ז'וזה סאראמאגו - צירוף מקרים!

מצב
הנושא נעול.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ביום שבת האחרון בצ'יטוט ברשת מצאתי את אותו סופר בשם.
ז'וזה סאראמאגו.

כמובן שבמהלך הצפייה איחלתי לו "איחולים" והנה הם מתגשמים.
היום בשידור החדשות בערוץ 2 הודיעו שהוא הלך לעולמו. ואני אומר, פחות אחד יותר נחמד.:)

אחכה למחר ואתחיל לעבוד על אמדיניג'ד:D

dys

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
התלבטתי אם להגיב. אני מצטער, אבל אתה מייצב את עצמך כטוקבקיסט חסר תרבות וגס רוח.

יהודה

sagyle

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
סופר דגול, אני לא יודע על מה אתה מדבר. סוג של יום אבל.
דעותיו על מדינת ישראל או ממשלת ישראל לא רלוונטיים לספרי המופת שכתב.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48

צודק. (Y)

חשוב לעשות הפרדה בין דעותיו של מישהו,לבין תרומתו לתרבות.
(ורד)

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48

הלו, לא מדובר בגטה ולא קפקא ואף לא אלבר קאמי או באלזאק, מדובר בסופר
בינוני מאד לטעמי כמובן, משיכמו ומטה . ובאדם טיפש לחלוטין ( להשוות בין הנעשה
ביו"ש לבין אושוויץ (shocked)... איזה אידיוט)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
צודק. (Y)

(ורד)

(N)

קשה לי לקבל את הגישה שצריך להפריד מה שהוא עושה למען מטרה א ומה שהוא עושה למען מטרה ב.

בן אדם הוא כל מה שהוא עושה ואי אפשר לקבל רק חלק ממנו.
לא מקובל עלי אף אחד eמסית נגדי - בטח אם הוא מפורסם ומוערך לכן שומעים אותו יותר אנשים ומאמינים לו.

נערך לאחרונה ב:

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
צודק. (Y)

(ורד)

נכון חלקית, במקרה של ריכרד ואגנר אני מסכים, מדובר באנטישמי חריף ונוכל
סדרתי ,בהחלט תרם רבות לאנטישמיות המודרנית (היטלר כינהו אבי רעיונותי הגדולים)
אך יחד עם זאת מדובר באחד מענקי המוסיקה בכל הדורות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הלו, לא מדובר בגטה ולא קפקא ואף לא אלבר קאמי או באלזאק, מדובר בסופר
בינוני מאד לטעמי כמובן, משיכמו ומטה . ובאדם טיפש לחלוטין ( להשוות בין הנעשה
ביו"ש לבין אושוויץ (shocked)... איזה אידיוט)

לא שאני מתמצא בספורים קפקאים וגם לא כל כך מתמצא באותו סופר שהתעופף לו מעלה היום. האמת יותר מעציב אותי שיהודים, ישראלים יהודים "פטריוטים" רואים את מותו של אותו אנטישמי כיום אבל, חלקם מתחסדים שקוראים לי "חסר תרבות" שאינני יודע אם נפגעו מזה שאיחלתי משהו לאירני או שפשוט רווח לי שעוד אחד שמוביל אנטישמיות מת.

בגדול.
המטרה לא היתה להכנס לפוליטיקה, המטרה היתה לשתף את חברי הפורום בשמחה שעוד מסית אנטישמי התגלגל לקברו. צר לי שיהודים משלנו רואים זאת כיום אבל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נכון חלקית, במקרה של ריכרד ואגנר אני מסכים, מדובר באנטישמי חריף ונוכל
סדרתי ,בהחלט תרם רבות לאנטישמיות המודרנית (היטלר כינהו אבי רעיונותי הגדולים)
אך יחד עם זאת מדובר באחד מענקי המוסיקה בכל הדורות.

ולכן אני בהחלט חושב שניתן להגיד שהוא מלחין גדול. אבל אסור לכעוס על אדם שיגיד שהוא היה מלחין גדול וטוב שמת. עוד כמה כאלה בעולם ואנחנו בבעיה קשה.

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

תראו מה זה .. "סוג של יום אבל" !?

הנה לכם נסיון של יהודי לעטוף את דעותיו השמאלניות קיצוניות במסווה והילה של עומק תרבותי עשיר עד כדי כך,
שהוא עצמאי מזהותו הלאומית, מאחריות לדבריו,ומהמציאות עצמה.

המממ ... למה הדפוס הזה נשמע כה מוכר ....הממממ...

כי אנשים כמו ז'וזה סאראמאגו, לימדו אנשים כמוך את הטריק הזה.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני מציע שלפני שתתחיל עם ספרי מופת , לפחות תלמד מה זה באמת ספרי מופת . ועם כול הכבוד סארמאגו לא נחשב כזה הוא קיבל את התואר בגלל הדעות שלו ולא בגלל יצרה ספרותית משכמה ומעלה
דבר נוסף אם אתה כבר רוצה יצירה ספרותית שתסביר לך מה זה יצרת מופת ואולי תלמד אותך מה ההבדל , אני מציע שתמצא את "במערב אין כול חדש "

2 - אדם שהשנאה מדברת מגרונו לא יכול לעולם ליצור ספרי מופת . מה נעשה אבל אתה צריך נדיבות ואהבה כדי ליצור משהו טוב
רק מה השמאלניות שלך מעבירה אותך על דעתך וזה בסדר

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תראו מה זה .. "סוג של יום אבל" !?

הנה לכם נסיון של יהודי לעטוף את דעותיו השמאלניות קיצוניות במסווה והילה של עומק תרבותי עשיר עד כדי כך,
שהוא עצמאי מזהותו הלאומית, מאחריות לדבריו,ומהמציאות עצמה.

המממ ... למה הדפוס הזה נשמע כה מוכר ....הממממ...

כי אנשים כמו ז'וזה סאראמאגו, לימדו אנשים כמוך את הטריק הזה.
(Y) כול הכבוד

ולך ולנמר אומר רק זאת , יש אנשים בשמאל שהם יודעים בתוך תוכם את האמת והם בוגדים ממשיים בעם ישראל , ויש אנשים שבאים לשם בגלל רצון להתחכך עם ה"עילית" , ולכן הם מובלים . אי אפשר לעזור לא לאלו ולא לאלו . רק לקוות שהמובלים יתעשתו יום אחד ויבינו . למובילים אני לא אומר מה הייתי רוצה לעשות להם

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הכל עניין של תשומת לב.
לא קראתי את מר סרמאגו. למזלי גם לא נחשפתי למה שאמר.
אבל אם כך עשה הוא פשוט עשה זאת מכך שלא ניתן מספיק תשומת לב כנראה לספריו, רעינותיו וכו...

אל לנו להדרדר לדיונים מסוג זה כיוון שהוא אינו שווה יותר מפיסת הבשר שתאכל ע"י התולעים באדמה.

מי שנהנה מספריו, שימשיך, מי שלא, לא.

אבל אחרי מותו עוד להתייחס לדעות הדפוקות שלו?

מי הוא בכלל , פישר. (ותודה לשאולי, או שאולוב)

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
//////////

נערך לאחרונה ב:

sagyle

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אנשים, אני לא יודע מה נסגר איתכם.
אני לא שמאלני בדעותי, מדובר לדעתי בסופר מופת וקראתי את רוב ספריו בשקיקה. (ואני באמת לא רוצה להכניס פוליטיקה לפורום)
אתם יכולים להמשיך לטעון מה שאתם רוצים עליו, רוב האנשים בכלל לא ידעו את דעותיו לפני הפרסום על מותו ב YNET וסקירת ההערות האנטישמיות שהוא אמר במהלך חייו.

לשמוח שהוא מת? צורר ישראל?
גם אם קראתם ולא אהבתם, או שאתם בכלל לא נוהגים לקרוא ספרים אני ועוד הרבה אחרים היו מעדיפים שתשאירו את השנאה שלכם עמוק בבטן.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא שמאלני בדעותי, מדובר לדעתי בסופר מופת וקראתי את רוב ספריו בשקיקה. (ואני באמת לא רוצה להכניס פוליטיקה לפורום)
אתם יכולים להמשיך לטעון מה שאתם רוצים עליו, רוב האנשים בכלל לא ידעו את דעותיו לפני הפרסום על מותו ב YNET וסקירת ההערות האנטישמיות שהוא אמר במהלך חייו.

גם אם קראתם ולא אהבתם, או שאתם בכלל לא נוהגים לקרוא ספרים אני ועוד הרבה אחרים היו מעדיפים שתשאירו את השנאה שלכם עמוק בבטן.
אריך מאאריה רימארק , הוא סופר מעולה , אני יכול לשים עוד כמה . רק כשנסיתי פעם לקרוא את הסראמאגו הזה , יצאתי עם תחושה של מישהו שמנסה להשתמש בהמון מילים כדי להסוות שאין לו משהו באמת נוגע , ומלמד (וכן ספרים טובים צריכים גם ללמד משהו , אתה צריך לצאת מהם עם זכרון שלא ידעך ).
אז היות ונתת אותו בתור סופר מופת , נתתי לך מישהו שחלק מספריו די דומים לסארמאגו הזה , ואחרי שתקרא את כולם , אתה תבין שהעיתונות עשתה מסאראמאגו משהו גדול כי הם אוהבים שמאלנים (בחטא הזה חוטאות כמעט כול התקשורת בכול המדינות המערביות )

ולגבי שנאה , השנאה היחידה שיש לי היא לאנטישמיים מוסווים שמסווים את אנטישמיותם בשנאת ישראל , ובמציאת יכולת ללכלך כדי להצדיק את שנאתם , ולישראלים השמאלנים שיושבים באוניברסיטאות ובתקשורת ומוציאים את דיבתנו רעה כדי לתת תחמושת לאנטישמיים האלו .

אני יכול צלומר המון דברים נגדם ונגד אלו מביננו , אבל אסתפק בעובדה אחת שעליה אני מניח שאין חולקים . דו"ח גולדסטיין קיבל את כול המידע שלו מעמותות שמאלניות קטנות שכולם קיבלו מימון מהקרן החדשה לישראל של גברת חזן . אני מניח שאין חולק שכול אלו שהשתתפו בזה , עשו זאת בתור בוגדים ולא בתור אנשי שלום או כול דבר אחר

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0

אני לא מאמין שלא רק שאתה מגיב, אתה משתמש באותה שיטה.

אתה, לא רוב האנשים, את ההבחנה הזו כבר עשית.

"קראת את רוב ספריו בשקיקה", מה ששוב, אומר, שאתה מודע לדעותיו, מודע לאג'נדה שלו בכתביו, ולא כותב מעניין אמנותי גרידא ושוב מנסה לבסס את טיעונך באותה הדרך:
עומק תרבותי עשיר עד כדי כך, שהוא עצמאי מזהותך הלאומית, מאחריות לדבריך,ומהמציאות עצמה.
כמה נעלה ואליטיסטי.

גם אם קראתם ולא אהבתם, או שאתם בכלל לא נוהגים לקרוא ספרים .

טוב תעשה אם תימנע מלעייף אותנו בעלבונות של בורות, "או שאתם בכלל לא נוהגים לקרוא ספרים", וכו, אתה חוזר על עצמך.

אנשים כמו סאראמאגו, בונים בדיוק על שכמוך.
אנשים שזקוקים להדרכה, שנהנים לחיות בתחושת עליונות תרבותית, שמסירה את כל מערכות האזעקה התודעתית אצלהם, והופכת אותם לחייליהם ונושאי דברם.

- שנאה ? אתה דוגמה חיה לטירוף שאחז בחלק מעמנו.

נמר לא הציג שום שנאה, אלא שמחה לאויב מוצהר אחד פחות.

לא מפריע לך, שלסאראמאגו לא היתה שום בעיה להפיץ את שנאתו ע"י ניצול הבמה שנתנה לו כ"סופר", וניצל זאת לקידום הקריירה האישית שלו על גבנו.

כמישהו שכביכול מתמצא בספרות, הבנתך של משמעות עקרונותיה הבסיסיים ביותר, כמו כוחה של המילה הכתובה,עוצמתו ונצחיותו של רעיון, ועמדתו האבסולוטית של הסופר בניתוב הקורא, לוקה בחסר.
סאראמאגו, ודומיו, מבינים את העקרונות האלה, ומעצורי האתיקה, לא קיימים אצלהם בניצולם הפושע.

כשלוננו ונצחוננו, ימדד, ביכולתנו לא רק ללמד אנשים כמוך את משמעות הטקטיקה, אלא לגייסם בדיוק באותה הצורה.

אני ועוד הרבה אחרים היו מעדיפים שתשאירו את השנאה שלכם עמוק בבטן.

על אותו משקל, אני אומר לך, שמור את אהבתך לשונאינו,
והשנאה העצמית שמציצה מאחוריה, לעצמך, מרגע זה והלאה.

נערך לאחרונה ב:

dys

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
Triton כתב
אני לא מאמין שלא רק שאתה מגיב, אתה משתמש באותה שיטה.

אתה, לא רוב האנשים, את ההבחנה הזו כבר עשית.

"קראת את רוב ספריו בשקיקה", מה ששוב, אומר, שאתה מודע לדעותיו, מודע לאג'נדה שלו בכתביו, ולא כותב מעניין אמנותי גרידא ושוב מנסה לבסס את טיעונך באותה הדרך:
עומק תרבותי עשיר עד כדי כך, שהוא עצמאי מזהותך הלאומית, מאחריות לדבריך,ומהמציאות עצמה.
כמה נעלה ואליטיסטי.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sagyle
גם אם קראתם ולא אהבתם, או שאתם בכלל לא נוהגים לקרוא ספרים .
טוב תעשה אם תימנע מלעייף אותנו בעלבונות של בורות, "או שאתם בכלל לא נוהגים לקרוא ספרים", וכו, אתה חוזר על עצמך.

אנשים כמו סאראמאגו, בונים בדיוק על שכמוך.
אנשים שזקוקים להדרכה, שנהנים לחיות בתחושת עליונות תרבותית, שמסירה את כל מערכות האזעקה התודעתית אצלהם, והופכת אותם לחייליהם ונושאי דברם.

- שנאה ? אתה דוגמה חיה לטירוף שאחז בחלק מעמנו.

נמר לא הציג שום שנאה, אלא שמחה לאויב מוצהר אחד פחות.

לא מפריע לך, שלסאראמאגו לא היתה שום בעיה להפיץ את שנאתו ע"י ניצול הבמה שנתנה לו כ"סופר", וניצל זאת לקידום הקריירה האישית שלו על גבנו.

כמישהו שכביכול מתמצא בספרות, הבנתך של משמעות עקרונותיה הבסיסיים ביותר, כמו כוחה של המילה הכתובה,עוצמתו ונצחיותו של רעיון, ועמדתו האבסולוטית של הסופר בניתוב הקורא, לוקה בחסר.
סאראמאגו, ודומיו, מבינים את העקרונות האלה, ומעצורי האתיקה, לא קיימים אצלהם בניצולם הפושע.

כשלוננו ונצחוננו, ימדד, ביכולתנו לא רק ללמד אנשים כמוך את משמעות הטקטיקה, אלא לגייסם בדיוק באותה הצורה.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי sagyle
אני ועוד הרבה אחרים היו מעדיפים שתשאירו את השנאה שלכם עמוק בבטן.
על אותו משקל, אני אומר לך, שמור את אהבתך לשונאינו,
והשנאה העצמית שמציצה מאחוריה, לעצמך, מרגע זה והלאה.
עוד לא הבנתי מכל מה שכתבת, קראת ספרים שלו או שלא? וכל מה שכתבת זה לאחר שקראת אותו? עד כמה שהבנתי sagyle קרא.

נערך לאחרונה ב:

nitayn

חבר משקיען
מעורבות
8
נקודות
38
אני מאוד אוהב את האתר הזה

אבל

נמר יקירי וחברי היקר

קראתי את דברייך ופשוט התביישתי

אם אתה לא מבין את הבעייתיות הקשה במה שכתבת אשמח מאוד להסביר לך בפרטי

:מבולבל::מבולבל::מבולבל:

ולכל שאר הגזענים הפאשיסטיים שהתבטאו פה

יש לי רק מילה אחת לומר לכם-

בושה

אתם מתבטאים כמו הנאצים לפני מלחמת העולם השנייה

ולי אין בעייה לומר בלי בושה-

כן אני שמאלני

בעיניי ציונות=גזענות

וכל מי שיתבטא באופן גזעני ופאשיסטי שלא ייבהל מהתגובה

ובכלל לדעתי הפורום והאתר הזה איננו מקום לביטוי לדיעות פוליטיות

ערב קריר ועצבני
:מה??????????::מה??????????::כועס::כועס::(:(

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור