הפרדת כוחות...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יתכן בכלל שהמערך האנלוגי, כשמדובר ברגישות הגבוהה של הקדם פונו עבור MOVING COIL, קולט בכלל את הרעשים שמוקרנים בצורה אלקטרו-מגנטית... יתכן שזה קורה גם ללא חיבור פיזי לקדם מגבר.
שווה בדיקה...

בדקתי.
כשהוא אינו מחובר לקדמגבר המערכת שקטה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ל simaudio יש מגבר משולב נטו (250i) ומגבר (340) כולל אופציה לשילוב כרטיס DAC, הכל טוב ויפה, אבל שקוראים את החוברת של ה 250i כתוב להרחיק ככל הניתן ממקורות דיגיטליים, מישהו יכול להסביר את הפרדוקס ?

אם מקור דיגטלי זה מחשב, אז זה מובן בהחלט.
אבל לגבי DAC אני לא מבין, גם בפטפון יש מלא כרטיסים מודפסים (דיגיטליים :))

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
טעיתי קלות אבל עדיין:

The 340i uses a large toroidal transformer in its power
supply; even though it is well shielded, you should not
place this integrated amplifier too close to source
components sensitive to EMI, such as turntables, phono
preamplifiers and CD Players.

וניתן להוסיף לו DAC פנימי. מוזר.

.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עכשיו תורי, כמובטח. (נדיר שאני מקיים הבטחות... )
האזנתי לתקליט צד אחד, ניתקתי את ה- xlr של הממיר והאזנתי שוב. עכשיו פעם שלישית, כשהכבל xlr interconnect של הממיר שוב מחובר.
יש הבדל? וואלה, יש מצב. אולי. אולי כשמנתקים הדינמיות משתפרת קמעה. זה מסוג הדברים שצריך לבדוק עוד 5 פעמים כדי להיות בטוחים. לי אין כוח לזה.
אני מכיר את הקשקושים של יוסי שור, כפרה עליו. הבחור לא מאוזן נפשית כשזה מגיע לאודיו. כבר אכלתי ממנו שני טיפים בעבר שהוכיחו עצמם כבעלי יעילות בינונית עד לא קיימת.
אוותר על הסידור הזה. אני עדין נהנה מאד מהפטיפון (ובא לי לזרוק לפח את כל החטיבה הדיגיטלית :)).
מה שכן, ללא ספק, עד שהטיונר יחזור לתפקוד מלא, אני אנתק אותו.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
זה נכון, וזה תלוי.

יש השפעה, והיא שמיעה, חסרת משמעות או אפילו לא שמיעה לחלוטין לפי הרכיבים בעסק.

יוסי שור טוען להשפעה כבירה; בניסוי קטן שנערך בביתי הקט - מחובר/לא-מחובר - מר שור לא בדיוק הצליח לדעת, יען כי ההבדלים, אם היו (מה אם, בטח היו) - לא ממש נשמעו.

ומנגד כבר שמעתי במקומות אחרים שכן.

כך שכל הדיון הזה של בעד או נגד, וככל שדברים נאמרים על ידי מי שטרחו ובדקו ברצינות, מספר את ההתנסות שלהם.

חקסמח

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
אצלי זה שמיע (לאוזניי - מאד) ומתבטא בדחיסת הבמה כשמקור נוסף (DAC) מחובר לחשמל; גם כשהוא כבוי. ניתוק כבל חשמל מהממיר פותר את הבעיה, אפילו כשהממיר ממשיך להיות מחובר למגבר. אני סבור שמדובר בזליגת "לכלוך" דרך הארקה, כי:
א'. מפסקים במכשירים חשמליים לא מנתקים הארקה (לכן ההשפעה קיימת גם כשמקור נוסף כבוי);
ב'. למרות שיש לי קו חשמל נפרד למערכת, קיימת פגיעה בבמה אפילו כשמכשירים שיוצרים "ללכלוך חשמלי" (בעלי ספקים ממותגים - מחשב, מנורות חירום) מחוברים בסלון לשקעים אחרים.
הכל בעבר, כי הממיר מזמן מנותק באופן קבוע, המקור היחיד הוא פטפון :).

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לפני אי אלה שנים עשיתי מבחן לאתר זה לשנאי מבדל מעולה. הוא שיפר באופן דרמטי מספר רכיבים, ההשפעה שלו על אחרים הייתה נמוכה בהרבה.

למשל: ברמקולים אלקטרוסטטיים של קווד הוא היה מאוד משמעותי; בקדם מקבר של VAC, עם שנאי חיצוני, הוא היה הרבה פחות משמעותי.

כלומר: אם תחום מסוים מטופל באופן יעיל ברכיב עצמו, ההשפעות הרעות של מרעין בישין קטנות בהרבה.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אצלי הפרה שהוא מכשיר שעובד באופן תהור בדומיין הדיגיטאלי יש אפשרות לנתק את כל הכניסות שלא בשימוש גם עם לא מחובר להם כלום . לא היתי מודע לחשיבות העניים עד שנתקלתי בהערה על העניין באיזה פורום בחול .
וכמו שנמר תיאר ברגע שניתקתי את כל הכניסות עלתה רמת השקט בסאונד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור