זהירות! נמר נושך

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נמר והאחרים,

אני מבקש להעיד על עצמי - כשאני אומר ש NAIM הוא הטוב ביותר אני מתכוון באוזניים שלי. ברור לי לחלוטין שיש מי שחושבים שיש מערכות טובות יותר.

כל מי שקונה מערכת - אם הוא לא חושב שטעה במשהו, הרי ברור לו שמה שהוא קנה זה הטוב ביותר בתקציב שלו. אין פה סגידה.

לגבי השיטה של NAIM לספק הכול מהקיר עד לקצה הרמקול, לדעתי זו שיטה מצוינת וגם פה ברור שיש מי שיכול לחשוב אחרת. צריך רק לשים לב שגם NAIM מציעים למשל סדרות זולות של אינטרקונקטורים וסדרות יקרות מאוד (אם כי יש בשוק דברים מטורפים בהרבה) ובנוסף לזה יש הרבה מאוד יצרני אינטרקונקטורים איכותיים מאוד שמייצרים כבלים ל NAIM עם כניסות ויציאות DIN כך שמי שקונה NAIM ננעל אומנם לשיטת החיבור אבל ממש ממש לא מוגבל במבחר מוצרים. הניסיון שלי לימד אותי, ובסופו של דבר זה גם הגיוני, שכל שינוי שאתה מבצע בציוד של NAIM, אם בכבלים, אם בספקים, אם ניסיונות לשיפורים טכנולוגיים בתוך הרכיבים - משנה למעשה את "חותמת הצליל" של הציוד.
השורה התחתונה הא שאם אתה אוהב את חותמת הצליל של NAIM - אז הגישה של הכל מאותו יצרן עונה לדרישה. אם אתה לא אוהב את "חותמת הצליל" של NAIM, אז שיטת העבודה שלהם לא צריכה לעניין אותך.

ועדיאל - לא צריך להגזים: NAIM ידועים היטב ברמת הגימור הגבוהה, באמינות ארוכת שנים, וביכולת לספק שירות לציוד גם אם הוא בן עשרות שנים - ועדיין, ב NAC 82 שלי, מכשיר לא זול גם כמשומש, הכפתורים עשויים מפלסטיק זול. טונות של מילים לא יכולות לשנות את העובדה הזו...

אריה
דווקא אני אוהב את הגישה המאוזנת שלך ,בקשר למושג "חותמת צליל" ,אין דבר כזה ,יש טוב עד מעולה ,אין ספק שניים מכשירים מצויינים ,אבל האנטגוניזם היכן שקיים ,נובע דווקא מקהל פנאטי באחוז גבוה ,שקובע קביעות אבסולוטיות ואקסיומטיות לגבי האיכות של הציוד ,ללא פזילה קלה לצדדים למוצרים שבחלקם איכותיים יותר ובחלקם פחות ,כלומר , הגישה "לא ניים לא קונה" די מטריפה אודיופיל כמו מתנוש ששומע ש KARAN למשל מגבר טוב יותר ,שכבלים של NORDOST נניח טובים יותר ,שמחבר XLR טוב יותר מ DIN ,ובכלל הלחמה פשוטה יותר טובה משניהם ,למהנדסים של ניים גם אין איזה מונופול על חיבור נכון בין רכיבים ,הרי תיאורטית יכול להיות מעב שנגן של DCS ינגן יותר טוב מהנגן הניימי למרות שמחובר למגבר של ניים ,בקיצור שאלת הראש הפתוח ,היא שמביאה את החלסטרה לקומץ הזניח הזה של אודיופילים שחושבים ש"החותמת צליל " הטרנזיסטורית הנימית הידועה היא לא משהו עד כדי כך מעלף שאין מה לשמוע "דרטזיל" ,או למשל מה יש לומר ל845 ,מן טיפוס שפורפרתי בכל רמח אבריו על הצליל הניימי לעומת סינגל אנדד עצבני ,בקיצור - הלו !!! יש עוד משהו בחוץ חוץ מניים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מאוד לא מדוייק.

אפשר לקנות נגן תקליטורים של NAIM ולחברו לכל הגברה אחרת וכן אפשר לחבר הגברה של NAIM לכל נגן תקליטורים או רמקולים.

אריה
בהחלט.
במידה ואין לך מחברי xlr, כבלי רמקולים או אינטרקונקטים סבירים ומעלה, אחרת תיאלץ למכור אותם.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אז מה אתה חושב על תערוכה?

הזווית של הנמר הנושך הקשתה עלי לגבש דעה, על-מנת לגבש תמונת מצב אוביקטיבית היה עלי לקרא חומר ממספר מקורות ואז להביע דעה אישית.
בכל מקרה ברור הוא שמצב חוסר הוודאות בכלכלה האמריקאית גורם לייבוש תקציבים ודיכוי מוטיבציה והחזון של חלק גדול מהיצרנים . שזה כמובן פועל יוצא של סולם העדיפויות של הצרכנים... מה גם שבשנים האחרונות יצרני המוליכים למחצה היפניים סגרו קווי יצור של כמעט כל רכיבי האודיו האנאלוגיים וגם זה הוסיף עוד מסמר בארון הקבורה והכניס את הענף ליובש ומשבר.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
... מה גם שבשנים האחרונות יצרני המוליכים למחצה היפניים סגרו קווי יצור של כמעט כל רכיבי האודיו האנאלוגיים וגם זה הוסיף עוד מסמר בארון הקבורה והכניס את הענף ליובש ומשבר.
אתה יכול להרחיב?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אתה יכול להרחיב?

פשוטו כמשמעו,
טושיבה,סאניו,היטאצי,חיסלו את ענף יצור הטרנזיסטורים לאודיו אנאלוגי כבר בשנת 2011,
וזה כולל רכיבים BI_POLAR COMPLEMENTRY,J_FET COMPLEMENTRY,MOSFET COMLEMENTRY. כך שכיום לא ניתן לרכוש מהם יותר רכיבים לייצור המוני. חברות יצור אחרות קטנות בהרבה החלו להכנס לנישה הזאת והמחירים ממריאים לשמיים...

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פשוטו כמשמעו,
טושיבה,סאניו,היטאצי,חיסלו את ענף יצור הטרנזיסטורים לאודיו אנאלוגי כבר בשנת 2011,
וזה כולל רכיבים BI_POLAR COMPLEMENTRY,J_FET COMPLEMENTRY,MOSFET COMLEMENTRY. כך שכיום לא ניתן לרכוש מהם יותר רכיבים לייצור המוני. חברות יצור אחרות קטנות בהרבה החלו להכנס לנישה הזאת והמחירים ממריאים לשמיים...

נקודה מאוד מעניינת - טוב לדעת

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
בהחלט.
במידה ואין לך מחברי xlr, כבלי רמקולים או אינטרקונקטים סבירים ומעלה, אחרת תיאלץ למכור אותם.
אולי קשה יותר לשדרג מ NAIM ואל NAIM אבל מי שקונה מערכת חדשה יכול "לערבב" עם NAIM כמו עם כל יצרן אחר.

אריה

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
פשוטו כמשמעו,

אכן צודק , קשה היום לחברות שמחפשות מוצרים איכותיים ביותר למצוא אותם , והמחירים מאוד יקרים לרכיבי the best עם tolerance הכי טובים שיש בשוק . לפני זמן מה יצא לי לדבר עם מילאן קאראן והוא ידע שאני עובד בחברה שמייצרת רכיבי מוליכים למחצה לחברה היפנית הידועה בשם sanken שמייצרים רכיבים מאוד איכותיים לאודיו , ושאלתו הייתה מה הנתונים של הטרנזיסטורים שאנו מייצרים להם, והם מחפשים בנרות רכיבים מאוד מאוד איכותיים והמחיר לא מעניין אותם כי מוכנים לשלם עבור אותם רכיבים כדי לשמור על איכות המוצרים שלהם .
הקטע הכי מעניין שאנו מייצרים רכיבים על בסיס סיליקון והוא מחפש רכיבים כאלו על בסיס גרמניום שזה יותר איכותי ועמיד בטמפרטורות יותר גבוהות וזרמים יותר גבוהים וקשה למצוא חברות שמעוניינות לייצר בטכנולוגיה הזו .

בקיצור החיים עוד יותר קשים ליצרני אודיו מהמדרגה הראשונה .

מישל .

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
בקיצור החיים עוד יותר קשים ליצרני אודיו מהמדרגה הראשונה .

מישל .

הרסת לי את השינה ללילה הזה...

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור