@נמר .
מבחינת נקודת המבט של המגבר/קדם מגבר ה CD הוא אנלוגי.
לפי דווח שלך זה לא קורה כשמחברים מגבר Phono ומניסיון שלי זה לא קורה כשמחברים...מגבר אוזניות.
אני נתקלתי בזה,גם,כשחיברתי מקורות אחרים שהם לא,כאמור,מגבר PHONO ומגבר אוזניות.
גם אני התחבטתי בשאלה שהפנית לאורי_ו.
התיזה שלי היא כזו - ודי פשוטה:
למה הכפתורים בחולצות של גברים נמצאים בצד ימין של החולצה ושל הנשים בצד השמאלי?
כדי לענות על השאלה הזו נחזור למאות ה-9 עד ה-15 לספירה. בשדות הקרב,דאז,לחמו אבירים שעל פלג גופם העליון היה מולבש שיריון. כדי לסגור אתה השירון,ובכך להבטיח הגנה לאביר,השתמשו בכפתורים שנסגרו,מן העבר השני,בעזרת רצועות עור דקות ששימשו באותו תפקיד שמשמשים היום אותם חרכים בבגד שלתוכם מכניסים את הכפתור. מאחר ורוב בני האדם ימניים (היד הימנית היא הדומיננטית בגופם) הכפתורים היו בצד שמאל של השיריון וחבק העור היה בצד הימני כך שהיה נוח לרכוס אותו לסגור הרמטית את השירון.
מאחר ורוב בני האדם הם ימניים הרי שהחרב תהייה על ירך שמאל שלהם,ותישלף מנדנה על ידי יד ימין.
...ואז: מה שקרה זה: כאשר האבירים שלפו את החרב אל מול פני האביר מהמחנה השני החרב עצמה,או מגן כף היד שלה או,אפילו,ידו של האביר גרמו לכפתור להחתך ולשיריון להפרם ולחשוף את גופו של האביר. כמובן שכשזה קרה הצד השני היה צריך להיות זריז מספיק לנעוץ את חרבו בפיסת הגוף שנחשפה וחלס אביר.
ומה היה הפתרון: הכפתורים
עברו לצידו הימני של השריון ושרוכי הרכיסה לצידו השמאלי.
הנשים,שלא היו "אבירות" המשיכו להשתמש בכפתורים בצד השמאלי של הבגד.
מאז,ועד היום.
מה הקשר? פשוט: הרגל. בני אדם נוטים להשתמש בהרגלים גם אחרי שהצורך שממנו נולדו נעלם מזמן מן העולם. היום אין זה משנה באיזה צד יהיו הכפתורים אבל ההרגל או אם תרצו הנוהג - נשאר.
יש הרבה תחומים בחיים שנוהגים השתרשו למרות שמה שגרם להם נעלם והפך לבלתי רלוונטי.
כך גם בכניסות האודיו למגבר/קדם מגבר. אפשר ליצר סיטואציה שכאשר עוברים מכניסה אחת לשנייה זו הקודמת,וכל השאר,יהיו מוחשכות לחלוטין וכפועל יוצא מזה שקטות לחלוטין אבל הטכנולוגיה הזו היא די חדשה וההרגל/מנהג שלא לעשות כן ולמעשה להשאיר חי כל כניסה למגבר/קדם מגבר, נשאר ואפילו נשאר אצל טובי המתכננים והמישמים של טכנולוגיית האודיו 2016.
...אגב: ב CD אבל גם בטיונר,למשל,זה יותרבולט כי האות בכניסה למגבר חזק,בהרבה,מהאות ביציאה ממגבר ה PHONO והדבר דומה,אך לא זהה,במגבר האוזניות.
HIH
מנחם