הזוי

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אולי זה מסביר את הויכוחים האין סופיים מה שומעים

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
בעניין הויכוחים, הסרטון אכן ממחיש למה אחד אוהב רמקולים מקרטון, השני קרמיקה והשלישי אלומיניום.....אבל הסרטון ממש לא מסביר מדוע אחד טוען שהוא שומע כבלים/USB/פיוזים וכו' והשני לא.

לדעתי אין כאן בפורום שום ויכוח על "טעם וריח" ותמיד נאמרת כאן המימרה ש"איש כאוזניו יעשה" ......לעומת זאת שומע או לא הוא נושא טעון בהחלט.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לא הבנתי את הסרטון .!
ולגבי שומעים כבלים ופיוזים או לא כמה מילים :
אני הייתי ב2 העולמות . בתחילה היתי תכנוקרט שהתחכם
עם כל מני נתונים מדעיים דוגמת אפס ואחד זה רק אפס ואחד ומה יכול לשנות כבל של מטר עם עד השקע החוטים בררה.......אבל גם היתה לי אז מערכת שלא מסוגלת לשקף ולא ממש ניסיתי מוצרי קצה .
כן הרגשתי שהחלפת מגבר שרת בנגן סידי משפרת אבל עדיין היה לי מקינטוש בן 40 שמן וסתום ורמקול לא משהו אבל לאט לאט השתפשפתי השתפרתי בציוד והיום במערכת שיש לי כל שינוי קטן שומעים לטוב ולרע.
פשוט ההמלצה לחדשים בלי להעליב ובלי ויכוחים תנסו ללמוד ממי שכבר עבר דרך ותחסכו המון ביזבוז .

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
טבולה ראסה אני :) לא הבנתי כלום מהסרטון חוץ מזה שהוא קורה ללורל כמה פעמים

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא הבנתי את הסרטון .!
עם כל מני נתונים מדעיים דוגמת אפס ואחד זה רק אפס ואחד ומה יכול לשנות כבל של מטר עם עד השקע החוטים בררה.......אבל גם היתה לי אז מערכת שלא מסוגלת לשקף ולא ממש ניסיתי מוצרי קצה .
כן הרגשתי שהחלפת מגבר שרת בנגן סידי משפרת אבל עדיין היה לי מקינטוש בן 40 שמן וסתום ורמקול לא משהו אבל לאט לאט השתפשפתי השתפרתי בציוד והיום במערכת שיש לי כל שינוי קטן שומעים לטוב ולרע.
פשוט ההמלצה לחדשים בלי להעליב ובלי ויכוחים תנסו ללמוד ממי שכבר עבר דרך ותחסכו המון ביזבוז .
תשאל אנשים מה הם שומעים בסרטון
זה הזוי
חלק יגידו לורל וחלק יגידו יאני
עשיתי את הבדיקה למשפחה שלי

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
זהו שיש שיגידו שהוא אומר יאני
תבדוק

הקשבתי שוב שמעתי רק לורל
מה זה אומר? חרש ? :)

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
לא
גם אני שומע לורל
אבל הילדים שלי אמרו שהם שומעים יאני

מעניין, כניראה שכל אחד ממש שומע אחרת

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
בעניין הויכוחים, הסרטון אכן ממחיש למה אחד אוהב רמקולים מקרטון, השני קרמיקה והשלישי אלומיניום.....אבל הסרטון ממש לא מסביר מדוע אחד טוען שהוא שומע כבלים/USB/פיוזים וכו' והשני לא.

לדעתי אין כאן בפורום שום ויכוח על "טעם וריח" ותמיד נאמרת כאן המימרה ש"איש כאוזניו יעשה" ......לעומת זאת שומע או לא הוא נושא טעון בהחלט.
בסרטון ההסבר שצורף כאן בהמשך השרשור הוא אומר שאם לא שאלו האם אתה שומע לורל או יאני היו כאלו ששמעו משהו אחר
יש דיון ארוך בשאלה למה לפעמים מבחן עיוור לא עובד
יש כאן סוג של הוכחה שהראייה משפיעה על השמיעה
בהחלט מעניין

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
באמת הזוי.
אני מתאמץ לשמוע - לורל... וגורנישט.
רק יאני !
ניסיתי גם לשמוע בלי לצפות. רק יאני.
ואגב, אם לדייק... אני שומע : יאמי !
לא יאני.

אבל אני בחברה טובה.
של הילדים.
: -)

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אני שומע משהו באמצע - YE-A-RI .

יותר מכל המבחן הזה ממחיש את ההשפעה שיש להטיות על התפיסה הפסיכואקוסטית של הצליל בתודעה.

אם לא היינו יודעים מראש מה 2 האופציות כנראה שהיינו שומעים משהו אחר.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא הבנתי את הסרטון .!

אתה מזכיר את אלו שחוזרים בתשובה ורואים את האור פתאום אז הם אומרים לחברים שלהם ״עזוב אין לך מה לבדוק - אני כבר בדקתי״
:)

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
זה מעניין
לפי הוידאו השני הוא אומר שהוקלט לורל. ושדווקא צעירים שאמורים לשמוע יותר טוב שומעים יאני
אפקט של גיל הלא לא וגיל ההתבגרות?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אני שומע משהו באמצע - YE-A-RI .

יותר מכל המבחן הזה ממחיש את ההשפעה שיש להטיות על התפיסה הפסיכואקוסטית של הצליל בתודעה.

אם לא היינו יודעים מראש מה 2 האופציות כנראה שהיינו שומעים משהו אחר.
זהו בדיוק
יצא לי כמה פעמים לעשות לאחרים מבחנים עיוורים שנכשלו בהם אבל היו מוכנים להשבע לי שכאשר הם רואים את הכבל הם שומעים את ההבדל

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זהו בדיוק
יצא לי כמה פעמים לעשות לאחרים מבחנים עיוורים שנכשלו בהם אבל היו מוכנים להשבע לי שכאשר הם רואים את הכבל הם שומעים את ההבדל
אם יש משהו שאני לא אוהב זה מבחנים עברים למישהו...
אנחנו לא בהסמכה לרפואה ולא במבחן נהיגה, זה תחביב! התחביב הזה לא זול ובאמת שאף אחד לא מוציא סתם כסף כדי לקבל כלום, כבר שמעתי אנשים אומרים את המשפט הזה אך ורק כדי להוכיח את צדקתם, נו באמת, מי אמר לך שכשהוא רואה את הכבל הוא שומע את ההבדל? בוא נגיד שאני לא מאמין לך וגם לרוברט שטוען בדיוק את אותו הדבר אבל כשהציעו לו דו קרב הוא השתפן...
לעומתכם אני הייתי נוכח בהדגמה של נורדוסט שבה החליפו כבלים גם דיגיטלים וגם חשמלים כשבחדר נכחו 20 אודיופילים ספקנים שרק רצו לתפוס את השקר כמו שקהל מחפש את הטריק במופע קסמים ולכולם נפלה הלסת....
אצלי, כל כבל שהחלפתי קיבלתי בהשאלה לסופשבוע כדי לבחון ואני מוכן להבטיח (לא מתערב על כלום) שכל ספקן שיבוא יגלה שההבדל ניכר ואפילו מאוד!
מי שלא שומע הבדלים בין כבלים איכותיים לפשוטים יש לו מערכת סתומה! לא נעים לשמוע אבל זאת האמת היחידה!

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
יש דיון ארוך בשאלה למה לפעמים מבחן עיוור לא עובד

מעניין מה שאתה אומר.....ברפואה וביינות זה דווקא עובד.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מי שלא שומע הבדלים בין כבלים איכותיים לפשוטים יש לו מערכת סתומה! לא נעים לשמוע אבל זאת האמת היחידה!

בלי ויכוח, מסכים שיש הבדלים בין כבלים אבל לא מסכים שזה נשמע חרא עם כבל במחיר שפוי
ההבדלים הם לא מנשמע חרא למדהים וניסיתי והחלפתי לאחרונה ויכול להגיד שזה נשמע מעט אחרת אבל הייתי יכול לחיות טוב גם עם מה שהיה קודם
תחשוב על אולפנים מקצועיים אם זה היה כזה משמעותי הם היו משקיעים בכבילה מטורפת אבל הם לא
אם זה טוב להם זה טוב גם לי
וגם הקטע הזה שמי שלא שומע הבדל המערכת שלו חרא,זה לא רציני

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור