התייעצות טרנספורט

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
נשברתי. מחשב זה נחמד אבל אני מתגעגע לפשטות של הדיסק ... לכן התייעצות.
ומבקש מראש : בלי תאוריות. בלי וויכוחים תאולוגים. רק מי שחווה ניסה בפועל ויש לו עצות פרקטיות. תודה.
כמה מהאופציות שעלו :
1. טרנספורט ישן אבל רב תהילה. תטא , אלקטרוקומפנייט, יש אחד של פאראסאונד. עם הנעת רצועה. החשש : זמנם עבר.
2. טרנספורט חדש. אין הרבה. משהו כמו הנעת רצועה של CEC (יש ב 7500 ש נדמה לי).
3. נגן SACD שישמש כטרנספורט. כמו אלה של פיוניר.
4. אופו 105. רגיל או משודרג. עולה בארץ 8K. בחול יש משודרג ב 3000$ פלוס הובלה ומיסים כמו של עמיר. עמיר טוען כידוע שאם אקח אופו אוכל לוותר בכלל על הממיר (DA06 של לקסמן) ולעבוד עם האופו גם לדיסקים וגם למחשב.

עניין שני : החיבור הנפוץ הוא SPDIF. חוטף הרבה חבטות. אין שם טיפול בשעון. דווקא בחיבור USB אסינכרוני ממחשב נראה שהנושא נפתר ... אבל זה כאמור טרנספורט.

אליך חנוך.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
נגן SACD שישמש כטרנספורט. כמו אלה של פיוניר.

קבוצת המכשירים מהקטגוריה הזו חלשה מאד בבאס, דינמיקה נמוכה בכל הטווח...

טרנספורט ישן אבל רב תהילה. תטא , אלקטרוקומפנייט, יש אחד של פאראסאונד

כל אחד מהטרנספורטים הללו יש לבחון בפני עצמו, אך אם ברצונך נגן ל-CD בלבד, אז לך על ה THETA או TEAC או WADIA את אלה אני מכיר. שם תקבל את הדינמיקה המקסימלית שיש ל- CD להציע.

לא מכיר את OPPO ...

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
אני כמוך, כבר עזבתי המחשב ולפני שבוע קניתי cec cd5 מעופר שחורי (מאסטרו אודיו).

הלכתי על cec cd5, שהוא בעצם נגן (טרנספורט + כניסות דיגיטליות).

בהתחלה רציתי רק טרנספורט cec tl5 כדי לחבר אותו לדאק שברשותי Simaudio moon neo 280d.

מכיוון ש cec cd5 ו cec tl5 יש להם אותו טרנספורט, בסוף החלטתי ללכת על ה cec cd5.

בקיצור, אם אתה רוצה טרנספורט איכותי ובמחיר צנוע, מומלץ שתלך על cec tl5.

אם אתה כבר הולך לוותר על הדאק שלך עדיף לך שתבדוק את ה cec cd5.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר טוען כידוע שאם אקח אופו אוכל לוותר בכלל על הממיר (DA06 של לקסמן) ולעבוד עם האופו גם לדיסקים וגם למחשב
אני מוחה -- לא כידוע ולא נעליים -- מעולם לא טענתי דבר כזה! :(

אין לי מושג איך ה-DA06 נשמע, ומה ששמעתי בחיבור ה-Oppo למחשב לא הפיל אותי, אז מה פתאום שאתיימר לומר משהו כזה בביטחון כלשהו?

הנה מה שכן כתבתי -- Copy/Paste משיחת הפייסבוק שלנו:
לא טריוויאלי שהממיר הפנימי של ה-Oppo לא מתחרה/עדיף על זה שייש לך

שזה "טיפה" שונה ממה שיוחס לי :(

מאוד מפתיע כשזה מגיע מברקצ! :נגד:

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ומה שכתבתי לברקצ כשהוא התייעץ אותי מה עושים הייה משהו כזה -- בשינוי הסדר ועם קצת הרחבות והוספת רקע מהעבר:

אני לא מומחה לעניין, אבל ככל הידוע לי, יש בעייתיות בלחבר מכשיר כטראנספורט ל-DAC שלא דרך asynchronous USB, אחרת חייב להיות תיאום מוחלט של שעונים ביניהם, ואני לא בטוח שזה קורה בצורת החיבור הרגילה, S/PDIF לסוגיו. תשאל מומחים לנושא.

ב-EMM Labs שהיה לי (טראנספורט ו-DAC נפרדים) הייתה אפשרות או שהטראנספורט יהייה המאסטר מבחינת השעון וה-DAC יהייה ה-slave, או להיפך, או שעון חיצוני.

כלומר שלמרות שאלה מכשירים של אותה חברה שאמורים להיות מתואמים והם נבנו במיוחד לעבוד יחד, נתנו לזה חשיבות מכרעת והרבה תשומת לב. זה מה שגורם לי לחשוב שבאופן מקרי, במכשירים לא מתואמים של חברות שונות, זה עלול שלא להיות אופטימאלי.

היעדר תיאום עלול לגרום לבעייה (jitter), שאפשר לפעמים לפתור אותה בעזרת שעון חיצוני (בעלות נוספת), מה שדורש שגם הטרנספורט וגם ה-DAC יתמכו בזה, וזה לא המצב בדרך כלל.

כלומר, אם זה נכון, לא כדאי לבנות על זה שמחברים טראנספורט כלשהו (ה-Oppo או אחר כלשהו) ל-DAC שלך ושזה במקרה יעבוד טוב.

כדאי שתבדוק עם מומחים את אפשרויות החיבור תוך דגש ותשומת לב לעניין השעון -- אלה שאינם מומחים עלולים לומר לך לקחת טראנספורט X או Y כי לדעתם אלה מכשירים טובים, ללא התחשבות בבעיית השעון (אם היא אכן קיימת). אז זהירות עם העצות!

ככל הידוע לי, חיבור asynchronous USB -- כשמו כן הוא -- נועד לעקוף בדיוק את הבעייה הזו של תיאום שעונים.
אני לא יודע אם ל-Oppo יש יציאת asynchronous USB. לא בדקתי ולא התעניינתי. תקרא באתר שלהם.

בעבר המלצתי לך על universal player של פיוניר (שנמכר כנגן DVD) ב-600 ש"ח, שטענתי שהוא מתחרה בהרבה נגנים ייעודיים שעולים פי כמה ממנו, וסיפרת לי שאכן כשהבאת כמה כאלה הביתה לבדיקה לא קיבלת שיפור מובהק.

לאור זה, אם אתה רוצה משהו זול וטוב, קח universal player עדכני של פיוניר, כזה שתומך ב-Blu-ray (חפש ב-Zap, דומני שעולה פחות מ-2000 ש"ח). כנראה שתצטרך להשקיע פי כמה וכמה כדי לשפר מעבר לזה, ותקבל יכולת נגינה של כל סוגי הדיסקים שייש בשוק.

אם אתה רוצה משהו שבטוח ממש טוב במחיר לא מפוצץ, קח Oppo BDP-105D, רגיל או משודרג -- לא בדקתי מה ההבדל ביניהם ואני לא מעוניין לבדוק. גם זה נותן לך יכולת נגינה של כל סוגי הדיסקים שייש בשוק.

בשני המקרים לא בטוח שתוכל, או שיהייה כדאי בכלל, לעבור דרך הממיר שייש לך, כי כשהמכשיר עובד לכשעצמו, בעיית תיאום השעונים אינה קיימת. גם אם יהייה אפשרי להשתמש בממיר עבור דיסקים מסוגים מסויימים, למשל CDs, לא בטוח שזה יהייה אפשרי עבור סוגים אחרים, כמו SACD / Blu-ray, ובמלוא הרזולוציה.

עמיר

תוספת מאוחרת: כנראה שייש בסיס לחשדות בעניין בעיית השעון. בויקיפדייה כתוב בסעיף Limitations של S/PDIF:

The receiver does not control the data rate, so it must avoid bit slip by synchronising its reception with the source clock. Many S/PDIF implementations cannot fully decouple the final signal from influence of the source or the interconnect. Specifically the process of clock recovery used to synchronize reception may produce jitter.If the DAC does not have a stable clock reference then noise will be introduced into the resulting analog signal. However, receivers can implement various strategies that limit this influence

נערך לאחרונה ב:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
נשברתי. מחשב זה נחמד אבל אני מתגעגע לפשטות של הדיסק ... לכן התייעצות.
ומבקש מראש : בלי תאוריות. בלי וויכוחים תאולוגים. רק מי שחווה ניסה בפועל ויש לו עצות פרקטיות. תודה.
כמה מהאופציות שעלו :
1. טרנספורט ישן אבל רב תהילה. תטא , אלקטרוקומפנייט, יש אחד של פאראסאונד. עם הנעת רצועה. החשש : זמנם עבר.
2. טרנספורט חדש. אין הרבה. משהו כמו הנעת רצועה של CEC (יש ב 7500 ש נדמה לי).
3. נגן SACD שישמש כטרנספורט. כמו אלה של פיוניר.
4. אופו 105. רגיל או משודרג. עולה בארץ 8K. בחול יש משודרג ב 3000$ פלוס הובלה ומיסים כמו של עמיר. עמיר טוען כידוע שאם אקח אופו אוכל לוותר בכלל על הממיר (DA06 של לקסמן) ולעבוד עם האופו גם לדיסקים וגם למחשב.

עניין שני : החיבור הנפוץ הוא SPDIF. חוטף הרבה חבטות. אין שם טיפול בשעון. דווקא בחיבור USB אסינכרוני ממחשב נראה שהנושא נפתר ... אבל זה כאמור טרנספורט.

אליך חנוך.
ברקצ הי
שאלה, האם ניסית טרנספורט (לא מחשב) כגון למפיזטור, ps audio או ה aurender )ועוד רבים) הקיימים היום בשוק?
אני טרם ערכתי את ההשוואה הזו, ומקווה שאוכל לבצע השוואהשכזו בטרם אזנח את המדיה הקבצים ואחזור לנגן דיסקים.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
בכל מקרה אם חשקה נפשך בנגן, הוידיאה אמל ברוך או הטרנספורט של emm אצל אביעד הם בהחלט מוצרים ששוים בדיקה
בהצלחה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
שאלה, האם ניסית טרנספורט (לא מחשב) כגון למפיזטור, ps audio או ה aurender )ועוד רבים) הקיימים היום בשוק?
אני טרם ערכתי את ההשוואה הזו, ומקווה שאוכל לבצע השוואהשכזו בטרם אזנח את המדיה הקבצים ואחזור לנגן דיסקים.
בכל מקרה, מילת המפתח כאן היא לנסות -- אל תקנו בלי לוודא שהשילוב עם ה-DAC שלכם עובד היטב -- אפלו אם מדובר בטראנספורט שלכשעצמו הוא מהולל משובח ומופלא ומפורסם בפני עצמו וברבע מחיר.

עם כל דיבורי ה"סינרגייה", זה מראש מצב בעייתי יותר מהתאמת פרה לפאוורים/מונובלוקים למשל.

כל ייתרון שייש כביכול ל-DAC שלכם עלול להתפוגג כלא הייה בגלל אי-התאמה זעירה בתדר השעון.

ולא טריוויאלי בכלל שלא עדיף לכם לחפש נגן עצמאי (או בשני חלקים) באותו כסף, ובמקרה של אופו/פיוניר, אולי בפחות.

עמיר

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
בסוף עוד אנשים יברחו לפטיפון עם הפוסט הזה :D

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
אני חושב שיותר קל לקנות קומפקט דיסק רגיל ולחבר אותו ישירות למגבר ולדאק לתת אך ורק ניגון קבצים או בכלל לקנות קומפקט חדיש שיש לו את כל הכניסות׳ הנידרשות׳ ואת הדאק לימכור כי שוק הקומפקטים הרבה יותר רחב.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני חושב שיותר קל לקנות קומפקט דיסק רגיל ולחבר אותו ישירות למגבר ולדאק לתת אך ורק ניגון קבצים או בכלל לקנות קומפקט חדיש שיש לו את כל הכניסות׳ הנידרשות׳ ואת הדאק לימכור כי שוק הקומפקטים הרבה יותר רחב.
טריוויאלי שזה יותר קל, אבל כפי שברקצ הסביר לי:
אני אוהב את הממיר שאצלי. ואוהב את הסאונד. מעצבנת אותי ההתעסקות במחשב ... רציתי משהו שאני דוחף לתוכו דיסק והוא מתחבר לממיר וזהו ...

בלי לשנות את הסאונד ... שאני אוהב

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
חוץ מזה איך תמכור תקליטים....?:שתוי:
אחת השיטות לנסות לעשות את זה הייתה להטריד אותי בפרטי עם הצעות לדברים שאמרתי שאני לא מעוניין בהם ובדומיהם באופן קטגורי. מה שלא הפריע לו להמשיך... ועכשיו הוא כועס... רואים, לא?

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
טוב ,האמת שלא כותב יותר מדי כאן בתקופה האחרונה, אבל לנושא הזה אני בהחלט מתחבר.
שמעתי אצל חובבים רבים דוגמאות לטרנספורט ממוחשב. וגם כאלה שהשקיעו מאוד(תוכנות, ספקים ליניארים)אבל
ואני אומר זאת לדעתי האישית :התוצאה המתקבלת היא דו מימדית, שטוחה וחסרת דינמיקה.
במקרה אחד המארח זרם איתי ועבר לטרנספורט לייזר איכותי רק לשם ההשוואה.
מהניגון הראשון : ה ל ם מ ו ח ל ט .יש במה תלת מימדית ,חזרה הדינמיקה ובעיקר טונות של אוויר .
ויתרו מהר מדי על הפורמט הזה. בטח ובטח כאשר עוסקים במדיה דיגיטלית.
אני יודע שהנושא לעוס עד דק-אני עדיין חושב שהמחשב לא הגיע, אני חושב שרמת הרכיבים בטרנספורט ממוחשב היא נמוכה עד מאוד(רכיבי SMD לרב)בזמן שברב הנגנים תמצא רמת רכיבים בערך פי כמה.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
אז זהו שהמחשב ועוד איך הגיע! ביג טיים! והניגון דרכו נשמע לא פחות ממדהים (כמובן עם הדאק הנכון).
העניין הוא לדעת איך להתמודד עם Clock ג'יטר בין שני שעונים שעובדים בתדר שונה (למשל דרך פרוטוקול I2S שיודע להפריד לחלוטין בין הדאטה סיגנל ל - Clock עצמו), רעשים חשמליים והפרדה מוחלטת בין רכיבים אנלוגים ודיגיטלים ב - DAC עצמו!!
לטרנספורט הממוחשב אין שום קשר לאיכות הסאונד. מי שאומר לך שכן אין לו מושג מהחיים שלו.
הבעיה היחידה שזה עולה מלא כסף :eek: ואין הרבה חברות אודיו שיודעות לממש את זה טוב

נערך לאחרונה ב:

alonwa

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
בקשר לאופו, אם אתה רוצה להשתמש בו רק כטרנספורט ולחבר אותו לדאק חיצוני, זה לא יעבוד ל-SACD (אפילו אם תבחר לקרוא את שכבת ה-CD הרגיל של ה-SACD). בניגון SACD, מטעמים חוקיים (והדבר נכון גם בקושחות הפרוצות), האופו מוציא סיגנל דיגיטלי רק דרך HDMI ולא דרך SPDIF (אופטי או קואקסיאלי). אני לא יודע איך זה בנגנים האחרים שציינת.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
האופו לא יודע להוציא SACD דרך יציאות MULTI CHANNEL האנלוגיות?
ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
האופו לא יודע להוציא SACD דרך יציאות MULTI CHANNEL האנלוגיות?
ארז
בטח שיודע -- גם הסטריאו וגם ה-MCH האנאלוגיות, אבל דובר על יציאה דיגיטאלית, לחיבור לממיר...

עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
שכחתי כמובן לציין שהפיתרון הפשוט ביותר הוא לרכוש את הנגן המקביל של לקסמן ... ה d06. הבעייה היחידה שמשום מה הוא יקר מאד והשידרוג אליו עולה יותר מאופו חדש. מעצבן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור