הוצאת סאונד אופטימלי ממקור שהוא מחשב נייד

• פותח הנושא dupo
  • פורסם בתאריך

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
מתנוש, האם ה NUC עושה משהו טוב יותר מהשולחני שיש לי?, האם אוכל להתקין SSD, ספק כוח מתאים לצרכים שאנו דנים בהם, מערכת שהיא 8.1 בשולחני ולהיות "מאושר" ? (כשדע מה העלות הסופית של ההשקעה אוכל להבין האם אני הולך להשמיש את השולחני, האם אני הולםך להשקיע ב NUC או האם אני הולך להשתמש בנייד)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתנוש, האם ה NUC עושה משהו טוב יותר מהשולחני שיש לי?, האם אוכל להתקין SSD, ספק כוח מתאים לצרכים שאנו דנים בהם, מערכת שהיא 8.1 בשולחני ולהיות "מאושר" ? (כשדע מה העלות הסופית של ההשקעה אוכל להבין האם אני הולך להשמיש את השולחני, האם אני הולםך להשקיע ב NUC או האם אני הולך להשתמש בנייד)
דופו, זה בדיוק מה שכתבנו לך - אין שום ערובה ש-NUC יעשה משהו יותר טוב מהשולחני שלך, ולכן הצעתי לך להשאר עם השולחני.
לגבי ספק כוח, אם מדובר על מחשב שולחני סטנדרטי, ככל הנראה יהיה קשה מאד להתאים ספק לינארי, או אפילו ספק ללא מאוורר, בגלל שצריכת ההספק שלו תהיה יחסית גדולה. לכן צריך לבנות את המחשב מלכתחילה עם צריכת חשמל נמוכה. המסקנה היא - ספק הוא עדיפות אחרונה אם אתה נשאר עם השולחני.

אם בא לך להתקין SSD עליו זה לא יכול להזיק, ככל הנראה יעשה שיפור קטן בסאונד (זה מה שהיה אצלי).
קח בחשבון שזה דומה להתנסות עם כבלים - גודל השיפור והשווי הכספי שלו עבורך תלוי בעלות, בטיב המערכת ובמקרה של ניגון ממחשב - הרגישות של הסט-אפ לשינוי. לכן קשה להגיד לך אם רק החלפה של SSD תביא שינוי דרמטי, קטן, או לא מורגש. ההימור שלי היא שיהיה שינוי קטן.

נאמר זאת כך: בהנחה שאתה מרגיש "חייב" להוציא כמה מאות שקלים לטובת העניין, אני מניח ש- SSD תהיה בחירה טובה כי הוא מועיל בכמה מובנים- עושה את המחשב מהיר יותר, למשל. וכאן הידע של אורי יכול להיות מועיל במיוחד, בלהמליץ לך על דגם מתאים.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
איזה SSD יש אצלך מתן?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
איזה SSD יש אצלך מתן?
אין לי מושג. קניתי אותו לפני שקראתי את התכנים שלך שהעלית לפני מספר חודשים על סוגי הדיסקים השונים וההבדלים ביניהם. אאל"ט זה של חברת CRUCIAL אבל אני לא זוכר את הדגם המדויק.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
מתנצ'וק הרבה זמן אנחנו מדברים על המבחן האולטימטיבי בין ה nuc לאודיופילי שלך ............. הגיע הזמן לא ?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
כנראה שלא קראתי נכון את ההודעה שכתבת, אם כך ולמיטב הבנתי השינויים העיקריים בין מחשב הלפטופ שלי למחשב יעודי מתרכזים בקירור פאסיבי, מערכת הפעלה וספק כוח ליניארי. האם אלו השפיעו באופן ברור וניכר בסטאפ שלך?, רכיבים שהדיעה חלוקה עליהם וטיב השיפור לא ברור למאזין לא מעניינים אותי כרגע. אני מבקש לקבל שינוי מהותי בסאונד באמת המאקרו, ניואנסים או חלקים חלוקים לא נמצאים על הפרק מבחינתי. אם נחליט שאלו או דברים אחרים עונים על בקשתי, השלב הבא לבדוק את העלויות למחשב כזה ולשקול להרכיבו.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כנס לDEVICE MANAGER . זה מעניין, כי יש הבדלים קריטיים בין סוגים שונים של SSDים.
אגב של CRUCIAL נחשבים טובים מאוד.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתנצ'וק הרבה זמן אנחנו מדברים על המבחן האולטימטיבי בין ה nuc לאודיופילי שלך ............. הגיע הזמן לא ?
בהחלט, עם סייג אחד. זה יצטרך להיות אצלך ולא אצלי כי אני מניח שאין לך יציאת FIREWIRE, נכון?

כנראה שלא קראתי נכון את ההודעה שכתבת, אם כך ולמיטב הבנתי השינויים העיקריים בין מחשב הלפטופ שלי למחשב יעודי מתרכזים בקירור פאסיבי, מערכת הפעלה וספק כוח ליניארי. האם אלו השפיעו באופן ברור וניכר בסטאפ שלך?, רכיבים שהדיעה חלוקה עליהם וטיב השיפור לא ברור למאזין לא מעניינים אותי כרגע. אני מבקש לקבל שינוי מהותי בסאונד באמת המאקרו, ניואנסים או חלקים חלוקים לא נמצאים על הפרק מבחינתי. אם נחליט שאלו או דברים אחרים עונים על בקשתי, השלב הבא לבדוק את העלויות למחשב כזה ולשקול להרכיבו.
אדוני, אתה מסיק מסקנות מבלי לדעת על מה מדובר.
מה שציינת זה הרוב, אכן. אך לא הכל. כל שינוי כזה משפיע, וסך כל השינויים הוא דרמטי, ממש לא ניואנסים.
הדעות לא חלוקות עליהם. תראה לי דיון אחד שבו מדווחים משתמשים על החלפה של ספק ולא מרגישים שינוי. הדעות חלוקות רק מול אלו שלא ניסו.

מלבד הדברים שציינת, יש את נושא האופטימיזציה של התוכנה: WASAPI, ביטול הליכים לא הכרחיים, ביטול התקנים אלחוטיים ואני מניח שיש עוד כמה דברים לעשות שאני לא מכיר.

שמע, לי נראה שאתה מנסה ללכת בדרך הקלה מבלי לשבור את הראש. ואני לא אומר את זה בטון של ביקורת. בוא נחזור לטענה של מנחם ונסכים כולנו שעם לפטופ תוכל להוציא תוצאה סבבה, וזהו. הכל בסדר. שמע מוסיקה ותהנה.

כנס לDEVICE MANAGER . זה מעניין, כי יש הבדלים קריטיים בין סוגים שונים של SSDים.
אגב של CRUCIAL נחשבים טובים מאוד.
M4-CT064 M4SSD2

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
כמובן שאין לי
FIREWIRE
........ :)
יאללה תארוז את המחשב

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
בהחלט לא יודע על מה מדובר, לכן אני ניזון מהתשובות שלך, ואם תעקוב אחרי הכתוב תבין שאני מתייחס לדברים שכתבת, לפני רגע השתמשת במינוחים של: אולי אצלי ושיפור קטן בעכל הנוגע לשימוש ב SSD למשל. לפני זה הדגשת שה- NUC לא בהכרח יהווה שיפור מול המחשב השולחני שקיים אצלי. באחת ההודעות הקודמות שלך דברת על רשימת דברים התורמים למחשב להשמע טוב או שהעדרם גורמים לו להשמע פחות טוב ומהם גזרתי את התשובה מפני שלגביהם לא ציינת שיהיה שיפור מינורי, למרות שבסופו של דבר בהודעה אחרת הסתייגת לגבי שיפור מהותי עם SSD

בקצרה, אם אתה לא יכול לפרק את ההשפעה של הרכיבים ולהבין מה ההשפעה והתרומה של כל אחד מהם, אתה כנראה לא יכול לענות על השאלה ששאלתי וגם זה בסדר, אתה לא חייב לדעת לענות עלייה, האנלוגיות שלי מגיעות ממה שציינת ולפעמים ממה שלא ציינת כפי שכתבתי. אני רוצה להאמין שאתה קורא את מה שאני כותב ושעניין הבנת הנקרא מאחורייך, מקווה שעכשיו ברור לך יותר ואולי ככה תמנע מתגובות שפוטיות, כאלה שמגדירות לי באיזה רמת סאונד להסתפק וכאלה שמסכמות את הפוסט. תמנע מהדברים האלו בבקשה, קצת ענווה או הרבה ממנה לא תזיק לך חבר, אם זה מעבר ליכולת שלך או שאתה חושב שכבשת את האולימפוס אני מוותר על התרומה הזאת ברשותך, אם תהיה מסוגל אחרת יותר מאשמח שתמשיך בדיון.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
... אני מוותר על התרומה הזאת ברשותך, אם תהיה מסוגל אחרת יותר מאשמח שתמשיך בדיון.
אני אוותר. הרבה בהצלחה שיהיה לך.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
DUPO
אומר לך את דעתי בעניין. כאחד שעבר משולחני ל NUC עם מארז ללא מאוורר. בהחלט יש קפיצה משמעותית !!!
למרות חלק גדול מההמלצות שקיבלת וכל אחת מהן "זהב" כיון שלכל אחד הנסיון שלו.
עצם זה שאתה עובר למע' ללא מאוורר המורידה את הרעש בצורה משמעותית היא 90 אחוז מהעבודה. מע' הפעלה טובה כגון 8.1 + SSD מוסיפים לתוצאות.
לכן מבחינתי המסקנה היא חד משמעית.
אפשר כן להתווכח על העלות הכספית והתוספת של ספק יעודי - עד כמה זה מוסיף או משתלם כספית.
הגישה של חלק גדול מהחברה כאן (והיא הגיונית לחלוטין) היא שכדי להגיע לסאונד אולטימטיבי במקור מחשב לא צריך להשקיע כל כך הרבה כמו מקורות אחרים ולכן לשדרג בפעם אחת לתוצאה הסופית.
אבל אני חוזר לפוסט המקורי שלך - אפשר להוציא יופי של סאונד גם ממחשב נייד ללא ספק. התוצאות אף פעם לא דרמטיות כמו החלפת מגבר או רמקולים. רק להקפיד על הכללים שרשמו, מע' הפעלה נכונה, כמה שפחות תכנות מפריעות והשמעה דרך ASIO או WASAPI או KS.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
מתנוש, תודה על תרומתך עד כה, אני מכבד את הבחירה שלך, בכל זאת אגיד שחבל כי בחרת כך כי אם מסננים דברים מסוימים שאמרת נשארים עם תרומה וקידום של הדברים הרלוונטים.

אפי תודה על התגובות, מצד אחד מתנוש אומר שאין ערובה לכך שה-NUC יהיה טוב יותר מהשולחני ואילו אתה אומר אחרת. אני מבין שכנראה את ה-NUC רוכשים בחתיכה אחד ולכן אין אפשרות לעמוד על ההשפעה של כל רכיב ורכיב על התוצרה הסופית, כנראה אצטרך לחיות עם העמידע הזה שמגיע בחבילה אחת ועם ריבוי הדעות בעניין. קשה לי קצת עם האימרה כל אחד והניסיון שלו כי גל הדיון הופך לשרירותי וחסר עמוד שדרה מבסיסו, אני כן מבין את האימרה שלך אבל מצד שני צריך שיהיו מוסכמות מסוימות בתחום, כמו שיש דיעה חלוקה על נושא הכבלים ועל השפעתם ככה ישנה פחות דעות חלוקות על הבדל בין מקורותף על השפעתו של מגבר בסטאפ ועל החלפת רמקולים. אולי אני מציג את הדברים בצורה גסה כי גם את הרמקול אפשר לפרק לכל רכיביו הפנימיים, אבל האפשרות הזאת לא תקפה או מעניינת כי היא לא ברת ביצוע לכן נמדוד את הרמקול בשלמותו, כאשר מדברים על מקור כזה או אחר, במקרה שלנו שולחני עם רכיבים מסוימים או NUC כמו שהזכרתם יש לי הצורך לבצע בחירה מושכלת האם להשאר עם השולחני ולהוסיף לו את הדברים שאפשר או שעדיין יהיה פער גדול מה NUC שרק בו אוכל להשתמש בשפק ליניארי למשל ועל זה יפול הפור. אני מקווה שאני מצליח להסביר את עצמי ואת הרציונאל מאחורי השאלות ואם לא אשמח לחדד ולשנות את דעתי.

נערך לאחרונה ב:

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
דופו
נראה לי שאתה לוקח את הדיונים האלו למקומות לא נכונים. אבל בגלל שאתה מתלבט אנסה לחדד.
אתה מנסה לקבל תשובות חד משמעיות מתחום שיש בו הרבה ויכוחים ותשובות מרובות.
אין הבדל בין מה שמתן כתב לך לבין מה שאמרתי לך. כשהוא כתב שלא בטוח מה ההבדל בין נוק לנייד או שולחני הכוונה שלו ההבדל כפי שהם בקניה.
הנוק שאני מדבר עליו עבר שינוי למארז ללא מאוורר - דבר משמעותי בתחום הורדת הרעש.

כל מה שאתה צריך לעשות זה להחליט בין שלוש אפשרויות:
1. להשאר עם נייד ולהתאים אותו בעזרת מע' הפעלה ודרייברים נכונים, כל זה בעלות בסיסית של מע' הפעלה.
2. לעבור למחשב כגון נוק, להחליף את המארז להורדת הרעש ולהזין אותו מ SSD פנימי או דרך הרשת. הדבר כרוך בעלות של כ 3500. זה מה שאני עשיתי ומדובר בקפיצה משמעותית.
3. ללכת עד הסוף בעלות של כ 5000 + על מחשב יעודי עם ספק לינארי חיצוני וכל שאר ירקות. שיפור נוסף על הנוק אבל צריך כבר אוזניים של טיגריס הודי כדי לשמוע את ההבדל.

ההחלטה שלך לא של חברי הפורום, דעות אתה תקבל בלי סוף ולפעמים רק יבלבלו אותך.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מה ההבדל אורי , אני יודע שיש סוגים .

מישל .

היי מישל.
בגדול מאוד ובקצרה מאוד.

קודם כל יש לנו 2 סוגים עיקריים של SSD :
MLC ו TLC.
TLC הוא הזול יותר, בו ה DATA INTEGRITY נמוך יותר, מהירות הכתיבה נמוכה יותר .
כמו כן במוצרי TLC ה FW חשוב ביותר כי יש הרבה הרבה הרבה יותר בעיות של תיקון שגיאות.
מה גם שמוצרי TLC אמורים להחזיק פחות.

בנוסף לזה , לכל חברה יש מוצרי דגל ומוצרי פשוטים יותר. כמו כן יש מוצרים שמיועדים לשוק ה RETAIL, OEM ו ENTERPRISE.

בשביל להגיע לתוצאות הגבוהות יותר, בכלל מומלץ לעבוד עם מוצרי PCI-E . ביננו מה זה עוד 1000 ש"ח בשביל מוצר איכותי כאשר אנשים פה מוצאים על כבלים עשרות אלפים?

כמו כן יש הבדלים גדולים בין המוצרים לפי ההתקדמות בתעשיה, וכמו כן מומלץ מאוד לרוץ עם הFW הכי עדכני . כלומר, לעדכן אותו כל כמה זמן אם יש.

בנוסף צריך לבדוק האם ה POWER STATES השונים עובדים ומופעלים כמו שצריך מול המחשב אותו אנו מריצים וכמו כן מערכת ההפעלה, והתוכנות אותן אנו מריצים.

לרוב הביצועים הטובים ביותר ל SSDים הם ככל שהCAPCITY עולה, לרוב מ 256GB ומעלה.

יש לנו את ההתנהגות של כל מוצר בקריאה כתיבה של sequential או Random ועוד.

בקיצור, סתם לתקוע SSD מאיזה שרוצים לא בהכרח ישפר לנו את המערכת לעומת HDD רגיל.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
מחשבי EGLOBAL (מקביל סיני לנוק של אינטל) מגיעים ללא מאוורר (המארז עצמו משמש כהיט סינק) ו SSD בתצורת M2 או SATA
כמדומני אחד כזה מבוסס i3 / 4GB RAM / 128GB SSD עולה כ 1700 ש"ח

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
נשמע מעניין, האם למישהו יש ניסיון עם מחשב כזה מול NUC שהם חולקים רכיבים דומים?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
כי יש לי כל מה שאני צריך חוץ ממחשב יעודי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור