השפעת כבלים על המערכת. סאונד כהה או בהיר.

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
שלום לכולם !

בואו ניקח רמקול שמאופיין בצליל כהה לדוגמא ארום קנטוס V3M,נמר,מרטין ועוד הגדירו אותו כך.
ניקח מגבר שמאופיין בצליל כהה (הרבה בס?) אולי DENON?........

שאלתי היא האים כבלים לרמקולים ואינטרקונקטים יכול לשנות את גוון הצליל באופן משמעותי,
מסט אפ כהה לבהיר ולהפך ?

אם אפשר דוגמאות: למשל VDH מאופיינים בהירים, בגלל מוליכות הכסף ?
MONSTER מכהה את הצליל ?

בתודה מראש
ארז.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
כדי לתת תגובה עם 'שום שכל' צריך לדעת יותר פרטים.

מהי ההגברה, ואם אין יש לדון מהו התקציב לכך.
מהו המקור, וכעיל.

ואז יש הגיון לדבר על כבלים, כי הם חלק ממכלול.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ככלל-

גם לפני הפרטים, התשובה לשאלתך הספציפית ("שינוי משמעותי")- לא ולא!
השפעת הכבלים, אם קיימת, בטלה בשישים יחסית לגוון צליל הסטאפ בכללותו, מדובר בניואנסים לפה ולשם על הגל/ הגוון הכללי.

** זאת מתוך הנחה שתשתמש בכבלים תקינים ומתאימים ליעודם, ללא קשר למחירם אשר יכול לנוע מעשרות שקלים ומעלה......

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
אני חושב שהפרטים כן חשובים.

כבלים מאוד קרטיים לתוצאה, והם יותר מניואנסים- לניסיוני.

אומנם לא ראיתי כבלים שמשפרים כמו החלפת רמקול או מגבר- אבל ראיתי כבלים 'שהורגים' מערכת כאילו החלפת רמקול או מגבר.

וזה לפני שדיברנו מה יעשה שידרוג קטן בחשמל למערכת.

ולכן הייתי תמיד 'הולך' עם הפרטים- ולא עם הצהרות כוללניות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
שאלת הכבלים תמיד סיקרנה אותי, כיצד יכול להיות למוליך השפעה על הצליל (אני מדבר על כבלים ללא פילטר)
אם נפתח את רכיבי המערכת עצמם נוכל לראות כי הכבלים המולחמים בתוך הרכיבים רחוקים מלהיות היקרים ביותר,המוליכים ביותר וכו....

שאלתי: כיצד בעזרת כבל נוסף אנו יכולים "לשפר"/"לייצר" את מה שאינו קיים מלכתכילה (האות עובר בתחילה בתוך רכיבי המערכת שאינם מכילים כבלי "יוקרה"

מצד שני לא הכול מדיד בעולמנו ואני מכיר מספר לא מבוטל של אנשים הטוענים לשינויים (לטוב או לרע) המתקבלים במערכותיהם ע"י החלפת כבלים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הכבל עצמו הינו סוג מסוים של פילטר ולכן יש לו השפעה ברמה זו או אחרת.

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
שאלתי: כיצד בעזרת כבל נוסף אנו יכולים "לשפר"/"לייצר" את מה שאינו קיים מלכתכילה (האות עובר בתחילה בתוך רכיבי המערכת שאינם מכילים כבלי "יוקרה"

כמו שמרטין אומר:"...אינך יכול לשפר...,אתה יכול לקלקל פחות"!(Y)

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
There is offer to pass the question to Orange forum. It will be funny.Again​

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לפותח השירשור.

כאשר אתה מבקש לדעת על ההבדלים בין כבלים ]אך לא נותן לנו מידע בכל הנוגע לאיזה סטאפ ישודכו זה בדיוק מהווה בעיה , מדוע? מפני שאין חוקים, יש מערכות שלא תחוש בהבדל גם אם תחליף מקור, לעומת זאת ישנן מערכות שתוכל להרגיש בהבדל בהחלפת פיוז בארון חשמל, הכל תלוי לאיזו מערכת אתה משדך את הכבל.

יש הרבה סוגי כבלים ולכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו ולמרות שאני אחד ששמע כבל או שניים בחייו יצא לי לא מעט פעמים לנתח את אופי הכבל אחרת מכמה מחברי כאן, הסיבה היא הסטאפ אליו היה מחובר אותו כבל.

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
הסטאפ שלי:
AURUM CANTUS V3M
DENON PMA1500AV
DENON DCD 685

שאלתי היא כללית בתחילה ולא מתייחסת לסטאפ ספיציפי. אני מסכים שזה משתנה בין מערכות שונות ( כל מקרה לגופו)
ניקח מערכת עם סטאפ A שמאפיינת בסאונד כהה, מבלי להתייחס לפרמטרים אחרים כגון :פירוט,באס,מיד....
האם החלפת כבלים יכולה לשנות את הסאונד לבהיר ?

נמר, במבחן המוניטורים שלך שהיה מצוין אגב,חלק מהפרמטרים היו סאונד כהה (V3M) או בהיר (COMET)
האם החלפת כבלים בסטאפ זה או אחר יכולה לגרום לכך שתגדיר את ה COMET כרמקול כהה ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
את הקומט אי אפשר להפוך לכהה אלה רגוע יותר, את ה-V3 אי אפשר להפוך לבהיר אלה פתוח יותר.

להפוך רמקול לפתוח או רגוע אפשרי בהחלט בעזרת כבלים אך באחוזים בודדים, ניקח את האקוסטיק זאן שנחשב לכבל רגוע לעומת ה-XLO שנחשב לכבל אנליטי, ה-XLO ייתן לך אולי עוד קצת אוויר בגבוהים אך לא עם האלקטרוניקה המדוברת שציינת למעלה שהיא פשוט לדעתי אינה מתאימה לרמקול הזה חד משמעית. לרמקול שלך הייתי חושב על התאמות אחרות יותר איכותיות ופתוחות יותר, ה- DENON PMA1500AV הוא מגבר אנטרי לבל ממוצע ולא מהצד הגבוה של ההתחלתיים, אני חושב שבמקרה שלך אף כבל לא יפתח את הרמקול עד שלא תחליף אלקטרוניקה לפתוחה יותר ושקופה יותר ואז תבחין בשינויים.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
ראשית- אני מסכים עם נמר שהרמקול גדול על המגבר והמקור, חד משמעית.

שנית- אם החלפת מגבר אז למנורות, טרנזיסטורי לא 'ידהים' אותך בשיפור הגבוהים.

שלישית- במידה ושידרוג לא אפשרי כעת, להלן מספר המלצות:

1. קנה שנאי מבדל (220V ל 220V ) בערך של 1.5K/V - וחבר את המגבר והמקור אליו. זה יהיה השיפור הדרמטי ביותר עבורך.

2. תנסה XLO ,VDH קימבר, אנלאזיז, אדיוקווסט, הרמוניק, אקוסטיק זן, וואייר וורלד ואחרים- אין חוקים רק בדיקה.

3. קודם כל התאם כבלים לרמקולים- ולאחר מכן אינטרקונקט, לא הפוך (ורצוי כמובן את שניהם ביחד אם אפשרי).

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מדוע קודם להתאים כבלים לרמקולים?

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
כי בציפיות להבדל בעומק השינוי, הוא ירגיש ככל הנראה יותר שיפור ברמקולים.

ולכן מהשיקול הפרקטי: כדאי שיוציא יותר עליהם - והם בתקציבו יהיו יותר יקרים.

ולא שיקרה הפוך, שיתלהב מאינטרקונקט וישאר 'תפרן' לרמקולים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מסכים עם אילן ב-100% . כך גם אני עשיתי עם המערכת שלי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
OK, פשוט ניסיוני לא דומה (ברור לי שיש הרבה משתנים שונים בכל מערכת)

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
ראשית תודה על עזרתכם.

il1,
לגבי השנאי מבדיל לא כל כך הבנתי....אם תוכל לתת לי דוגמאות ומחירים אשמח.
נמר,
אני אוהב את מיבחניך ומעריך את דעתך.בתור אחד שבחן את הV3M תוכל לתת לי דוגמאות להגברה טרנזיסטורית.שינדק למשל עולה פחות מהDENON.....האם מגבר בטווח מחירים של הDENON יתן שיפור משמעותי או שצריך לכוון גבוה יותר 10K?
אגב,אלו הכבלים שברשותי כרגע.
VDH CS122
MONSTER M500

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
זהו שנאי המקבל 'מהקיר' 220V ומוציא למכשירים 220V . והספקו נקבע ב K/V לשעה. רצוי לך בערך של 1.5 .

לגבי השופינג- ישנם מספר יבואנים שעוסקים בנושא, אני בטוח שהם יתנו עצה מקצועית ומחיר סביר.

בתקציב של 10K עד 15K להגברה - בחן מספר אפשרויות, לא הייתי מסתפק בבחינת שינדאק בלבד. 'ותברח' להגברת מנורות, להערכתי ההבדל המוזיקאלי יהיה מורגש.

הייתי ממליץ לך לבחון כבלים נוספים מעבר למה שיש בידך, זה עשוי רק להועיל.

Erez

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
אנני נעול על מוצר זה או אחר סתם נתתי דוגמא...האם מגברים בסדר גודל של5K שונים מהותית באופיים?
או שצריך להכפיל את התקציב.
התקציב שלי הוא 3K חשבתי להשקיע בכבלים כדי לתת את הפיניש-גוון הסופי.

קצת הופתעתי שדעתכם היא שהDENON לא מתאים לרמקולים - החוליה החלשה בסטאפ.
נשמע יוצר טוב מכל מגבר קולנוע ביתי גם במחיר כפול - זה מה שהיה בחנות.... לא עשיתי השוואה מול מגברי דו ערוצים בלבד,כך שאינני יודע את פוטנציל הרמקולים (אולי מוטב כך כי אז העיניים/אוזנים נפתחות כולל הארנק..)
כולנו יודעים הפוטנציל הוא אינסופי הכל שאלה של כסף.

איזה שידרוג אתם הייתם עושים ? מקור משומש ? למכור את ה DENON ולהוסיף כסף ? כבלים ? התקציב הוא 3K..יותר מזה אני בצרות צרורות, הגברת תכעס מאד.....

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
קודם כל אסור שהגברת תכעס
ואתה תהיה בצרות צרורות.
אם ניסיוני אינו מטעה אותי
ואני חושב שאני מכיר את הרמקול שלך,
הוא דורש הגברה חזקה יותר מהדנון
שלך(נידמה לי שהדנון הוא 70X70)
וזה לא מספיק.תנסה להגיע לשינדקס
כמה שיותר חזק ואם ישנו כזה שהוא
הייברידי משולב מעל 100X100
אתה תיראה שהרמקול מנגן יותר טוב.
ולאחר מכן היתי הולך לכיוון השנאי
שזה חשוב.
בהצלחה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור