המור(ע)לים הגיעו

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אני חושב שאתה מזלזל יותר מידי , הזו היה הרמקול עם הצליל הטוב ביותר שהיה אצל איתן

את רוב הסט אפים שהיו אצל איתן שמעתי , וחד משמעית הזו נשמע הכי פחות טוב .
אבל כאמור על טעם וריח לא מתווכחים ,

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
זכותך לא לאהוב. אין עם זה בעיה. טעם וריח...
"חד משמעית" זה בטח לא, לראייה תגובתו של שניצל.

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
זכותך לא לאהוב. אין עם זה בעיה. טעם וריח...
"חד משמעית" זה בטח לא, לראייה תגובתו של שניצל.
לא מדובר פה על חובות וזכויות , ברור שאין בעייה :) , חד משמעית זה לטעמי והבנתי , הרי אם תגובתו של שניצל יכולה להתפרש כחד משמעית של הזו בעל הצליל הטוב ביותר שהייה לאיתן ... אז מדוע מה שאני חושב זה לא חד משמעי לבטח ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ונמר, באמת לא ציפיתי ממך לאיזו תגובה מי יודע מה, הרי מי סופר רמקול ב 10k$, זול מדי, הא?

ובקשר למקס, באמת אין שום קשר ביניהם, חוץ מהמכנה המשותף ששניהם רמקולים.
על איכותם ועל מה שהם נותנים ביחס למחיר ניתן להתדיין.
אני שמעתי כמה וילסונים בחיי, יכול לומר לך שהם סה"כ מקולים טובים, את הסופיה 3 שמעתי כמה פעמים אצל איתן וה Zu בוודאות לא נופל ממנו וזה אם להיות דיפלומטי כאן.

גם נדרש היה סאב גדול של JL Audio, על מנת לשפר אצל איתן את התחום הנמוך של הוילסון ואת הרוקפורט על מנת שייתקרב למה שה Zu יכול לתת ללא עזרים נוספים.

עלה כאן בדיון נושא של רמקולים גדולים וחללים גדולים, אז נתתי את ה Zu כהמלצה לאחד מהרמקולים היחידים שאני מכיר, שמסוגל להתמודד עם חללים גדולים באמת ולתת סאונד פול-ריינג' עם תחום תחתון אמיתי (עם סאב מובנה בכל רמקול) ועדיין לנגן את שאר התדרים באופן מאוד מאוד טוב ואיכותי.

עם הפלצנות שממנה סובל תחום ההיי-אנד היום ועם המחירים מרקיעי השחקים, תראה לי רמקול במחיר כזה, שיינגן טוב בחדרים גדולים.
יש רמקולים טובים מאוד ששמעתי, אמנם עדיין יקרים באופן די משמעותי מה Zu שיש אצלי:
Audio Physic Avanti, Devore Silverbacks, Piega Coax 70.2 כולם סופר-מעולים ואת שלושתם מאוד אהבתי. אבל בטח לא היו טובים בכל פרמטר מה Zu, במיוחד בתחום הלינאריות בכל תחום התדרים והבאס של ה Zu ואין טעם אפילו לנסות למקמם בחלל כמו של שניצל כי הם לא ימלאו אותו כמו שצריך.

מה גרם לך להסיק שהתגובה שלי (שאין קשר בין ה-zu לוילסון) קשורה בכל דרך שהיא למחירם?

אני חושב שה-zu הוא רמקול מצוין למחירו ואני חושב שהוילסון הוא מצוין למחירו. הקשר בין שני הרמקולים הללו (אני מכיר את שניהם עוד לפני שידעת על שילוב האותיות z ו-u בהקשר של רמקולים וכתבתי כבר אז שמדובר באחד הרמקולים המרשימים ששמעתי, בלי שום קשר למחיר) הוא לא קיים בשום פרמטר.

הוילסונים שונים לחלוטין (לחלוטין) מה-zu בכל אספקט שרק ניתן לדמיין אותו.

הוילסון מקס הוא רמקול גדול יותר, חזק יותר, בנוי טוב הרבה יותר ועם יחידות לא נצילות בעליל. הוא עשוי מחומרים אחרים (התיבה כן?) והיכולות שלו הן ברמה אחרת לגמרי מהיכולות של ה-zu מהדגם שלך. מדוע? כי הוא משמעותית טוב יותר אך יקר יותר גם כן משמעותית.

הדבור סילברבק גם כן רמקול שונה לחלוטין. יש לו מיד וגבוהים מעולים אבל הבס שלו, וואלה. איזה בס? יש לו?
האודיופיזיק הוא רמקול מהיר כברק, רזולטיבי מאוד אך בס צידי לא ממש עושה אותו מדויק בגזרה הזו במיוחד כאשר הוא צמוד למזנון מצד אחד וקיר מצד שני. לכן, בתנאים הללו ששמעתי אותו לעומת ה-zu אני מסכים איתך. בתנאים אחרים זה יכול להשתנות.

ה-zu הוא רמקול מצוין למחירו, מומלץ מאוד למי שמחפש רמקול נציל אך שייקח בחשבון שהשקעה במגבר איכותי ושקט מאוד (מאוד!) הוא הכרח. אחרת זה נשמע מלוכלך.

ושוב. לגבי המחיר - מה לעשות שלמחיר הרמקול יש משמעות. הרי מחיר הרמקול לצרכן מסדר ליצרן גמישות שמאפשרת מינימום פשרות בתיכנון ובבחירת החומרים. זה לא תמיד מתרחש, ויש גם ״קומבינטורים״ אבל כשזה מתרחש זה מורגש בצליל. מורגש מאוד.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ה Zu יכול להיות רמקול מרפאות מעולה, אני מאז שקניתי אותו הרבה יותר בריא ;)
הלוואי תמיד שאלו יהיו הבעיות שלי בחיים :O
אבל גם לרוקפורט ולקרמיים יש בעיות, נו אז? לאיזה רמקול אין בעיות?

תיראה, אני כתבתי לשניצל כחבר ולא כמזלזל ברמקול.אני חושב שאני קצת מכיר את שניצל, ולכן כשכתב שהוא "חשב "לקנות הרמקול, הרי אני יודע שזה נחמד אבל נשאר בגדר מחשבה.אין מצב שהרמקול הזה היה אצלו בסלון .שניצל אוהב סאונד גדול ומוסיקאלי ואם הוא אמר שמבחינתו זה הרמקול הטוב ביותר ששמע אצל איתן מי אני.אבל בנינו היו לאיתן רמקולים טובים קצת יותר ולא מצאו חן בעני שניצל כהגדרתו.ולמרבה הפלא מכל הרמקולים (מרוב) שציינתה והידגשתה שהתוצאה היתה חלומית אני לא אהבתי כלל( פייגה למשל). ואת הזו הייתי מעדיף.אבל לחיות בבית כבחירה לסטאפ שלך זה משהוא אחר.ולכן זו היתה מעין קריצה לשניצל ולא זלזול ברמקול חלילה.נהפוך הוא אני חושב שבתקציב נתון זוהיא בחירה שיכולה להיות טובה מאוד.

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אז מה למדנו עד כה?

1. שעל טעם וריח....וכו'.
2. שאיתן כנראה שוב החליף :מה??????????: והפעם הנסן גדול ולקסמנים ??????

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
איתן החליף ,אבל ,עכשיו נתתי לו הצעת מחיר על הילד משומש שלו בן 3 בערך ,הוא יתמחר ויחזור אלי !

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
האמת, לא אוהב שמנות. וזה מנסיון של שנים.

נתקלתי גם ברמקולים לא מאוד יקרים שנשמעים טוב יותר ממאוד יקרים. זה גם מנסיון של שנים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
האמת שלגיא יש תוצאה מאוד טובה מזוג ספנדורים מצוקמקים במראה ,לא יודע איך הוא עושה את זה ,אבל באמת יוצא מן הכלל!

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
איזה ספנדורים מנגנים אצל גיא?

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
האמת שלגיא יש תוצאה מאוד טובה מזוג ספנדורים מצוקמקים במראה ,לא יודע איך הוא עושה את זה

המתכון (להלן):

רמקול איכותי (מצ'וקמק במראה? :))
פרה שפופרות של מיכאל 845 ומונובלוקים של מרק לוינסון במשקל 100 קילו, לש-ון
תוסיף לזה DAC איכותי דוגמת ה Hegel HD25 וחלל האזנה ישראלי לא גדול במיוחד.

עכשיו למרכיבים החשובים באמת:
1. זוג אוזניים טובות וניסיון וסבלנות בהתאמה של רכיבים אחד לשני - אין ספק שיש את זה לגיא.

הנה קיבלת תוצאה שמבלי שיצא לי לשמוע אותה, אני בטוח שהיא טובה מאוד.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
עשית למונובלוקים דיאטה? תוסיף עוד 70-80 קילו ליחידה (lol).

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
רמקול איכותי (מצ'וקמק במראה?)

לדאבוני לא שמעתי את הרמקול המדובר....
אם כי הוא הרמקול שהכי מסקרן אותי.
(נכון להיום).

מה שכן, הרמקול הנל קוצר רק שבחים...
בכל ביקורת, או אוזן רנדומלית.

סתם הערה.
מהמעט שיצא לי לעלעל ברמקולים האלה, ובכלל בדגמי החברה ....
התמחור בארץ בצורה מאוד מאוד הוגנת, בעיקר יחסית לתמורה.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
עשית למונובלוקים דיאטה? תוסיף עוד 70-80 קילו ליחדה (lol).

באסה,
חשבתי לקחת לבדיקה, אבל לאור הטעות במשקל אני נאלץ לוותר... (lol)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור