exupgh12
חבר משקיען
- מעורבות
- 3,078
- נקודות
- 113
לא מתחשבנים עם אף אחד.. מאיפה הגעת לזה?
ברוסיה היו הרבה פחות יהודים מאוקראינה, בסדרי גודל כיוון שהם היו כל כך אנטישמים שאסור ליהודים בכלל לגור ברוסיה עצמה (האדמה טהורה מדי עבורינו, זה היה הטיעון..), אלא הצארים הגבילו אותם לתחום המושב בלבד (אוקראינה, פולין, ליטא, בלרוס..).
לכן היו פחות יהודים לרצוח מכתחילה. לא חושדים ברוסים באהבת עמנו.
לגבי "חסידי אומות העולם".. אני אומר לא מדובשך ולא מעוקצך.. אל תרצח אותי ואל תציל אותי.
לא בשואה ולא בפרעות פטליורה (בניצוח הצבא הלבן הרוסי אגב) שחיסלה 150,000 יהודים סה"כ עשרים ומשהו שנה לפני הגרמנים.
דבר נוסף, הואיל והגרמנים לא הצליחו לכבוש את רוסיה, אז הם לא הגיעו ל"מפעל" של השמדה המונית כמו במקומות שנכבשו, אז ת'כלס היו פחות יהודים להציל מהם ימ"ש.
שמע, זה לא הכי קשור להיום. אני חושב שכשיחשפו המספרים האמתיים אודות מות אזרחים אוקראינים אחרי הבליצים על הערים, ישרור הלם ואבל כבד וכל הדיבורים האלה ידחקו הצידה.
לעיניין השרשור,
אישית, אני לא חושב שזה נכון להעמיד מוסיקאי בפני שתי ברירות גינוי או פיטורין. הוא מוסיקאי ואין לו שום נגיעה לפלישה.
אני אפילו לא אוהב את החרמות בספורט. זהקבל יצעק בוז או יחרים.
אין לזה סוף.
חוקי תחום המושב בוטלו לאחר מהפכת פברואר (1917) וקריסת המשטר הצארי, ויהודים בשטחי רוסיה הורשו להתגורר בערים ברחבי המדינה. (חרקוב, סמולנסק, ריגה, בכולם היו גטאות, ואתרי רצח של יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה וכולן נמצאות מחוץ לתחום המושב).
"לא חסרו" יהודים לרצוח בתחומי רוסיה, לכן מספרם המועט של חסידי אומות עולם בולט ביחס למדינות קטנות פי כמה מרוסיה, מדינות שלא רק קטנות יותר אלה שהתגוררו בהם הרבה פחות יהודים מאשר בשטחי רוסיה.
אני מקווה שלא התבלבלת והפכת את הרוסים לאוהבי יהודים, הם לא. הם גם לא אוהבי ישראל, רוב חיילי צה"ל שנהרגו במלחמות ישראל נהרגו באמצעות נשק שסופק ע"י בריה"מ ורוסיה לאחר מכן.