בטוח שגם עולם ההי אנד ישתנה כמו עולמות אחרים, מהר יותר ממה שרובנו חושבים.
אנחנו נראה יותר ויותר חברות מוכרות באופן ישיר במקביל לחנויות בוטיק או מפיצים מקומים.
זה ערוץ רווח, אף חברה לא תוותר על זה
זה לא יקרה כי חנויות לא רוצות להתעסק עם מוצרים שנמכרים פעם באף פעם ובטח לא עם אודיופילים .
זו הסיבה שיבואני הענק לא מתעסקים עם ענף קשה ומתיש זה.
אני לקחתי את OPERA ו Unison Research מחברת ט.ר , ויותר נכון הם נתנו לי אותם באהבה .
שום חנות בוטיק לא תתן לך לשמוע מכשיר בבית
שום חנות בוטיק לא תתן לך לשבת שעות לעשות טסטים כשבסוף תאמר להם שאתה רוצה לחשוב ...
שום חנות בוטיק לא תבצע לך טרייד אין
שום חנות בוטיק לא תתן לך הנחות מפליגות
שום חנות בוטיק לא תנהל איתך שיחות של שעות על סאונד
שום חנות בוטיק לא תחזיק מוצר במלאי - תצוגה שנמכר פעם בכמה חודשים.
זאת הסיבה שלא ראית מעולם , וגם לא תראה, חנות בוטיק מפוארת עם וטרינה על כביש ראשי לסטריאו הי אנד כבד בארץ , מהסיבה שהשוק המקומי כל כך קטן שאף אחד לא יכנס לשם (אולי 3 אנשים בשבוע).
אתה חושב שכל היבואנים פה לא רוצים חנות מפוארת בהרצליה פיתוח ?
חנויות רוצות למכור בווליום , כנס ,שמע רבע שעה, תן כרטיס אשראי ,ונגמר הסיפור .
חניות הבוטיק שכן מתעסקים בהיי אנד לא מתעסקים עם אודיופילים אלא מביאות מוצרים סופר יקרים מעוצבים
לאנשים עשירים בלבד שקונים בד״כ דרך מעצבי פנים ואדריכלים.
קח לדוגמא את החנות החדשה של מותג העיצוב היוקרתי בנג אנד אולפסן שנפתח ב TLV , ותודיע לי מי האודיופיל
שדרך שם או קנה מישם משהו .
לציוד הי אנד חדש אין שוק בכלל , זה שוק של מכירות בודדות בחודש בכל הארץ שגובלות בטרייד אין אצל כל היבואנים ביחד כאשר כל מכירה היא סרט טורקי .
אגלה לך עוד דבר , שוק היד שנייה הי אנד פשוט מת , וכל אחד שמפרסם מוצר אולי מוכר אותו בממוצע אחרי כמה חודשים טובים במחיר בזיוני , וכאמור , אותו מוכר , לא יקנה חדש או יד שנייה עד שלא מכר את שלו...
אתה עוד לקוח קל יחסית , אבל האם הית קונה את הרמקולים שלך לדוגמא ללא טרייד אין ?
שום חנות לא מבצעת טרייד בשום ענף , כי הם פשוט לא מתעסקים ביד שנייה נקודה .
אתן לך דוגמא , יש לי עדשה למצלמה שמחירה 5500 שח בת 4 חודשים , ואני רוצה את זאת שמחירה 10,000 שח
וחנות חברת הדר היבואנית של Nikon ושום חנות בארץ לא מוכנה לבצע לי טרייד אין גם כשהסכמתי להוסיף 7,000 שח..ואני שואל מדוע ,הרי המון יקנו אם תהיה אפשרות כזו , ואז הוא עונה לי שהם לא חנות יד 2 ולא מתעסקים בזה כי זה רק כאב ראש , מה גם שלא מתאים לו להרויח רק אחרי שהוא מוכר את הטרייד מתישהו.....
אז גיא ידידי , אתה כנראה לא מכיר את הענף הזה טוב , ומה שבטוח שזה לא יקרה לעולם מכל הסיבות הרשומות מעלה.
אמיר ארמה