שיתוף קטן למה אני לא מצטרף בקלילות כזו לזילזול המקובל בנגנים ה"פשוטים"/"פושטים" האלה של פיוניר.
בזמנו הייה לי נגן אוניברסלי Bel Canto Design PLayer PL-1 -- לא PL-1A הזול יותר אלא מודל הדגל הרב-ערוצי, שמחירו האמיר (אחרי שרכשתי אותו, למזלי) לכדי $10,500 דאז (בתחילת שנות ה-2000, דומני), שזה הייה יחסית הרבה יותר מהיום.
Hi-End ללא ספק, הא? בטח לפי המחיר!!
לא מאוד אהבתי את הצליל שלו, והיו מקומות שהוא היה grainy ולא צלול מספיק, אבל חשבתי שאולי זה בעייה שלי, עד שרכשתי את המייטנר -- EMM Labs בשני חלקים, top-of-the-line דאז, שמחירו הייה כ-$20,000, שהיווה שיפור משמעותי, אבל ידע לנגן רק CD ו-SACD, ולא DVD Audio/Video.
לצורך השלמת הפונקציונאליות הזו החלטתי לא להשקיע הרבה, וקניתי בפחות מ-$200 נגן אוניברסאלי רב ערוצי Pioneer DV600. בדקתי אותו ב-CD/SACD מול המייטנר וכמעט התחלתי לבכות! הוא נתן כ-90% מיכולות הצליל -- אולי יותר -- ב-
1% --
מאית -- מהמחיר!!
וכשהתחלתי להכיר את הפיוניר יותר לעומק, התברר שייש לו את אותה מערכת תפריטים בדיוק כמו ל-Bel Canto -- כנראה שבפנים הדברים היו (מאוד?) דומים, אבל לא הייו לו את המקומות שהוא היה grainy ולא צלול מספיק -- הוא הייה נקי וצלול לחלוטין. פשוט
יותר טוב מהמכשיר של $10,000!! ב-
2% --
1/50 -- מהמחיר!!
מאז, מעבר לזה שאני לא מתקרב ל-Bel Canto עם מקל -- אכלתי קש גם מהפרה שלהם וגם מהמגברים שלהם -- חרא סחורה בהמון כסף לפח -- קיבלתי הוכחה חד משמעית לכך ש:
- ביצועים של Hi-End לא הולכים לפי הכסף, בטח לא בנגנים דיגיטאליים
- פיוניר הם טובים
- לעזאזל עם Pride of Ownership.
ועניין ה-Oppo המשודרג לעומת ה-EMM Labs רק חיזק את זה עוד יותר.
עמיר