shushu
חבר משקיען
- מעורבות
- 851
- נקודות
- 113
מתיחס לנקודה הראשונה שלךנראה לי שהבעיה היא בצורת הדירוג. אני מכיר את זה מניסיונות לדרג ביצועים של מוזיקה, למשל נגינת פסנתר. אפשר למשל לחלק לקטגוריות של טכניקה, מוזיקליות, מגע, ציות להוראות המלחין, סגנון וכד', לדרג בכל קטגוריה בן 0 ל-10 או ל-100, ולשקלל ביניהם.
אבל יש בעיה בכל פרט ופרט. למשל:
וכו' וכו' וכו'. כלומר למרות שהשיטה של קטגוריות משוקללות נראית הגיונית על פניה, היא לא כל כך עובדת במציאות, ולא משקללת נכון את ההעדפות האמיתיות של המדרגים. זו הנקודה שלי, ואני חושב שזה מה שקרה כאן: במקרה זה קיבלת דירוגים לפי הסדר שאתה טוען שהוא הנכון -- בשיטה הזו גם יכול היה לקרות אחרת -- אבל התוצאות אינן מתארות את יחסי ההעדפות שלך בין המגברים, אלא כולן בפועל שוות, כאילו אין לך העדפה מובהקת, ובפועל יש לך.
- סקלה בין 0 ל-10 נראית גסה מדי, אבל בין 0 ל-100 היא מוגזמת: אין לנו בהקשבה רזולוציה להבחין בין 91 ל-93, ואם כולם טובים, אפילו אם הם שונים מאוד זה מזה, כל הציונים יסתובבו בכל זאת בין 93 או 95 ל-99 או 100, כי לא נראה פייר לתת 85 למישהו שממש תפקד מצוין, רק שהיה מישהו יותר טוב ממנו. אז לא מקבלים הבחנה משמעותית בין הדירוגים.
- גם לא ברור איך לשקלל את הקטגוריות. לא רק שכל שקלול הוא שרירותי מראש, לא בטוח שהוא בעצם קבוע. אם מישהו מצטיין בתחום מסויים, גם עצם התחום בנגינה שלו משתקלל אצלנו פנימית גבוה יותר מאשר אצל אחרים, ושיקלול קבוע מפספס את זה.
- בעצם אולי הקטגוריה החשובה ביותר היא באיזו מידה הביצוע נגע בי, אבל בעצם אם הוא נגע חזק, כל שאר הקטגוריות לא כאלה חשובות, גם אם הטכניקה שלו פחות מבריקה, והמגע שלו לא הכי יפה והוא לא בדיוק מבצע את כל ההוראות של המלחין ככתבן וכלשונן אלא נישא על ידי הדמיון שלו וסוחף את שלי, אז לעזאזל הקטגוריות, ניתן לו 110 בציון הכולל
- או שאולי הוא לא מבריק במיוחד בשאר הקטגוריות, אבל באחת הוא מצטיין בצורה יוצאת דופן במיוחד. למשל לא רק מנגן טכנית טוב יותר מהאחרים, הוא מבריק מעל ומעבר, בכיתה אחרת מכולם, ועוצר נשימה בתחום הזה, אז גם אם ניתן לו 100 בתחום הזה, זה לא יורגש, כי האחרים קיבלו 93, ולא פייר להוריד אותם ל-80, כי הם תיפקדו מצוין בתחום הזה
- ויש גם את עניין הסדר: הראשון נשמע לי מצוין בקטגוריה מסוימת, אז נתתי לו 98, ופתאום הבא אחריו הרבה יותר טוב בתחום הזה, אז מורידים את הראשון ל-94 ולחדש נותנים 98, ואז אם השלישי עוד יותר טוב, צריך שוב להוריד את האחרים. לעומת זאת, אם הראשון נשמע לי בינוני בקטגוריה ונתתי לו רק 90, אבל כל האחרים פחות טובים, אז אולי הצפיות שלי היו מוגזמות, וצריך היה לתת לכולם יותר?
- חוצמזה, בכל מצב בו אנחנו משנים ציונים רטרואקטיבית, אנחנו מודים בכך שמראש לא ניקדנו נכון.
אתה צודק, אבל הייתי צריך סקאלה כלשהי, זה מה שבחרתי
מצב 1 היה כל כל משכנע שהתחלתי מציונים גבוהים מראש, ברגע שעשיתי את זה גזרתי בעצם מצב שההבדלים בציונים היו קטנים מידי.
מה שבתכלס קרוב למציאות כי כל המגברים נשמעו מצויין ממש.
יכול להיות שההבדלים במספרים ישקפו את המציאות (כפי שתפסתי אותה) אם ננרמל את המספרים כך ש 60 הוא הגבול התחתון ונמתח את הסקאלה מ 60-100 להיות מ 0-100