המלצה לאנטנת FM לרסיבר

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
לא מצויין מה רוחב הסרט (תחום התדרים) שהוא עובד בו ואפילו מצויין UHF אז המגבר הוא לא מגבר FM.
מגבר FM יעודי מכיל מסנן BPF )Band Pass Filter) לתחום 88-108MHZ. מלבד זה ההגבר שלו 36db מאוד גבוה אתה צריך מגבר 5-10dB לכל היותר כדי שלא ידחס מתחנות חזקות בתחום ה FM.

יש את זה:
https://www.tal-hetz.co.il/shop/he/מגברים-ומיקסרים-לאנטנות-כבלים-לווין/280-מיקסר-מגבר-תורן-uhffm.html

בכניסה שאתה לא משתמש (UHF) צריך לחבר טרמינציה 75 אוהם (תבקש בחנות)
למגבר הזה צריך ספק מתח בבית עם יציאה לרסיבר . חפש עמוד ישן שאלי יש על התורן אנטנה FM ישנה מהדגמים הישנים . זו אנטנה תיקנית . הייתר זה אנונות עם נצילות נמוכה . אם יש לך הפרעות מערוצים זרים . המגבר רק יחמיר את המצב .

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
כי זה מגבר 32DB זה הגברה עצומה שרק המגבר ניסתם . חיברתה מתח למגבר ? זו הגברה לבניים שלם .
לגלFM לא שמים מגבר . כי יש ערוצים חזקים ויש ערוצים חלשים הערוצים החזקים סותמים את המגבר . ועוד 32DB שזה מוגזם להגביר . רק אנטנה איכותית המכוונת לערוץ . אבל אם יש הפרעות של ערוצים זרים . המגבר רק מוסיף רעש . ויש ערוצים דומים מיקפריסין לבנון בתדרים זהים ומהשטחים . אים אנטנה לא עוזרת . עבור קליטת בממיר עידן + שם הצליל סביר
בהצלחה

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
למען האמת זה מגבר UHF ו VHF
ה 32 DB זה של ה UHF
ב VHF הוא מגביר עד 20DB, והוא כולל פוטנציומטר שניתן לשחק עם עוצמת ההגבר
בינתיים עשיתי מספר ניסיונות ובהגברה נמוכה (אני מעריך משהו כמו 5DB) הצלחתי להוציא תוצאה לא רעה, לא מושלמת אבל טובה יותר.

קרמר
תן בבקשה המלצה לאנטנה איכותית
כמו כן, אני רוצה להינות מקליטה של מספר ערוצים, לדבריך צריך לכוון לערוץ ספציפי. אי אפשר לקלוט כמה ערוצים בו זמנית מבלי להתפשר על חלקם?

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
אצלי על הגג נמצאת האנטנה הזו העגולה ומשמשת אחרי לא מעט נסיונות עקרים של כיוונים וחיזוקים כסטנד נחמד ליונים ועורבים. לקליטת שידורי FM חזרתי להשתמש באנטנה פנימית קטנה וזולה של TERK שקניתי ברשת והיא עושה את העבודה, גם אם לא בכל התחנות. יש כמובן טובות בהרבה עם איכות קליטה באמת פנומנלית של מגנום למשל, אבל תג המחיר שם די מפחיד.

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
אנטנה FM צריכה להיות 90% מחצי אורך הגל . האנטנות הטובות ביותר הם האנטנות של פעם שבנו הקבלנים באנטנה תיקנית . חפש על הגג אולי נישארה איזה אנטנה ללא שימוש . הבעייה זה שיש ערוצים שמשדרים אנכי יש שמשדרים אופקי . יש ערוצים חזקים יש ערוצים שמשדרים חלש סלט שלם . אני הייתי מרכיב אנטנה רק את הדייפול ברוחב כ100 ס"מ . הייתי מעמיד אותה מילמעלה למטה . כך שהיא קלטה 360 מעלות . היו פעם אנטנות לרכב יש כאלה שנישלפו מהרכב לגובה מטר . זה אנטנה שמתאימה ליקלוט FM . יש להתקין אותה על הגג . האנטנה העגולה היא מאוד פשוטה . עם נצילות של 40% אולי . השידור הוא אנכי לרוב . האנטנה מורכב אופקי , אז יש הפסד קליטה לפחות לחציא . את האנטנות הישנות התקניים והמעולות לא מיצרים יותר . חפש אנטנה מוט של רכב ישן שנישלף לגובה מטר זה טוב .

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
איפו מתקינים מגבר ????
באנטנה מרכזית . לבניין של 50-100 דירות . רק עוצמה מעל 50DB ניתן להגביר ל80 DB . ויש הפסד מעבר כך שמגיעים לעוצמה של 40DB . גם מגבר לאנטנה מרכזית ההספק יציאה שלו חזק כך שהוא לא ניסתם .
כאשר בנו אנטנות בתחילת שנות ה70 הייה ציוד מיקצועי תוצרת פובה גרמניה . הייה מגבר קסטה לכול ערוץ TV . כולל קסטה רק לתדר FM . אז הייה קליטה מירדן 6 9 11 וFM . אבל הם מיד נעלמו כי פנורמה הוציא מגבר רב ערוצי עם הספק יותר חלש
מעט היסטוריה

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
קרמר, האם הכבל שמחבר בין האנטנה ועד לטיונר ורץ חיצונית בצורה אנכית לאורך הבניין
לא משמש בעצמו כאנטנה?
אני שואל מכיוון שכשהחלפתי את הכבל rg6 בכבל rg11- הקליטה השתפרה משמעותית !

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
בינתיים עשיתי מספר ניסיונות ובהגברה נמוכה (אני מעריך משהו כמו 5DB) הצלחתי להוציא תוצאה לא רעה, לא מושלמת אבל טובה יותר.

אתה משתמש בכבל שמקלקל משמעותית את יחס האות לרעש, ומנסה לפצות על ידי הגברה לפני הכבל.
ונחשף לאינספור בעיות של דחיסה, רוויה (״סתימה״ כמו שנאמר פה), הכנסת תחומי תדר לא רצויים, ועוד מרעין בישין.
כמו להכניס עז לסלון, ואז למצוא אלף פטנטים איך לעשות שיהיה סביר לחיות איתה.

שמע לי - אל תכניס את העז.

תשיג את הביצועים הטובים ביותר עם מערך קליטה ״פסיבי״ - אנטנת FM טובה (אפילו כלל כיוונית), התקנה גבוהה ורחוקה מהחזרים, וכבל טוב עם ניחות מינימאלי.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
לא משמש בעצמו כאנטנה?

הכבל לא קולט - הוא מסוכך.
ואם שמת RG-11 יש מצב (לא בכולם) שיש שם סיכוך כפול.

המתימטיקה פשוטה:
יחס האות לרעש (SNR) שהושג בהדקי האנטנה, שהוא הכי טוב שאפשר להשיג תיאורטית באנטנה נתונה (ולא יעזור שום מגבר שאחריה) - מתקלקל הכי מעט בדרכו לטיונר.
זה כל הטריק.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
רונן, יש לך דוגמא לאנטנה טובה?

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
לא משמש בעצמו כאנטנה?
כניראה שכבל RG6 הייה מאיכות ירודה מאוד . כבל בעל איכות טובה מישתמש רק הוט ואני ליפעמים . כבל RG 11 הוא תמיד בעל איכות מעולה . וגם מוליך יותר טוב נצילות יותר גבוה . לכן השתפרה האיכות הקליטה.
הכבל לא קולט בדרך . אגב באנטנה יש לך מתאם 300=75 אום

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אתם מאמינים שמעבר לכבל RG11 יפתור לי את הבעיה?

קרמר מאיפה אני אמצא אנטנה ישנה? לא נראה לי שאטפס לאנשים על הגג :)

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
רונן, יש לך דוגמא לאנטנה טובה?

לא צריך אנטנה מדהימה.
אתה בעצמך, בפתיחת השירשור הזה שלך, נתת שלש דוגמאות. הדוגמה השניה היא של אנטנת יאגי כפופה, שמשיגה קליטה רב כיוונית בצורה נאה. די פופולארית בשוק, והיא כבר מכילה בבסיסה Balun (מעגל תיאום עכבות), כך שמחברים אליה ישירות כבל קואקסיאלי בן 75 אום.

אני קניתי כזו, ואפילו לא עליתי לגג - חיברתי אותה על מתקן ברזל מאולתר שהרכבתי על מעקה המרפסת, רק להרחיק אותה קצת מקיר הבית. קומה שלישית.
מוזמן לבוא לראות ולשמוע איך זה פועל. אחלה קליטה, סטריאו, רעש הרחק ׳בריצפה׳.

בעיקרון:
כבל איכותי (דל ניחות)
כל מטר גובה - עוזר
להרחיק מקירות וממתכות (כמו גדרות תיל או גגות פח

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
רונן הכול תלוי איפו גרים . אני בבית קולט עים אנטנה בתוך המכשיר שנישלפת הכול . כולל תחנות מלבנון וקפריסין .
כניראה שהבחור גר באיזור קשה קליטה .

הטכנאי קרמר

חבר משקיען
מעורבות
12
נקודות
18
אתם מאמינים שמעבר לכבל RG11 יפתור לי את הבעיה?

קרמר מאיפה אני אמצא אנטנה ישנה? לא נראה לי שאטפס לאנשים על הגג :)
תישאל אצל רצון אולי יש לו אנטנה מהדגם הישן . השאלה ברכב שנימצא ליד הבית אתה קולט את הערוצים שאתה מחפש . אם ברכב הקליטה אפס . אז על הגג ספק אם זה יעזור . למה אתה לא קולט בעזרת ממיר עידן+ שם יש תחנות רדיו

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
כניראה שהבחור גר באיזור קשה קליטה .

זה נכון.

פרטנר-11, יכול לתת קצת פרטים? איפה אתה גר בארץ?
אתה מדבר על 88FM וקול המוזיקה? באילו תדרים אתה מנסה לקלוט אותן?
וקצת על המבנה עצמו, אולי צילום?
יכול להיות שלמישהו פה תהיה הברקה שתעשה לך נס.

--- בעצם כבר נתת פרטים בתחילת השירשור...
ראש העין, רעפים, וכו׳.
אני והראש הזקן שלי ..

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
רונן, אל תחמיר עם עצמך :)

קרמר, הקליטה באוטו סבירה, יותר טובה מאשר הקליטה בבית ללא מגבר

גלגלצ וגלצ אצלי הם הפייבורטים (שכרגע נשמעים כמעט נקיים מהפרעות עם המגבר) אחריהם 99 FM ואחרי זה 88FM
קול המוזיקה לא בתפריט אצלי
לדעתי האזור המזרחי בו אני גר, קצת רחוק מהמשדרים למרות ש 99 נמצא קרוב אלינו

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
לא צריך אנטנה מדהימה.
אתה בעצמך, בפתיחת השירשור הזה שלך, נתת שלש דוגמאות. הדוגמה השניה היא של אנטנת יאגי כפופה, שמשיגה קליטה רב כיוונית בצורה נאה. די פופולארית בשוק, והיא כבר מכילה בבסיסה Balun (מעגל תיאום עכבות), כך שמחברים אליה ישירות כבל קואקסיאלי בן 75 אום.
רונן, לאיזו משלושת הקישורים התכוונת? האם לזה?
http://www.ebay.com/itm/AntennaCraf...id=100009&rk=1&rkt=1&mehot=pp&sd=252086696392

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור