אהלן sol,
שאלתי אם בדקת אצלך הגברת שפופרות, לא בגלל שאני נוטה לחשוב שהגברה כזו תהייה טובה או מתאימה יותר ממה שיש לך כיום, אלא רק מתוך עניין האם יצא לך להשוות. כשאני רכשתי את המגבר האחרון שלי, חוברו לסט כמה מגברים - שפופרות וטרנזיסטורים, בכל מיני תצורות (אינטגריד, מונובלוקים ופרה וגם שילוב של הגברה טרנזס' וקדם שפופרות) כך שיכולתי להשוות "ראש בראש" כמו שאומרים. מן הסתם בחרתי את מה שהכי התאים לי ולסט שלי (ולחדר של אותם זמנים).
אני חושב שרק לשם הסקרנות, הלמידה ולקבלת תובנות כלליות - ואולי לקבלת החלטות בעתיד הרחוק יותר - כדאי לך מאוד לנסות ולהשוות אצלך בחדר בין הגברת שפופרות להגברה הנוכחית. לך תדע מה תגלה....
אני שם כרגע בצד שיקולי עלות, כי אין לי מושג מה מחיר ההגברה הקיימת שלך, אבל סביר כמובן שתבדוק הגברת שפופרות בסביבת המחיר של הציוד שלך כחדש, וכמובן הגברה שתתאים לצרכי הרמקולים שלך.
אני מציע לך את ההתנסות הזאת לא בגלל שאני חושב שההגברה שתבדוק תהייה טובה יותר. אין לי הרי מושג מה יש לך ואיך זה נשמע, ואין לי מושג מה תבדוק, אם תבדוק. אני מציע את זה כי זה בעצם חלק ממהות התחביב, לא? השוואות, לימוד מהאזנה ישירה במערכת שלך...... אלו לטעמי החוויות הכי מעניינות והכי מלמדות בתחביב שלנו.
לגבי המגבר של VAC שהוצע כאן - גם אותו אני מכיר לא רע בכלל. ביליתי עם שניים כאלה אצלי בבית כמה שבועות. אחד עם שפופרות משופרות ומושקעות. יכול לומר עליו שזה מגבר חזק מאוד. את רהמקולים שלי דחף בלי שום בעיה. לטעמי האישי היה קצת אגרסיבי ולא מספיק מעודן ומפורט, אבל כבודו במקומו מונח כמו שאומרים. אם תצליח לשים יד עם הדגמים החדשים של החברה הזו, או על סט מונובלוקים ופרה, תקבל חבילה טובה יותר (ויקרה משמעותית). מעבר לכך לא אמליץ, כי לא מכיר את הררמקולים ואת יתר הסט שלך. רק מקווה שתעשה נסיון או שניים עם מגברי שפופרות מתאימים אצלך בחדר. אפשר ללמוד מזה לא מעט.