ונטאג' VS מודרני.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
דיון פתוח בנושא מה יותר טוב.

האם המגברים של שנות השיבעים ושנות השמונים טובים מהמגברים של היום?
מדוע הצליל שלהם שונה ואנשים מתארים אותם כחמים לעומת הציוד של היום?
האם אז ידעו לייצר יותר טוב מהיום?
האם הקידמה לא למדה כיצד לעשות טרנזיסטור טוב יותר מפעם?

מה יש בווינטג' שמהווה יתרון אצל אנשים מסויימים על פני הציוד המודרני?

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
יש אשליה אופטית בסוגיה.
מה שנשאר עד היום אלו המגברים הטובים של התקופות השונות. הפחות טובים פשוט לא שרדו. לכן נראה לנו שפעם בנו טוב יותר.
אם משווים את הפסגה של פעם, צריכים להשוות אותה לפסגה של היום.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
ניקח מגבר נניח של MBL עדכני לעומת מגבר ישן של חברה מכובדת מהתקופה ההיא, נניח לשניהם יהיו נתונים דומים, מה יהיה היתרון של הישן או החיסרון לעומת החדש?

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
לא יהיה שום יתרון לישן מול מגבר HIGH END של היום.

הבעיה היום שיש סטנדרטים של בניה נמוכים, בגלל היכולת להוזיל עלויות שלא היתה פעם.
זה נכון לגבי Entry Level. ברור שיש מגברי HIGH END לא מושקעים כ"כ שמנסים לרוץ על הייפ- אך אלו בד"כ לא שורדים את מבחן הזמן הבינוני.
אין למגברים ישנים את היכולת לדחוף רמקולים קשים כמו היום- הרבה בגלל שבאותה תקופה לא היו רמקולים מאוד קשים להנעה, ספקים וקדם מגברים עברו התפתחות גדולה מאוד .
על רמקולים מודרניים קלים לדחיפה, יכולים להיות למגברים טובים ישנים יתרונות על פני מגברי MID level מודרניים.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש אשליה אופטית בסוגיה.
מה שנשאר עד היום אלו המגברים הטובים של התקופות השונות. הפחות טובים פשוט לא שרדו. לכן נראה לנו שפעם בנו טוב יותר.
אם משווים את הפסגה של פעם, צריכים להשוות אותה לפסגה של היום.

(Y)

רמקול התאום שלי בחו"ל...

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
מרנץ 250

העיניין הוא שמגברים שנחשבו HI END בזמנו נימכרים היום במחירים שווים לכל נפש .
ונותנים פייט למגברים ברמות כניסה ורמות ביניים .
לדוגמה נפגשתי עם מרנץ 250M שהוא מגבר כוח משנות השבעים שנחשב לאגדה בזמנו ( הוא היה בזמנו מגבר יקר אך לא מהיקרים ביותר ) .
המגבר הזה נמכר ב- 1500 שח + נניח רענון כבלים וחידוש הלחמות עוד 500 שח !
גם ביד שניה קשה למצוא מתחרים במחיר הזה , שלא לדבר על המראה .

תמונות מצורפות

• 0250_2.jpg
    0250_2.jpg
    KB 10.9 · צפיות: 497

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
המראה זה עיניין של טעם. אני למשל ממש לא אוהב את הצורה של המגברים הישנים.

מדוע להשוות מגבר שאז היה נחשב להיי אנד למגבר שהיום נחשב לרמת כניסה?
צריך להשוות את המקינטוש שלך למגבר מתחרה באותו מחיר {לדוגמה מקינטוש עכשוי}.

מזה נמכרים במחיר שווה לכל נפש? מדוע לא לקנות מגבר חדש מרמת כניסה או בינונית אם לטענתך בהם הם מתחרים? הרי חדש זה עדיף מבחינת בלאי, אחריות, סחירות וכ"ו.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
המרנץ היה מגבר ברמת ביניים בשנות השבעים , הוא לא היה טופ היי אנד בזמנו .
המגבר הזה ב- 1500 שח לא סופר מגברים של פי 15 במחיר .
דבר שני אני לא יכול להשוות אותו אחד לאחד עם חדש כי הוא ישן ולא חדש .
יכול להיות שלרמקולים מאוד קשים מגברים מאותה תקופה לא יהיו שידוך טוב , אבל לרמקולים עם נצילות סבירה לא תהיה שום בעיה .
לגביי המקינטוש : אן לי מושג אך נשמע מקינטוש חדש מעולם לא שמעתי , כאשר קניתי אותו היה לי תקציב , ולתקציב שהיה לי קניתי את הטוב ביותר בשבילי ( שמעתי אהבתי קניתי ,הערך הנוסטלגי והמראה זה רק ערך מוסף עבורי ).
בעולם יש בזז רציני סביב המגברים האילו של מקינטוש ואנשים עם ציודים מודרניים ויקרים מספרים שזה השדרוג הטוב ביותר שלהם !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
המרנץ היה מגבר ברמת ביניים בשנות השבעים , הוא לא היה טופ היי אנד בזמנו .
המגבר הזה ב- 1500 שח לא סופר מגברים של פי 15 במחיר .

פי 15 ימ-1500 = 22500 . איך לדעתך הוא יתמודד מול כאלה שמחירם הוא פי 15 ולמה השוואת?

דבר שני אני לא יכול להשוות אותו אחד לאחד עם חדש כי הוא ישן ולא חדש .

למה?

יכול להיות שלרמקולים מאוד קשים מגברים מאותה תקופה לא יהיו שידוך טוב , אבל לרמקולים עם נצילות סבירה לא תהיה שום בעיה .
לגביי המקינטוש : אן לי מושג אך נשמע מקינטוש חדש מעולם לא שמעתי , כאשר קניתי אותו היה לי תקציב , ולתקציב שהיה לי קניתי את הטוב ביותר בשבילי ( שמעתי אהבתי קניתי ,הערך הנוסטלגי והמראה זה רק ערך מוסף עבורי ).

אם כך מדוע לא הלכת על חדש מרמת בינתיים אם מבחינתך הם המתחרים שלו?

בעולם יש בזז רציני סביב המגברים האילו של מקינטוש ואנשים עם ציודים מודרניים ויקרים מספרים שזה השדרוג הטוב ביותר שלהם !

אינני רואה עליה מיוחדת התחום הוינטאג', אולי מדברים על זה יותר אך לא חלה ירידה בציוד חדש. ולגבי אותם אנשים ששידרגו למגבר כל כך ישן שהטרנזיסטור היה בחיתוליו נשאלת השאלה - מדוע לא כולם משדרגים לציוד וינטג' בכמה אלפי שקלים ועדיין מוציאים סכומי עתק על ציוד חדש שהוא בעצם "פחות טוב"?

שים לב - תגובותי מודגשות :)

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אחוני עם היו לי 40000 היתי קונה חדש - אולי אפילו אודיו אנלוג
לגביי הבזז - אני מתכוון בעולם !http://www.audioreview.com/cat/amplification/amplifiers/mcintosh/PRD_124515_1583crx.aspx
יש עוד המון מאיפה שזה בא .
כבר קראתי מאות פוסטים של אנשים שהיו מושקעים בציוד יקר , חזרו לציוד ישן או קבלו או קנו ונדהמו מהתוצאה !
לצורך העיזון אני בטוח שיש גם מקרים הפוחים , הכל זה ענין של טעם אישי .

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
יכול להיות שעל החלקים הפנימיים של מוצרי הוינטאג' עבר תהליך אבולוציוני (התיישנות) שגורם להם להישמע יותר טוב?

אתם חושבים שעוד 40 שנה המוצרים החדשים של היום ישמעו טוב יותר?

(ב"טוב יותר" אני לאו דווקא מתכוון לכך...) :p

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
174
נקודות
63
שלום צחי

אחוני עם היו לי 40000 היתי קונה חדש - אולי אפילו אודיו אנלוג
לגביי הבזז - אני מתכוון בעולם !http://www.audioreview.com/cat/amplification/amplifiers/mcintosh/PRD_124515_1583crx.aspx
.

ציטוט מתוך אחד הריויואים באתר-

Yes “him” because the MC2105 amplifier sounds just like the sweet voice of your most desired woman inviting you for the first time in her bed covered with silk bed sheet
מה אתה אומר?

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מזה נמכרים במחיר שווה לכל נפש? מדוע לא לקנות מגבר חדש מרמת כניסה או בינונית אם לטענתך בהם הם מתחרים? הרי חדש זה עדיף מבחינת בלאי, אחריות, סחירות וכ"ו.
מאימתי קונים מגבר ע"פ סחירות/אחריות וכו' ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
לא הבנת ג'וקר.

צחי טען שמגברי היי אנד של פעם מקבילים למגברים ממוצעים של היום אם נעשה השוואת סאונד {לא בדקתי את זה}.

לכן שאלתי אותו מדוע לא לרכוש מגבר בינוני מהיום במקום לקנות מגבר בן 30 שעבר 200 בתים ובטח כמה תיקונים באמצע?

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
דיון פתוח בנושא מה יותר טוב.

האם המגברים של שנות השיבעים ושנות השמונים טובים מהמגברים של היום?
לא
מדוע הצליל שלהם שונה ואנשים מתארים אותם כחמים לעומת הציוד של היום?
כי אנשים אוהבים להיסחף בנוסטלגיה רומנטית גם כשמדובר במכשירים, "פעם" הכל היה יותר טוב, גם כשעדיין מתו משפעת היה אחלה, גם כשגבינה מותכת/משולשת הייתה שיא גסטרונומי היה אחלה, הסקאדים של סדאם היו כיפיים לעומת הקסאמים ואלפאסוד הייתה רכב חלומות ספורטיבי מדהים.
האם אז ידעו לייצר יותר טוב מהיום?
נראה לך ??
נראה לך שלא ??

מה יש בווינטג' שמהווה יתרון אצל אנשים מסויימים על פני הציוד המודרני?
רומנטיקה. אתה יכול לקנות בסכום מסויים מאזדה או רכב קלאסי ענתיקה.
יש כאלה שיבחרו במאזדה בגלל היתרונות הברורים ויש כאלה שילכו על האלפא הענתיקה בגלל ה"נשמה".
נשמה זה לא משהו שניתן לכמת.
מגברים ענתיקות הם בשורה התחתונה רקובים מבפנים כמו שילדה של אלפאסוד עתיקה.
טרם החלו בייצור רכיבים תעשייתיים שמשתבחים עם הזמן - לא שלדות של רכבים ולא אלקטרוניקה של מגברים. הדבר היחיד שמשתנה הוא התחושה לגביהם [ אני אוהב מאוד רכבים עתיקים, אז אני יכול להבין מי שיאהב מגברים עתיקים ].

...

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
נראה לך שלא ??

מה מגדיר טרנזיסטור טוב?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ריכטר
יש הבדל מהוטי בין היום לפעם ! סטנדרט היצור !!!!
מוצרים פשוטים היו מיוצרים בקפידה שלא ניתנת כיום למוצרים יקרים !
לא חשבוא איפה אפשר לחסוך עוד אגורה !
ובמוצרים של טופ היי אנד קיבלתה סטנדרט בנייה של ציוד צבאי ( לא פחות מהטוב ביותר ).
הטרנזיסטור התקדם מאוד : יותר קטן ויותר כוח , אבל מבחינת טיב ההגברה לא בטוח שחל שינוי מהותי , בכל אופן כך אני מרגיש עם המגבר שלי .
נמר אני לא הארתי שמגברים מאותה תקופה נשמעים כמו מגברים בינונים ,עם כך מה הטעם בקניתם !
אני אומר שבחיפוס מוקפד ישנם מוצרים שבמחיר מצחיק יכולים לתת בראש למגברים ברמת מחיר בינונית ומעלה (בשביל לחדד 5000-20000 ) .
ברור מי שכסף זה לא פרמטר אצלו אן לו מה לחפס במגבר ישן , אבל מי שתקציבו 2000-5000 בהחלט יש לו מה לחפס !!!

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לא הבנת ג'וקר.

צחי טען שמגברי היי אנד של פעם מקבילים למגברים ממוצעים של היום אם נעשה השוואת סאונד {לא בדקתי את זה}.

לכן שאלתי אותו מדוע לא לרכוש מגבר בינוני מהיום במקום לקנות מגבר בן 30 שעבר 200 בתים ובטח כמה תיקונים באמצע?
בא נתחיל מזה שאם מדובר על מגבר ווינטאג' שעולה 500-2000 ש"ח , ואתה משווה אותו למגברים של 6K-10K , זה לא ממש משנה הדברים שציינת
ולגבי איכות , אז נגדיר את זה כך , שמגברים בינוניים איכות הייצור שלהם היא פחות טובה ממגברי היי אנד ישנים .
וחוצמיזה אם אתה מחליט לשפץ אותו , אתה יכול בכלל לחגוג . אתה יכול לשנות את הכבלים ואת הקבלים , לאלמנטים היי אנד של היום . אז זו השקעה יחסית גדולה אבל עדיין אתה עשוי לקבל מגבר שיעלה לך 4K שיהי יותר טוב ממגברים של 10K-14K

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,251
נקודות
113
מזה יותר טוב ממגברים של 14K?
מה ההשוואה? במה יהיה יותר טוב?

האם יצא לך להשוות בזמן אמת מגבר בן 30 שעלה 30K למגבר חדש שעולה מחצית ממנו?
אני בטוח שבשליטה, מהירות, דינמיקה יהיה יתרון מוחץ לטובת החדש.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
למה אתה בטוח ? אתה בדקת ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור