מנחם,
האם נושא העכבות לא צריך להיות גורם בחישוב באופן כלשהו?
הרי עצמת המגבר ב 4 אוהם גבוהה יותר מאשר ב 8 אוהם (לעיתים מוכפלת) ולרוב הרמקולים אין עכבה קבועה על 8 אוהם או 4 אוהם. רובם נעים בטווח מסוים.
אז איזה נתון רלוונטי לחישוב הנ"ל?
תודה
ארז
האם לחברים בעלי הידע הטכני אין מה לומר בנושא?
האם החישוב הזה הוא חישוב מוסכם ומקובל או שגם בזה אין תמימות דעים?
ארז,
1. אמרתי והדגשתי: הרווח של 3 די.בי הוא מנקודת המבט של יצרן הרמקולים והסברתי גם למה.
2. התנגדות של רמקולים (2,4,6,8 וגם 16 אוהם) לא משנה את התמונה - שוב מנקודת המבט של היצרן הרמקולים. כמו שרמזת ההתנגדות של הרמקולים היא נומינאלית להיכן הם מגיעים במציאות קשה לדעת וצריך לבדוק אבל,זה לא חשוב דווקא רמקולים שטווח ההתנגדות שלהם גדולה יותר פגיעים יותר. אם תחלק את הספק המגבר בזה של הרמקול לא משנה ההתנגדות שכן ההספק שנמסר על ידי היצרן כבר כולל את הנתון הזה,קרי: היצרן מראש יגיד שההספק הוא X ב 8 אוהם ולפעמים גם Y בשמונה אוהם. אם המגבר שלך הוא 8 אוהם חשב מול ההספק ב 8 אוהם זה ב 4 בוודאות יתן תןצאה לא רצויה...
3. הנתון הרלוונטי לחישוב הזה הוא רק מנקודת מבטו של יצרן הרמקולים.הוא מיצר מערכת שתתדחוף אוויר ותשרוד הרבה זמן כי לא פעם הוא השקיע בה הרבה כסף ומי שרכש אותה משקיע המון כסף ולא מחליף כל שני וחמישי. כדי שבעת דחיפת האוויר (וזה מה שעושים רמקולים - דוחפים אוויר,זה הכל השאר זה תיבה חדר אלקטרוניקה כיצרן רמקולים חור שחור עבורי) הם לא ינזקו.
האם החישוב הזה הוא חישוב מוסכם ומקובל או שגם בזה אין תמימות דעים?
בעולם הדו ערוצי האלקטרוניקה,החדר,החשמל,האינטרקונקטים וגו הם חור שחור הוא לא יודע למה ואיך תשדך את הרמקולים שלו. בעולם ה PA חור שחור בנושא הזה ואני אסיים את ההגברה עם נזק פיזי לציוד בושה בפנים ועמידה בתור של מקבלי דמי אבטלה. באותו עולם ,PA, לפני שבכלל אצא לדרך אני מחשב את גודל המקום, המרחק של האיש האחרון מהרמקולים כמות האנשים ההספקים של המגברים והרמקולים כולל התנגדויות ולפי זה אני מפעיל את הציוד. באותו עולם אני כן יכול לשם מגבר של 3000 ואט על רמקולים של 1000 ואט וזה כי,אחרי שחישבתי, אני יכול לשלוט בנתיב האות כולל עוצמה וכולל הספקים בואט וככה אני יכול לסיים את ההופעה בלי נזק לציוד שלי אפילו שלא היה תואם מהבחינה הזו. כאמור את הפריוילגיה הזו אין ליצרן הרמקולים בדו ערוצי ולמשתמש גם אין את היכולת לשלוט באות עצמו ולכן החישוב הזה הוא אמצעי זהירות.
לגבי ההמבחנים של נמר:
כפי שסיימתי בפיסקה הקודמת החישוב הזה הוא אמצעי זהירות. לא אמרתי בשום מקום שבוודאות שמגבר שגדול ב 3 די.בי מהרמקול יהרוס אותו ובוודאי שלא מיד.
נמר הוא לא הדוגמה הטובה משתי סיבות: הוא עצמו איש סאונד וכן יודע אין לנגן רמקול שקטן על המגבר ובסוף להחזירו תקין ליבואן. מה גם שהמגבר שלו נותן חיווי על העוצמה היציאה כך שמעבר להיותו איש סאונד יש לו יכולת,מוגבלת אבל קיימת,לפקח על האות שנשלח לרמקול לפני שהוא שולח אותו ליצרן... לתיקון.
לענין התמימות דעים אני לא אחראי. הסברתי מהיכן שאבתי את המידע הזה ולמה הוא כן רלוונטי לעולם הדו ערוצי. מאותה סיבה לא תמצא איש מכירות שלוקח מחשבון ומחשב האם המגבר גדול מידי או לא - אני מניח שרוב העוסקים בענף לא ראו מערכת PA מימיהם ולא נדרשו להגביר אירועים וגו - וזה בסדר אני לא מלעיז עליהם בכלל. כמו כן,והראתי כבר קודם, במספרים עגולים לא צריך מחשבון ולא צריך יותר משכל ישר ברור שמגבר 200 ואט ינגן רמקולים של 100 ומגבר של 300 ואט כבר צריך להדליק נורית אזהרה לגבי רמקולים של 100 רק על בסיס ההגיון.
מאחר וכבר נכנסנו למקורות המידע אז: כדי לשמור את בריאותם התפעולית של הרמקולים ובהנחה,סבירה,שהיצרן לא יכול לומר יותר מידי בתחום הזה,כי איננו יודע למה תשדך אותם אז אם אתה רוצה שהרמקולים יחיו ויעבדו הרבה שנים וכפי שתוכננו ההגברה חייבת להיות קטנה מ 3 די.בי. ב 3 די.בי ומעלה כבר מתחיל להיווצר נזק.
מנסיוני האישי עם רמקולים שהמגבר שאליו שודכו היה בדיוק 3 די.בי גדול יותר אלמנט הוופר שלהם עבר פעמיים החלפה על ידי יצרן ובפעם השלישית שחזור על ידי רפי האוזמן. באף אחת מהפעמים הוא לא הפסיק לעבוד יש בדיקה פשוטה לבדוק את תקינות הוופר (ובד"כ הוופרים ראשונים להיפגע) ומי שרוצה את הפרטים אנא בה"פ כי הבדיקה עלולה להיות מזיקה מאוד. מכל מקום מנסיון אישי זה "עובד".
גיא:
אמרתי לך שיגיעו כל מיני נוסחאות ותיאוריות... חחח
זה היה פשוט ברור!
א. תקרא שוב את המידע "הטכני" שכתבתי.
ב. אני אף פעם לא משחרר תגובה או פוסט שלא חתומים בשמי המלא וגם שם המשתמש שלי הוא שמי האמתי. תדיר רגליך מהפוסטים מהתגובות ומהכתבות שלי כך ייטב לשנינו. תודה.
לפני ארבע שנים ביקש ממני איש PA עזרה בנושא הזה ומכאן נולד המידע. באתר של הרמן קרדון (בצדיוק ההגברה המקצועי) יש הסברים טכניים מפורטים ומחשבונים לחישוב עוצה והספק של האות. כל זה איננו רלוונטי לדו ערוצי כי כמשתמש אין לך שליטה על הפרמטרים האלה ולכן מתקיים כלל האצבע של פלוס מינוס שלושה די.בי אלא אם אתה חובב סיכונים.
מנחם.