUY - שלל מוצרים מהחברות הטובות ביותר. בתנאי של התאמה בעוצמות עכבות וכו' אין סיבה שהמערכת הדמיונית שתרכיב לא תעבוד ביחד. אפילו יפה. אתם יכולים לשחק משחק כזה : תשימו רשימת חברות ומוצרים שלהן על נייר ותזרקו חץ. תקנו את מה שהחץ פגע בו. פוקאל. לאקסמן. אקיופייז. מה שתירצו. לא ייצא טוב ? ייצא טוב.

אלא מאי ? השאלה לא אם אותו מוצר שתקנו על בליינד יהיה טוב. רוב הסיכויים שכן. השאלה : האם הוא יהיה טוב בשבילך ? האם זה מה שאתה רוצה באמת ? כמה פעמים שמעתי מערכות "מעולות" שעולות מאות אלפים - ולא אהבתי ? או שאולי הרשימו ברגע הראשון, אבל לא הייתי רוצה לחיות איתן ?

מי שמחליף כל חצי שנה מוצרים ורכיבים במערכת יכול לשחק ולהתנסות. אין בעייה. מקסימום יחליף. מי שרוצה לקנות ו"להתקע" עם מערכת אחת חייב לשמוע אותה קודם.

סתם דוגמא : הכרתי את הרבת' הרבה שנים. שמעתי את הרמקול שלהם שיותר נפוץ בארץ, ה HL5 , בכל מיני הזדמנויות. יש דברים שהוא עושה נפלא, דברים אחרים פחות, ולא הרגשתי שמתאים לי. ברגע ששמעתי את אחיו "הצעיר" , ה C7 , מיד הרגשתי שזה בשבילי. לא שהוא הרמקול הכי טוב ששמעתי אי פעם - אבל בשיקלול התכונות , התאים לי. אז "קנייה מושכלת" ? על סמך ה HL5 לא הייתי מזמין על בליינד את ה C7.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
השאלה הזאת מתחברת לדיון הארוך שהיה פה האם יש דבר כזה התאמה בין מכשירים.
מי שלא מאמין בהתאמה ואינו מייחס תכונות נסתרות למכשירים, כבלים ואקוסטיקה, יכול בהחלט על סמך ניסיון
לרכוש מוצרים מחברות כאילו ואחרות בלי לשמוע אותם או לבדוק אם קופסה אחת מפתחת כימיה עם קופסה אחרת

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
את רוב המכשירים היקרים שלי קניתי/בניתי על בליינד. לא ממש היו נפילות.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
די דומה הענין הזה לקניית אוטו ללא נסיעת מבחן. ובדיוק כמו באודיו, גם פה יהיו כאלו שדי להם שהסמל על הגריל הוא הסמל הנכון בכדי לייתר בחינה של התאמה לטעם ולצורך. ההבדל הוא שבאודיו תהא לרוב הסיבה העדר אפשרות ראלית ל"נסיעת מבחן" ובהנחה סבירה שמדובר בעדר של "פיינשמקרים", נראה לי מעט מוזר לסמוך על הסמל וההילה בלבד, אלא אם יש ברקע ערימות מהחומר הזה הקרוי כסף, כאלו שמאפשרות כל מיני בחינות של trial and error, מה שלהערכתי הזהירה גם קורה לא מעט.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כולנו קונים על עיוור,

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
האם מישהו כאן סבור שאם ירצה לרכוש רמקול רצפה יקר וכבד, יוכל באמת להשוות כמה כאלה בביתו?
חדשות רעות רבותי. לא ניתן. לא בישראל (למרות החמימות בין היבואן לצרכן) ולא בחו״ל.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
צודק להפליא ועדיין, יש הבדל בין שמיעת רמקול בחנות או אצל מישהו בבית, לבין קריאה עליו ברשת או שימוש באנאלוגיות מקופסאות דומות, בין בקונצפסיה, בין בלוגו. ונכון ששמיעה במקום אחד ועם מערכת אחת אינה דומה לשמיעה בבית ועם המערכת שלנו, אבל מושג או "רוח הדברים", היא תיתן, מה שפחות נכון לומר על האופציה העיוורת לחלוטין, זו שפוטנציאל תיסכול לא זניח וגם לא זול בצידה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור