התאמת רמקולים למגבר: האם אפשר להניע רמקול 100 W ובעל נצילות מעל 90db עם מגבר 400W

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
חברים תודה רבה על התגובות.
ארז תודה רבה על עבודת המחקר.
המלצתו של ארז מתקבלת בהבנה אם כי לא בלב שלם (שרשור האינטגרייטד עם מגבר הכוח של בק״ב).
חוצמיזה העלה נקודה מעניינת הבחור לגבי הבדיקות של נמר. ולהוסיף שעד כה המגבר 400w הניעה גם רמקולים אחוריים וסנטר. איך הם לא נשרפו.

הציוד שלי כיום:
רמקולים Jamo c 809 מחוברים ל:
מגבר ק״ב: PRE& power של Sunfire 7 ערוצים * 400w.
סטראו אינטגרייטד: PASS LABS INT 30 A

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
בהמשך להודעה. הרעיון שדרוג הסטראו. ע״י שדרוג הרמקולים ועדין לבנות מק״ב

תודה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מנחם,
האם נושא העכבות לא צריך להיות גורם בחישוב באופן כלשהו?
הרי עצמת המגבר ב 4 אוהם גבוהה יותר מאשר ב 8 אוהם (לעיתים מוכפלת) ולרוב הרמקולים אין עכבה קבועה על 8 אוהם או 4 אוהם. רובם נעים בטווח מסוים.
אז איזה נתון רלוונטי לחישוב הנ"ל?
תודה
ארז

האם לחברים בעלי הידע הטכני אין מה לומר בנושא?
האם החישוב הזה הוא חישוב מוסכם ומקובל או שגם בזה אין תמימות דעים?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,276
נקודות
113
nl-ro,

בין הרמקולים למגבר מתקמת שורה ארוכה של יחסי גומלין. הספקים חשמליים,התנגדויות ולחץ אקוסטי. כל אלה גורמים שהשונות בהם מאוד גדולה ולכן צריך לחפש מכנה משותף אחד שבעזרתו נגיע למסקנה פשוטה: מתי המגבר ישלח את הרמקולים לעולם שכולו שקט (במקרה שלהם)?

רמקולים דוחפים אוויר,בתדרים שונים ובלחץ שונה. התדרים זה המוסיקה עצמה והלחץ זה העוצמה של הרעש. הלחץ נמדד ביחידות של דציבל והוא יחס אלוגריתמי בטור הנדסי.

הגברת העוצמה ב 3 דציבל פרושו פי שתיים רעש.

כאמור המגבר דוחף את הרמקולים כדי שייצרו לחץ/רעש, כל עוד המגבר לא מבקש מהרמקולים לדחוף בעוצמה הגדולה מ 3 דציבל הרמקולים לא ינזקו. כל מה שמעל ל 3 צדיבל יגרם להדממת הרמקולים ולנזק פיזי בלתי הפיך.

כלומר: אנחנו צרכים לחשב מהו ההספק של המגבר שיגרום לרמקולים להגיע למקסימום הגברה של 3 דציבל ולא מעבר לכך. או הפוך מהו ההספק המקסימאלי של המגבר בהינתן רמקולים של 100 ואט ובתנאי שההגברה תהיה שווה או פחותה מ 3 דציבל.

במקרה שלך המגבר שלך גדול מהרמקולים ב 6.02 דציבל.
הגבול לרמקולים של 100 ואט הם מגבר של 200 ואט.

מיד אסביר את הנוסחה אבל עד כאן אנחנו רואים שמגבר שגדול פי שתיים מההספק המקסימאלי של הרמקולים לא יגרום להם נזק. במציאות המספרים אינם עגולים ומתחלקים יפה,למשל: כשהמגבר הוא 60 ואט והרמקולים 25 ואט. אם נחשב את ההפרש בדציבל נמצא שהוא 3.8 דציבל,כלומר: הרמקולים ישלחו,ודי מהר, לעולם הדממה.

נוסחת החישוב:

1. חלק את עוצמת המגבר בעוצמה של הרמקולים. במקרה שלך 400/100 שווה 4
2. מצא את הלוג (Log) של 4 (בעשרת מחשבון מדעי) התוצאה: 0.602.
3. תכפיל 0.602 בעשר נותן 6.02.
המגבל גדול מהרמקולים ב 6.02 דציבל. מאחר ומעל ל 3 דציבל הפרש הרמקולים ילכו לעולם שכולו דממה אתה מסתכן.

האם אפשר לחשב איפה לשם את כפתור העוצמה כך שהרמקולים לא ינזקו?
התשובה היא לא. הסיבה ללא היא כי יש בדרך הרבה מאוד משתנים שאין לך שליטה עליהם,למשל ההפרש בין האות החלש ביותר לחזק ביותר בדיסק די.וי.די שתנגן. מספיק פיק אחד כדי להשמיד את המכניקה של הרמקולים או הרמקול ולשלוח אותם לעולם הדממה.

אגב, גם תוצאה הפוכה מסוכנת לרמקולים כלומר רמקול שגדול מהמגבר ב 3 דציבל ינזק פיזית וישלח לעולם שכולו דממה. הסיבות לכך הן אחרות וקשורות באלקטרוניקה של המגבר ולא במכניקה של הרמקולים.

לכן תמיד הרמקול צריך להיות איפה שהוא באמצע בין מינוס 3 דציבל מההספק של המגבר ל פלוס 3 דציבל מאותו הספק והחישוב הובא לעיל.

HIH

מנחם.

אמרתי לך שיגיעו כל מיני נוסחאות ותיאוריות... חחח
זה היה פשוט ברור!

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
אם הבנתי נכון, בהמלצת ארז, אם אני משרשר את ה- pass labs עם ה- SunFire כך שה- Pass יניע רק את הקדמיים, לא אמור להיות בעיה, נכון?
תודה

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
מנחם,
האם נושא העכבות לא צריך להיות גורם בחישוב באופן כלשהו?
הרי עצמת המגבר ב 4 אוהם גבוהה יותר מאשר ב 8 אוהם (לעיתים מוכפלת) ולרוב הרמקולים אין עכבה קבועה על 8 אוהם או 4 אוהם. רובם נעים בטווח מסוים.
אז איזה נתון רלוונטי לחישוב הנ"ל?
תודה
ארז

האם לחברים בעלי הידע הטכני אין מה לומר בנושא?

ארז,
1. אמרתי והדגשתי: הרווח של 3 די.בי הוא מנקודת המבט של יצרן הרמקולים והסברתי גם למה.
2. התנגדות של רמקולים (2,4,6,8 וגם 16 אוהם) לא משנה את התמונה - שוב מנקודת המבט של היצרן הרמקולים. כמו שרמזת ההתנגדות של הרמקולים היא נומינאלית להיכן הם מגיעים במציאות קשה לדעת וצריך לבדוק אבל,זה לא חשוב דווקא רמקולים שטווח ההתנגדות שלהם גדולה יותר פגיעים יותר. אם תחלק את הספק המגבר בזה של הרמקול לא משנה ההתנגדות שכן ההספק שנמסר על ידי היצרן כבר כולל את הנתון הזה,קרי: היצרן מראש יגיד שההספק הוא X ב 8 אוהם ולפעמים גם Y בשמונה אוהם. אם המגבר שלך הוא 8 אוהם חשב מול ההספק ב 8 אוהם זה ב 4 בוודאות יתן תןצאה לא רצויה...
3. הנתון הרלוונטי לחישוב הזה הוא רק מנקודת מבטו של יצרן הרמקולים.הוא מיצר מערכת שתתדחוף אוויר ותשרוד הרבה זמן כי לא פעם הוא השקיע בה הרבה כסף ומי שרכש אותה משקיע המון כסף ולא מחליף כל שני וחמישי. כדי שבעת דחיפת האוויר (וזה מה שעושים רמקולים - דוחפים אוויר,זה הכל השאר זה תיבה חדר אלקטרוניקה כיצרן רמקולים חור שחור עבורי) הם לא ינזקו.

בעולם הדו ערוצי האלקטרוניקה,החדר,החשמל,האינטרקונקטים וגו הם חור שחור הוא לא יודע למה ואיך תשדך את הרמקולים שלו. בעולם ה PA חור שחור בנושא הזה ואני אסיים את ההגברה עם נזק פיזי לציוד בושה בפנים ועמידה בתור של מקבלי דמי אבטלה. באותו עולם ,PA, לפני שבכלל אצא לדרך אני מחשב את גודל המקום, המרחק של האיש האחרון מהרמקולים כמות האנשים ההספקים של המגברים והרמקולים כולל התנגדויות ולפי זה אני מפעיל את הציוד. באותו עולם אני כן יכול לשם מגבר של 3000 ואט על רמקולים של 1000 ואט וזה כי,אחרי שחישבתי, אני יכול לשלוט בנתיב האות כולל עוצמה וכולל הספקים בואט וככה אני יכול לסיים את ההופעה בלי נזק לציוד שלי אפילו שלא היה תואם מהבחינה הזו. כאמור את הפריוילגיה הזו אין ליצרן הרמקולים בדו ערוצי ולמשתמש גם אין את היכולת לשלוט באות עצמו ולכן החישוב הזה הוא אמצעי זהירות.

לגבי ההמבחנים של נמר:

כפי שסיימתי בפיסקה הקודמת החישוב הזה הוא אמצעי זהירות. לא אמרתי בשום מקום שבוודאות שמגבר שגדול ב 3 די.בי מהרמקול יהרוס אותו ובוודאי שלא מיד.

נמר הוא לא הדוגמה הטובה משתי סיבות: הוא עצמו איש סאונד וכן יודע אין לנגן רמקול שקטן על המגבר ובסוף להחזירו תקין ליבואן. מה גם שהמגבר שלו נותן חיווי על העוצמה היציאה כך שמעבר להיותו איש סאונד יש לו יכולת,מוגבלת אבל קיימת,לפקח על האות שנשלח לרמקול לפני שהוא שולח אותו ליצרן... לתיקון.

לענין התמימות דעים אני לא אחראי. הסברתי מהיכן שאבתי את המידע הזה ולמה הוא כן רלוונטי לעולם הדו ערוצי. מאותה סיבה לא תמצא איש מכירות שלוקח מחשבון ומחשב האם המגבר גדול מידי או לא - אני מניח שרוב העוסקים בענף לא ראו מערכת PA מימיהם ולא נדרשו להגביר אירועים וגו - וזה בסדר אני לא מלעיז עליהם בכלל. כמו כן,והראתי כבר קודם, במספרים עגולים לא צריך מחשבון ולא צריך יותר משכל ישר ברור שמגבר 200 ואט ינגן רמקולים של 100 ומגבר של 300 ואט כבר צריך להדליק נורית אזהרה לגבי רמקולים של 100 רק על בסיס ההגיון.

מאחר וכבר נכנסנו למקורות המידע אז: כדי לשמור את בריאותם התפעולית של הרמקולים ובהנחה,סבירה,שהיצרן לא יכול לומר יותר מידי בתחום הזה,כי איננו יודע למה תשדך אותם אז אם אתה רוצה שהרמקולים יחיו ויעבדו הרבה שנים וכפי שתוכננו ההגברה חייבת להיות קטנה מ 3 די.בי. ב 3 די.בי ומעלה כבר מתחיל להיווצר נזק.

מנסיוני האישי עם רמקולים שהמגבר שאליו שודכו היה בדיוק 3 די.בי גדול יותר אלמנט הוופר שלהם עבר פעמיים החלפה על ידי יצרן ובפעם השלישית שחזור על ידי רפי האוזמן. באף אחת מהפעמים הוא לא הפסיק לעבוד יש בדיקה פשוטה לבדוק את תקינות הוופר (ובד"כ הוופרים ראשונים להיפגע) ומי שרוצה את הפרטים אנא בה"פ כי הבדיקה עלולה להיות מזיקה מאוד. מכל מקום מנסיון אישי זה "עובד".

גיא:
זה היה פשוט ברור!

א. תקרא שוב את המידע "הטכני" שכתבתי.
ב. אני אף פעם לא משחרר תגובה או פוסט שלא חתומים בשמי המלא וגם שם המשתמש שלי הוא שמי האמתי. תדיר רגליך מהפוסטים מהתגובות ומהכתבות שלי כך ייטב לשנינו. תודה.

לפני ארבע שנים ביקש ממני איש PA עזרה בנושא הזה ומכאן נולד המידע. באתר של הרמן קרדון (בצדיוק ההגברה המקצועי) יש הסברים טכניים מפורטים ומחשבונים לחישוב עוצה והספק של האות. כל זה איננו רלוונטי לדו ערוצי כי כמשתמש אין לך שליטה על הפרמטרים האלה ולכן מתקיים כלל האצבע של פלוס מינוס שלושה די.בי אלא אם אתה חובב סיכונים.

מנחם.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
ni-ro

תברר,בבקשה, האם ההספק של 400 ואט הוא RMS או לא. אם כן המגבר יכול להוציא הרבה יותר מזה ואם תשתדך אליו את הרמקולים אתה לוקח סיכון. אם לא תברר מה ההספק ב RMS הוא צריך להיות הרבה יותר נמוך ואולי לא מהווה סיכון.

וכדי שאהייה ברור: לא אמרתי אל תחבר אמרתי שאתה לוקח סיכון לנזק שאותו היצרן (של הרמקולים) לא יכול היה לחזות מראש.

מנחם.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
שוב תודה רבה,מנחם, על ההסבר המפורט. (ורד)

ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
זה היה פשוט ברור!

לא הבנתי מה בדיוק מפריע לך.
חבר פורום נותן מידע שיכול לעזור לאחרים לשמור על הציוד שלהם.
האם יש לך ידע או מידע שסותר את זה או מציע שיטה אחרת טובה יותר ?

ארז

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
נירו, הרמקול שלך מחזיק בעבודה רצופה 200W ובפיקים 400W
ברוב הזמן אתה לא דוחף לו 200W וגם לא 400.
מכיוון שאתה לא מגביר מסיבה באומן, אני דיי בטוח שאתה לא מתקרב אפילו למספרים האלו מלמטה.
לכן, אל דאגה.

בנוסף וזה מה שחשוב.
המספר 400W ב8 אוהם מגיע במדידה של 1KHZ.
מה שאומר כנראה שלאורך הספקטרום ובעיקר הקצוות שהם הבעייתים, כנראה המגבר רואה את ה400 וואט האלו ממרחק גדוווווללללל מאוד.

לכן. אין חשש.

אגב, בדיקה נוספת מראה שהוא שותה סה"כ במקסימום 1440W...
ככה שאני אשמח לראות איך הוא מחלק 400*7... :)

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
מנחם,
לוודא שהבנתי
אם שמעתי מוזיקה בעוצמה של 77 די.בי והגברתי ל-80 די.בי
האם העוצמה גדלה פי שתיים בדיוק?

rozshay

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
אף פעם לא הבנתי את הסיפור עם הוואטים האלה,
המגבר שלי 25W , הרמקול שלי 87DB שיורד מתחת ל4אום.
ואף פעם לא הגעתי למצב של רוויה מבחינת כח המגבר, להפיך מעל שעה 12 בחוגה, העוצמה חזקה מדי לאוזניי.(ללא שום עיוות) .

ו

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לגבי ההמבחנים של נמר:

כפי שסיימתי בפיסקה הקודמת החישוב הזה הוא אמצעי זהירות. לא אמרתי בשום מקום שבוודאות שמגבר שגדול ב 3 די.בי מהרמקול יהרוס אותו ובוודאי שלא מיד.

נמר הוא לא הדוגמה הטובה משתי סיבות: הוא עצמו איש סאונד וכן יודע אין לנגן רמקול שקטן על המגבר ובסוף להחזירו תקין ליבואן. מה גם שהמגבר שלו נותן חיווי על העוצמה היציאה כך שמעבר להיותו איש סאונד יש לו יכולת,מוגבלת אבל קיימת,לפקח על האות שנשלח לרמקול לפני שהוא שולח אותו ליצרן... לתיקון.

בכלל לא התכוונתי לרמוז דבר וחצי דבר לגבי נמר. קטונתי.
אבל אם כבר נגעת בנקודה הזאת אז זה מעלה סימן שאלה קטן לגבי מידת הרלוונטיות של בדיקת רמקולים עם מגבר שעלול לסכן את תקינות הרמקול או חושף אותו לסיכון פוטנציאלי שאיננו מצוי במגברים שעומדים במבחן ה +-3 די.בי.
לא שאני מזלזל במשתמשים פה אבל לא כל אחד פה מיומן ומקצועי כמו נמר...

ארז

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
נירו, הרמקול שלך מחזיק בעבודה רצופה 200W ובפיקים 400W
ברוב הזמן אתה לא דוחף לו 200W וגם לא 400.
מכיוון שאתה לא מגביר מסיבה באומן, אני דיי בטוח שאתה לא מתקרב אפילו למספרים האלו מלמטה.
לכן, אל דאגה.

בנוסף וזה מה שחשוב.
המספר 400W ב8 אוהם מגיע במדידה של 1KHZ.
מה שאומר כנראה שלאורך הספקטרום ובעיקר הקצוות שהם הבעייתים, כנראה המגבר רואה את ה400 וואט האלו ממרחק גדוווווללללל מאוד.

לכן. אין חשש.

אגב, בדיקה נוספת מראה שהוא שותה סה"כ במקסימום 1440W...
ככה שאני אשמח לראות איך הוא מחלק 400*7... :)
אורי (וכולם): 1). שוב תודה רבה על עזרתכם. 2). בכל מקרה פניתי לSunfire לקבל את דעתם, המקצועית ולהלן היתייחסותם:
השאלה שלי:
I have 7*400W amp (TGA 7401) and I'd like to match it with speaker who has 90+ db sensitive and power handling of 100 watts. Is it safe to connect 100W speaker with 400W amp?

ותגובתTech support representitive:
Yes it is OK to use the TGA7401 with this speakers because of it's efficiency you will only be using a small amount of the power avalible from the amp but this is not a problem just do not turn this speaker up s loud that then youu risk damage (that would be well above the threshold of pain) and you should be all right.

אני דווקא מעודד מהתגובה מהבחינה שבגלל שהרמקולים בעלי נצילות גבוהה זה דווקא מגן עליהם מיכוון שלא צריך להגביר כל כך הרבה.
לדעתי, ניתן לסכם שכל עוד חוגת הווליום בטעות לא תהיה על גובהה בלתי סביר עם פתיחת המגבר, אין סיכון לנזק- הואיל וסף הכאב שלנו לא יכול / אמור לעמוד בווליום שמסכן את הרמקול.
דווקא נחמד שטכנאי המגבר, שאמור להיות שמרני, מתיר להשתמש במגבר עם הרמקולים האלו.
בוקר טוב ויום טוב

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
מנחם,
לוודא שהבנתי
אם שמעתי מוזיקה בעוצמה של 77 די.בי והגברתי ל-80 די.בי
האם העוצמה גדלה פי שתיים בדיוק?

תשובה ארוכה וקצרה.

הקצרה:

הבנת נכון.

הארוכה:
עדין הבנת נכון אבל האוזן האנושית מבחינה במרווחים של 6 דציבל כלומר: אם אגביר את השמע בשלושה די.בי תאמר שהגברתי קצת בשש די בי תאמר בוודאות שהעוצמה עכשיו חזקה פי שתיים מזו שקודם. מי שאוזנו מאומנת יכול להבחין בהדלים הרבה יותר קטנים מאלה מדובר על אוזן לא מאומנת ולא מנוסה.

אף פעם לא הבנתי את הסיפור עם הוואטים האלה,
המגבר שלי 25W , הרמקול שלי 87DB שיורד מתחת ל4אום.
ואף פעם לא הגעתי למצב של רוויה מבחינת כח המגבר, להפיך מעל שעה 12 בחוגה, העוצמה חזקה מדי לאוזניי.(ללא שום עיוות) .
תתפלא אבל הבנת בדיוק את המצב,כלומר: כפתור העוצמה הוא לא ברז מים. כל פעם שאתה מסובב אותו עם כיוון השעון הוא מגביר בוואטים אבל,כפי שהסברתי,יש יחס לינארי בין הוואטים ללחץ האקוסטי ולכן בשעה 12 הלחץ האקוסטי הוא על הגבול שהאוזן שלך (שלך זה מקרה פרטי וטוב שכך) יכולה לסבול. כמה ואטים המגבר דוחף כשהוא בשעה 12? את זה אני לא יודע ואפשר למדוד או לנחש ואין טעם להשקיע בזה מאמץ כי זה לא באמת חשוב. כמו כן,זה תלוי המקור ובעוצמות שלו ובעוד הרבה דברים. בטח שמת לב שיש דיסקים שלפני השעה 12 מרגיש לך חזק ויש שב 12 מרגיש חזק וכו. אם תבדוק את זה פעם תראה שבין אפס לשעה 12 אתה מסובב הרבה כדי להגביר קצת ולעומת זאת אחרי 12 וככל שתתקרב לחמש אתה מזיז קצת את הברז והעוצמה עולה בהרבה ואפילו הרבה מאוד.

ארז,
בכלל לא התכוונתי לרמוז דבר וחצי דבר לגבי נמר. קטונתי.
אבל אם כבר נגעת בנקודה הזאת אז זה מעלה סימן שאלה קטן לגבי מידת הרלוונטיות של בדיקת רמקולים עם מגבר שעלול לסכן את תקינות הרמקול או חושף אותו לסיכון פוטנציאלי שאיננו מצוי במגברים שעומדים במבחן ה +-3 די.בי.
לא שאני מזלזל במשתמשים פה אבל לא כל אחד פה מיומן ומקצועי כמו נמר...
תסתכל על ההודעה של rozshay מספר 33. הוא מתאר מצב שיעזור לי להסביר את מה שאמרת.
יש הבדל בין בדיקה שעושה נמר - שהוא איש מקצוע ומנוסה, לבין לשים בבית רמקול שהמגבר "גדול" עליו. למה? הסברתי במהלך הפוסט שהעובדה שהמגבר גדול על הרמקול מסכנת אותו אבל הסתייגתי מהאמירה שהרמקול מיד יסיים את חייו. הנזק הוא לאורך זמן או אם בטעות לחצת Play ב סי די והווליום היה כל הדרך שמאלה.
כמו שמתאר rozshay: משתמש מנוסה שיש לו מגבר גדול על הרמקולים ישתמש באוזן שלו וכל פעם שמגיע לרעש שכבר לא נעים באוזן ינמיך וידע להיזהר. זה בדיוק מה שנמר עושה. הבעיה,לא עם נמר,היא: המוסיקה איננה אחידה ולפעמים יש בה פיקים רגעיים של עוצמות מאוד גבוהות. הפיקים רגעיים ולאוזן זה לא מפריע אבל לרמקולים כן והם הולכים ומתכלים בקצב מהיר יותר ממה שתיכנן מי שבנה אותם. עוד בעיה,שגם משתמש מנוסה יכול ליפול עליה,היא כזו: נילך לפי התיאור של rozshay אבל מחר בערב יבואו כמה חברה וישבו ידברו יאכלו וישתו. בנתיים יתנגן איסה סי די ובעל הבית יתלהב ויאמר:"תשמעו את הקטעה הזה" בגלל שיש אנשים בחדר שמדברים וגו הפעם הכפתור יעבור את שעה 12 והופס... הנזק המכאני כבר הרבה יותר גדול. הכמה דקות האלה קיצרו את חייו של הרמקול בהרבה מאוד זמן.
בעיה נוספת עם זה היא שהאוזן מתרגלת,כלומר: הרמקול ניזוק לאט אבל בטוח והאוזן מתרגלת לסאונד הלא תקין וקשה להבחין בזה - לכן המלצתי לא לחרוג משלושת הדיבי כדי להיות תמיד בתוך המגבלות המכאניות של הרמקולים וגו.
Ni-Ro
הסברתי למעלה את בדיוק את התשובה של היצרן. זה נכון מה שהוא אומר אבל,שוב פעם, אתה לוקח סיכון תסתכל בפיסקה האחרונה. ועוד פעם אתה לוקח סיכון אני לא אומר או ממליץ לך כן לחבר או לא לחבר זו החלטה שלך.
לגבי זה:
that would be well above the threshold of pain
שוב זה נכון אבל הנזק המכאני מתחיל עוד קודם ומצטבר - ומצטבר. מאוד קשה לומר איזה עוצמה זה בסדר ואיזו לא אני יכול לעזור לך בדבר הבא:
תלמד להכיר את הרמקולים במגבר השני שיש לך ושהוא לא מסכן אותם. אחרי שתלמד אותם תוכל לדעת בעצמך ובאוזנים שלך מתי הרמקול מנגן בלי להסתכן ומתי העוצמה עלולה להיות מסוכנת למערכת המכאנית שלו. ואין כאן שום בית ספר או נוסחאות מתמטיות רק ניסיון וזוג אוזניים.

HIH

מנחם.
http://www.dtown.co.il/forum/members/ni-ro.html

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
724
נקודות
113
מנחם תודה.אני הולך על
שירשור המגבר (אינטגרייטד של PASS) שיניע את הקדמיים ב- 30 W ובק"ב ה- SUNFIRE יפעילו רק את הסנטר, סאב והאחוריים.
תודה לך (ולכולם).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור