ומה אתם חושבים על זה ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לא מתחשבנים עם אף אחד.. מאיפה הגעת לזה?
ברוסיה היו הרבה פחות יהודים מאוקראינה, בסדרי גודל כיוון שהם היו כל כך אנטישמים שאסור ליהודים בכלל לגור ברוסיה עצמה (האדמה טהורה מדי עבורינו, זה היה הטיעון..), אלא הצארים הגבילו אותם לתחום המושב בלבד (אוקראינה, פולין, ליטא, בלרוס..).
לכן היו פחות יהודים לרצוח מכתחילה. לא חושדים ברוסים באהבת עמנו.
לגבי "חסידי אומות העולם".. אני אומר לא מדובשך ולא מעוקצך.. אל תרצח אותי ואל תציל אותי.
לא בשואה ולא בפרעות פטליורה (בניצוח הצבא הלבן הרוסי אגב) שחיסלה 150,000 יהודים סה"כ עשרים ומשהו שנה לפני הגרמנים.
דבר נוסף, הואיל והגרמנים לא הצליחו לכבוש את רוסיה, אז הם לא הגיעו ל"מפעל" של השמדה המונית כמו במקומות שנכבשו, אז ת'כלס היו פחות יהודים להציל מהם ימ"ש.
שמע, זה לא הכי קשור להיום. אני חושב שכשיחשפו המספרים האמתיים אודות מות אזרחים אוקראינים אחרי הבליצים על הערים, ישרור הלם ואבל כבד וכל הדיבורים האלה ידחקו הצידה.

לעיניין השרשור,
אישית, אני לא חושב שזה נכון להעמיד מוסיקאי בפני שתי ברירות גינוי או פיטורין. הוא מוסיקאי ואין לו שום נגיעה לפלישה.
אני אפילו לא אוהב את החרמות בספורט. זהקבל יצעק בוז או יחרים.
אין לזה סוף.

חוקי תחום המושב בוטלו לאחר מהפכת פברואר (1917) וקריסת המשטר הצארי, ויהודים בשטחי רוסיה הורשו להתגורר בערים ברחבי המדינה. (חרקוב, סמולנסק, ריגה, בכולם היו גטאות, ואתרי רצח של יהודים בזמן מלחמת העולם השנייה וכולן נמצאות מחוץ לתחום המושב).
"לא חסרו" יהודים לרצוח בתחומי רוסיה, לכן מספרם המועט של חסידי אומות עולם בולט ביחס למדינות קטנות פי כמה מרוסיה, מדינות שלא רק קטנות יותר אלה שהתגוררו בהם הרבה פחות יהודים מאשר בשטחי רוסיה.

אני מקווה שלא התבלבלת והפכת את הרוסים לאוהבי יהודים, הם לא. הם גם לא אוהבי ישראל, רוב חיילי צה"ל שנהרגו במלחמות ישראל נהרגו באמצעות נשק שסופק ע"י בריה"מ ורוסיה לאחר מכן.

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
bravo

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
סליחה שמדינת ישראל לא התייעצה עמך ב 1952 כשחתמה על הסכם השילומים עם גרמניה, או מאוחר יותר כאשר נרמלה את יחסיה עם גרמניה ב 1965.
אתה מבלבל בין לסלוח לבין לשכוח. איש לא שוכח, ישראל החליטה להתקדם ולבנות עתיד (למעשה זה מה שמבדיל בין מדינות המערב שבמשך מאות בשנים היו מסוכסכות אחת עם השנייה ולחמו ללא הרף, לבין מדינות ערב ואפריקה שימשיכו לנצח להילחם אחת עם השנייה בגלל שאינן מסוגלות להראות אינטרסים עתידיים).

אני מקווה שאתה לא סולח לאנגליה על הפוגרומים הראשונים באירופה שהובילו ב1290 לגירוש יהודים מהאי הבריטי, או לחלופין לספרדים ולפורטוגלים שטבחו ומאוחר יותר גירשו כחצי מיליון יהודים מתחומם. או לצרפתים ולהולנדים שבזמן מלחמת העולם השנייה הסגירו אלפי יהודים.

אינטרס יהודי לא תומך במדיניות תוקפנית של שלטון אוטוריטרי כנגד מדינות עצמאיות ודמוקרטיות, בטח לא בהפגזות חסרות רסן כנגד אוכלוסייה אזרחית - מקווה שלפחות את ערך קדושת החיים למדת ביהדות.
אכן, החלטת השילומים הייתה בעייתית וסביר להניח שהייתי מתנגד בשעתו. אין לי אמונה בגויים בגלל כל מה שציינת, ואני אשמח לדעת שהתנגדת לטיהור האתני מיהודים.בחבל עזה וצפון השומרון, לפוגרומים האחרונים בתשפ"א ובשנות אוסלו המוקדמות לטבח שגבה כמעט 2000 יהודים בארץ , מעבר לפצועים נכים ופגועי נפש, וכמובן לפינוי בכח של יהודים מכל מקום בו הם רוצים להתיישב בארץ אבותם ( יותר אבותם מאוקראינה רוסיה ואנגליה אגב).
אני זכאי לדעתי אגב, ולא צריך שהמדינה תתייעץ או לא תתייעץ איתי, ואין קשר ל" מדינה" אותה אני חייב לקדש כביכול- המהות שלי קודמת למדינה וערכיי אמורים לבנות אותה על כן קודמים לה.

אשמח להתפלפל אתך על ערכים ומוסר, אך פתיחת הדיון הייתה על הכנסת התרבות לפוליטיקה. ואני מה אני יעשה, לא אוהב שכופים על אנשים מה לומר. וזה היה המאבק של דוקטור גורדן פטרסון נגד האוניברסיטה בקנדה כמדומני. זה מדרון חלקלק , פוקויאני, של תרבות האינקויזטורית של הוידוי והאח הגדול שאני מסרב לקחת בו חלק.

ההגדרה שמבחינה בין משטר אוטוריטארי לדמוקרטי הולכת ומתעממת כשאנחנו, או חלקנו, עדים למנגנונים הרקובים בחברה הדמוקראטית שלנו. בארץ באמריקה ובכלל. מזיופי בחירות ועד גניבת קולות ודעת בחסות החוק והמשפט.

אני מניח מדבריך שאתה מסכים לפתיחת צעדים מרסנים ומלחמתיים כנגד עזה שמשטחה עפים טילים לישראל הריבונית ( כולל כיבוש וטיהור מפוטינים קטנים שמנהיגים שם) . ואתה בעד כיבוש איראן ( פוטינים גדולים) וחיסול משטר אסאד והחיזבאללה בלבנון בדיוק בגלל הסיבות שמנית.

אם אתה נרעש ונרגש ונץ כשזה מגיע למדינת היהודים אז אין לי ויכוח אתך, ואני מוכן לקבל את העקיבות של הרגשות שלך. היום יש מפגן תמיכה ביהודים המותקפים יום יום בשמעון הצדיק, אשמח שנלך יחדיו. גם לחומש המופגזת על ידי צוווים שיפוטיים מנהליים דורסניים. ואביתר.

שורה תחתונה,
אין לי שמחה באמא אוקראינית שבורחת עם ילדיה, ואני מעדיף שזה לא יהיה ככה. להגיד לך שזה מפריע לי יותר ממה שקורה כאן אצלי במדינה? אהיה שקרן אם אומר שכן, וכבר ציינתי חלק מהדברים שלי יותר בוערים.
יאללה, למוסיקה, נמאס לפרשן
.

נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
827
נקודות
113
חברים,אתם מפספסיפ כאן נקודה מאד חשובה,שאין מקום לגינוי בכפיה.חשבתי לשמחתי,שחלפו הזמנים,כאשר היו מכריחים אנשיי הרוח והמדע סובייטים לחתום תחת מכתביי גנאי למינייהם ומי שהיה מסרב היה מסולק מאיחוד המלחינים,סופרים,מכוניי מחקר וכדומה. קצת היסטוריה: בתחילת שנות ה90 פוטין היה עוזר של ראש העיר המיטולוגי של סנט-פטרבורג אנטולי סובצאק ותמך רבות במריינסקי וקירוב,כשלאנשיי הרוח לא היה מה לאכול בשנים ההם. אני מכבד החלטת גרגייב להישאר נאמן ולא לתקוע סכין בגב של פוטין,אפילו על חשבון אובדן הפרנסה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
חברים,אתם מפספסיפ כאן נקודה מאד חשובה,שאין מקום לגינוי בכפיה.חשבתי לשמחתי,שחלפו הזמנים,כאשר היו מכריחים אנשיי הרוח והמדע סובייטים לחתום תחת מכתביי גנאי למינייהם ומי שהיה מסרב היה מסולק מאיחוד המלחינים,סופרים,מכוניי מחקר וכדומה
כמו בארץ ובאמריקה ובכל מקום נאור היום. יש " בני תרבות" ויש חשוכים. יש חובה להתייצב ולחתום ולברבר אם אתה אומן, ואם לא תיישר קו עם " הערכים הנכונים" אתה תנודה, לא תקודם ותושפל.
זרעי הקומוניזם פאשיזם פאר אקסלאנס.ואז תרבות הביטול, הפוליטקלי קורקט ושות' , משתלטים ומעקרים כל שיח ודיון פתוח.

ואין לפתיחת הדיון קשר על הצער או הבעת הסלידה מהפגזותיו של פוטין את אוקראינה. זה עניין אחר, בסיסי. כמעט כתבתי הומאני, אלא שגם את המילה הזאת הצליחו להכתים במוסר כפול וצביעות.
עלית בדיוק על הנקודה, אהבתי:כל-הכבוד:

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
399
נקודות
83
אני מתפלא איך לא הגעתם עדיין לרומאים וליוונים :)
אתם עושים תחרות מי לדעתכם יותר אנטישמי ומי טבח בנו יותר ? לצערי אף אחד מכם לא ינצח

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
אני מבין את הרגשות שמעורר המצב,
אני מקווה שלא התבלבלת והפכת את הרוסים לאוהבי יהודים, הם לא

אבל אפשר לקרוא את ההודעות בעיון רב יותר:
לא חושדים ברוסים באהבת עמנו.

ולא בפרעות פטליורה (בניצוח הצבא הלבן הרוסי אגב) שחיסלה 150,000 יהודים סה"כ עשרים ומשהו שנה לפני הגרמנים

לגבי תחום המושב, הוא בוטל כי הקומוניסטים היו כביכול בדיעה ש"דת היא אופיום" ואין יותר דתות,
אך מספר היהודים היחסי באוקראינה, ליטא ופולין לעומת רוסיה היה גדול יותר בסדרי גודל.
הם הרי התיישבו שם מאות שנים לפני: בפולין היתה קהילה של למעלה מ 3 מליון, באוקראינה למעלה מ 2 מליון,
בשעה שברוסיה, בשיאה של הקהילה, אחרי המלחמה, לא היו אפילו מליון (כשרובם ברחו מהאנטישמיות באוקראינה, פולין, גרמניה וכו..).
אגב, עדיין למרבה הפליאה מספר היהודים ברוסיה בזמן הקומוניזם היה בירידה מתמדת, לאו דווקא מסיבות של אנטישמיות (הגירה, שיעור ילודה נמוך, התבוללות, נישואין עם נוצריות וכו..).

עזוב... שנאו אותנו, שונאים אותנו וישנאו אותנו.
רוסים, גרמנים, פולנים, אמריקנים, ערבים, גם בנינו לבין עצמנו...

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
לא נכנס לוויכוח מי צודק.
האמת אני לא מבין על מה המלחמה ומה הדליק את פוטין.
אבל מה דעתכם על המצב הרגיש שנוצר
מצד אחד מדינת ישראל (על פי מקורות זרים וחברים של מחיל האויר) מבקרים מחסנים בסוריה לפחות פעם בשבוע תחת תיאום מול הרוסים
מצד שני לגנות אותם?!

מה עושים בסורחה ביום שאחרי הנצחון של פוטין?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
https://e.walla.co.il/item/3491953 לדעתי החלטה אומללה,שאין לה מקום בעולם החופשי ומי שמפסיד,הם חובביי המוסיקה נטו. אנשיי הרוח לא חייבים לקחת צד בסכסוך ביין אוקראינה לרוסייה ובטח לא בכפיה.

החלטה מצוינת
אין מקום לפאשיזם בעולם המודרני

אתה אין לך מושג כנראה על מה אתה מדבר,
מדובר על מקורב לפוטין שנהנה המון מקרבתו

אי אפשר לרקוד על שתי חתונות

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
מלחמה על דמוקרטיה, על חופש, על ערכים
הי מיכאל
לא מאמין במלחמות "ערכיות" .

לדעתי הדרייב זה כסף כוח ושלטון . מתובלן בקמצוץ תרוצים שנט"ו לא תשב על הגבול עם רוסיה.

בקשר לחתונות שכתבת...
אין מנוס מלרקוד על שתי חתונות.
לפעמים אפילו על שלוש חתונות .

ספציפית מדינת ישראל צריכה לשמור על יחסים עם פוטין כל עוד אנחנו מפציצים בסוריה, מצד שני משתפים בהצגה העולמית ומגנים את פוטין, ואם אפשר היה לתאם מולו תקיפה באיראן ראש הממשלה היה טס אליו לשיחה בארבע עיניים.
בעצם הוא טס....

אבל ממש קטונתי

נערך לאחרונה ב:

למה

חבר משקיען
מעורבות
827
נקודות
113
החלטה מצוינת
אין מקום לפאשיזם בעולם המודרני

אתה אין לך מושג כנראה על מה אתה מדבר,
מדובר על מקורב לפוטין שנהנה המון מקרבתו

אי אפשר לרקוד על שתי חתונות
א. החלטה אומללה בכל זאת,כי היא מנוגדת לעקרונות הדמוקרטיה לא לכפות על אדם חופשי דעה.ומה גרגייב בכלל קשור לפשיזמ? מספיק,שלא השמיעו בארץ שנים רבות את וואגנר רק בגלל היותו המלחין האהוב על היטלר. ב. אם היית קורא עד סוף השרשור (הודעה 25) היית מבין למי ביניינו יש יותר מוסג.;) ג. הוא גם לא ניסה "לרקוד על שתי חתונות" וטוב,שעשה ככה,אחרת היה מאבד בעיניי מערכו כבן אדם. לגביי המלחמה: האוקראינים נלחמים בגבורה על אדמתם, עצמאותם וחרותם והצדק איתם. רק חבל,שמערב יושבים "על הגדר" וארצות הברית משום מה מפחדת להטיל את מלאו הסנקציות נגד רוסיה בגלל השלכות כלכליות על עצמה.:בכי:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
הי מיכאל
לא מאמין במלחמות "ערכיות" .

לדעתי הדרייב זה כסף כוח ושלטון . מתובלן בקמצוץ תרוצים שנט"ו לא תשב על הגבול עם רוסיה.

בקשר לחתונות שכתבת...
אין מנוס מלרקוד על שתי חתונות.
לפעמים אפילו על שלוש חתונות .

ספציפית מדינת ישראל צריכה לשמור על יחסים עם פוטין כל עוד אנחנו מפציצים בסוריה, מצד שני משתפים בהצגה העולמית ומגנים את פוטין, ואם אפשר היה לתאם מולו תקיפה באיראן ראש הממשלה היה טס אליו לשיחה בארבע עיניים.
בעצם הוא טס....

אבל ממש קטונתי
לא קטונת בכלל.... גדולתה!
שים לב שכל מי שמבקש מאיתנו לשבת בשקט ולהבליג על כל קאסם ורקטה ומטען חבלה, וכל מי שלא מבין למה "אנחנו מבעירים את המזרח התיכון שגברת זליבנסקי רוצה להרחיב מרפסת או לבנות בית דווקא..10 דקות משער יפו בירושלים או גבעת טרשים בשומרון או ר"ל לשיר שיר המעלות בהר הבית..." אף אחד מהמוסרניקים והצדיקים הללו, שגרונם ניחר מנהמות פיוס וויתור עצמי וערכים וג'ונתן לנון, אף אחד מהם לא דורש מזלנסקי ההרפתקן לעשות צעד פשוט : להצהיר שאין לו עניין בנאטו... וככה מפוצץ לפוטין את הקייס. או חושף את הקייס האמיתי שלו.

ואגב, גרגייב הנ"ל, ומסתבר שהוא יורש הון עתק של כ 150 מיליון יורו מפטרונית אומניות סינית איטלקית שנפטרה, בנוסף לעמל כפיו ומקלותיו. .
אז הוא כנראה יכול לשים קצוץ ולעמוד על עקרונותיו כאינדיבידואל ולהילחם בכפיית הפוליטיקלי קורקט.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
לא מפתיע שיש בארץ אנשים שתומכים בפוטין. לפי הסקר של מקור ראשון ראיתי משהו באזור 10%-15%..

בתור אחד שנולד וגדל במוסקווה עד גיל 16, עמדתי מאוד ברורה - מי שנהנה משלטון פוטין, קיבל ממנו כספים ומדליות ומעמד מיוחד - צריך לסבול עכשיו.

אני ואשתי תרמנו כסף לצבא אוקראיני עוד ביום הראשון של המלחמה, כדי שזה יהיה מאוד ברור באיזה צד של המוסר אנחנו.

לא רק, יש לנו משרד בקייב. יצרתי קשר עם אנשים שאני מכיר שם, ואמרתי להם את עמדתי

אני נחרד רק ממחשבה שמישהו יחשוב שאני באיזה אופן תומך במעשים של המשטר החשוך הזה

כאחד 'דובר רוסית' עד סוף חיי אני אצטרך לדבר עברית או אנגלית בחו"ל ולחיות בבושה, על אף שאין לי טיפה של דם רוסי

תמונות מצורפות

• download.png
    download.png
    KB 345.2 · צפיות: 84
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    KB 561.2 · צפיות: 80

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אני מקווה שלא התבלבלת והפכת את הרוסים לאוהבי יהודים, הם לא. הם גם לא אוהבי ישראל, רוב חיילי צה"ל שנהרגו במלחמות ישראל נהרגו באמצעות נשק שסופק ע"י בריה"מ ורוסיה לאחר מכן.

נכון. הם שונאים יהודים ברובם, אנטישמיות חייתית כזאת של ימי הביניים. אני אומר מהכרותי עכשיו שאני פעיל בכמה פורומים רוסיים.
כמובן זה מתורגם אוטומטית לשנאה שלהם כלפי ישראל, למשל שאנחנו 'הורגים כל דבר שזז'.

רוסים אויבנו, הם מחמשים את אויבנו, הם מרגלים אחרינו, הם נלחמים מולינו במלחמות סייבר ובזירות אחרות.
הם נמצאים בסוריה בגלל הפשלה של אמריקאים. נסתדר גם ללא 'תאום בטחוני' אני מאמין. זירה הסורית היא גם לא הזירה היחידה איפה שאנחנו פועלים. נסתדר.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
למיטב הבנתי כבר התחילו פרעות ביהודים באוקרינה.
יש עיתונאית צרפתייה שמדווחת מהשטח שהאוקראינים תוקפים אזרחים בערים

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
למיטב הבנתי כבר התחילו פרעות ביהודים באוקרינה.
יש עיתונאית צרפתייה שמדווחת מהשטח שהאוקראינים תוקפים אזרחים בערים

תגיד לי מה איתך?
אתה לא שם לב לערוץ הזה?
זה ערוץ תעמולה של פוטין, פייק ניוז במיטבו

למה

חבר משקיען
מעורבות
827
נקודות
113
ליבי עם אוקראינה לא פחות ממך: נולדתי,גדלתי,למדתי בדנייפרו,שבאוקראינה ויש לי שם קרוביי משפחה וחבריי ילדות. עד הרגע האחרון לא האמנתי שזה בכלל יתכן ושאני לא חולם.:בכי: פוטין רוצח אכזרי והוא ישלם על כך. אני רק יש לי בעיה עם מוסר כפול וכפיה: אם אתה לא מיישר קוו עם דעה רובחת אתה תנודה וזה,כמו המקרה עם גרגייב מריח לא טוב.;)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
ליבי עם אוקראינה לא פחות ממך: נולדתי,גדלתי,למדתי בדנייפרו,שבאוקראינה ויש לי שם קרוביי משפחה וחבריי ילדות. עד הרגע האחרון לא האמנתי שזה בכלל יתכן ושאני לא חולם.:בכי: פוטין רוצח אכזרי והוא ישלם על כך. אני רק יש לי בעיה עם מוסר כפול וכפיה: אם אתה לא מיישר קוו עם דעה רובחת אתה תנודה וזה,כמו המקרה עם גרגייב מריח לא טוב.;)

מתוך סקרנות, לאור ההיסטוריה של רוסיה/ברית המועצות עם אוקראינה בשנות ה 20, 30, 40 ועד להזזת העמים האלימה שביצע סטלין בשנים 1945 -1947, אני מתקשה להבין מדוע יוצאי רוסיה/אוקראינה מופתעים מהפעלת האלימות ע"י רוסיה כלפי אוקראינה?
בחלק גדול של המאה ה 20 הרוסים הפעילו על האוקראינים אלימות שגררה למותם של עשרות מיליוני אוקראינים, מדוע ההפתעה הגדולה כשזה קורה שוב?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
מתוך סקרנות, לאור ההיסטוריה של רוסיה/ברית המועצות עם אוקראינה בשנות ה 20, 30, 40 ועד להזזת העמים האלימה שביצע סטלין בשנים 1945 -1947, אני מתקשה להבין מדוע יוצאי רוסיה/אוקראינה מופתעים מהפעלת האלימות ע"י רוסיה כלפי אוקראינה?
בחלק גדול של המאה ה 20 הרוסים הפעילו על האוקראינים אלימות שגררה למותם של עשרות מיליוני אוקראינים, מדוע ההפתעה הגדולה כשזה קורה שוב?

אני מופתע כי זה קורה לנגד עינינו.
חוץ מזה שבהיותי שם, דברים כאלה היו מושתקים

כולנו מופתעים מאכזריות של הממשל הרוסי, של השקרים שלהם.

תראה, אתמול קראתי ב-lenta.ru (אתר תחת סנקציות של המערב) כי אוקראינים לא נותנים לאזרחים זרים לעבור את הגבול, כי אחרת הם יספרו זוועות של נאיו נצים לעולם.

זה אתר שמצטט מקורות ממשל

דבר אחד לקרוא, שני לראות ב-live
היום עמים האלה כ"כ מעורבבים שם, אחות אחת גרה במוסקווה ושניה בחרקיב.

יש שם מלא רוסיים גם, והם הורגים ללא הבחנה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור