והחלק הכי חשוב במערכת הוא:

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
חוצמזה - בכלל

כותרת הפוסט הזה, החלק החשוב ביותר במערכת, כוללת הנחה מוקדמת, שמשום מה לא התייחסו אליה:

האם בכלל יש דבר כזה, חלק אחד שהוא החשוב ביותר במערכת?

כי אם זו מערכת, אז אולי אין דבר כזה?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לא רלוונטי
הראש "מייצר" (נו, בערך) מוזיקה; לוקח מה שיש בתקליט, מעביר הלאה להגברה. הוא עובד בתחום המוזיקלי. שני האחרים הם שרתים טכניים (ולא שאני מזלזל).

פסנתרן, פסנתר, במה ואקוסטיקה נורא חשובים ברסיטל, אבל מי שמייצר את הקול, נאמר הזמר, הוא העיקר. השאר תומכים.

בקיצור: מה שקובע זה לא סדר הפעולות, אלא סדר החשיבות בהקשר שלשמו נתכנסנו - הפקת מוזיקה.

אתה יודע שאם למשל הזרוע נכנסת לתהודה באחד מתדרי השמע, אז אותו התדר לא יישמע גם אם הראש מוציא אותו?

אבל לשיטתך, קנה פטיפון מפלסטיק ב 250 ש"ח ושים לו ראש ב 10,000 ש"ח, גם תשמע פנטסטי וגם תחסוך הרבה כסף.

אריה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
סליחה אריה, אבל התגובה שלך אינה מתייחסת למה שכתבתי.

העובדה שזרוע, כמו הפטפון, צריכה לתפקד נכון, אינה בלופ של הדיון. זה נתון, זה נדרש, זה מובן מאליו.

אלא שאלה משרתים את הראש, שהוא-הוא זה שמעביר את האות המוזיקלי-מכני מהתקליט וממיר אותו לאות מוזיקלי-חשמלי שבסוף אמור להגיע לאוזן שלנו.

גם המסקנה שלך, שמוצאת ביטוי "לשיטתך", לא בדיוק נגזרת ממה שכתבתי. לא ממש מהפרקטיקה שלי בעניינים אלה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
סליחה אריה, אבל התגובה שלך אינה מתייחסת למה שכתבתי.

העובדה שזרוע, כמו הפטפון, צריכה לתפקד נכון, אינה בלופ של הדיון. זה נתון, זה נדרש, זה מובן מאליו.

אלא שאלה משרתים את הראש, שהוא-הוא זה שמעביר את האות המוזיקלי-מכני מהתקליט וממיר אותו לאות מוזיקלי-חשמלי שבסוף אמור להגיע לאוזן שלנו.

גם המסקנה שלך, שמוצאת ביטוי "לשיטתך", לא בדיוק נגזרת ממה שכתבתי. לא ממש מהפרקטיקה שלי בעניינים אלה.
לא. הראש, לא משנה כמה הוא טוב, יתפקד רע מאוד אם יותקן על זרוע גרועה. במילים אחרות, לא משנה עד כמה הראש שאתה רוצה להשתמש בו הוא טוב, מה שמגדיר את יכולת התפקוד שלו זו הזרוע. מה שמגדיר את יכולת התפקוד של הזרוע זה הפטיפון. הפטיפון מכיל עוד כמה איכויות שקובעות את התוצאה שניתן לקבל מהראש.

אריה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לא. הראש, לא משנה כמה הוא טוב, יתפקד רע מאוד אם יותקן על זרוע גרועה. במילים אחרות, לא משנה עד כמה הראש שאתה רוצה להשתמש בו הוא טוב, מה שמגדיר את יכולת התפקוד שלו זו הזרוע. מה שמגדיר את יכולת התפקוד של הזרוע זה הפטיפון. הפטיפון מכיל עוד כמה איכויות שקובעות את התוצאה שניתן לקבל מהראש.

אריה

מה שנכון בשרשרת מערכת אודיו
בתחילת הדיון,
נכון גם בשרשרת פטיפון שמורכבת
משישה אלמנטים.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ושוב, בוודאי שהראש לא יתפקד טוב על זרוע לא טובה, בוודאי שפטפון טוב נדרש - אבל הם לא מטפלים במוזיקה, הם משרתים את הראש (הראשון) ואת התקליט (השני). הם תנאי הכרחי - לא תנאי מספיק. הם לא לוקחים את פוטנציאל המוזיקה בתקליט ועושים ממנו צליל; הם רק מאפשרים את זה.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אריה כתב: "שקובעות את התוצאה שניתן לקבל מהראש".

ממש לא. קח פטפון מדופלם, הוסף זרוע עילית והרכיב ראש בינוני - המוזיקה תהיה בהתאם לכך.

הם לא נוגעים במוזיקה, הם לא קשורים אליה. הראש כן - מוציא אותה ומייצר אותה הלאה; הם רק מאפשרים את פעילותו התקינה והנכונה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בוודאי. חבר את המקור המעולה שלך לרמקולים בשקם אלקטריק - וזה יישמע זוועה.

חבר מקור סביר למגברי מופת ורמקולים כבירים - ותקבל תוצאה טובה יותר.

אז לפחות כאן זה לא עובד.

שים את רכיבי המערכת שלך על מעמד עשוי מדיקט, מחובר בניטים - וזה יישמע לא משהו.

לאחר מספר חודשים קנה מעמד כמו שצריך, נגיד של פיניט אלמנט, ופתאום כל הגועל נפש נעלם, הכל צלול, הבס כמו שצריך ובכלל. מסקנה: המעמד הוא החלק הכי חשוב. למה? כי הוא עשה את השינוי ההוא.

אם בכל זאת רוצים משהו מסודר יותר בדיון הזה, הפתרון יהיה באותו סוג רכיב שהמייצגים שלו יוצרים את ההבדלים הגדולים והמשמעותיים ביותר. אם מכניסים את הרכיב היחיד שעושה בפועל את המוזיקה ששומעים, ויש לו גם אינטראקציה ישירה עם החלל, מגיעים לרמקול.

אתקן את מה שטענתי ואגיד במקום - מקור תחילה.

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
אתמול ביקרתי אצל אחד היבואנים על מנת לרכוש פטיפון .על פטיפון התצוגה שלו מותקנות שתי זרועות זהות עם שתי ראשים שונים במחירים שונים ונוכחתי בהבדל לא רק בסאונד אלה גם באינפורמציה .
מסקנתי היא, השינוי הכי גדול הוא איפה שמחפשים שינוי.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
יסלחו לי מכובדיי הכותבים
אבל
החלק החשוב ביותר במערכת הוא
כפתור ההדלקה

בלעדיו, החדר,הפאזות,הכבלים,הרמקולים בכלל בכלל לא חשובים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
יסלחו לי מכובדיי הכותבים
אבל
החלק החשוב ביותר במערכת הוא
כפתור ההדלקה

בלעדיו, החדר,הפאזות,הכבלים,הרמקולים בכלל בכלל לא חשובים.
מי בכלל נוגע בכפתור הזה?

אריה

lmomo

חבר אתר
מעורבות
36
נקודות
18
נראה לי שהדוגמאות נוטות מעט להקצנה. לדעתי החלק החשוב הוא שהמערכת תהיה מאוזנת מבחינת רמת המרכיבים שלה. לאחר שהמערכת מאוזנת הנטייה שלי לחשוב שהסדר שמשפיע בצורה המשמעותית ביותר הוא המקור והלאה בטור עד לרמקולים. כל זאת כמובן בחלל נתון שגם הוא כמובן אחד ממרכיביה וצריך להילקח בחשבון כשחושבים על שדרוג למשל.
יחד עם זאת, אני חושב שיש מרכיבים שגם אם נשקיע בהם סכומי עתק, השינוי\השיפור (שזה אכן לא אותו דבר אבל סובייקטיבית זה עשוי להיות זהה לעיתים) לא יהיה כל כך משמעותי כמו מרכיבים אחרים (בעניין זה אני כולל חיווט, חשמל... בתנאי כאמור שמלכתחילה המערכת מאוזנת)

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
נראה לי שהדוגמאות נוטות מעט להקצנה. לדעתי החלק החשוב הוא שהמערכת תהיה מאוזנת מבחינת רמת המרכיבים שלה. לאחר שהמערכת מאוזנת הנטייה שלי לחשוב שהסדר שמשפיע בצורה המשמעותית ביותר הוא המקור והלאה בטור עד לרמקולים. כל זאת כמובן בחלל נתון שגם הוא כמובן אחד ממרכיביה וצריך להילקח בחשבון כשחושבים על שדרוג למשל.
יחד עם זאת, אני חושב שיש מרכיבים שגם אם נשקיע בהם סכומי עתק, השינוי\השיפור (שזה אכן לא אותו דבר אבל סובייקטיבית זה עשוי להיות זהה לעיתים) לא יהיה כל כך משמעותי כמו מרכיבים אחרים (בעניין זה אני כולל חיווט, חשמל... בתנאי כאמור שמלכתחילה המערכת מאוזנת)

זה נכון,שהכל טוב אז הכל טוב,
כנראה לא שמת לב שכתבו כאן שזה
אורך שנים להגיע למיטב.

lmomo

חבר אתר
מעורבות
36
נקודות
18
זה נכון,שהכל טוב אז הכל טוב,
כנראה לא שמת לב שכתבו כאן שזה
אורך שנים להגיע למיטב.
מאוזנת זה לא אומר טוב. הכוונה שהמרכיבים פרופורציונליים, על אף שיכולה להישמע רע למישהו, זה ״צועק״ כשיש פער ניכר בין מרכיבי המערכת.
מהניסיון הקטן שלי אני מסיק שכל שינוי לטובה במערכת מושך אותה כל הזמן קדימה לשיפור אחרי שיפור, כל פעם חלק אחר מרגיש לנו ש״פוגע״ באיזון הזה ואם נשנה רק אותו.... ובכלל עם הזמן גם הטעם לעיתים משתנה, או מבקש להתגוון. לאורך השנים אני לא רק רוצה לשפר את המערכת אלא אני מחפש גם דברים אחרים והטעם האישי שלי משתנה מכל מיני סיבות.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
מאוזנת זה לא אומר טוב. הכוונה שהמרכיבים פרופורציונליים, על אף שיכולה להישמע רע למישהו, זה ״צועק״ כשיש פער ניכר בין מרכיבי המערכת.
מהניסיון הקטן שלי אני מסיק שכל שינוי לטובה במערכת מושך אותה כל הזמן קדימה לשיפור אחרי שיפור, כל פעם חלק אחר מרגיש לנו ש״פוגע״ באיזון הזה ואם נשנה רק אותו.... ובכלל עם הזמן גם הטעם לעיתים משתנה, או מבקש להתגוון. לאורך השנים אני לא רק רוצה לשפר את המערכת אלא אני מחפש גם דברים אחרים והטעם האישי שלי משתנה מכל מיני סיבות.

בלי לפגוע, יצאת למים עמוקים
אולי מוקדם מידי :)

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
בלי לפגוע, יצאת למים עמוקים
אולי מוקדם מידי :)

למה מוקדם? למה עמוקים?
עם תקציב כבד, הכוונה נכונה והתנהלות אינטליגנטית, אין בעיה להרים מערכת מעולה ומספקת "במכה אחת". ואז לעדכן רכיבים ממנה כל 5-10 שנים. אם בכלל.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
למה מוקדם? למה עמוקים?
עם תקציב כבד, הכוונה נכונה והתנהלות אינטליגנטית, אין בעיה להרים מערכת מעולה ומספקת "במכה אחת". ואז לעדכן רכיבים ממנה כל 5-10 שנים. אם בכלל.

לאוהב את התחום מתחיל,
זה מתכון ל merry go around,(סחרחרה)
עדיף ללמוד לשחות ואז לצאת למים
עמוקים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לאוהב את התחום מתחיל,
זה מתכון ל merry go around,(סחרחרה)
עדיף ללמוד לשחות ואז לצאת למים
עמוקים.
לא הבנתי. אז בהינתן תקציב "כבד", מה האלטרנטיבה?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לא הבנתי. אז בהינתן תקציב "כבד", מה האלטרנטיבה?

תראה הניסיון הוא דבר טוב,
אבל הוא יקררר,
מה אוהב התחום מתחיל נניח
עם תקציב כבד אמור לעשות,
לשמוע לעצות שלך,או לטעות בעצמו?
אלטרנטיבה היא להתחיל במסע
ולהנות ממנו,יש כאלה שיגיעו ליעד
הרצוי והמספק ויש כאלה שלא יגיעו. ;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור