ונטאג' VS מודרני.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
700 ש"ח ... אולי רק על העבודה בלי חלקים...וגם זה מעט.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
עלויות

מדובר בעשרות שעות עבודה של טכנאי מיומן. המשמעות זה הרבה מאוד אלפי שקלים.

תיזכור: צריך לשאוב את הבדיל מכל הלחמה, לעשות את זה בצורה מושלמת וללא שאריות כדי לא להרוס את הנקודה בכרטיס המודפס, ואחרי זה להכניס את אותו רכיב בדיוק ולהלחים במהירות ובצורה הנכונה - שוב כדי לא לגרום נזק. ומדובר בעשרות רבות, אם לא מאות, של רכיבים.
וזה לפני הזיהוי של כל רכיב, ההזמנה ומציאה של רכיבים תואמים, פירוק המכשיר עצמו לחלקיו, מלחמה בברגים והברגות חלודות, נזקי קורוזיה שיפררו במהלך השיחזור חלקים בקונקטורים ובמעגל המודפס ועוד ועוד.

בקיצור - אופציה דמיונית לחלוטין.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אייל לא אמרתי להחליף את כל המכשיר !
כבלים יבשים יוחלפו ,לא יוחלף כל הבדיל שקיים במכשיר - מדובר על הלחמות באזורים מועדים לפורענות כמו בלוחות של הטרנזיסטורים .
מגעים ופוטנציומטרים ינוקו .
קיבלתי הצעת מחיר מנותני השרות של מקינטוש ( עד 1000 שח ) וגם מהמעבדה של דודו (קצת פחות )
גם ככה המכשיר יותר צלול ונקי מרוב הציוד החדש ששמעתי .
כבליי הספק זה סיפור של 500 שח לזוג במידה ושינו ערך ונידרשת החלפה , ( לפי מקינטוש ופורומים בחול כבלי ההגברה שהם בגודל של כופסת שימורים וגם השנאים של מקינטוש הם ניצחיים )
אייל אין לי ויכוח לא איתך ולא עם נמר - אהבתי את הסאונד של המקינטוש , ובלי קשר לנוסטלגייה או אספנות קניתי אותו .
מחיר כניסה למשפחה של מקינטוש זה יותר מפי 5 ממה ששילמתי .
ויותר מפי 2 ממוצר מודרני שהסתובב ביד 2 (במחיר נמוך במיוחד של 13000 שח )
אן לי את הממון הזה וגם עם היה לי לא בטוח שהיתי מוציא כזה סכום .
לפניי שבצעתי את הקנייה בדקתי עוד מקינטוש רק בשביל לגלות שמה שאהבתי במכשיר מאפיין גם מוצרים אחרים .
אגב למק שלי הוחלפו כבר כל היציאות והכניסות במחברים מודרניים של איזו חברה גרמנית , וגם כניסת המתח שודרגה כך שיהיה ניתן לחבר כבל מתח מודרני ( כרגע מפאר אותו הכבל מתח של האודיו אנלוג של נמר .)

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
צחי.

יש בי הרגשה עזה שהשם מקינטוש מצליח לעוור אותך.
המגבר שברשותך הוא מגבר ישן מאוד של מקינטוש, הוא נישמע אחלה. הוא חמים, נעים לאוזן אך אתה בעצמך לא מכיר את הצליל האמיתי שלו עד שלא תתקן את הקרוס של הרמקול ותעיף את הברינגר.

יש לך עוד דרך ארוכה עד שהמערכת שלך תתאזן.
התוצאה שלך כרגע אכן טובה יותר מכמה סטאפים לא יקרים ששמעתי אך רחוקה מלהרגיש שמשודך לשם מגבר יקר. המקור בוא אתה משתמש{ DVD} סוגר לך את האפשרות להבין מה המגבר יודע לעשות. הוא מחסיר המון פרטים, הוא סתום, דיגיטלי ולא איכותי. האקולייזר עוד יותר גרוע. האינטרקונקטים דורשים שידרוג בהול מקנה ובנה לאינטרקונקט איכותי יותר, האונקיו שמשמש לך כקדם מגבר גם כן לא מציאה גדולה.

לדעתי השליטה של המגבר שברשותך על הרמקול היא גבולית, הוא לא מצליח להחזיק את הבס באופן חד משמעי ולא מעניין אותי אם הוא עם שנאי מוצא לפני המגבר אחרי או בצד. המערכת שלך עדיין אינה מאוזנת מבחינת הרכיבים ולכן ההשקעה בשיפוץ המגבר לדעתי מיותרת - יש לך הרבה עבודה שדורשת היתייחסות קודמת.

ב-1000 ש"ח הייתי ראשית משדרג את הקדם מגבר לאיזה קונראד ג'ונסון ישן או משהו בסיגנון, כך לפחות תשדרג משהו במיד של הרמקול, שיהיה חלק יותר - כרגע הוא מחוספס ולא נקי.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
הגברה

ההתייחסות שלי היא כללית, לא למכשיר הספציפי של צחי, ואני מנסה לענות לשאלה המקורית של השירשור.

לגבי המכשיר של צחי - אם הוא אהב אותו, אז טוב שהוא קנה אותו.

לגבי כל מכשיר ישן, וגם זה שלו - אז אמנם קבלי הספק הם הסובלים הגדולים ביותר מההיזדקנות מבחינת שינויי הערכים, אבל גם כל שאר הרכיבים סובלים מהזדקנות זו.

כפי שכבר כתבתי, גם הרכיבים, גם נקודות ההלחמה, גם הכרטיס המודפס וכ"ו וכ"ו וכ"ו שינו כבר ערכים. בקיצור, המכשיר אינו נשמע כפי שהוא נשמע ב - 10 שנותיו הראשונות.

מעבר לזה, החלפה, למרות שהיא הכרחית, היא בעייתית. הקבלים בספק למשל, מן הסתם אינם מאותה תוצרת של הקבלים המקוריים. בהכרח שינויי שלהם משנה את הצליל ושוב מוציא את המגבר מהאיזון שמהנדסיו המקוריים ניסו להשיג.

מה שחשוב מבחינת צחי זה שהמכשיר טוב בשבילו. מה שחשוב לכל קונה פוטנציאלי, זה לדעת את הבעייתיות במכשירים ישנים כל כך ולא להשתכנע ממנטרות של מוכרים כמו "וינטאג' זה רמת בנייה שלא עושים היום".

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אחוני הכל יגיע בזמנו !!!
גם הDVD שמחובר דיגטלית וגם יבוא פרה .
אני מצפה לסגור את נושא הקרוס ורענון המגבר בחודשיים הקרובים

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור