התלבטות קנייה נגן - סוף דבר

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
תתחדש, באותו המחיר יש נגן אודיו ייעודי 8005, האם שקלת לקנות אותו ואם כן מה היו השיקולים?

תודה, גיא
אכן המרנץ sa-8005 היה מועמד מוביל בהתלבטויות שלי ולאחריו הדנון 1520.
מבחינת ליסט פרייס כולם בערך אותו דבר באזור ה1200 יורו, אבל מבחינת מחיר בפועל (הנחות/מבצעים) יש הבדלים:
ה7007 =600 יורו.
ה-1520= 800 יורו.
ה8005= 1050 יורו.
ה-7007 הוא נגן אוניברסלי וכולל גם וידאו, שני האחרים הם נגני sacd/cd

יתרון נוסף ב8005/1520 הוא כניסת USB שמאפשרת שימוש בדאק בהזרמת DSD וכיוצ"ב ובכלל כשימוש DAC עצמאי.
אני מוכן להניח שהדאק ב8005 יותר מושקע מה7007 ועדיף עליו, למרות שלא שמעתי אף אחד מהם ובודאי לא במבחן השוואתי. הסיבה שבחרתי דווקא ב7007 היא האפשרות לנגן את כל סוגי הפורמטים מעבר לSACD, כגון בלו ריי דיוידי אודיו וכו'.
יתרון הוידאו, הגם שהוא שולי, עדיין מהווה בונוס חביב ואני אשתמש בו.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
האם שמעת את המכשיר טרם קנייתך ?
לא שמעתי את המכשיר טרם הקנייה.
היה על נושא "קנייה עיוורת" דיון ארוך פה בפורום לאחרונה.
לעניות דעתי, אי אפשר "לשמוע מכשיר", אפשר לשמוע סט אפ, וקשה לשמוע כל רכיב שאתה קונה בסטאפ שלך ובחדר שלך.
לקחתי פה הימור במחיר זעום. לא טוב, נחליף.
כבר הימרתי בציוד אודיו על רכיבים במחירים גבוהים בסדר גודל מהנגן הזה.
כשורה תחתונה פסיכולוגית: גם מה ששמעתי טרם הקניה וגם מה שלא שמעתי טרם הקניה, החזיקו מעמד אותו מספר שנים....(ובסוף כולם מתחלפים).

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
תתחדש, באותו המחיר יש נגן אודיו ייעודי 8005, האם שקלת לקנות אותו ואם כן מה היו השיקולים?

תודה, גיא

מנסיון .... זה לא מחייב שנגן ייעודי ישמע טוב יותר מנגן אוניברסלי.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
זה נכון. אבל גם הפוך זה נכון.
צריך לחבר ולבדוק.
אף אחד גם לא האמין שהאופו הכולבויניק יהפוך לסוג של אובססיה אודיופילית, ועובדה...

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
צריך לחבר ולבדוק.
אף אחד גם לא האמין שהאופו הכולבויניק יהפוך לסוג של אובססיה אודיופילית, ועובדה...

תמיד צריך לחבר ולבדוק.
כיום הטכנולוגיה הטמונה בנגני בלוריי אוניברסליים.. היא ברמה מיטבית!

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
תתחדש דוד חג אורים שמח .

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
לא שמעתי את המכשיר טרם הקנייה.
היה על נושא "קנייה עיוורת" דיון ארוך פה בפורום לאחרונה.
לעניות דעתי, אי אפשר "לשמוע מכשיר", אפשר לשמוע סט אפ, וקשה לשמוע כל רכיב שאתה קונה בסטאפ שלך ובחדר שלך.
לקחתי פה הימור במחיר זעום. לא טוב, נחליף.
כבר הימרתי בציוד אודיו על רכיבים במחירים גבוהים בסדר גודל מהנגן הזה.
כשורה תחתונה פסיכולוגית: גם מה ששמעתי טרם הקניה וגם מה שלא שמעתי טרם הקניה, החזיקו מעמד אותו מספר שנים....(ובסוף כולם מתחלפים).

אולי היה דיון "ארוך" אבל אל תשכח לרגע שהוא כלל מקסימום 5 אנשים, רובם "אנשי קולנוע ביתי".
באופן אישי אני יכול לומר שאני לא מספיק עשיר כדי להמר על אלפי ש"ח... אבל אם כבר בטרם קיבלת המכשיר החלטת שתחזיק אותו מספר שנים .... לבריאות.

בהקשר של דו ערוצי, מה הנסיון שלך?

צריך לחבר ולבדוק.

מציע לחזור לפרופורציה (ומהר) האופו לא מושא לאובססיה...
אפילו ששני אנשים "מתעלפים" ממנו.

תמיד צריך לחבר ולבדוק.

יסלח לי אדוני ואני אומר זאת בזהירות הראויה , הכנסת לפורום בינוניות (בלתי נסבלת לתפיסתי) שמרחיקה לא מעט.

חג חנוכה שמח

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
למה אתה כועס?

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
תתחדש ותהנה.מעניין להשוות אותו מול נגן סידי טהור ב 1000 יורו.אם אין בכוונתך רב ערוצי הייתי בוחר arcam cds-27 ב 837 יורו מאמזון איטלקי שגם מנגן sacd וגם יודע להזרים מדיה. חג חנוכה שמח.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
תתחדש ותהנה.מעניין להשוות אותו מול נגן סידי טהור ב 1000 יורו.אם אין בכוונתך רב ערוצי הייתי בוחר arcam cds-27 ב 837 יורו מאמזון איטלקי שגם מנגן sacd וגם יודע להזרים מדיה. חג חנוכה שמח.
אני חושב שאם כבר הייתי הולך לכיוון של CDP only אז הייתי הולך על המרנץ 8005 וספציפית הייתי שואף לדבר הזה:
http://www.modwright.com/blog/post.php?s=2016-10-14-sa8005-mods-updates

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יסלח לי אדוני ואני אומר זאת בזהירות הראויה , הכנסת לפורום בינוניות (בלתי נסבלת לתפיסתי) שמרחיקה לא מעט.

מבחינה טכנולוגית, אכן הדבר הוא בנגני בלו-ריי. אם רוצים לקבל רוחב פס, עדיין נושא הסטרימינג די רחוק. אם לא מדברים על הורדות, מבחינה חוקית, נגני 4K עדיין אופציה יחידה

איזה טכנולוגיה חדישה קיימת בנגן סטריאו?
אפילו לטרנספורט המהולל של פיליפס נגמר המלאי, ולדגמים החדשים תוקעים משהו אחר של Teac כמו שהכניסו למחשבים לא מזמן. ומחשבים? היום מוכרים בכלל ללא כונן. אפילו אין חריץ במארז. אולי אפשר לחבר משהו חיצוני ב-USB

Oppo כטרנספורט אמור להיות בסדר אם בכל סקירה אומרים כי הוא טוב, אי אפשר להגיד שהם שיחדו את כולם.
לגבי ה-DAC של Oppo זה לא חד משמעי כנראה, אבל כקורה דיסקים הוא אמור להיות טוב.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אגב, איתי, אתה שומר על מערכת שלך בסוד, לא זכור לי שפרסמת אפילו פעם אחת כאן פרטים על המערכת.
אתה לא חייב כמובן, אבל מן הראוי גם מצידך לא לבקר אחרים

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
תמיד צריך לחבר ולבדוק.

אני מודה שבתחום הזה יש לא מעט מסרים סותרים.
עמיר סיפר כאן בהרחבה שבסטאפ שלו, שהוא בהחלט סטאפ מאוד ראוי ומושקע, האופו החליף אצלו טרנספורט וממיר יקרים של emm וזה בהחלט מדבר בעד עצמו.
כלומר,יש מצב שמכשיר כזה משתלב בצורה טובה בסטאפ מושקע גם בסטראו.
אבל , תמיד יש אבל בסיפור, כאשר נתתי לתיקון את ה dvd שלי שמשמש אותי גם למדיה מסוג sacd , שאל אותי הטכנאי האם אני מחזיק גם בקומפקט ייעודי לנגינה של cd או שהמכשיר הזה מיועד גם לנגינה של cd רגילים.
לשאלתי מדוע זה משנה ענה לי שאם יש ברשותי קומפקט ייעודי אז הוא יכוון את הנגן האוניברסלי לקריאה מיטבית של מדיה מסוג dvd ו sacd . הוא הוסיף שיש בנגן אוניברסלי פשרה שמיועדת לאפשר לראש הלייזר לקרוא את כל סוגי המדיות אבל היות וברשותי יש נגן קומפקט ייעודי אז הוא יכוון אותו לביצועים אופטימליים ל dvd/sacd .
כלומר, יש פשרה מסוימת בשימוש בנגן אוניברסלי לניגון cd .
עד כמה זה משנה/מורגש/ והאם ההבדל (אם שמיע...) מצדיק רכישה של נגן ייעודי לדיסקים - זה לדעתי כבר עניין סוביקטיבי לגמרי.
עוד משהו בעניין הזה - היה לי בעבר מכשיר dvd פשוט שבשלב מסוים הפסיק לקרוא cd אבל המשיך לנגן dvd . ייתכן שתופעה זו קשורה לעניין המדובר או לא....
ארז

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לשאלתי מדוע זה משנה ענה לי שאם יש ברשותי קומפקט ייעודי אז הוא יכוון את הנגן האוניברסלי לקריאה מיטבית של מדיה מסוג dvd ו sacd . הוא הוסיף שיש בנגן אוניברסלי פשרה שמיועדת לאפשר לראש הלייזר לקרוא את כל סוגי המדיות אבל היות וברשותי יש נגן קומפקט ייעודי אז הוא יכוון אותו לביצועים אופטימליים ל dvd/sacd .
ארז
אני חושב שזה בסך הכל קינפוג רגיל בתפריט ששולח את האודיו רק ליציאות האנלוגיות ולא לדיגיטליות וזה לא משהו שקשור לראש הלייזר. אבל זה רק ניחוש...

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
תתחדש :בעד:
גם אני זממתי על הדגם הזה במקום ה- OPPO.
תוכל להעלות לינק לאמזון גרמניה ?
נדמה לי שניתן לרכוש מהם כולל מיסים והובלה עד לארץ.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני חושב שזה בסך הכל קינפוג רגיל בתפריט ששולח את האודיו רק ליציאות האנלוגיות ולא לדיגיטליות וזה לא משהו שקשור לראש הלייזר. אבל זה רק ניחוש...
לא נראה לי שזה ניחוש נכון משום שלא מנטרלים יציאה אנלוגית גם אם זה לא מיועד לסטראו.
שימוש להאזנה ל cd זה לא אומר בהכרח שימוש ביציאות אנלוגיות.
לפעמים משתמשים ב dac חיצוני ואז בהגדרה משתמשים ביציאה דיגיטלית גם לסטראו.
אני ממש לא התרשמתי שמדובר בקינפוג בתפריט הגדרות שכל משתמש יכול לעשות....
ארז

נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אני מודה שבתחום הזה יש לא מעט מסרים סותרים.
עמיר סיפר כאן בהרחבה שבסטאפ שלו, שהוא בהחלט סטאפ מאוד ראוי ומושקע, האופו החליף אצלו טרנספורט וממיר יקרים של emm וזה בהחלט מדבר בעד עצמו.
כלומר,יש מצב שמכשיר כזה משתלב בצורה טובה בסטאפ מושקע גם בסטראו.
אבל , תמיד יש אבל בסיפור, כאשר נתתי לתיקון את ה dvd שלי שמשמש אותי גם למדיה מסוג sacd , שאל אותי הטכנאי האם אני מחזיק גם בקומפקט ייעודי לנגינה של cd או שהמכשיר הזה מיועד גם לנגינה של cd רגילים.
כלומר, יש פשרה מסוימת בשימוש בנגן אוניברסלי לניגון cd .
עד כמה זה משנה/מורגש/ והאם ההבדל (אם שמיע...) מצדיק רכישה של נגן ייעודי לדיסקים - זה לדעתי כבר עניין סוביקטיבי לגמרי.
עוד משהו בעניין הזה - היה לי בעבר מכשיר dvd פשוט שבשלב מסוים הפסיק לקרוא cd אבל המשיך לנגן dvd . ייתכן שתופעה זו קשורה לעניין המדובר או לא....
ארז

איזו פשרה יש בדיוק בנגן בלוריי אוניברסלי איכותי?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מי קבע ש "נגן אוניברסלי" הוא לא אודיופילי ?

זה רשום איפושהו?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
תתחדש :בעד:
גם אני זממתי על הדגם הזה במקום ה- OPPO.
תוכל להעלות לינק לאמזון גרמניה ?
נדמה לי שניתן לרכוש מהם כולל מיסים והובלה עד לארץ.
לא מצליח לי להעלות קישור. כנס לאמזון גרמניה amazon.de ותקיש בשורת החיפוש UD7007.
מישהו מהפורום אמר לי שניסה אבל במכירה הנוכחית של פריט זה הם לא שולחים לארץ.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור