נו טוף... צריך שמישהו ימלא את האגף של הבריט-פופ. זה בטח לא יהיה אני...
אף על פי שעל האלבום של סוויד אפשר לומר שגם אני גדלתי ואני בהחלט מוקיר אותו, בזה זה מסתכם. לשמוע את אואזיס עושה לי פריחה מאחורי האוזן (כמעט אותה תגובה שיוצרים אצלי COLDPLAY ) ואני משאיר לך את הבמה, אורי, להמליץ על כל אלבום שאתה אוהב בז'אנר...
ולעניינים בהם אני יכול לתרום:
Wilco - The Album
הגיע הזמן אחרי 60+ פוסטים בשרשור הזה, שאני אגיע ללהקה האהובה עלי ביותר.
ווילקו עושים אינדי-רוק-אמריקנה. אבל השאלה היא לא מה הם עושים - אלא איך. ג'ף טווידי יודע לכתוב טקסטים נוגעים מרגשים ושבירים באופן שלא הרבה אמנים שעובדים היום מצליחים. אני אישית גיליתי אותם באלבום המופת yankee hotel foxtrot מ 2002. תקנו, תורידו, תצרבו לא חשוב איך העיקר שתשיגו. הדיסק מדהים למרות שלטעמי קצת לוקה בהפקה. מזל שאת האספקט הזה הם שיפרו ב sky blue sky - 2007 ובחדש עוד יותר. תראו, יש אנשים שמתרגשים מכינורות, משירה, מסקסופון יש כאלה שבייס דראם בבטן עושה להם את זה יותר מהכל. אצלי זה הסנר. סנר שנשמע טוב מרגש אותי - ואצל ווילקו החדש הוא נשמע מדהים (יחד עם נייג'ל גודריץ' שמפיק את בק ופשוט יודע לגרום לכל כלי להישמע מדהים).
האלבום הזה - ממשיך את המגמה היותר "מיינסטרימית" שווילקו תפסו מאז sky blue sky אבל לי זה לא משנה. הקול של טווידי הוא אותו קול, הטקסטים ממשיכים לתת בראש, וההפקה משתפרת. אז מה אם יש פחות דיסטורשנים מנסרים והמוסיקה פחות "אקספרמנטלית" כמו פעם, לעזאזל, אני לא יכול להפסיק להאזין לחרא הזה. האלבום אגב הולך ומשתבח לקראת הרצועות המאוחרות יותר למרות שאם אינני טועה, הרצועה הראשונה (ואולי ההכי פחות מעניינת) היא זאת שיצאה כסינגל הראשון.
שתהייה שבת של שלום