מגבר ווידוי של אודיופיל מתוסכל.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר היי,
תודה על התייחסותך (גם לאחרים)!
כן, ניסחת את הדברים מצויין.
מצליח לשמוע הבדלים במדיות, בין רימסטרים טובים לרעים, מצליח לשמוע הבדל בין רמקולים - לא מצליח לשמוע הבדלים בין מכשירי CD ומגברים. בהחלט אוהב את המערכת הנוכחית. לא רוצה לעבור למנורות בשלב זה של חיי (ילדות קטנות מתרוצצות בבית...). אולי בעתיד. הרמקול הנוכחי נהדר לדעתי (שמעתי אחרים, כפי שכתבתי בהחלט יש הבדל בין רמקולים). אני מניח שאפשר שאתן דעתי על אקוסטיקה, בממדים צנועים זה אפשרי.
בכל אופן, תודה על העזרה!
הי, בעז!

מתנצל שאייתתי את שמך שלא כהלכה...

בינתיים לא ברור לי האם/במה "עזרתי", מעבר להתמקדות על הבעייה-כבייכול, ואני לא מתכוון להציע/להכתיב לך מה לעשות, רק להצביע על הכיוונים שעולים בדעתי, שבפירוש אינם כוללים שידרוג בשלב זה -- לא למנורות ולא בכלל -- הרי אתה אומר במפורש שאתה אוהב את מה שכבר שייש לך.

בקשר לאי-שמיעת הבדל בין מכשירי CD ומגברים (ואולי גם כבלי חשמל, אינטרקונקטים וכבלי רמקולים):

אז קודם כל, אתה לא לבד. יש קבוצה גדולה ומכובדת שטוענת שאין הבדלים שמיעים בין הדברים הנ"ל.
העניין הוא שרובם הגדול באים מנקודת-מבט מדעית/טכנולוגית/פיזיקאלית, שטוענת שאם אין הבדלים מדידים, לא יכולים להיות הבדלים שמיעים.

על זה אומרת קבוצת האודיופילים, שכן שומעים-כבייכול הבדלים, דברים כמו:
  1. לא מצאו את מה למדוד שיסביר את ההבדלים
  2. בטח לא האזנתם ואתם באים עם דיעות קדומות
  3. בואו תאזינו ואחר כך נדבר
  4. השמיעה ו/או מיומנויות ההאזנה שלכם דפוקים
  5. זה שלא שומעים הבדלים במבחנים עיוורים לא אומר כלום, כי מצב של בחינה שונה מהותית ממצב ההאזנה שלא בבחינה (כמו שעצם הצפייה משנה התנהגות בין חלקיקים וגלים)
והנה מגיע "אגוז קשה", ש:
  1. בכלל לא בא עם טיעונים מדעיים/טכנולוגיים/פיזיקאליים
  2. בהחלט כן האזין, ועוד עם דיעות קדומות חזקות שייש הבדלים
  3. יש מה לדבר כבר עכשיו
  4. יש לו מיומנויות האזנה, וכן שומע הבדלים בדברים אחרים שדורשים מיומנויות האזנה
  5. אז אולי אין הבדל והכל נגזר מדיסונאנסים קוגניטיביים (כמו ש-ניר, nkorah, העלה קודם) או מסיבות פסיכו-משהו אחרות?
בעניין זה, אני לא יודע מה לומר. אני מאלה שחושבים שייש הבדלים, מדמה לשמוע אותם, ומשקיע בזה הרבה כסף, אבל מקבל כאפשרות קיימת, שרחוקה מלהיות זניחה, שאין הבדלים, אבל לא רוצה שיוכיחו לו שאין, כי אז אאבד את הנאתי ממה שאני נהנה ממנו.

מזה נובע ישירות כאפשרות קיימת, שלדעתי רחוקה מלהיות זניחה, שהשמיעה שלך ואתה בסדר גמור, וכל התיסכול נובע רק מראייה לא אמיתית של הדברים -- ציפייה מעצמך לשמוע הבדלים משמעותיים במקומות שאולי אין במציאות הבדלים כאלה.

אם כך, האפשרות הראשונה והמיידית שלך היא לקבל את הדברים בדיוק כך, להפסיק את החקירות והעינויים העצמיים, וליהנות מהמוזיקה בידיעה שלמה שהשמיעה שלך ואתה בסדר גמור.

אם (ואולי רק אם) אתה לא יכול/מעוניין להשלים עם הנ"ל, ורוצה למצות את בדיקת כיוון ה"יש הבדלים" עד שתשתכנע, לכאן או לכאן, אזי אולי יש לעשות בדיקות בצורה מתודית יותר, שזה אומר, למשל,
  • אין משמעות לנסות למצוא הבדלים בין שני רכיבים ספציפיים שאין לגביהם עדות של מישהו שאתה סומך עליו שייש בכלל הבדלים. אם יש לך בבית X, ומישהו טוען שהחלפת Y ב-Z נתנה שיפור עצום עבורו, זו לא באמת טענה משמעותית לגבי הבדלים בין X ל-Z, כי אין טראנזיטיביות בעניין הבדלים: אם X שונה מ-Y ו-Y שונה מ-Z, זה לא אומר ש-X שונה מ-Z.

• יש כאן הרבה מקומות לטעות, בשני הכיוונים -- גם לחשוב שייש הבדל במקום שאין וגם לחשוב שאין הבדל במקום שייש (false positive/negative). למשל מספיק הבדל קטן בווליום (לא על החוגה או המספר שבתצוגה, אלא בעוצמה הממשית -- SPL) כדי לחשוב שייש הבדל. גם בהאזנה שנייה יש סיכוי גבבוה יותר להבחין בהבדלים-כבייכול לעומת האזנה ראשונה גם אם אין כאלה, וכו' וכו', אז צריך להיות מודע לדברים האלה ולא ליפול בהם, לכאן או לכאן. וייתכן שחלק מהסיבות שאנשים שומעים הבדלים במקומות שאולי אין זה בגלל דברים כאלה (אבל אני לא טוען שאין הבדלים ו/או שכולם נופלים בדברים כאלה).
אז נראה לי מה שיקדם אותך כרגע הוא לבחור בין:
  • לקבל את מה שאתה שומע ולא שומע כמה שנכון עבורך, ללא תלות במה שאומרים אחרים
  • להמשיך לחקור את עניין ההבדלים עד שתשתכנע עבור עצמך אם יש או אין הבדלים עבורך, ואם יש, לראות האם/מתי/למה לשדרג/לשנות
לבחירתך :)

בהצלחה בכל כיוון שתבחר! (ורד)
עמיר

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
רוזי,

הבנאדם כתב שהוא פעם שומע ופעם לא שומע...המלצתי לו בכוונה על: קדם מגבר מנורות ומגבר הספק מנורות (קרופט), מגבר משולב מנורות (לבן), מגבר וקדם טרנזיסטורי (ניים) ומגבר טרנזיסטורי קלאס A (סאגדן). במגברים הללו ההבדלים יותר ברורים ושמיעים.

תומר

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
רוזי, יש לי שתי מערכות בבית ,בסלון ובחדר היעודי.
בסלון ה xot השפיע מייד , בחדר שעבורו קניתי ,כלום.
כל מה שכתבתי לעיל היה עבור החדר, וקניתי אותו ע״ס מה
שאחרים סיפרו לי על השפעה מיידית, ואצלי זה קרה בחדר בסוף תהליך.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

תמונות מצורפות

• Screenshot_2015-12-19-20-20-17.png
    Screenshot_2015-12-19-20-20-17.png
    KB 574.7 · צפיות: 265

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אולי.
אבל גם פה נאמר ע"י הבוחן שהוא עשה הרצה של 72 שעות...
יכול היה לחכות גם 72 ימים.
לא טענתי שאין שינוי במהלך הזמן, אבל את ההבדל שומעים מיד עם החיבור.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
שמע בעז,

אני פעם החלפתי שני אינטרקונקטים מאוד יקרים (500$ + 1,000$) בכבלים של 350 ש"ח
שפשוט נשמעו לי הרבה יותר טוב.
אני מודה שרעדו לי ה-X$% לעשות דבר כזה, אבל פשוט לא יכולתי להתווכח עם מה ששמעתי במו אוזניי.

אין חוקים בעסק הזה.
אם אתה לא שומע הבדלים בין X ל-Y : פשוט אל תחליף ובטח אל תוציא על זה כסף.
אם אתה כן שומע הבדלים בין X ל-Y : תבטח רק באוזניים שלך ולא באף אחד אחר.
לא תמיד היקר יותר הוא טוב יותר עבורך, בחלל ההאזנה הספציפי שלך ועל המערכת שלך על רכיביה הספציפיים.

הכל בסדר :)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
בחיים לא הרגשתי כל כך שקוף :( ....

ניסיתי את הלברדין. לא מתאים.
הסוגדן הקטן. לא מתאים (המאסטר קלאס אולי אבל הוא כבר יקר).
משולב של קרופט - מתאים. למה דווקא הוא ? לא יודע.
הרמקול הזה צריך הגברה (+מקור) שיתנו לו קצת פאנצ' שמנורות, מגברים מעוטי וואט, וכל מיני אלקטרוניקה עדינה לסוגיה לא יודעים לתת לו.
אני מניח שהגברה של הרבה עשרות שקלים יכולה להתאים אבל אפשר גם בפחות.
ועכשיו תחזרו להתפלסף על רמקול שאתם בכלל לא מכירים ועם הגברות שלא שמעתם אתו. משעשע מאד.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
הפוסט הזה הפך ל talk is cheap הבחור
צריך מישהו עם רצון טוב ואמפטיה ,
שגר קרוב אליו(ירושלים?) יגיע לביתו
ולבדוק מה מקור הבעיה,
ויחלוק איתנו מה גילה.

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
לא התרשמתי שלבחור יש בעיה,כתב שהספנדור היו בסדר ועם הההרבט היה שיפור מוסיקלי משמעותי אבל משום מה עדיין לא שבע רצון.הרבט 7 רמקול בריטי קלאסילא נחוץ אקופייז או לקסמן ודומיהם עבורו חבל על הכסף.כלמגבר של rega'naim'tedy'expsureעד 100ווט (לא דרגת כניסה) יזיז אותו יפה מאד,בתנאי שהמקור יהיה באותה רמה אחרת חבל על הזמן והכסף. נ.ב...מישהו בפוסט קודם המליץ על אקופייז 450 ,מגבר פנטסטי אבל בשילוב של נגן ניים ן5 והרבט 7 נו באמת... מצד שני הכי קל להוציא כסף של מישהו אחר.והוא עוד יכול לקחת ברצינות.עובדה ניסו לדחוף לו לקסמן 507

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ה"בעייה" היא בעיית תיסכול
לא
בעיית אודיו שצריך לפתור
ו/או להראות לבנאדם את האור
עם "פיתרון" של שידרוג

עמיר

נ.ב., בלי כוונה יצא "שיר"! :מבולבל:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
בעז, זה ענין של התנסות.
לא קרה כלום אם לא שמעת הבדלים. הסיבות לכך הן פחות חשובות. יותר חשוב שתשאל את עצמך למה אתה רוצה לשמוע הבדלים.
כשהיית אצלי, למשל, האם הרגשת שאתה מסוגל להנות יותר מהמוסיקה שאתה מכיר ושומע בבית בגלל שהמערכת טובה יותר? או שזה רק היה בגדר "וואלה, מרשים ונחמד, שמחתי לשמוע". יש הרבה ששומעים הבדל, אבל זה לא גורם להם להנאה גדולה יותר מהמוסיקה. (אשתי, למשל) יש כאלה ששומעים הבדל אבל זה לא בסדר העדיפות שלהם להוציא כסף.

לדעתי עליך לרדוף אחרי השיפור המיוחל רק אם אתה חושב שהוא יביא הנאה גדולה יותר מהמוסיקה. ואם כן, אז בהחלט שווה לך לרדת לעומק הדברים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שמע בעז,

אני פעם החלפתי שני אינטרקונקטים מאוד יקרים (500$ + 1,000$) בכבלים של 350 ש"ח
שפשוט נשמעו לי הרבה יותר טוב.
אני מודה שרעדו לי ה-X$% לעשות דבר כזה, אבל פשוט לא יכולתי להתווכח עם מה ששמעתי במו אוזניי.

אין חוקים בעסק הזה.
אם אתה לא שומע הבדלים בין X ל-Y : פשוט אל תחליף ובטח אל תוציא על זה כסף.
אם אתה כן שומע הבדלים בין X ל-Y : תבטח רק באוזניים שלך ולא באף אחד אחר.
לא תמיד היקר יותר הוא טוב יותר עבורך, בחלל ההאזנה הספציפי שלך ועל המערכת שלך על רכיביה הספציפיים.

הכל בסדר :)

גם לי קרה מקרה דומה. עד היום יש לי כבל אינטרקונקט ״מעאפן״ של שינדק בין הנגן הדיגיטלי לקדמגבר.
לא מצאתי לו תחליף שאני נהנה ממנו כמו זה.

זה הזוי משום שאני מושקע במעל ל- 30,000 דולר בשאר הכבלים במערכת. זה ממחיש היטב כמה אני מסכים איתך.

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
חברים, תודה על התשובות המעניינות ועל ההתייחסות הרצינית.
בהחלט אקח לתשומת ליבי את ההערות וההצעות. אני חושב שזה ממש נחמד שלאנשים פה אכפת לעזור, מתוך שותפות (גורל?)בתחביב המיוחד הזה.
בועז.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
חברים, תודה על התשובות המעניינות ועל ההתייחסות הרצינית.
בהחלט אקח לתשומת ליבי את ההערות וההצעות. אני חושב שזה ממש נחמד שלאנשים פה אכפת לעזור, מתוך שותפות (גורל?)בתחביב המיוחד הזה.
בועז.
הי, בועז!

חוצמזה שהצלחת לבלבל אותי בין שם משתמש "בעז" לחתימה "בועז" :)

אני סקרן לדעת באיזה כיוון/ים אתה מתכוון ללכת.
Curios.jpg

למען הסר ספק, העובדה שזה אני ששואל לא אומרת שאני מצפה שתקבל את ההמלצות שלי -- כל מה שתבחר בסדר גמור מבחינתי.

עמיר

תמונות מצורפות

• Curios.jpg
    Curios.jpg
    KB 18.1 · צפיות: 346

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
עמיר היי,
ההמלצות שלך נראות לי נבונות מאד.
אני בהחלט פחות מתוסכל בעקבות התשובות שניתנו לי כאן, כך שקל לי עתה להינות יותר ממוסיקה.
יחד עם זאת, אם תזדמן לי אפשרות לבדוק שיפור במערכת בעקבות שינוי באלקטרוניקה (מבלי לשלם על הבדיקה), אני בהחלט פתוח לכך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אם תזדמן לי אפשרות לבדוק שיפור במערכת בעקבות שינוי באלקטרוניקה (מבלי לשלם על הבדיקה), אני בהחלט פתוח לכך.
יש לך כבר הזדמנות ספציפית להתרשם מאלקטרוניקה אחרת עם אותו רמקול כמו שייש לך -- אתה יכול לתאם עם ברקצ בהודעה פרטית -- הוא כבר הביע את נכונותו ורצונו להועיל בעניין, וככל שאני מכיר אותו, אין מצב שייגבה ממך כסף על זה :)

בהצלחה! (ורד):בעד:
עמיר

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
בועז,
מסע אודיופילי הוא לא רצף של הצלחות,
אך המסע הוא המהנה
להגיע ליעד פחות חשוב.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
לפי מה שאני הצלחתי להבין "הבעיה" היא שלא היה לך רפרנס, סט אפ ברמה מפחידה (ובעלות עוד יותר מפחידה ואולי אפילו הזויה לאדם הממוצע) שתמחיש לך מהם היכולות של הסטריאו, אחרי שתשמע סט אפ כזה תוכל להשוות אותו לסט אפ שלך ולהבחין יחסית בקלות מהם המגבלות שלך בכל הקשור לשמיעה ולהבדלים באיכות והאם הפשרה שווה את התמורה עבור הכסף או שלא. כמו כן שמדובר בשדרוג הסט אפ יש לקחת בחשבון שעלול להשאר לך צוואר בקבוק שתמיד יוריד את רמת הביצועים ברמה משמעותית. אפילו רכיבים בסיסים כמו כבלים משפיעים ברמות הגבוהות ויש להקדיש לכך לפחות זמן, בדיקה ומחשבה (לפני ששולפים את כרטיס האשראי או שרוכשים רכיב בסט אפ שלא בהכרח משפר את התוצאה). שלא תבין אותי לא נכון, אני אוהב את חתימת הסאונד של NAIM ואני חושב שיש להם מוצרים נפלאים, אם הסט אפ שלך הוא באמת התחנה הסופית עבורך בלי שום קשר לעצה שלי או לשיקולים האישיים שלך אז אני שמח בשמחתך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור