חברים, תודה על התגובות !
כמה הערות:
1. אני מבין את העצה שעל מנת לחוש בהבדל משמעותי יש לשדרג מגבר ומקור יחד (תזת החוליה החלשה). הטענה של המדגימים היתה שההבדל יהיה שמיע באופן מוחלט, בלי קשר למקור. כזה, לא הצלחתי לשמוע. אבל לקחתי לתשומת ליבי.
2. עם המגבר לא עושה שינוי אצלי, בוודאי שאין הגיון להתחיל בחשמל וכבלים נוספים\אחרים. מה עוד שנסיוני מלמד שאין הבדל באלו.
3. אני מבחין בבירור בהבדל בין איכויות של מדיה - הוצאות שונות של דיסקים - מה מקומפרס, מה דינאמי וכו'.
4. המערכת ממוקמת בהתאם לדרישה המקובלת לפי היצרן - אין טיפול אקוסטי, אבל זה כאמור לא העניין. המערכת נשמעת טוב מאד - גם המגברים ששמעתי נשמעים טוב מאד - האויב שלה הוא ה"עוד יותר טוב", מהות השדרוג. בזה לא הצלחתי.
5.לקחת הביתה לכמה ימים לא יעזור לי - המערכת נשמעת נפלא בשתי הגרסאות. אני פשוט אשכח שגם הראשונה נשמעה מצויין. אני רציתי לשמוע הבדל, שינוי, שיפור.
6. אני אוהב את ניים, אבל לא מדובר פה על האיכות של ניים - גם המגבר הגבוה שלהם נשמע לי אותו דבר.
לבסוף, תודה רונן - נראה לי שהבנת אותי. אני מעלה תהייה מתוך תסכול - אני נמשך לתחום, קורא ביקורות ודעות בפורומים, לעיתים באופן בלתי פורפורציונאלי לתחומי עניין אחרים שלי. אבל בסופו של דבר יוצא בתחושה שאולי אני מבזבז זמן לריק (עובד על ניוטרל....), שמעבר לגבול מסוים (שנתחם מנסיוני ברמקולים) אין הבדל באלקטרוניקה. אני מתוסכל קצת כי אני רוצה שיהיה הבדל. אני מתוסכל כי יש לי תחושה שתחום שמעניין אותי ומפתה אותי לחקור ולהוציא כסף, מתברר כחסר ממש אמיתי. זו טענה סובייקטיבית, לא אובייקטיבית (לאוזני בלבד).
חברים, תודה על התגובות !
כמה הערות:
....
6. אני אוהב את ניים, אבל לא מדובר פה על האיכות של ניים - גם המגבר הגבוה שלהם נשמע לי אותו דבר.
....
מממ... מעניין, אבל הניסוח הזה נשמע אחרת לחלוטין מאשר הניסוח המקורי שלך:כולם פה פילוסופים גדולים וזה ממש יפה ... יש פה בחור נחמד עם רמקולים בדיוק כמו שלי. אני מספר לו שניסיתי הרבה סוגי הגברה (ולא רק ניים או לקסמן ), ובסוף מצאתי פתרון שלאזניי הוא הטוב ביותר. כולל מקור מתאים. אז במקום פילוסופיה אני מזמין את בועז אלי לשמוע את הפתרון שלי. הוא בוודאי לא מושלם - אבל הוא הכי טוב שמצאתי, ובמחיר סביר. אני ממש לא יכול להבטיח לו שבעקבות זאת ייעלם התיסכול שלו לנצח, אבל אני כן אוכל להראות לו שעם אלקטרוניקה מתאימה אפשר להוציא מהרמקול הזה יותר ממה שהוא חושב.
כפי שזה כתוב, זה נשמע לי כמו שיתוף בהרפתקאותיך מאשר משהו ענייני שנראה כאילו הוא בכלל עשוי לפתור את הבעייה או לפחות לשפר את המצב..גם אני הבעלים המאושר של הרבט' 7 ... שמעתי אותם עם קרופט ואהבתי. שמעתי עם כמה סוגים של הגברת מנורות והיה שם קסם מסויים אבל לא מספיק חדות. ושמעתי עם כמה מגברים טרנזיסטורים שנשמעו כולם די אותו הדבר. בסוף אני חי עם מגבר קלאס D של ניופורס שמחזיק אותם קצר חד וחזק פלוס פרה טרנזיסטורי "רגיל" של נורת'סטאר. הדאק של לאקסמן משתלב מצויין בסטאפ. אודיופיל ותיק שהיה אצלי אמר שזו המערכת הכי דינמית ששמע. היא לא צורמת (בעבר שמעתי את הקומט ולמרות יתרונותיו שמעתי מיד את הצרימה המדוברת ונמנעתי מקנייה). הייתי ממליץ לך לנסות מגברים חזקים ומקורות דיגיטלים מודרנים שלטעמי עולים על הקודמים.
מי זה "אתם"?וואללה ... קשים אתם.
אז אוקי :
א. יש לי אותו רמקול.
ב. חיפשתי זמן רב אלקטרוניקה מתאימה עד שמצאתי משהו שלדעתי הכי מתאים.
ג. אני ממליץ לשמוע אצלי ולהתרשם.
ד. אלקטרוניקה כן משנה. בהרבה. הסתובבתי עם הרמקולים האלה בכל מיני מקומות (למזלי הם מדפיים...) והבאתי כל מיני סוגי הגברה ומקורות אלי - וכל פעם הם נשמעים אחרת. אני דרך אגב שומע מטווח אפס כך שהאקוסטיקה וכל זה פחות משחקים. רמקול + הגברה = צליל שרציתי.
בועז, מה שהבנתי מדבריך זה:
כנראה שמרכז הבעייה הוא #3 ,ואולי גם #6.
- שההבדלים שאתה שומע, במיוחד באלקטרוניקה (בניגוד לרמקולים) אינם קיימים עבורך או קטנים מכדי להיות משמעותיים לכאן או לכאן.
- זה סותר את התיאורים הפלאסטיים ומזילי הריר שאתה קורא על מהפכי יום ללילה בשידרוג זה או אחר.
- אתה רוצה לשמוע הבדל משמעותי, אבל אתה לא שומע, וזה מתסכל, ומעלה חששות שמשהו בתפיסה/בשמיעה שלך לא כמו אצל שאר האודיופילים.
- אתה מוכן לשלם על זה הרבה כסף, אבל מוצא שזה לא באמת מועיל, וגם זה מתוסכל.
- אבל הבדלים בין הדפסות רגילות לבין איכותיות/יפאניות אתה כן שומע, ועל זה משום מה לא מדברים כמעט
- בעצם אתה מרגיש חסום, שאין לך איך להתקדם בתחום שחשוב לך (למעט אולי ברמקולים), למרות השקעה אדירה ולא פרופורציונית לפי הרגשתך, וגם זה מתסכל.
אנא אשר, או תקן/חדד/השלם, את ההבנות האלה, ואז אולי נוכל להמשיך בצורה ממוקדת יותר.
בברכה!
עמיר
משהו כמו קבל ? של סינרגיסטיק ,שמחברים בין ההדקים של הרמקולים ,זה קרה לי עם ספק לינארי. מה זה xot לעזאזל?