רמקולים המלצות לרמקולים גדולים ובריאים

• פותח הנושא Syd
  • פורסם בתאריך

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אני מצטרף להמלצה של אורי_ו.
DYNAUDIO מסידרת ה-CONTOUR, ותופתע מאוד איך שה-S1.4 יודע למלא חללים.
ואם ה-S1.4 "קטן" מדי לטעמך, יש את האח הגדול, S3.4.
הייתי גם ממליץ לך לנסות את ה-FOCUS 220 אם תמצא או את מחליפו ה-260.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אתמול ראיתי אצל עופר שחורי רמקול משומש די גדול של דינאודיו.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היי,

עופר שחורי, כמדומני, מחזיק בקונטור 3.3, רמקולים ישנים וטובים (היה לי אותם).
אני ממליץ לשמוע אצל היבואן את הספנדור D7 (מתים לחדרים בגודל שלך), לא תתאכזב.

תומר

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
אף אחד לא חושב שהסקורפיו הוא בחירה ששווה לבדוק? מוזר...
אם צריך למלא חלל גדול, נראה לי ש- 4 אלמנטים של 7'' לבאס בכל רמקול + 2 למיד של 5.5'' זה די בכיוון.
ובכללי, חברה שעושה רמקולים רציניים מאוד.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הנה אני איתך רוי.

אני חושב שהיתרון בהמלצה של רוי הוא גם קלות ההנעה של הרמקול הזה.
אבל. וזה אבל גדול, הוא לא רמקול להפגיז.

לעומת זאת. הדינאודיו יודע להיות יותר ״אלים״.

אבל מה זה משנה. פותח השרשור הפסיק להגיב...(-:

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אם מדובר בחדר של 50 מ"ר, ואם רוצים שהמוזיקה "תמלא" אותו, ואם שומעים רוק, ואם המגבר מייצר 110 וואט ב-8 אוהם - הפתרון היחיד לכך הוא רמקול רצפה גדול ובעיקר - אומר שנית: בעיקר - נציל.

כלומר, כזה שיודע לנגן בקול רם עם מעט הספק ויודע לרדת נמוך בלי לאמץ מדי את המגבר.

למשל, רמקולים של JBL, טאנוי או דומיהם.
שלא לדבר על שופר (אבל זה יוצר בעיות אחרות).

ובמספרים: נצילות של משהו כמו 94 דציבל בוואט אחד.

כל הצעה אחרת מחייבת לשנות את המשוואה העשויה מהשטח הנ"ל, המגבר על הספקו הנתון וסוג המוזיקה הדורש בלא מעט מקרים עוצמה וכמעט תמיד תדרים נמוכים.

חקסמח

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
כמובן שרמקול נציל וגדול בחלל גדול זה תמיד יתרון על אחד שהוא לא נציל, אבל...
לי יש זוג DYNAUDIO FOCUS 160, שהם רמקולים "מדפיים" לא גדולים בעליל, עם נצילות של 85db ואותם מניע מגבר של כ-200 וואט ב-4 אוהם, המוסיקה שאני מאזין לה היא בעיקר רוק, רוק כבד, אלקטרוני, אלקטרוני תעשייתי, שטח החלל שהם ממלאים הוא מעל 50 מטר (סלון של 30 מטר ועוד חלל פתוח של יותר מ-20), ואני חייב לציין ששומעים מעולה, הרמקולים לא מתאמצים גם בווליום גבוה (לא מילה גסה בלקסיקון שלי) וממלאים את החלל באופן שמאוד מאוד הפתיע אותי.
אז בתיאוריה כל מה שנכתב מעליי נכון....בפועל לא תמיד.

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
כמובן שרמקול נציל וגדול בחלל גדול זה תמיד יתרון על אחד שהוא לא נציל, אבל...
לי יש זוג DYNAUDIO FOCUS 160, שהם רמקולים "מדפיים" לא גדולים בעליל, עם נצילות של 85db ואותם מניע מגבר של כ-200 וואט ב-4 אוהם, המוסיקה שאני מאזין לה היא בעיקר רוק, רוק כבד, אלקטרוני, אלקטרוני תעשייתי, שטח החלל שהם ממלאים הוא מעל 50 מטר (סלון של 30 מטר ועוד חלל פתוח של יותר מ-20), ואני חייב לציין ששומעים מעולה, הרמקולים לא מתאמצים גם בווליום גבוה (לא מילה גסה בלקסיקון שלי) וממלאים את החלל באופן שמאוד מאוד הפתיע אותי.
אז בתיאוריה כל מה שנכתב מעליי נכון....בפועל לא תמיד.

מה זה "אלקטרוני תעשייתי" ? תן דוגמא.

אפרופו - כל מה שנכתב מעליך - נכון. תמיד. גם בפועל.

Syd

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
אבל מה זה משנה. פותח השרשור הפסיק להגיב...(-:

נמר יקר, גם כשמדברים על אודיו ורמקולים אני לרגע לא שוכח את החיים עצמם :)
אני מקבל הרבה עצות גם כאן וגם בפרטי ועל כן תודה רבה. כמו כן גם הלכתי להאזין לכמה וכמה דגמים ועל כך אפרסם את התרשמותי בהמשך. בכל אופן מבחינה ריאלית כנראה שאלך על משהו יד שניה על מנת למקסם את התקציב.
מהסתכלות בלוחות של התקופה האחרונה ראיתי כמה דברים (חלקם כבר לא רלוונטי) שרציתי את דעתכם עליהם. כולם דגמים שאמורים "על הנייר" להתאים לחלל. למשל:
1. B&W 802N
2. PBN Montana EPS
3. Wilson Watt Puppy 6 (במתיחת התקציב למעלה)

מה לדוגמא יכול להתאים יותר בהנתן שאני לא מתכון בקרוב לשדרג גם הגברה?

בכל מקרה אלך בהמלצתכם לשמוע גם את מה שהמלצתם כמובן,
שוב תודה!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הוילסון הוא הנציל יותר, המונטנה הוא בהמה מרשימה שמנגן לא רע בכלל (בלשון המעטה), ה-802 הוא רמקול מעולה בגרסת היהלום, פחות בגרסה הבסיסית.

הוילסון במחיר הזה, נראה לי העסקה הנכונה ביותר.

Syd

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
הוילסון במחיר הזה, נראה לי העסקה הנכונה ביותר.

תודה נמר, עכשיו רק נשאר לפנות בבקשה נרגשת לקהל הקוראים ולשאול אם מישהו רוצה למכור זוג וילסונים :)

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
מה זה "אלקטרוני תעשייתי" ? תן דוגמא.

אפרופו - כל מה שנכתב מעליך - נכון. תמיד. גם בפועל.

דוגמא-MINISTRY

[QUOTE="אפרופו - כל מה שנכתב מעליך - נכון. תמיד. גם בפועל.[/QUOTE]
מניסיוני האישי ועל סמך נתוני הנצילות, הגודל הפיזי של הרמקולים שלי וגודל החלל שלי מסתבר שגם רמקול לא גדול ולא נציל יכול להישמע טוב בחלל גדול.

jecky49

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
Audio Physic Avanti 3
הרמקול הכי טוב שתוכל למצא בטווח של 25K

Syd

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
לאחר תקופה ארוכה של עבודה מאומצת ומחסור בזמן, חזרתי בכוחות מחודשים למשימה ואיתה צצה לי שאלה.
שמתי לב שרוב הרמקולים המודרנים יותר מייצור עכשוי מתהדרים בטוויטר מסוג ריבון לעומת דגמים ישנים יותר. ברור לי שצריך לשפוט את המכלול ולא כל רכיב באופן פרטני ועם זאת הייתי שמח ללמוד מנסיונכם מה היתרונות אם בכלל של טוויטר כזה לעומת תצורות אחרות.

YONI40

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
8
לי יש חלל של 30 בסלון שממשיך לעוד חלל של 20
הספנדור d7 יושבים בדיוק בתקציב וממלאים את החלל גם בווליום גבוה
קפוץ לגבי מסאונדקווסט לא תתאכזב

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לאחר תקופה ארוכה של עבודה מאומצת ומחסור בזמן, חזרתי בכוחות מחודשים למשימה ואיתה צצה לי שאלה.
שמתי לב שרוב הרמקולים המודרנים יותר מייצור עכשוי מתהדרים בטוויטר מסוג ריבון לעומת דגמים ישנים יותר. ברור לי שצריך לשפוט את המכלול ולא כל רכיב באופן פרטני ועם זאת הייתי שמח ללמוד מנסיונכם מה היתרונות אם בכלל של טוויטר כזה לעומת תצורות אחרות.

ריבון הוא חומר קל. זה מאפשר לו לנוע מהר ובקלות בתדרויות המתבקשות.
עם זאת, יהלום הוא קל כמוהו וקשיח יותר. יש הטוענים שהוא הטויטר המדויק ביותר. הבעיה היא שהוא יקר.
יש גם טויטר קרמי, בריליום, פלזמה ועוד. בכל אחת מהטופולוגיות תמצא טוב יותר וטוב פחות. טויטר מושפע מהמון משתנים
שהופכים אותו לטוב או לא טוב - לא משנה החומר.

נחזור להתחלה.
רוב הרמקולים המודרנים אינם מתהדרים בטויטר ריבון. למעשה מדובר במיעוט.

הכי טוב הוא שתמקד על דגם ספציפי ונוכל לתת לך חוות דעת על הרמקול. אחרי הכל חוץ מהטויטר יש עוד כמה דברים ברמקול שהופכים אותו למשהו שלם.

Syd

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
שמעתי ZU ומאוד אהבתי, בהחלט רמקול שמתאים לחלל גדול, לצערי כבר לא מייבאים אותם למיטב ידיעתי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אמנם לא מביאים את ה-zu אבל תוכל למצוא אצל אותו יבואן את הסדרות החדשות של טריאנגל שמהווים תמורה מעולה לכסף. עם זאת, יש לו את רמקול רצפה מדהים וחדש של איון. כדאי לשמוע.

אם אינני טועה אצל ערן יש l.v משומשים במצב מצוין. רמקולים נהדרים, קלים להנעה עם מיד משגע.

תוכל ללכת ולהתרשם אצל זיו (אודיוזיפ) מרמקולים של מרטן. יפים ואופים.

אצל גבי עמרם תוכל להתרשם מהרמקולים של ספנדור d7. רמקול נהדר שמסוגל למלא בקלות חללים גדולים.

תוכל ללכת לאודיו אקסטרים (דני בכור) ולהתרשם ממגוון גדול של רמקולים משומשים (עם אחריות) בטווח מחירים ומימדים מרשים מאוד.

בקיצור לא חסר. רק ללכת, לשמוע ולהחליט.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
שווה לבדוק את הרמקולים החדשים של תדי פרדו (הגדולים יותר, שמשום מה לא מופיעים באתר שלו).
הם מתומחרים במעט מתחת ל-20k ש"ח. שמעתי אותם ארוכות בתערוכה, בחדר גדול מאוד והם פשוט הפגיזו. מאוד התרשמתי הן מהאיכות והן מהיכולת למלא את החדר הגדול ללא מאמץ.
כמו כן מצטרף להמלצה על מרטן אצל זיו, בפרט ה- form floor.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור