השפעת כבלים על המערכת. סאונד כהה או בהיר.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
עד עכשיו צידדתי בדעתך...

.......... שנשבו בידי המהנדסים.

אבל עם הציטוט הנ"ל אני לא. הייתי משנה ל......"שנשבו בידי סוחרים" :rolleyes:

לגבי המהנדסים- אני בספק רב (בלשון המעטה..) האם מישהו מהם יודע להגדיר מראש איך יתנהג הכבל מבחינת הסאונד (אני גם מהמר על כך שהם לא יוכלו להגדיר את מאפייניו כשישמעו אותו עובד...), הם כן יכולים לתכנן ולבקר את הרכב החומר ואיכות הייצור של המוצרים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דג רקק.

למה להפוך את הדיון לרדוד?
למה להישתמש בצניות כזו?
נסה להיות יותר עינייני ולא לחפש שבויים. האמן לי שאני אינני שבוי וכך עוד מאות מהנדסים שמחליפים ומרגישים הבדלים בין כבלים, מצידי תקרא לו פילטר - אין לי בעיה עם זה. אבל אם אתה רוצה לפתח דיון עשה זאת בכבוד כלפי שאר הגולשים.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
האמן לי שאני אינני שבוי
כיניתי את עצמי כשבוי.
עשה זאת בכבוד כלפי שאר הגולשים.
לא פניתי לאיש מלבדך, ואיל. לדעתי בכבוד.
קרא שנית את הת'רד, וחשוב אם יש שמץ הגינות בהערתך.
כפי שכתבתי קודם, מותר לא להסכים, ואף ציינתי שדעות שונות משלי מעניינות אותי.

בקשר לציניות? גם אם יתטבלו אותי בבריכת ליזול, היא לא תרד ממני.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אם כך כנראה שלא הבנתי אותך נכון, זוהי פלטפורמה בה הנימה אינה מורגשת ורצוי להישתמש באמוטיקונים כשמדובר על נושאים דו משמעותיים.

קבל היתנצלותי על ההערה אך יחד עם זאת הבן ידידי כי לא ניתן לאף שירשור בפורום זה להידרדר לפגיעה באחד מהגולשים {אתה בניהם כמובן}.

לכן נחזור לנושא כאילו לא קרה כלום.
ובאמת - לא קרה כלום.:)(Y)

לגבי כבלים.

רצוי כמובן להיתנסות ולהחליף מספר כבלים על מנת לקבל שינוי מוחשי.
אני באופן אישי היתנסתי בלא מעט כבלים ואני מחזיק במערכתי כבל של אקוסטיק זאן שהוא לטעמי כבל מצויין מפורט ובריא. כמעט כל אודיופיל שמרגיש בהבדלים יגדירו את צליל הכבלים באופן חד משמעי.

ל-XLO יש אופי אנליטי מהיר ומפורט ושונה מ-VDH החמים והשמנמן, אקוסטיק זאן הוא משהו בינהם וכ"ו ... לא אתחיל כמובן לפרט לך מה כל כבל עושה כי הרי זה משתנה בין מערכת למערכת. הבעיה העיקרית היא שלא מעט אנשים בוחנים כבלים על מערכת שאינה מסוגלת לשקף את הצליל ואת השינוי וכך שוללים זאת על הסף.
נכון - ההבדלים בין כבלים הם קטנים ולא תמיד מוחשיים, אך בהחלפה מתמדת תמיד תיפול על הכבל שבאמת יעשה לך משהו חיובי או שלילי במערכת, אתה כמובן תבחר אם אתה מעוניין לשלם על זה או לא.

חשוב מאוד לדעת מה אתה בוחן על מנת לחפש את הפרמטרים שהוא יודע להפיק.(Y)

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
בחזרה לתחילת השירשור.נושא......

מכל הדברים שהבאתי מאיל נשארתי עם ה ISOL -8 ואינטרקונקט XLO ultra.
לCD לא נשאר כסף.
קיבלתי סאונד נקי יותר, מפורט ואוורירי.שיפור קטן למערכת שנותן תוצאה סופית שיותר כיף לשמוע.
בנוגע ל CD - השינדק MUSE 2 נהדר, סאונד עגול וחמים.כמעט עולם אחר בהשוואה לDENON 685 בעיקר בתחום הפירוט.

יש המלצות אחרות ?

בתודה מראש.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ראשית תתחדש, השינדאק הם מוצרים שנותנים תמורה במלאה לכף, נישמעים נהדר ולא יקרים.

איזה ISOL -8 לקחת?

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מערכת כהה=הרבה בסים ?

לפותח השרשוש.
מערכת כהה אינה מערכת עם הרבה עם הרבה בסים אלא מערכת שהגבוהים בה לא מפורטים ופתוחים והחלק העליון של המיד קצת סתום.

TASCAM

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זה לא הקבלים אלה השידוך בן המגבר לרמקול כל רמקול נישמע שונה עים כל מגבר ולכן צריך תמיד לשמוע את הרמקול עם המגבר כי יש הבדלים עצומים בתוצאה של שידוך מגבר ורמקול.... יש גם הבדלים גדולים בשידוך בן מגבר למקור כמו CD לעומת הבדלים קטנים מאוד שהקבלים יוצרים המידה ומדובר בקבלים סבירים מנחושת 2.5 מ"מ OFC...
החוליה החזקה ביותר בהשפעה היא השידוך בן הרמקול למגבר.
יש מצבים בהם מגבר נישמע ניפלא עים רמקול מסויים וגרוע עים רמקול אחר למרות שמדובר במגבר ורמקולים מהליגה הגבוהה ביותר...
חשיבות הכבלים היא נמוכה מאוד אך קיימת וחיונית במערכות מאוד יקרות ושם גם לרוב משקיעים בכבלים יקרים כי למי שרוכש מערכת ב עשרות אלפים לא חסר והוא יקנה גם כבלים יקרים מאוד ולא רק ביגלל האפקט הפסיכולוגי.
יש המון מוצרי וודו ויש להם תמיד קונים... זה יותר זול מטיפול פסיכולוגי.
עדיף מיבחן עיוור אובייקטיבי בלי לדעת באיזה כבלים מדובר.

נערך לאחרונה ב:

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
נמר,
לקחתי את הדגם הבסיסי עם 3 יציאות 1 כח 2 מקור.השפעתו ברורה וחיובית.
אלדר,
תודה על ההערה...אני יודע שסאונד כהה לא בהכרח יותר בסים....הגדרת נכון למרות שקצת קשה להגדיר.כהה בשבילי זה סאונד עם פוטנציל להפתח (בהיר ?)כאילו סתום משהו....

השוואתי את CD MUSE 2(יציאת מנורות) מול CAMBRIDGE V2(יציאת טרנזיסטורית).
הMUSE - יותר מיד, קצת פחות בס,גבוהים מעודנים ורכים בהשוואה לCAMBRIDGE.
האם הבדלים אלו מאפיינים בדכ CD מנורות מול טרנזיסטורית ? או ששוב כל מקרה לגופו ?
הרי ידוע שמנורות קצת "מעגלות" את הצליל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כל מקרה לגופו, יש קומפקטים מנורתיים שאינם מעגלים כלל פינות, יש קומפקטים טרנזיסטורים שכן עושים זאת.

לכן אי אפשר להכליל מה ישמע איך על ידי התצורה שלו בלבד, רק האזנה קובעת.
אותו הדבר לגבי מגברים , רמקולים, וכ"ו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור