הרגלים וטעם באודיו

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
גם אני אוהב לשמוע בעוצמה די חזקה אבל לא הבנתי מהפוסט הפותח למה דינמיקה צריכה לבוא על חשבון טונאליות.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
טעות

נערך לאחרונה ב:

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
לא הבנתי, כל זה הגשה שונה וחוזרת של ליקוקי ביצים?

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
לדעתי מגבר בעל עצמה גבוהה מונע דיסטורשין ברמת שמע ממוצעת / גבוהה לעומת מגבר ״חלש״ שמתאמץ להגיע
לאותה רמת שמע ומגיע לקצה יכולתו בליווי דיסטורשן.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
כרגע היה כאן מישהו שמחק הודעה ש"מדובר בהגשה חוזרת של ליקוקי ביצים" , האמת שאני נמנע מלספר פה על כמות השטויות שלי שעושות הבדל עצום בצליל שאפילו לא העלתם על דעתכם , זה יודעים החברים במסגרת המצומצמת שלנו, אבל מכיוון שיש כאן טיפוסים שמרגישים חובה לירוק לךבפנים מרחוק (לא מאמין שמקרוב היה מעיז)/ אני אשמור העניין לחברי הטובים בעלי ראש פתוח את השינויים שיש לעשות במערכת שלא פחות מנוסים ממני ומוכנים לנסות , אין לי שום עניין ללקק לעצמי הביצים , משאיר את זה לאחרות , גם האגו לא משמעותיואין לי בעיה להשמיע המערכת בחולשתה בנסיונונות המשונים שאני וחברי עושים , מעניין איך נעלמו הקללות אלי ? אולי בעזרתו של נמר?לא במין לאן נעלמו ה"ברכות"?
ממילא נעלמו לאט לאט מכאן כל בעלי הנסיון, והעסק כאן הופך להייות רדוד ומשמים למדי, אני מנסה סך הכל להעיר את ההיי אנד ואין שום כוונה לטפוח לעצמי על השכם, אבל כנראה שזה מרגיז כל מיני חדלי אישים צרי אופקים, תמיד יכול להמנע מלהביע בוא את דעותי , אינני בפנסיה שמשועמם מול המחשב , יש לי משפחה לגדל ץ ומעדיף לחסוך לעצמי את הקללות של איזה גמד מתוסכל שנמצא בחיתוליו .

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
רונן סוד , בוא לבקר ! אפילו היום , ולו רק שתבין שלא מדובר בקשקשן ללא כיסוי ,

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
בשבילי המבחן אם המערכת אפקטיבית ומרגשת בווליום נמוך ובינוני.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בשבילי המבחן אם המערכת אפקטיבית ומרגשת בווליום נמוך ובינוני.

המבחן הוא היכולת של המערכת לנגן בעוצמה של הכלי המתנגן. הווליום הוא שלו, לא של המערכת.

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
אני לא יכול לשמוע אצלי בסלון מוסיקה סימפונית מרובת כלים בווליום ריאליסטי,לא מבחינת אוזני, אשתי,או השכנים, ולכן היכולת של המערכת ללתת פשרה מתקבלת על הדעת חשובה יותר מבחינתי מיכולות האקסטרים של המערכת.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
2 הסנט שלי.

לגבי מערכת השמע, סאונד הוא נושא חמקמק לתאר באופן מילולי, עלי (באופן אישי) לשמוע את הרמקולים שלו כדי להבין את מלוא השפעת הקסם שלהם, כדי שאוכל לקבוע עם הדינמיות מופרזת או שהיא ממש במקום. אני אעיד ממש כאן, כי הרמקולים שלו נמצאים........... הרשימה שלי בבחינת זיהוי עמית (בשרות כוחותינו) או טורף (בשרות אויב).

באופן כללי, אלדר כותב כהרגלו יפה ושנון אך באגרסיביות רבה (ריסון עצמי מרצון לא יזיק!), כמי שאוהב להשוויץ לשם עשיית רושם / התפארות / רברבנות (הוא מודה בזה). לדעתי ובאופן כללי, הוא משועמם בדרגה זו או אחרת, בבחינת: שום דבר מעניין לא קורה כרגע עם המערכת היקרה להחריד שלי :). לדעתי, הרגשות והמחשבות שלנו הם תוצרים של פרשנויות מנטליות שיש לכולנו באופן מודע או לא מודע.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
הדבר החשוב ביותר שלא יהיו לכולם את אותם "הרגלים וטעם באודיו"
אחרת לא היה שניצל,לא היה נמר,לא היה שלמה.ועוד הרבה אחרים בפרט דטאון.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
שניצל אוהב איך שאתה כותב, כל אחד מענג את עצמו בדרך שנראה לו וכל פוסט הוא סוג של ליקוק.
שתי שאלות עולות - אחת - למה לא תקנה מערכת PA רצינית ותעיף באופן מילולי את השכנים המעצבנים, והשניה היא האם כינור נשמע כמו כינור.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
המבחן הוא היכולת של המערכת לנגן בעוצמה של הכלי המתנגן. הווליום הוא שלו, לא של המערכת.

האם העוצמה בשורה ראשונה זהה לעוצמה בשורה האחורית, האם מדובר בעוצמת כלי מוגבר או ללא הגברה?
בבית אנחנו שומעים אינטרפרטציה של הקלטה, לאיש אין מושג מה עוצמת הכלי ברגע ההקלטה.

בכלל, כמו שאחד מעדיף סגנון X ואחר Y, כך אנשים מעדיפים לשמוע בעוצמות שונות.
הקלטה טובה ומערכת ראויה אמורות לאפשר טווח דינמי שלא יפגע בהאזנה גם בווליום נמוך.

נערך לאחרונה ב:

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
רונן סוד , בוא לבקר ! אפילו היום , ולו רק שתבין שלא מדובר בקשקשן ללא כיסוי ,
לא כתבתי שאתה קשקשן רק תהיתי מדוע שמת דינמיקה מול טונליות, כאילו האחד בא על חשבון השני ולא ניתן לקבל את שתיהן.
תודה על ההזמנה,
אשמח להגיע בהזדמנות.

נערך לאחרונה ב:

מאסטרו צפון

עוסק בתחום
מעורבות
53
נקודות
28
האם העוצמה בשורה ראשונה זהה לעוצמה בשורה האחורית, האם מדובר בעוצמת כלי מוגבר או ללא הגברה?
בבית אנחנו שומעים אינטרפרטציה של הקלטה, לאיש אין מושג מה עוצמת הכלי ברגע ההקלטה.

הקלטה טובה ומערכת ראויה אמורות לאפשר טווח דינמי שלא יפגע בהאזנה גם בווליום נמוך.

א. ברור שממרחקים שונים שומעים אחרת, אבל יש דבר כזה שנקרא שכל ישר. כלומר, נפיחה של טרומבון זה לא נוצה באוזן.
ב. שום הקלטה ושום מערכת לא יכולות לאפשר טווח דינמי שלא יפגע בהאזנה בווליום נמוך. זה אוקסימורון. איך אפשר לשמוע את פולחן האביב בעוצמה ידידותית לסביבה בלי לחסל אותה מבחינה דינמית? ובכלל, מה הטעם לשמוע רוק כסח תוך הקשבה לציוץ ציפורים?
מצחיק אותי הסירוס הזה שהפך להיות מין מוטו אצל רבים למערכת טובה.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
א. ברור שממרחקים שונים שומעים אחרת, אבל יש דבר כזה שנקרא שכל ישר. כלומר, נפיחה של טרומבון זה לא נוצה באוזן.
ב. שום הקלטה ושום מערכת לא יכולות לאפשר טווח דינמי שלא יפגע בהאזנה בווליום נמוך. זה אוקסימורון. איך אפשר לשמוע את פולחן האביב בעוצמה ידידותית לסביבה בלי לחסל אותה מבחינה דינמית? ובכלל, מה הטעם לשמוע רוק כסח תוך הקשבה לציוץ ציפורים?
[/QUOTE]
אנשים שומעים מוזיקה קלאסית גם באוזניות.אז מה ,הם לא נהנים?
החכמה היא בהנאה ,לא בשום דבר אחר.אם אתה ושכמותך לא נהנים לשמוע כל מני....זו אך ורק בעיה אישית שלכם.אף אחד פה לא אחראי על ההנאה של האחר.

מאסטרו צפון

עוסק בתחום
מעורבות
53
נקודות
28
אנשים שומעים מוזיקה קלאסית גם באוזניות.אז מה ,הם לא נהנים?
החכמה היא בהנאה ,לא בשום דבר אחר.אם אתה ושכמותך לא נהנים לשמוע כל מני....זו אך ורק בעיה אישית שלכם.אף אחד פה לא אחראי על ההנאה של האחר.[/QUOTE]

לא הבנתי מה הקשר למה שכתבתי.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

זו אחת הסיבות שאני תמיד ממליץ לאנשים לשמוע כלים חיים. זה רפרנס. גיטרה אקוסטית מייצרת עוצמה מסויימת, חליל גם. את העוצמה הזו שלהם, בערך, לא במדויק על השמינית דציבל, אני רוצה לקבל היטב במערכת שלי. לחצוצרה יש עוצמה, היא מרעישה מאוד, זה לא כלי שקט. כשאני מאזין למוסיקה ורוצה לקבל את הכי נכון, אני רוצה חצוצרה בעוצמת חצוצרה ועל המערכת והחלל, לדעת להסתדר עם זה. כך גם פסנתר וכ״ו.

בבית לא שומעים אינטרפטציה, בבית שומעים מיקס ומאסטרינג.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
1. מערכת מאוזנת ואיכותית (במרכיביה וכסינרגיה והתוצאה בפועל) חייבת להשמע מאוזנת, דינאמית וברורה בכל SPL !

2. כלי נגינה לא יכולים להשמע "אמיתי" ב SPLים נמוכים, אין דבר כזה, ופה מתחבר למה שנמר רשם, עם זאת לא ניתן להגיע ל SPL אמיתי וחי של כל אינסטרומנט באשר הוא בכל חלל.

3. מגבלות החלל, אינן מאפשרות, ריבוי כלים all together ב SPL חי ואמיתי, נוסיף את רגישות האוזן וסף הטולרנציה ששונה ממאזין למאזין עד למצב קיצון.

4. מסכים עם ההנחה.
SPL גבוה ממושך, יכול לעייף את האוזן ולייצר כאבי ראש, גם במערכות גבוהות.

5. רוב הפעילות של המערכת שלי היא בשעות הערב/לילה בהתאם הדינמיקה/פעילות של שוכני הבית.
קשה להתרשם מהאוטנטיות החיה של האסטרומנטים, אך ניתן בהחלט להתרשם, להתרגש מהיכולת הדינאמית גם ב splים נמוכים.
בסופ"שים מרשה לעצמי "לנגן" ב splים גבוהים הרבה יותר בהתאם לרצון והחשק, ההרגשה בהחלט שונה, ההתרגשות שונה, אך לא מרגיש עם זאת רצון "להשתגע".

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113

נשמה, טוב שלא לקחת את הדברים לקיצוניות, להאזין למוזיקה בין 76-83 DB לא ממש נחשב לציוץ ציפורים ואם רכיבי האודיו שאתה מייצג לא מסוגלים לתת לך נפח ודינמיות בעוצמה כזו אולי רצוי לחשב מסלול מחדש.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור