מגבר ווידוי של אודיופיל מתוסכל.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
יתכן שהגעת למגבלה של הרמקולים? אבל אם אתה מרוצה, מה זה משנה? במקומך לא הייתי נוגע בכלום.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
חברים, תודה על התגובות !

כמה הערות:
1. אני מבין את העצה שעל מנת לחוש בהבדל משמעותי יש לשדרג מגבר ומקור יחד (תזת החוליה החלשה). הטענה של המדגימים היתה שההבדל יהיה שמיע באופן מוחלט, בלי קשר למקור. כזה, לא הצלחתי לשמוע. אבל לקחתי לתשומת ליבי.
2. עם המגבר לא עושה שינוי אצלי, בוודאי שאין הגיון להתחיל בחשמל וכבלים נוספים\אחרים. מה עוד שנסיוני מלמד שאין הבדל באלו.
3. אני מבחין בבירור בהבדל בין איכויות של מדיה - הוצאות שונות של דיסקים - מה מקומפרס, מה דינאמי וכו'.
4. המערכת ממוקמת בהתאם לדרישה המקובלת לפי היצרן - אין טיפול אקוסטי, אבל זה כאמור לא העניין. המערכת נשמעת טוב מאד - גם המגברים ששמעתי נשמעים טוב מאד - האויב שלה הוא ה"עוד יותר טוב", מהות השדרוג. בזה לא הצלחתי.
5.לקחת הביתה לכמה ימים לא יעזור לי - המערכת נשמעת נפלא בשתי הגרסאות. אני פשוט אשכח שגם הראשונה נשמעה מצויין. אני רציתי לשמוע הבדל, שינוי, שיפור.
6. אני אוהב את ניים, אבל לא מדובר פה על האיכות של ניים - גם המגבר הגבוה שלהם נשמע לי אותו דבר.

לבסוף, תודה רונן - נראה לי שהבנת אותי. אני מעלה תהייה מתוך תסכול - אני נמשך לתחום, קורא ביקורות ודעות בפורומים, לעיתים באופן בלתי פורפורציונאלי לתחומי עניין אחרים שלי. אבל בסופו של דבר יוצא בתחושה שאולי אני מבזבז זמן לריק (עובד על ניוטרל....), שמעבר לגבול מסוים (שנתחם מנסיוני ברמקולים) אין הבדל באלקטרוניקה. אני מתוסכל קצת כי אני רוצה שיהיה הבדל. אני מתוסכל כי יש לי תחושה שתחום שמעניין אותי ומפתה אותי לחקור ולהוציא כסף, מתברר כחסר ממש אמיתי. זו טענה סובייקטיבית, לא אובייקטיבית (לאוזני בלבד).

יש לזה פיתרון פשוט -לא שמעת הבדל, אל תקנה!
שים את הכסף בצד עד שיצטבר סכום כסף גדול יותר לשידרוג, ולך על ציוד "כבד" יותר - שם אמור להיות הבדל, לא שמעת -> חזור על האיטרציה הקודמת... אין טעם ל"שדרג רוחבית", כל זאת בהנחה שאתה סגור על הטעם שלך בסאונד.

זה לפחות מה שאני עושה בתחביב הזה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
חברים, תודה על התגובות !

כמה הערות:
....
6. אני אוהב את ניים, אבל לא מדובר פה על האיכות של ניים - גם המגבר הגבוה שלהם נשמע לי אותו דבר.
....

אם אתה לא שומע הבדל בין הגברות שונות של NAIM, ואני מניח שאתה משווה מגברים מהסדרות החדשות, בקש מאילן קדם/הספק מסדרת ה OLIVE. תתחיל בקטן: PRE 72, ספק HICAP ומגבר הספק 250. סט ממש לא יקר בכלל ובייחוד בהשוואה לדברים אחרים שממליצים לך עליהם. נסה ואני מבטיח לך שתופתע.

אריה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא אחדש לך כנראה דבר אבל בכל זאת, בדיוק כמו שכתבו פה קודם - לא שומע הבדל שמצדיק את הרכישה ? אל תקנה ותהיה מבסוט שהגעת כנראה לשיווי משקל בין היכולת של הסטאפ שלך לשקף שינויים לבין אוזניך.
לא מן הנמנע שרק בהשקעה כספית רצינית תוכל לומר שאתה שומע הבדל משמעותי...

סביר שאלקטרוניקה שונה (מקור + מגבר ) ייתנו לך תוצאה שונה , לא בהכרח שיפור לטעמך, אבל אם אתה מרוצה מהתוצאה ולא מרגיש שחסר לך משהו אז למה לשנות ?....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
היו כאן כמה וכמה תגובות, שמסבירות לבנאדם שמתלונן על משהו שמציק לו, שבעצם אין בעייה, ושאם הוא מבסוט (הוא הרגע אמר שלא), אז לא צריך לעשות כלום, ובעצם כנ"ל גם אם הוא לא מרוצה.

אני לא בטוח שייש בתגובות כאלה הרבה אמפאתיה לבנאדם במה שהוא אומר שבעייתי עבורו, ועוד פחות אמפאתיה אני מוצא בהצעות לשדרג את רכיב X למודל Y, או לשתף בהיסטוריית השידרוגים האישית, ללא התייחסות לדברי הבנאדם.

בועז, מה שהבנתי מדבריך זה:
  1. שההבדלים שאתה שומע, במיוחד באלקטרוניקה (בניגוד לרמקולים) אינם קיימים עבורך או קטנים מכדי להיות משמעותיים לכאן או לכאן
  2. זה סותר את התיאורים הפלאסטיים ומזילי הריר שאתה קורא על מהפכי יום ללילה בשידרוג זה או אחר.
  3. אתה רוצה לשמוע הבדל משמעותי, אבל אתה לא שומע, וזה מתסכל, ומעלה חששות שמשהו בתפיסה/בשמיעה שלך לא כמו אצל שאר האודיופילים
  4. אתה מוכן לשלם על זה הרבה כסף, אבל מוצא שזה לא באמת מועיל, וגם זה מתוסכל
  5. אבל הבדלים בין הדפסות רגילות לבין איכותיות/יפאניות אתה כן שומע, ועל זה משום מה לא מדברים כמעט
  6. בעצם אתה מרגיש חסום, שאין לך איך להתקדם בתחום שחשוב לך (למעט אולי ברמקולים), למרות השקעה אדירה ולא פרופורציונית לפי הרגשתך, וגם זה מתסכל
כנראה שמרכז הבעייה הוא #3 ,ואולי גם #6.

אנא אשר, או תקן/חדד/השלם, את ההבנות האלה, ואז אולי נוכל להמשיך בצורה ממוקדת יותר.

בברכה!
עמיר

נערך לאחרונה ב:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
כולם פה פילוסופים גדולים וזה ממש יפה ... יש פה בחור נחמד עם רמקולים בדיוק כמו שלי. אני מספר לו שניסיתי הרבה סוגי הגברה (ולא רק ניים או לקסמן :) ), ובסוף מצאתי פתרון שלאזניי הוא הטוב ביותר. כולל מקור מתאים. אז במקום פילוסופיה אני מזמין את בועז אלי לשמוע את הפתרון שלי. הוא בוודאי לא מושלם - אבל הוא הכי טוב שמצאתי, ובמחיר סביר. אני ממש לא יכול להבטיח לו שבעקבות זאת ייעלם התיסכול שלו לנצח, אבל אני כן אוכל להראות לו שעם אלקטרוניקה מתאימה אפשר להוציא מהרמקול הזה יותר ממה שהוא חושב.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
כולם פה פילוסופים גדולים וזה ממש יפה ... יש פה בחור נחמד עם רמקולים בדיוק כמו שלי. אני מספר לו שניסיתי הרבה סוגי הגברה (ולא רק ניים או לקסמן :) ), ובסוף מצאתי פתרון שלאזניי הוא הטוב ביותר. כולל מקור מתאים. אז במקום פילוסופיה אני מזמין את בועז אלי לשמוע את הפתרון שלי. הוא בוודאי לא מושלם - אבל הוא הכי טוב שמצאתי, ובמחיר סביר. אני ממש לא יכול להבטיח לו שבעקבות זאת ייעלם התיסכול שלו לנצח, אבל אני כן אוכל להראות לו שעם אלקטרוניקה מתאימה אפשר להוציא מהרמקול הזה יותר ממה שהוא חושב.
מממ... מעניין, אבל הניסוח הזה נשמע אחרת לחלוטין מאשר הניסוח המקורי שלך:
גם אני הבעלים המאושר של הרבט' 7 ... שמעתי אותם עם קרופט ואהבתי. שמעתי עם כמה סוגים של הגברת מנורות והיה שם קסם מסויים אבל לא מספיק חדות. ושמעתי עם כמה מגברים טרנזיסטורים שנשמעו כולם די אותו הדבר. בסוף אני חי עם מגבר קלאס D של ניופורס שמחזיק אותם קצר חד וחזק פלוס פרה טרנזיסטורי "רגיל" של נורת'סטאר. הדאק של לאקסמן משתלב מצויין בסטאפ. אודיופיל ותיק שהיה אצלי אמר שזו המערכת הכי דינמית ששמע. היא לא צורמת (בעבר שמעתי את הקומט ולמרות יתרונותיו שמעתי מיד את הצרימה המדוברת ונמנעתי מקנייה). הייתי ממליץ לך לנסות מגברים חזקים ומקורות דיגיטלים מודרנים שלטעמי עולים על הקודמים.
כפי שזה כתוב, זה נשמע לי כמו שיתוף בהרפתקאותיך מאשר משהו ענייני שנראה כאילו הוא בכלל עשוי לפתור את הבעייה או לפחות לשפר את המצב..

גם אין כאן הזמנה לבוא לשמוע אצלך, גם התיאורים הם די כללים, וגם ההמלצה היא מאוד כללית: "הייתי ממליץ לך לנסות מגברים חזקים ומקורות דיגיטלים מודרנים שלטעמי עולים על הקודמים"

יכול לעזור שאם אתה מתכוון למשהו מסויים, תכתוב אותו, לא משהו אחר...
חוצמזה, אם לא הייתי כותב את ההסתייגויות שלי מהתגובות, כנראה שלא היית מרגיש שאתה צריך להצדיק את עצמך, וזה הייה נשאר כללי ללא שום רמז משכנע לפיתרון/שיפור שמישהו הייה נרתם אליו.

עכשיו ייתכן שהוא יקבל את הצעתך, ו/או שהוא ידייק יותר בהגדרת הבעייתיות, כך שנוכל לחשוב על הפתרונות לבעייתיות עצמה, בלי לירות מהמותן בכיוונים שקופצים לנו לראש על סמך הבנה חלקית/מעוותת שלה.

עמיר

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
וואללה ... קשים אתם.
אז אוקי :
א. יש לי אותו רמקול.
ב. חיפשתי זמן רב אלקטרוניקה מתאימה עד שמצאתי משהו שלדעתי הכי מתאים.
ג. אני ממליץ לשמוע אצלי ולהתרשם.
ד. אלקטרוניקה כן משנה. בהרבה. הסתובבתי עם הרמקולים האלה בכל מיני מקומות (למזלי הם מדפיים...) והבאתי כל מיני סוגי הגברה ומקורות אלי - וכל פעם הם נשמעים אחרת. אני דרך אגב שומע מטווח אפס כך שהאקוסטיקה וכל זה פחות משחקים. רמקול + הגברה = צליל שרציתי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,953
נקודות
113
וואללה ... קשים אתם.
אז אוקי :
א. יש לי אותו רמקול.
ב. חיפשתי זמן רב אלקטרוניקה מתאימה עד שמצאתי משהו שלדעתי הכי מתאים.
ג. אני ממליץ לשמוע אצלי ולהתרשם.
ד. אלקטרוניקה כן משנה. בהרבה. הסתובבתי עם הרמקולים האלה בכל מיני מקומות (למזלי הם מדפיים...) והבאתי כל מיני סוגי הגברה ומקורות אלי - וכל פעם הם נשמעים אחרת. אני דרך אגב שומע מטווח אפס כך שהאקוסטיקה וכל זה פחות משחקים. רמקול + הגברה = צליל שרציתי.
מי זה "אתם"? :)

לא חידשת שום דבר מהותי יחסית לפוסט הקודם שלך. רק הפכת אותו לפחות רותם.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום,

הייתי ממליץ לך לשמוע סט קדם ומגבר הספק של NAIM, ביד שניה (יש בלוחות מידי פעם).
הייתי ממליץ לך ללכת ולשמוע CROFT (חברה מופלאה) קדם ומגבר הספק של החברה.
הייתי ממליץ לך ללכת ולשמוע מגבר משולב של Leben CS600 באדיו אקסטרים (יד שניה).

תומר

בעז

אוהב את התחום
מעורבות
28
נקודות
18
בועז, מה שהבנתי מדבריך זה:
  1. שההבדלים שאתה שומע, במיוחד באלקטרוניקה (בניגוד לרמקולים) אינם קיימים עבורך או קטנים מכדי להיות משמעותיים לכאן או לכאן.
  2. זה סותר את התיאורים הפלאסטיים ומזילי הריר שאתה קורא על מהפכי יום ללילה בשידרוג זה או אחר.
  3. אתה רוצה לשמוע הבדל משמעותי, אבל אתה לא שומע, וזה מתסכל, ומעלה חששות שמשהו בתפיסה/בשמיעה שלך לא כמו אצל שאר האודיופילים.
  4. אתה מוכן לשלם על זה הרבה כסף, אבל מוצא שזה לא באמת מועיל, וגם זה מתוסכל.
  5. אבל הבדלים בין הדפסות רגילות לבין איכותיות/יפאניות אתה כן שומע, ועל זה משום מה לא מדברים כמעט
  6. בעצם אתה מרגיש חסום, שאין לך איך להתקדם בתחום שחשוב לך (למעט אולי ברמקולים), למרות השקעה אדירה ולא פרופורציונית לפי הרגשתך, וגם זה מתסכל.
כנראה שמרכז הבעייה הוא #3 ,ואולי גם #6.

אנא אשר, או תקן/חדד/השלם, את ההבנות האלה, ואז אולי נוכל להמשיך בצורה ממוקדת יותר.

בברכה!
עמיר

עמיר היי,
תודה על התייחסותך (גם לאחרים)!
כן, ניסחת את הדברים מצויין.
מצליח לשמוע הבדלים במדיות, בין רימסטרים טובים לרעים, מצליח לשמוע הבדל בין רמקולים - לא מצליח לשמוע הבדלים בין מכשירי CD ומגברים. בהחלט אוהב את המערכת הנוכחית. לא רוצה לעבור למנורות בשלב זה של חיי (ילדות קטנות מתרוצצות בבית...). אולי בעתיד. הרמקול הנוכחי נהדר לדעתי (שמעתי אחרים, כפי שכתבתי בהחלט יש הבדל בין רמקולים). אני מניח שאפשר שאתן דעתי על אקוסטיקה, בממדים צנועים זה אפשרי.
בכל אופן, תודה על העזרה!

נערך לאחרונה ב:

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
הי,
ניסיון שני.. נסה את:
- LFD Zero MkIII
- Lavardin IT
- YBA Passion
- Accuphase E-450
- GLEN CROFT
- Sugden Masterclass

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
דוגמא לשדרוג:
קניתי xot עבור הרמקולים חיברתי אותם ומה שמעתי nada, כלום איו שינוי , אולי אפילו קלקול.
מייד ניתקתי אותם כי שדרוג מקלקל לא צריך.
כמובן התנחמתי שהנזק עד 2000 שקלים לא ימוטט אותי, אבל למה קניתי על עיוור ?
לפני שבוע באמצע הלילה נתקלתי בהם ״ יאללה בו נחבר - חיברתי שוב nada.
אפילו לא ניתקתי אותם, הלכתי לישון ושכחתי מהם.
אתמול משה נורדייה היה אצלי שמענו ושמענו ופתאום הוא רואה את הקופסאות של ה xot.
בוא נחבר אותם , אמרתי לו עזוב אין לי סבלנות , בעצם אתה פה, בוא אני אחבר אותם ותשמע
יחד איתי nada .
אני מתקרב לרמקולים ורואה שהם מחוברים מפעם, יאללה בו ננתק אותם/ ניתקנו
אנו מסתכלים האחד על השני ״ ואוו מה זו הנפילה הזו עם הניתוק״ והחזרתי אותם מהר.
ה xot נותן מימד עומק במה שקט.
לפעמים שבוחנים שדרוג קל יותר לזהות את התרומה עם הניתוק, לכן אפשרי לדעתי לזהות
שדרוג גם בהתחלה וגם בסוף התהליך ולזהות את התרומה.
לפעמים זה מרגיז שטוויק של 1600 ש״ח משנה משחק של כמעט כל מערכת מושקעת מאד.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
זה קרה לי עם ספק לינארי. מה זה xot לעזאזל?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שוני,
כנראה שכחת שיש דברים שצריכים זמן הרצה על מנת להשפיע...(לחיוב או לשלילה )
לדעתי זה מה שקרה אצלך.
ארז

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,794
נקודות
113
זה קרה לי עם ספק לינארי. מה זה xot לעזאזל?
משהו כמו קבל ? של סינרגיסטיק ,שמחברים בין ההדקים של הרמקולים ,

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
הי,
קראתי בסבלנות את כל התגובות ותגובות הנגד, ההמלצות וההצעות ואני חושב שאני מתחיל להבין.

יש לי המלצה חמה אליך - תפסיק לקרא חומרים שקשורים לאודיו. באמת מיותר - בעיקר פורומים.
מערכות משתפרות עד רמה מסויימת, אותה כבר מזמן עברת, ומאותה רמה חוק התשואה השולית הפוחת מאוד משמעותי. כן - ציוד שונה ישמע שונה - בעיקר רמקולים והגברה (והשילוב בינהם). בדר"כ הוא לא באמת יהיה יותר "טוב" (אם כי בהחלט יתכן שיותר לטעמך).
מצד שני, היכולת של אנשים (הם למדו את זה מאנשי השיווק) לתאר במילים גרנדיוזיות את הפחתת הדיסוננס שלהם, על כך שהוציאו הון ובעצם הציוד החדש כמעט אינו שונה מהקודם - רק מתעצמת.

שב בביתך, עם מדפי המוסיקה המתרבים להפליא - ותהנה(ורד)
שבת שלום :)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא צריך שום הרצה ל XOT.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור