התייעצות טרנספורט

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מדובר בטכנולוגיה אחרת, של הגברת כל חצי גל בנפרד וחיבור יחד, עם יתרונות וחסרונות ובעייתיות מעבר לרעש.

תרשה לי להעמיד אותך על טעותך..
אתה מבלבל בין יישור מתח ע" דיודות, לבין הגברה BALANCED.
BALANCED זו הגברת הפכים, INVERTS, ולא הגברת חצאי גל.
ברצוני גם להוסיף, כי, ניתן כן לקשר בין מכשירים בחיבור XLR FULLY BALANCED גם אם ההגברה אינה FULLY BALANCED וליהנות מהיתרונות של השיטה הזו.
אגב, אחד ההבדלים הברורים ביותר בחיבור זה: השבח (GAIN) הגבוה יותר שמתקבל בהשוואה לחיבור RCA וכל זה בתנאי שהציוד לוקח חיבור FULLY BALANCED.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
תרשה לי להעמיד אותך על טעותך..
אתה מבלבל בין יישור מתח ע" דיודות, לבין הגברה BALANCED.
BALANCED זו הגברת הפכים, INVERTS, ולא הגברת חצאי גל.
ברצוני גם להוסיף, כי, ניתן כן לקשר בין מכשירים בחיבור XLR FULLY BALANCED גם אם ההגברה אינה FULLY BALANCED וליהנות מהיתרונות של השיטה הזו.
אגב, אחד ההבדלים הברורים ביותר בחיבור זה: השבח (GAIN) הגבוה יותר שמתקבל בהשוואה לחיבור RCA וכל זה בתנאי שהציוד לוקח חיבור FULLY BALANCED.
כתבתי שטות. "מודה באשמה" בלי בעייה. זה לא הייה בילבול עם דיודות אלה משהו אחר.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני לפחות לא האמנתי לבל קאנטו או איך שהם נקראים ועד היום עוד לא שרפתי עשרות אלפי דולרים על אף מערכת.... לא בטוח שאני הוא זה שצריך לבדוק איזו אמת של איזה יצרן...

ענית בנושא טכני בהקשר לפרוטוקול ואמרת, וזה מכובד, שאתה לא יודע ובדקת בוויקיפדיה. אז איך אתה ואחרים כמובן, יכול בכלל להתמודד עם הצהרות שמערבות ידע הנדסי מעמיק? מי שלא יודע, לא בנה ולא תכנן אף מכשיר בחייו, וכל הקשר שלו לאודיו מתבטא בכך שהוציא עשרות אלפי דולרים על ציוד שהוא אוהב, חוסר האמון שלו בהתייחס לטענות שדורשות ידע הנדסי מעמיק הוא כמידת האמון שלו בקיומו או באי קיומו של אלוהים.

אריה
גם אני לא האמנתי לבל קאנטו. סמכתי על מי שהמליץ לי ועל ביקורות.

אני רואה ששריפת הדולרים היא מוטיב חוזר כאן -- משהו בוער לך שם בפנים?

כדאי שתתעורר העולם היום לא מתאים לאמון עיוור, ולא כל הצהרה עתירה בז'ארגון טכני אכן דורשת ידע טכני מעמיק כדי להבחין בהטיות, בחצאי אמיתות, בשרלטנות ובכאלה.

אני לא יודע אם אלוהים קיים או לא. ייתכן שהוא קיים ושהוא ברא את העולם. לא כאן בסיס הבעייתיות עם אלוהים.

הבעייה היא בסיפורים שמייחסים לו, החל בדברים שטוענים שהוא רוצה שאנשים יעשו, וכלה בתכונותיו לכאורה.

אתה יכול להאמין בסיפורים האלה, אבל אני רואה בהם מניפולציה לגרום לאנשים לעשות מה שמנהיגי/ממציאי הדתות רוצים שהאנשים יעשו, תוך שימוש ציני בחולשותיהם ובאמונותיהם ובחוסר הידע של מאמיניהם.

אותו סוג של מניפולציה קיים כאן ואותו סוג של ניצול ציני -- כמובן שלא תמיד.

לא שאין יצרנים ומפרסמים שאומרים אמת, או לפחות את האמת כפי שהם רואים אותה. יש לא מעטים.

אבל בהינתן ריבוי אלה שלא, ובהינתן שהאמת שלהם גם היא אינה בהכרח האמת המוחלטת, נראה לי שייש מקום להביא פקפוק בריא, וייש מקום לחשוב שהתנהלות כשל חסיד שוטה שמקדם את הדת שלו ומשבח את האל שלו כל הזמן ובלי תנאים היא תמימות.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, להלן תשובה מחברת cec על שאלה ששאלתי לגבי תיאום שעונים בין נגן cec cd5 או טרנספורט cec tl5 לדאק חיצוני.

You may use CD5 as CD Transport in addition to CD Player and Digital audio player.

CD5 does not equip with any clock exchange function. CD5 just supplies digital signal (SPDIF) to your D/A converter.

TL5 is just equal to the CD5 transport section. Talking about jitter CD5 as the CD player might be better than TL5 plus other D/A converter. But it greatly depends on what grade of D/A converter will be used
תודה -- זה בדיוק מה שאמרתי קודם, בעצם:
  • ב-S/PDIF אין מנגנון לתיאום שעונים
  • נגן CD כיחידה בודדת "might be better" יחסית לטרנספורט+DAC שאין ביניהם תיאום שעונים (ב-EMM Labs, יש תמיכה בתיאום כזה)
  • סומכים על ה-DAC שייסתדר
ולזה יש להוסיף שהמנגנון באמצעותו ה-DAC "מסתדר" בעניין תיאום השעונים הוא שונה בחיבור למחשב ובחיבור לטראנספורט, כך גם מידת ההצלחה שלו ב"להסתדר" עלולה להיות שונה מאוד.

עמיר

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
ולמרות שהצד הכספי גם חשוב לך מאוד, כנראה שעניין ה-PoO הוא זה שגורם לפיתרון הזול ביותר -- שלא בטוח בהאם/כמה הוא נחות מהאחרים!!! -- לחמוק מתחת לראדאר: universal player של Pioneer, שכולל תמיכה ב-SACD וב-Blu-ray (וב-DVD-Audio ובעוד), ב-streaming מ-YouTube (יש גם ב-Oppo) ואולי בעוד דברים, ב-1250 ש"ח!!

היי עמיר,
אתה מתייחס לנגן מסוים של פיוניר ?
אשמח לדעת באיזה נגן מדובר.
תודה
ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אתה מתייחס לנגן מסוים של פיוניר ?
כן -- תלחץ על הלינק של 'ב-1,250 ש"ח'.

הסתייגות -- יש כאן הנחה מובלעת מצידי שהפיוניר החדש-יחסית הזה מצטיין במידה דומה למידת ההצטיינות של המודלים הקודמים (DV600 / 610, שלא ידעו לנגן Blu-ray). מעולם לא שמעתי אותו ולא בדקתי אותו.

@ברקצ -- שים לב לנקודה החשובה הזו, אבל אני חושב שהיא לא משנה את מאזן השיקולים.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
תודה,עמיר.
ארז

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
שיתוף קטן למה אני לא מצטרף בקלילות כזו לזילזול המקובל בנגנים ה"פשוטים"/"פושטים" האלה של פיוניר.

בזמנו הייה לי נגן אוניברסלי Bel Canto Design PLayer PL-1 -- לא PL-1A הזול יותר אלא מודל הדגל הרב-ערוצי, שמחירו האמיר (אחרי שרכשתי אותו, למזלי) לכדי $10,500 דאז (בתחילת שנות ה-2000, דומני), שזה הייה יחסית הרבה יותר מהיום.

Hi-End ללא ספק, הא? בטח לפי המחיר!!

לא מאוד אהבתי את הצליל שלו, והיו מקומות שהוא היה grainy ולא צלול מספיק, אבל חשבתי שאולי זה בעייה שלי, עד שרכשתי את המייטנר -- EMM Labs בשני חלקים, top-of-the-line דאז, שמחירו הייה כ-$20,000, שהיווה שיפור משמעותי, אבל ידע לנגן רק CD ו-SACD, ולא DVD Audio/Video.

לצורך השלמת הפונקציונאליות הזו החלטתי לא להשקיע הרבה, וקניתי בפחות מ-$200 נגן אוניברסאלי רב ערוצי Pioneer DV600. בדקתי אותו ב-CD/SACD מול המייטנר וכמעט התחלתי לבכות! הוא נתן כ-90% מיכולות הצליל -- אולי יותר -- ב-1% -- מאית -- מהמחיר!!

וכשהתחלתי להכיר את הפיוניר יותר לעומק, התברר שייש לו את אותה מערכת תפריטים בדיוק כמו ל-Bel Canto -- כנראה שבפנים הדברים היו (מאוד?) דומים, אבל לא הייו לו את המקומות שהוא היה grainy ולא צלול מספיק -- הוא הייה נקי וצלול לחלוטין. פשוט יותר טוב מהמכשיר של $10,000!! ב-2% -- 1/50 -- מהמחיר!!

מאז, מעבר לזה שאני לא מתקרב ל-Bel Canto עם מקל -- אכלתי קש גם מהפרה שלהם וגם מהמגברים שלהם -- חרא סחורה בהמון כסף לפח -- קיבלתי הוכחה חד משמעית לכך ש:
  • ביצועים של Hi-End לא הולכים לפי הכסף, בטח לא בנגנים דיגיטאליים
  • פיוניר הם טובים
  • לעזאזל עם Pride of Ownership.
ועניין ה-Oppo המשודרג לעומת ה-EMM Labs רק חיזק את זה עוד יותר.

עמיר

עמיר ככ מבין את המילים שאתה כותב...

אצלי עברו במשך השנים ובמיוחד בשלוש השנים האחרונות, לא מעט ציוד so called הייאנד וציוד מודרני מהשנים האחרונות (ממירים/קדמים/מגברי כוח) שלא מעט "תופסים" מהם ואנשים שילמו לא מעט "ירוקים" עליהם...(גם אני באתי חשבתי ובמטרה לרכוש ולהוציא לא מעט בכלל מכיסי) ומצאתי עצמי חוזר לציוד אחר שהתחברתי ונשמע לאוזניי עדיף (אולי טוב יותר או פחות יותר - אבל היה נשמע לי נכון לאוזניי וטעמי טוב -הרבה -הרבה- יותר. ..).

כל ביקורת / כל "ז'רגון" / כל מילה / כל כתב שאני קורא ושומע - אני לוקח ומקבל בערבון מוגבל. ..עד שאני לא מנסה אצלי מול הציוד שברשותי..."פנים אמיתיות".

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
איתי אצלך זה שונה - אתה קונה היי אנד וינטאג' במחירי יד שנייה ... זה לא בדיוק נגן אוניברסלי של פיוניר מהסופר. אני "חושד" (ולא יכול כרגע לבדוק בלי לקנות) שהנגן של פיוניר שכולל גם בלו ריי לא ישתווה ביכולתיו לאותו דיווידי אגדי של פיוניר שהיה באמת יציאה מופלאה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
ברק

אין לי מושג
תנסה תשווה
Never say never
או כל קלישאה אחרת...

אפרופו יד 2
לא חסרים כאילו באתר "יד 2" מקסימום תרכוש ותמכור.
לא ביג גיל.
(או תעביר נידוניה);)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
איתי אצלך זה שונה - אתה קונה היי אנד וינטאג' במחירי יד שנייה ... זה לא בדיוק נגן אוניברסלי של פיוניר מהסופר. אני "חושד" (ולא יכול כרגע לבדוק בלי לקנות) שהנגן של פיוניר שכולל גם בלו ריי לא ישתווה ביכולתיו לאותו דיווידי אגדי של פיוניר שהיה באמת יציאה מופלאה.
בהחלט אפשר לחשוד, אבל אני לא רואה סיבה לצאת מנקודת הנחה שזה כך. נראה לי סביר יותר להניח שזה להיפך -- שאם הם יודעים לעשות עבודה טובה בקריאת דיסק ועבודה טובה בהמרת D/A, הם כנראה לא שכחו איך עושים את זה.

Blu-ray זה סתם עוד פורמט של PCM, עם לייזר באורך-גל אחר, אבל לא איזה משהו מי-יודע-מה שונה מדברים שהיו קודם.
לסיבור האוזן, אורכי הגל הם CD 780 nanometer, DVD and SACD 650 nanometer, Blu-ray 405 nanometer.

מעניין שלמרות שמדובר ב-1,250 ש"ח -- די peanuts בתחום הזה -- עם הפוטנציאל הגבוה ביותר לשמוח בתוצאה:
  • עם פוטנציאל לייתר את הממיר גם עבור נגינה מהמחשב ולקבל כסף חזרה יותר מהעלות!
  • פוטנציאל לשימוש לנגינת דיסקים עצמאית במחיר אפסי, ללא מכשירים נוספים לתיאום שעונים
  • שימושיות אפילו במקרה שהשניים הקודמים לא התממשו (כנגן Blu-ray אם לא קונים אופו בסוף, כנגן גיבוי אם כן)
ולמרות החשיבות הגדולה של התקציב בעיניך, זה פיתרון שאתה מעדיף לדלג עליו!

מו-זר.

עמיר

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
עמיר עמיר ... אתה לא מבין עדיין את הפסיכולוגיה שלי. דווקא משום שאני מתקשה נפשית להוציא עשרות אלפים על ציוד אודיו כל פעם שאני כן עושה את זה אני יותר מתרגש מאשר מי שרגיל ובקי ומוציא סכומי עתק ... למצוא מכשיר באלף שקל שעושה הכל יותר טוב ממכשירים יקרים זה סוג של אנטי קליימקס.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר עמיר ... אתה לא מבין עדיין את הפסיכולוגיה שלי. דווקא משום שאני מתקשה נפשית להוציא עשרות אלפים על ציוד אודיו כל פעם שאני כן עושה את זה אני יותר מתרגש מאשר מי שרגיל ובקי ומוציא סכומי עתק ... למצוא מכשיר באלף שקל שעושה הכל יותר טוב ממכשירים יקרים זה סוג של אנטי קליימקס.
אכן, טעיתי. חשבתי שאתה מחפש להתרגש מהסאונד, לא מזריקת כסף... :)

ולא, זה לא שאני רגיל ובקי להוציא סכומי עתק. זה מבאס אותי להוציא סכומים משמעותיים, ואני מוכן לעשות את זה רק אם אני בטוח שייש סיכוי משמעותי לתמורה ראוייה.

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מזכיר את הקופסאות של אבא שלי

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
א. אני דווקא מת על הלוק הוינטג'י.
ב. לא בטוח שהטכנולוגיה במכשיר הנ"ל עולה על זאת בd06.
ג. לצערנו המחיר בחו"ל של מוצרי לקסמן כפול מהמחיר היפני. בלי קשר ליבואן פה (ערן אודיופריק) שעושה עבודת קודש - זה התימחור של היפנים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
גם אני לא האמנתי לבל קאנטו. סמכתי על מי שהמליץ לי ועל ביקורות.

אני רואה ששריפת הדולרים היא מוטיב חוזר כאן -- משהו בוער לך שם בפנים?

כדאי שתתעורר העולם היום לא מתאים לאמון עיוור, ולא כל הצהרה עתירה בז'ארגון טכני אכן דורשת ידע טכני מעמיק כדי להבחין בהטיות, בחצאי אמיתות, בשרלטנות ובכאלה.

אני לא יודע אם אלוהים קיים או לא. ייתכן שהוא קיים ושהוא ברא את העולם. לא כאן בסיס הבעייתיות עם אלוהים.

הבעייה היא בסיפורים שמייחסים לו, החל בדברים שטוענים שהוא רוצה שאנשים יעשו, וכלה בתכונותיו לכאורה.

אתה יכול להאמין בסיפורים האלה, אבל אני רואה בהם מניפולציה לגרום לאנשים לעשות מה שמנהיגי/ממציאי הדתות רוצים שהאנשים יעשו, תוך שימוש ציני בחולשותיהם ובאמונותיהם ובחוסר הידע של מאמיניהם.

אותו סוג של מניפולציה קיים כאן ואותו סוג של ניצול ציני -- כמובן שלא תמיד.

לא שאין יצרנים ומפרסמים שאומרים אמת, או לפחות את האמת כפי שהם רואים אותה. יש לא מעטים.

אבל בהינתן ריבוי אלה שלא, ובהינתן שהאמת שלהם גם היא אינה בהכרח האמת המוחלטת, נראה לי שייש מקום להביא פקפוק בריא, וייש מקום לחשוב שהתנהלות כשל חסיד שוטה שמקדם את הדת שלו ומשבח את האל שלו כל הזמן ובלי תנאים היא תמימות.

עמיר

אני מסכים שספקנות היא תכונה רצוייה.

אריה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אני מסכים שספקנות היא תכונה רצוייה.

אריה

זה נכון גם אני מסכים, אך יש תופעה פרדוקסלית,
ככל שאני שומע אדם קיצוני יותר ובטוח
בדעותיו על נושא מסוים ומחפש
חיזוקים עושה טעות כפולה,
פעם, להיות קיצוני זה תמיד דבר רע,
ופעם שנייה הקיצוניות הזו מצביעה
בתוך תוכו הוא מטיל ספק בנכונות
דעותיו,ולכן יש לו צורך לשכנע את עצמו בצידקתו,
אדם שיודע ובטוח בעצמו אין
לו צורך להיות קנאי בדעותיו.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
זה נכון גם אני מסכים, אך יש תופעה פרדוקסלית,
ככל שאני שומע אדם קיצוני יותר ובטוח
בדעותיו על נושא מסוים ומחפש
חיזוקים עושה טעות כפולה,
פעם, להיות קיצוני זה תמיד דבר רע,
ופעם שנייה הקיצוניות הזו מצביעה
בתוך תוכו הוא מטיל ספק בנכונות
דעותיו,ולכן יש לו צורך לשכנע את עצמו בצידקתו,
אדם שיודע ובטוח בעצמו אין
לו צורך להיות קנאי בדעותיו.

אני סבור שמי שמטיל ספק - לא יכול להיות קיצוני.
קיצוני הוא בהגדרה מי שלא מטיל ספק בתפיסותיו/דעותיו.

אריה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אני סבור שמי שמטיל ספק - לא יכול להיות קיצוני.
קיצוני הוא בהגדרה מי שלא מטיל ספק בתפיסותיו/דעותיו.

אריה

סיכמנו שלהטיל ספק במודע זו
תכונה טובה,
לכן כתבתי שזה פרדוקס,
איך אפשר להרוג את בני עמך
בשם המהפכה ברוסיה ב 1917,
מתוך אמונה עמוקה בצדקתה והצלחתה,
ולא להטיל ספק שאולי זאת טעות נוראה.
אני מודה זה קצת עמוק ומבולבל :(

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור