השוואת מגברים : קדם ear + הספק bells לעומת naim audio אינטגרטיבי

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
שלום
אני קונה מערכת סטריאו. קניתי כבר cd ear acute 2 משומש ואני מתכוון להוסיף מגבר ורמקולים בתקציב של עד כ 20-25אלף.
לגבי מגבר, 2 אופציות שאני בודק הן קניית קדם מגבר מנורות ear 834 l בשילוב עם מגבר הספק bells solist 5 ששמעתי והתרשמתי לטובה
זאת לעומת מגבר אינטגרטיבי של naim audio דגם Nait Xs או מחליפו 2 Nait Xs . אותו טרם הספקתי לשמוע אבל בעבר התרשמתי לטובה ממגבר של נים אודיו. הדגם הזה הוא אחד מעל הבסיסי שלהם.
אשמח לשמוע את דעתכם מה ההבדל בין המגברים האלה מבחינת מאפייני סאונד עומק פרוט דיוק וכדומה ומה הייתם מעדיפים ? המערכת מיועדת לסלון די גדול .

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
שלום,
תשמע, שאלות כאלה חוזרות ונישנות חדשות לבקרים והתשובה נשארת זהה כבר לאורך שנים...
שמע עם האוזניים שלך, תתרשם ותחליט לפי מה שהאהבת ולא לפי מה שאנשים שאין לך מושג מה טעמם ונסיונם.

אפרופו, לא ציינת מהם סוגי המוסיקה שאתה מאזין להם... אבל החדר הוא גדול .

לא יודע איך ולמה רכשת את הנגן (שלדעתי הוא לא רע כלל אבל אין בו יציאה דיגיטלית (וזה חיסרון בימנו))
אבל בשלב הזה, קח אותו ותתחיל להאזין למערכת שלמה ולא חלקים. (שלמה הכוונה - הגברה ורמקול (ולא חשוב אם אתה משלב בדרך גם פרה).

בחישוב התקציב שלך קח בחשבון שאתה צריך כבילה (חשמל/אינטרקונקט ורמקול) שעולה (בד"כ לא מעט).
באינטרגרייט (מגבר משולב) אתה חוסך 2 כבלים... (ובחיסכון הזה אתה יכול לקבל מגבר/רמקולים טובים יותר?).

בקיצור בשלב הזה ההמלצה שלי לא לקנות חלקים

איתי

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
עדיף לשמוע ולרכוש רמקולים + הגברה יחד.
אם לא מתאפשר, אני הייתי בוחר קודם רמקולים ואחר כך מתאים להם הגברה.
ארז

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על התייחסותכם
ברור שאני שומע. הפנייה לפורום (אליו נרשמתי רק אתמול) היא אחרי כמה שעות של שמיעה ב 3 מקומות שונים שבסופן קניתי את ה- cd מתוך התרשמות שהוא נשמע טוב ועושה הבדל משמעותי, בייחס למכשירים אחרים (וכן גם קראתי קצת חומר באינטרנט ושמעתי המלצות). הבעייה שאי אפשר לשמוע את כל המכשירים ובמיוחד קשה להשוות בין מקומות שונים, אני לא מצליח לזכור מה שמעתי במקום הקודם והתנאים שונים וכו' .
לכן אני מנסה להיעזר גם בפורום, ואשמח אם מישהו מכיר את המכשירים שציינתי או אחד מהם ויוכל לחוות דעה.
לגבי המוסיקה שאני שומע, היא מגוונת, הרבה פופ איכותי וגם ג'ז וקלאסי.
כמו כן חשבתי שאם יהיו לי נגן ומגבר שהם מכשירים לא גדולים, יהיה אפשר לקחת איתם איתי ולשמוע עם רמקולים בעוד מקומות ואולי להחשף לרמקולים נוספים. אני מבין שאתם לא ממליצים על כך ?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הבנת נכון.
לדעתי עדיף קודם לבחור רמקולים ( ולזכור שצריך להשאיר תקציב להגברה לפחות בגובה התקציב לרמקולים) ולאחר מכן להתאים הגברה.
יש פה לא מעט מקרים של אנשים עם הגברות מצוינות שהוחלפו כאשר הרמקול הוחלף.
ארז

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה אבל אני רוצה ל הבין
האנשים האלה עם ההגברות המצוינות לא שמעו את הרמקולים עם ההגברה ? למה הם קנו רמקול שלא מתאים להגברה ? האם אתה חושב שה רמקול חשוב יותר ולכן צריך להתאים את ההגברה אליו ? או שקשה יותר למצוא רמקול ?

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
זה לא שהרמקול חשוב יותר או חשוב פחות.
זה בגלל שהוא רכיב דומיננטי ביותר בקביעת אופי בסאונד.
למשל, אם אתה אוהב צליל חד מאוד/צלול/בהיר, אל תבחר ברמקולים שזה גוון הצליל שלהם ואז תנסה "להרגיע" אותם עם הגברה וכבלים.
תנסה מראש לבחור ברמקולים לטעמך (תשמע אותם עם כמה הגברות שונות) ואז תמקסם אותם לפי טעמך עם הגברה וכבלים.

לגבי האנשים שמחליפים הגברות מצוינות, זה לא בגלל שההגברה שלהם לא טובה או לא מתאימה.
זה בגלל שהם רוצים למקסם את חווית האזנה מהרמקול שהם רכשו ולדעתם יש מקום להחלפת המגבר.
ארז

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הבנת נכון.
לדעתי עדיף קודם לבחור רמקולים ( ולזכור שצריך להשאיר תקציב להגברה לפחות בגובה התקציב לרמקולים) ולאחר מכן להתאים הגברה.
יש פה לא מעט מקרים של אנשים עם הגברות מצוינות שהוחלפו כאשר הרמקול הוחלף.
ארז

לדעתי הרמקול פחות משמעותי מההגברה ובטח הייתי משקיע בהגברה הרבה יותר מאשר ברמקולים.

אריה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גם הרמקולים וגם ההגברה חשובים באותה מידה...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113

אתה צודק כשמדובר בתקציב לא מוגבל - אבל בד"כ התקציב מוגבל והמקום שכדאי לחסוך בו הוא הרמקולים.

אם נניח לצורך הדיון שהתקציב מבטא את איכות המערכת, מערכת שההגברה שלה שווה 10 אלש"ח והרמקולים 10 אלש"ח טובה פחות ממערכת שההגברה שלה שווה 15 אלש"ח והרמקולים 5 אלש"ח. ככל שתעלה את הסכום - ההבדל יהייה בולט יותר.

אריה

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אתה צודק כשמדובר בתקציב לא מוגבל - אבל בד"כ התקציב מוגבל והמקום שכדאי לחסוך בו הוא הרמקולים.

אם נניח לצורך הדיון שהתקציב מבטא את איכות המערכת, מערכת שההגברה שלה שווה 10 אלש"ח והרמקולים 10 אלש"ח טובה פחות ממערכת שההגברה שלה שווה 15 אלש"ח והרמקולים 5 אלש"ח. ככל שתעלה את הסכום - ההבדל יהייה בולט יותר.

אריה

ממש לא מסכים עם האמירה שהמקום לחסוך הוא הרמקול..

במקרה של פותח השרשור הבחירה צריכה להיות בין סטים הכוללים הגברה+רמקול ועפ"י התקציב שהגדיר מראש.
התקציב שהוגדר הוא "יופי של תקציב" ויש אפשרויות רבות. (וטובות).

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
תודה על התגובות
מעבר לשאלת חלוקת התקציב אשמח גם לדעת האם אתם ואחרים מסכימים עם ארז וחני שקודם צריך לבחור רמקולים האם זה ידע המקובל בתחום ? כי זה קצת מסבך את הקנייה. אם הרמקולים וה מגבר המיועדים נמצאים במקומות שונים אז קל יותר לבוא עם המגבר לבדוק רמקול מאשר להפך.
פרט לכך אף אחד לא התייחס למכשירים עליהם שאלתי. אשמח אם מישהו מכיר ויחווה דעה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113

לא טענתי אחרת.
השאלה היא לא מה יותר חשוב אלא לאיזה רכיב יש את חותם הצליל העיקרי.
בוא נראה איך אתה פעלת:
האם החלפת הגברה והתאמת לה רמקול או ההיפך?

ארז

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אני רוצה להציע נקודת מבט קצת אחרת : בתחום האודיו יש שני פרמטרים עיקריים, שכמובן גם קשורים זה לזה : איכות. וטעם. אני רוצה לומר שאם תקנה הגברה איכותית, ויש לך כבר מקור איכותי - קרוב לוודאי שלא תיפול. גם אני אישית מעדיף להתחיל מהרמקולים, אבל כל אחד ודרכו. ל NAIM יש אופי וחתימת צליל יחודית, לכן הייתי הולך דווקא על השילוב השני שאם אינני טועה (מעולם לא השוויתי אותם ראש בראש) יכול להתאים ליותר סוגי רמקולים. האמת ? הייתי לוקח את הפרה של EAR עם מגבר הספק קצת חזק יותר, של 100-120W ומעלה. כך יש יותר סיכוי שכמעט כל רמקול שתמצא יתאים לאלקטרוניקה שכבר יש לך. השלב הבא יהיה שלב הטעם. האם התוצאה תהיה לטעמך ? האם תוכל להחליף ולשנות ולקבל תוצאה שתהיה עוד יותר לטעמך ? זה בסדר, יהיו לך חיים שלמים לנסות ולהתנסות ואולי תמצא משהו שיישמע מושלם באזנייך ולא תרצה להחליף. או שלא.

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
לגבי השאלה של ארז, לא הבנתי אם היא מופנית אלי. אם התכוונת אלי, אז במקום שבו עשיתי את הבדיקה העקרית פעלתי לפי הצעת המוכר (המומחה בתחום) והוא אכן הציע לבדוק קודם רמקולים, מה שלא הפריע לי לקנות לבסוף דוקא את הנגן כי לגביו הייתי משוכנע, ולגבי הרמקולים עוד לא החלטתי.
לגבי מה שאמר ברקץ. רציתי לשאול אם אמרת שיש טעם ויש איכות, אז אם מנטרלים לרגע את הטעם ואם מורידים גם את הדאגה שלא אמצע רמקולים מתאימים. האם אחת משתי ההצעות איכותית יותר ? וגם מהו ה"אופי וחתימת הצליל היחודית, של naim" האם אפשר לאפיין אותה במילים ?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
איך מאפיינים סאונד במילים ? מספיק לומר שיש לניים מעריצים מושבעים שלא יעזבו אותה לעולם, ויש את כל היתר ...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לצבייקה,
ראשית אני חושב שקנית CD פנומנאלי. אני אמנם משוחד (יש לי את הדגם שלפניו) אבל הבחירה שלי נעשתה מול כ"כ הרבה מועמדים משובחים ראש בראש, אצלי בבית, כך שאני משוכנע שרכשת את אחד הנגנים הכי טובים שכסף יכול לקנות, בכלל, ובתקציב שלו ללא כל ספק. אני לא מכיר מקור בתקציב הזה (ובדקתי מולו גם ממיר מאוד מוכר עם שם מצוין, וטרנספורט איכותי של חברה שמתמחה בתחום) יתנו לך את המוזיקליות וההנאה של ה CD שרכשת. התחלת מצוין!

הויכוח על "רמקולים תחילה" או "הגברה תחילה" לא התחיל ולא ייגמר כאן.
אחד הפתרנות לדעתי זה לנסות לשמוע את כל החבילה ביחד. במקום לרכוש אחד מהשניים ואז לחפש לו רמקול/מגבר מתאים, נסה להגיע ליבואנים, עם ה CD שלך, ולשמוע את השילובים השונים.

הבחירה בין קדם של איר עם מגבר של בלס, מול הגברה של ניים היא באמת שאלה של טעם. זה מאוד אישי. אני באופן אישי בדכ' לא מתחבר למוזיקה שמערכות של ניים מפיקות, למרות שאני חושב שיש שם סאונד משובח. לטעמי האישי זה מתאים למי שאוהב צליל קצת laid back או "איטי " ו"רגוע" משהו. מנגד, רבים מאלו שאוהבים ניים (וכותבים בפורומים) בדכ' לא עוזבים את החברה, רק משדרגים מתוך מוצרי ניים האחרים. אני יודע שההגברה של איר (יש לי , אבל לא הדגם שציינת) מאופיינת בפירוט רב, הרבה אוויר בין הכלים ומוזיקליות פנטסטית. לא "חמה" כמו שנוהגים לומר על חלק ממגברי השפופרות , אלא הרבה יותר מפורטת, מדוייקת, דינמית........אני קורא לזה "מוזיקליות". אבל זה אני. ואלה הביטויים שאני מסוגל להפיק כאן בכתב. ואם זה לא היה ברור עד עכשיו אז אפשר בהחלט לציין שאני מאוד אוהב את הסאונד המשובח של איר....... לש-ון

בשורה התחתונה לא יהיה מנוס מהאזנה לשתי האופציות והשוואה, גם אם לטעמי האישי לא תוכל "ליפול" עם מערכת שיש בה רכיבים של איר. מדובר בציוד משובח.
בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
ל TakeOne תודה על תשובתך המושקעת והיכולת לתאר סאונד במילים בפירוט ודיוק וצלילות כמו שוודאי נשמעת המערכת שלך.
הגירסה של הקדם מגבר של אייר ששמעתי היא דגם יחסית זול ביחס למכשירים שלהם שבדרך כלל מאד יקרים. אני מקווה שזה עדין מקיים את היתרונות של אייר שציינת, ושאין איר גרוע כמו שנגיד במכוניות אין מרצדס גרוע.

נערך לאחרונה ב:

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
נשלח בטעות פעמיים.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור