הוצאת סאונד אופטימלי ממקור שהוא מחשב נייד

• פותח הנושא dupo
  • פורסם בתאריך

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
צריך להבדיל בין 8 ל 8.1 - שמיים וארץ בכל התחומים.
אם הברירה היא בין 8 ל7 הייתי בוחר ב 7 אבל במידה ואתה יכול להתקין 8.1 אז אין ויכוח בנושא. כל מי שידוע לי שניסה לא חזר אחורה.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
תודה אפי, אפשר את 8.1 עם ממשק בדיוק כמו של 7?

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
Dupo,

למיטב זכרוני אפשר להפעיל את 8.1 בממשק של 7.

מתן,

אין לי שום בעיה עם השקעה של ממון בשיפור האודיו ממחשב. זה לא הכסף שלי :) או שמא :(.

בכל מקרה: נשאלה כאן שאלה שתיארה מצב נתון,קרי: יש לי מחשב נייד.יש עליו חלונות 7. יחובר אליו בהמשך התקן אודיו ושמו של היצרן ננקב מפורשות.

עם הנתונים האלה התמודדתי בתשובה ובתשובות שלי.

ככותב יש לי מדיניות מאוד ברורה: אני האחרון לומר למשהו שילך לבנק ימשוך כסף וישקיע בכך או אחרת ובככזה או באחר - אני,משתדל,להתמודד עם המצאי והמצוי ולא עם הרצוי וזוג הצפרים שעל העץ.

ברמה הכללית של הדברים,וזה נכון לך,מתן,ולך,Dupo, לא כל אחד יכול/רוצה להתעסק עם חלונות 8.1 גרסת שרת ולהתחיל להסיר שירותים. לא בטוח שכל אחד באמת יודע מה הוא עושה. אגב,למרות חוסר החיבה שלי למיקרוסופט,יש לי קיר מלא תעודות הסמכה שלהם וזרקתי כבר כמה זוגות נעליים שהתבלו בדרכי הניסיון....

מחשב האודיו שלי,בשבת,עבר שינמוך ועכשיו מדובר בנטבוק עם מעבד אטום דו ליבתי שני גיגה זיכרון ודיסק של 160 גיגה שמריץ חלונות 7 Starter שבה מקרוסופט (וקצת עזרה ממני בפונקציות שהוסרו מדיסק ההתקנה) השמיטו שירותים שלא צריך לאודיו אך לא רק. האודיו יושב על התקן חיצוני מחובר ב USB ודרייבר יצרן כרטיס הקול ביצע את הקונפיגורציה המיטבית. וכן אני חש בהבדל גדול מהמערכת הקודמת ולטובה

HIH

מנחם.

נערך לאחרונה ב:

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
מנחם
"התקן חיצוני מחובר ב USB " ............... אוי ואבוי זו אימת האודיופילים ..................
:)
גם אצלי כך

DUPO
אפשרי מה שבקשת אבל זה קצת שונה מתפריט ה START הטיפוסי. העניין יטופל רק בחלונות 10.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
תודה אפי, אפשר את 8.1 עם ממשק בדיוק כמו של 7?

אפשרי, עם Start8.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מנחם,
האיפוק שלך ראוי להערצה. כנ"ל גם הנימוס.
עם זאת, הבן אדם שאל מה ה"חיבור האולטימטיבי". אז אין דבר כזה כשהלפ-טופ משמש לדברים נוספים, מותקנת עליו WINDOWS 7, ו....בעצם, כשהמחשב המדובר הוא לפ-טופ. ניסיוני בתחום לימד אותי את העובדה הפשוטה הזאת. ולדעתי ראוי לציינה. לא מדובר כאן על אדם ששואל על CD ב- 2000 ש"ח ומציעים לו מכשיר ב- 20,000. המחשב הכי אודיופילי שתוכל לבנות לבד ברמה שפויה הוא אלפי שקלים בודדים. וגם עד אליו, יש צעדים בדרך.

לאחר שהבהיר הבחור שאין לו כל כוונה להשקיע ממון או מאמץ יתר על המידה בהפיכת המחשב לטרנספורט אודיופילי, התשובות השתנו בהתאם.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
שלום מתן, כל עוד לא ענית לעניין לפחות בפוסט הראשון שכתבת זה היה מתקבל על הדעת, אבל לפרק את השאלה שלי ו להוציא אותה מהקשרה ככה שתתאים לתשובה שלך, נראה לי כבר לא לעניין. מנחם באמת נתפס בעיניי האישיות סובלנית, במקרה הזה הוא פשוט הבין וענה על מה ששאלתי, תשובה קונקרטית מעבר לסיסמאות של מזה לא אודיו בעינייך ו כמובן ראינו את דעתם של מנחם ואורי בעניין הלפטופ ו איכות סאונד והיא שונה מדעתך הנחרצת בתכלית, מצד שני בסופו של דבר כן הצלחת לתרום משהו רלוונטי ועל כך אני מודה לך את ומקווה שתמשיך לעסוק בשאלה הנשאלת.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
שלום מתן, כל עוד לא ענית לעניין לפחות בפוסט הראשון שכתבת זה היה מתקבל על הדעת, אבל לפרק את השאלה שלי ו להוציא אותה מהקשרה ככה שתתאים לתשובה שלך, נראה לי כבר לא לעניין. מנחם באמת נתפס בעיניי האישיות סובלנית, במקרה הזה הוא פשוט הבין וענה על מה ששאלתי, תשובה קונקרטית מעבר לסיסמאות של מזה לא אודיו בעינייך ו כמובן ראינו את דעתם של מנחם ואורי בעניין הלפטופ ו איכות סאונד והיא שונה מדעתך הנחרצת בתכלית, מצד שני בסופו של דבר כן הצלחת לתרום משהו רלוונטי ועל כך אני מודה לך את ומקווה שתמשיך לעסוק בשאלה הנשאלת.

אתה צריך להבין שלמתן יש כוונות טובות אל תתרגש מהמריבות פה זה עניין שגרתי. הוא צודק בזה שמחשב יעודי לאודיו ישמע יותר טוב ממחשב נייד. אני עברתי את זה על עצמי. גם לגבי העלויות אין הבדל כל כך גדול. אתה צריך ללמוד לקחת מכל אחד את החשוב ......... :)

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
היי אפי, תודה על התגובה. את הפורום אני מכיר משנת 2007 כולל הדברים היפים שהציג, הגולשים החדשים, אלה שנכנסו לפני כמה שנים לתחום, אלה שפרשו ממנו וכאלה שכבר אינם גולשים כאן היום, כנראה שאני מכיר אותו על כל הגלגולים שלו. לא ממש יצא לי להתרגש מכתיבה כלשהי, למעט כמה בודדים שכתיבתם נראה שבאמת משקפת ידע אמיתי המגובה גם בתאוריה להסבר מעמיק, אלו הדמויות היותר מלאות, אלו שיכולות לרגש אותי לפחות.. מתנוש לא מדבר על יותר טוב או פחות טוב, מתנוש עובד קודם על דרך השלילה ורק לאחר מכן הוא מתמקד קצת יותר במה שבאמת נשאל ו לאחר מכן מסתייג ממה שנכתב בהודעה בשביל לגבות את תגובתו הראשונית. בכל זאת, אני בעד לקחת מה שכן אפשר וגם הודתי לו על מה שכן בחר לחלוק מעבר לתפל

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
Dupo,

כבר בתגובה הראשונה שלי הצהרתי ש"בא" להישתלח פה אבל התאפקתי....

אני מניח שהמחשב הנייד הזה הוא לא מקור האודיו היחיד שלך ומניח שאין כוונה שיהיה כזה.

כדי להיות,בכלל,אודיופיל (וזו לא קללה בכלל) קודם כל ולפני הכל צריך להינות ממוסיקה. מוסיקה בכללי לא משנה הטעם האישי.

אני עכשיו הולך ל"עצבן" כמה אנשים אבל - גם ל"התעצבן" זה סוג של אכפתיות - אכפתיות שתורמת למאגר הידע.

לא משנה איזה סוגה מוזיקלית אנחנו שומעים בכל מקרה,מדובר ביצירה שעברה משלב הנגינה לשלב העריכה ולשלב ההפצה (ועוד כמה שלבים שדילגתי עליהם). בדרך הוכנסו והוצאו ממנה דברים על ידי אנשים שזו אומנותם וזה מקצועם. בסופו של יום מה שאנחנו עושים זה מאחזרים את האירוע המקורי (נגינת האמנים) באמצעים טכנולוגיים (מערכת האודיו).

...אבל: בטבע האוזן שלנו,והמוח שהיא מחוברת אליו,בנויים - דווקא - להגיב למה שצורם,לא נעים,מבהיל וכו. ולכן גם אודיו שאיננו State of the art יכול להניע את תהליכי ההנאה שאנחנו,כבני אנוש,רוצים להניע ולהינות מהם. כבר אמרתי בעבר,ואחזור שוב: ההנאה ממוזיקה מניעה את אותם התהליכים שמניעה ההנאה מיחסי מין..ואת זה אינני אומר סתם - מיד אתן "פירוש רש"י".

כפי שהנחתי מלחתחילא,המחשב הנייד שמורץ על ידי חלונות 7 ומשמש גם,ותוך כדי,לגלישה באינטרנט איננו המקור היחידי שממנו אתה צורך את הסיפוק לדחף הכרוך בהנאה ממוזיקה. אז נכון,זו לא הסביבה המבודדת והאידיאלית לאחזר אודיו ממחשב וסביר שאם תשווה בין התוצאה מהמחשב לזו מהמקור שממנו הגיע האודיו במערכת האודיו - סביר שתבחין בהבדלים וזה רק שיקול שלך איזה מהם הוא ה"טוב" יותר.

אין שום דבר "רע" בלשמוע מוזיקה שהיא קצת יותר מעוותת מזו שאפשר לשמוע מאותו מקור במערכת יותר מכוונת מטרה להיפך זה עשוי להתניע את תהליכי ההנאה טוב יותר,כי כבר אמרתי:האוזן שלנו מגיבה ביתר קלות דווקא למעוות.

וחוב קטן מאחת הפסקאות הקודמות: לפני החוב - רובנו כאן נציגיו של המין הזכרי (וסליחה עם הקוראות שלנו בכלל ועל הדברים שיאמרו בהמשך) וככאלה שבו ותחשבו לעצמכם מה תעדיפו: חתולה פראית אבל יוצאת מנזר השתקנים או סתם חתולה אבל אבל קול אנושי (מעוות משהו) שיוצא ממנה ללא שבועת ההתנזרות במנזר שבלטרון באכה ירושלימה.....

בשורה התחתונה: שמתי לב,מן הסתם,שאתה לא משתמש חדש שנכנס לעולם האודיו עם מחשב נייד וציוד פרפריאלי לאחזור האודיו אם הייתה כזה,כדי למנוע מעצמי את ההתאפקות בלהשתלח פה באנשים - לא הייתי מגיב. ומאחר ואלה פני הדברים אז אינני רואה שום דבר "רע" במחשב נייד,שמריץ חלונות 7,שגם מחובר לאינטרנט,שגם עובד ברקע אנטי וירוס ושגם מנגן אודיו שרמת טהרנותו לא מאפשרת את כניסתו לפנתיאון האודיופיליה. בסופו של יום עוד דרך לאתגר את המוח בדרך להנאה ממוזיקה - באשר היא.

וגלוי נאות אחרון: את מסיכת השובינסט חבשתי לצורך הדיון כאן ובלבד.

HIH.

מנחם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
היי אפי, תודה על התגובה. את הפורום אני מכיר משנת 2007 כולל הדברים היפים שהציג, הגולשים החדשים, אלה שנכנסו לפני כמה שנים לתחום, אלה שפרשו ממנו וכאלה שכבר אינם גולשים כאן היום, כנראה שאני מכיר אותו על כל הגלגולים שלו. לא ממש יצא לי להתרגש מכתיבה כלשהי, למעט כמה בודדים שכתיבתם נראה שבאמת משקפת ידע אמיתי המגובה גם בתאוריה להסבר מעמיק, אלו הדמויות היותר מלאות, אלו שיכולות לרגש אותי לפחות.. מתנוש לא מדבר על יותר טוב או פחות טוב, מתנוש עובד קודם על דרך השלילה ורק לאחר מכן הוא מתמקד קצת יותר במה שבאמת נשאל ו לאחר מכן מסתייג ממה שנכתב בהודעה בשביל לגבות את תגובתו הראשונית. בכל זאת, אני בעד לקחת מה שכן אפשר וגם הודתי לו על מה שכן בחר לחלוק מעבר לתפל
מודה לך שאתה מחלק לי ציונים. וצר לי שאני לא מרגש אותך.
שאלתך המקורית היתה:
היתיי מעוניין לגעת האם יש מדרך בנושא או האם מישהו יכל לחלוק מידע הכיצד להוציא סאונד אולטימטיבי ממחשב נייד עם וינדאוס 7 64 ביט.

מיומנות הבנת הנקרא שלי אומרת לי שרצית להוציא סאונד אולטימטיבי ממחשב נייד, ולא להוציא את הסאונד הכי טוב שאפשר ממחשב נייד. אני מודה ומתוודה, יכול להיות שאני צריך לחזור על קורס הבעה בכתב / הבנת הנקרא, כי אני היחיד שהבנתי אותך ככה. והרשה לי להתנצל על כך שהרגשת נימה מזלזלת בהודעה הראשונית שלי. זאת לא היתה הכוונה. הכוונה היתה לשים אותך בפרספקטיבה לגבי "סאונד אולטימטיבי".

בכל מקרה, תשובתי היתה ונשארה: מחשב נייד לא יתן סאונד אולטימטיבי, משלל סיבות. ואני אומר לך את זה על סמך התנסות עם הרבה מחשבים, כולל ניידים.

לגבי מה יותר טוב ומה פחות טוב, צר לי שלא סיפקתי את הסחורה. אנסה שוב:

הכי טוב (בסאונד):
* קירור פסיבי (בלי מאווררים)
* דיסק SSD
* מע' הפעלה 8.1 או WINDOWS SERVER או לינוקס, לבחירתך.
* ספק לינארי.
* ניגון ישיר מהדיסק או דרך רשת. (לא דיסק USB)
* שליטה מרחוק.
* אני שואל ממנחם: סגירה של התקני WIRELESS כגון רשת אלחוטית , BLUETOOH ומודם סלולרי.

אפשר לקחת את זה שלב אחד נוסף קדימה עם פילטרים, שידרוג רכיבי חומרה כמו שעונים, כבלים פנימיים וכו'. אני לא התנסיתי עם זה.

הכי גרוע:
* ספק ממותג פשוט עם מאוורר, הרבה מאווררים, חלונות 7 או וויסטה, דיסקים מכאניים, משיכת קבצי מוסיקה מדיסק חיצוני ב- USB.

המצב אצלך הוא איפשהו באמצע, לכיוון למטה.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
מתן,

ערב טוב.

מע' הפעלה 8.1 או WINDOWS SERVER או לינוקס, לבחירתך.
בחלק הזה
או לינוקס, לבחירתך
העלת חיוך של אושר על פני.

והערה לעניין לינוקס (לא רלוונטית למחשב של DUPO): היום להתקין לינוקס הרבה יותר קל ופשוט מלהתקין חלונות. מניסיון אמפירי כולל בסופ"ש האחרון. אבל...: יש שתי בעיות עם לינוקס האחת מתמכרים לזה (מניסיון אמפירי ההתמכרות שלי ממש קשה). השנייה גם פה אם רוצים לנצל את לינוקס לאודיו מיטבי צריך לדעת מה לעשות ואיך.

סליחה על הפרסומת העצמית:
יש פה באתר סקירה שלי על מחשב אודיו מבוסס לינוקס - את מי שזה מעניין מנוע החיפוש של האתר ידלה אותה בקלות.

ניגון ישיר מהדיסק או דרך רשת. (לא דיסק USB)
ובעיקר הסייפא: ברמה העקרונית נכון ובמיוחד נכון למי שמתקין באמצעות כפתורי ה Next ומסתפק בזה.

אני ממש מבקש לא להיגרר לדיון טכנולוגי על ווינדוס - מה שאומר הוא על קצה המזלק וברמת כללי אצבע.

מיקרוסופט לא המציאו את הארכיטקטורה של חלונות אלא "גנבו" מחברת דיגיטל ז"ל (היום HP) את מהנדס התוכנה הראשי שלהם. הוא זה שבנה עבור MS את עקרונות הפעולה של חלונות שמבוססים על מערכת הפעלה אחרת שנקראת VMS (קיימת עד היום ואי אפשר להריץ אותה על מחשב נייד...:(). VMS וחלונות אינן חולקות קוד מקור משותף. חלונות היא חקוי של הארכיטקטורה של VMS קוד המקור הוא מקורי של MS.

עד חלונות 2000 התלות בארכיטקטורה של VMS הייתה מחלטת. מחלונות 7 ואילך הדרכים קצת נפרדו אבל עקרונות העבודה לא השתנו.

נחזור,ברשותך,לעולם האודיו מהמחשב. חלונות איננה מאפשרת למשתמש גישה ישירה לחומרה. לעניין הזה החומרה שלנו היא ה USB. לעומת זאת,ועקב זאת: כל פנייה ל USB דורשת ממערכת ההפעלה להריץ דרייבר. מאז חלונות 2000 MS מאפשרים תמיכה לאחור,ז"א: הכנסת משהו לכניסת ה USB מערכת ההפעלה תפעיל דרייבר גנרי או דרייבר יצרן עבורה. תרצה או לא תרצה. הדרייבר של היצרן יכול להיות בגרסה ישנה,אפילו מאוד, ולפני חלונות 2000 אם הדרייבר יצרן היה ישן קיבלת מסך כחול. זה כבר לא קיים יותר.

פה מתחילות הצרות. והצרות,הן מסתבכות כאשר מדובר במחשב נייד שמטבעו "דוחפים" לו כל מיני התקנים מבוססים USB ואז יש לו כל מיני דרכים/דרייברים שמרצים את מה שאמור לנוע בכניסת החומרה הזו בחופשיות וללא הפרעות - זה,כאמור,לא ממש קורה ולכן יש ממש בטיעון שלמשוך את האודיו מהתקן שמחובר ל USB זה לא ממש מומלץ.

אבל.

עכשיו נחזור,דווקא,למחשב נייד שרוצים לשמש אותו כמקור אודיו: כלל האצבע הראשון הוא לחבר את מקור האודיו (נניח דיסק קשיח) תמיד לאותה יציאת USB תמיד,תמיד תמיד. כלל שני הוא לחבר את המכשיר שיעביר את האודיו למגבר ו/או לאוזניות גם כן לאותה כניסת USB (שונה מהקודמת) ולהקפיד גם על זה.

מה שאמרתי בפסקה הקודמת מתווסף לדבר הבא: לאחזור אודיו מה USB יש תלות מלאה בתוכנה שבה משתמשים. ההסבר לזה קשור בסקירונת שכתבתי קודם לגבי עקרונות העבודה של חלונות.

ברמת כלל האצבע יש לך שתי דרכים להריץ אפליקציה בחלונות: בדרך של התממשקות למערכת ההפעלה (למשל אופיס) ובדרך של רכיבה על מערכת ההפעלה - למשל תוכנת האודיו קלמנטינה (שגם היא נסקרה פה באתר). כאשר אתה מפעיל תוכנה שרוכבת על מערכת ההפעלה היא מפעילה פה משהו שבה מעקרונות הארכיטקטורה של VMS כלומר: ווינדוס מריצה את האפליקציה אחרי שהיא מקצה לה מעין מחשב וירטואלי בתוך המחשב הפיזי. למחשב הוירטואלי היא מקצה משאבים (הרבה מאוד אציין רק כמה): גישה לזיכרון הנדיף והקצאת מרחבי זיכרון,גישה למעבד הראשי,גישה למעבד הגרפי,גישה לרכיבים פריפריאלים והקצאת זמני ריצה ושליחה וקבלת פקודות מהמעבד הראשי. ועוד.

תוכנות לאחזור אודיו שרוכבות על גבי ווינדוס (לא כולן אבל הטובות שבהן) בקוד המקור שלהן המתכננים מנסים ל"התעסק" כמה שפחות עם המשאבים של המחשב הוירטואלי שחלונות (מערכת ההפעלה) הקצתה להם ולכן,למשל,הפנייה למעבד הגרפי,או שמירת חוצץ (Buffer) עבור משיכת דטה מה USB או מהדיסק הקשיח כל אלה יעשו,איפה שניתן,חד פעמית (למשל מול המעבד הגרפי) או בחוצצים שנמצאים באפליקציה עצמה אחרי ש"נמשכו”,מהכונן שמחובר ל USB. בפועל מה שמנוגן ממש כרגע נמשך לפני כמה אלפיות שנייה מהקשיח שבקצה זנבו של ה USB וככזה הוא כבר התגבר על הבעיות שסוג זה של חיבור מעורר תחת חלונות.

בנוסף לזה: התקן איחזור האודיו הסופי כלומר:כרטיס קול DAC וכו חייב שהיצרן שלו יכתוב דרייבר יציב ואיכותי לחיבור ה USB ולצערי זה לא תמיד קורה.

ועכשיו בכלל נרד מהאולימפוס ונחזור לניסיון האמפירי: ציינתי בדיון כאן שבשבת העברתי את מחשב האודיו שלי לנטבוק שמריץ חלונות 7 סטרטר. במקרה שלי,וזה לא מקרי בכלל,יצרן כרטיס הקול כתב דרייבר (וגם צירף הוראות התקנה בהתאם) שמשתלט לגמרי על ניהול הקשר בין מערכת ההפעלה לכניסות ה USB יש לזה יתרונות וגם חסרונות. ככזה עוד לפני התוכנה שמנגנת את קבצי האודיו יש ניהול מאוד פרטני,ומאוד מהיר,של זרם הנתונים אל ומאת כניסות ה USB מה שהופך את הרעות החולות של הפריפיאלי הזה לזניחות.

במעין שורה תחתונה,ובלי לחלוק על דבריך בפוסט האחרון שלך (תגובה #31) עם קצת ידע,והרבה שאלות ליצרני החומרה אפשר גם מנטבוק עלוב ביצועים וממערכת הפעלה מסורסת להוציא אחלה אודיו שבעולם - מניסיון אמפירי (כבר אמרתי את זה לא? :) ).

HIH

מנחם

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
תודה על התגובות אני עוד צריך להעמיק בחלקן, בואו נמשיך עוד קצת ונראה לאן נגיע. אני הולך לנסות להאיר על כיוון קצת אחר, אמרו לי בבקשה מנסיונכים מה אתם חושבים, לגבי squeezbox למניהם, במידה ואלך בכיוון זה האם יש תלות באיכות המחשב שנבנה, או שהסטרימר עומד בזכות עצמו?, האם יכול להיות מעניין בצורה כזאת או אחרת?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה על התגובות אני עוד צריך להעמיק בחלקן, בואו נמשיך עוד קצת ונראה לאן נגיע. אני הולך לנסות להאיר על כיוון קצת אחר, אמרו לי בבקשה מנסיונכים מה אתם חושבים, לגבי squeezbox למניהם, במידה ואלך בכיוון זה האם יש תלות באיכות המחשב שנבנה, או שהסטרימר עומד בזכות עצמו?, האם יכול להיות מעניין בצורה כזאת או אחרת?
מה זה למיניהם? יש הרבה סוגים של סטרימרים.
SB לכשעצמו הוא סטרימר בינוני עם איכות סאונד בינונית, גם כשמשתמשים בו רק כטרנספורט.
אני יודע את זה כי התחלתי מסטרימר כזה, וכשעברתי ממנו ללפטופ, לפני 5 שנים, אורו עיניי.

ואין כמעט קשר למחשב שמגיש את הקבצים, כי הוא שרת שמגיש קבצים ואין לו נגיעה ישירה למערכת השמע. אני אומר כמעט, בצורה מסוייגת, כי לא בדקתי את הנושא לעומק אף פעם בצורה יסודית.

לגבי מעניין או לא, זה תלוי מה השאיפות שלך ומה התקציב שלך.

הממשק של SB הוא נחמד. זה צעצוע מתוק. היום, 6 שנים אחרי שהוא יצא לשוק אם לא יותר, יש אלטרנטיבות מעניינות יותר לסטרימרים.

אם תגדיר תקציב, יהיה קל יותר לתת לך רעיונות מעניינים.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
מתנוש, אני כרגע עם אהאוזניות שאני רוצה, מגבר ודאק שאני רוצה, ההייפייס וכבל קואקס חביב בקרוב יהיו אצלי, אין בכוונתי להכנס לניואנסים והשקעות אודיופילות עד לפרט האחרון, אני מוכן לעשות שינויים מסויימים במחשב, אבל ההאזנה לא יכולה לבוא על חשבון הנוחיות, הסטאפ הזה אמור להשמע טוב, כן אבל הוא לא בנוי באופן קרצייתי, מספיק שאמצה את הרכיבים שבידי בצורה נאותה +, אם ניואנס וחצי הלכו לאיבוד זה גם בסדר. האוזניות האלו עם איכויות "אודיופיליות" אבל הן לא אוזניות מונטוריות או שקופות והצבע שלהן כן מורגש, הן באות לעשות כיף ולשפוך מוסיקה, פחות להתקטנן. אני מסביר את הדברם בשביל שהמוטו יהיה ברור ולאן אני מכוון בגדול. מצד שני יש לי כאן מחשב שולחני שעומד בצד ללא מעס, ואולי זאת הזדמנות להשתמש בו בתצורות שציינתם, בין כה , כרגע הייתי מעדיף להוציא מהלפטופ מה שאפשר אם הסיפור יצריך עוד כמה מאות שקלים בודדים אין בעיה, בכיף. יותר מיזה לא אני לא מעוניין, אבל מתוך סקרנות ואולי תשכנע אותי על הדרך, מה היית עושה ממצבי הנוכחי?, במה היית משקיע בתקציב נמוך? או משהו אחר שתרצה להציע..

stasik

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
האם סטרימר(dune hd base) או כל סטרימר אחר בחיבור sd של המכשיר יתן תוצאה עדיפה בניגון קבצי מוסיקה flac wav בהשוואה למחשב נייד או נייח עם כונן פנימי של ssd

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתנוש, אני כרגע עם אהאוזניות שאני רוצה, מגבר ודאק שאני רוצה, ההייפייס וכבל קואקס חביב בקרוב יהיו אצלי, אין בכוונתי להכנס לניואנסים והשקעות אודיופילות עד לפרט האחרון, אני מוכן לעשות שינויים מסויימים במחשב, אבל ההאזנה לא יכולה לבוא על חשבון הנוחיות, הסטאפ הזה אמור להשמע טוב, כן אבל הוא לא בנוי באופן קרצייתי, מספיק שאמצה את הרכיבים שבידי בצורה נאותה +, אם ניואנס וחצי הלכו לאיבוד זה גם בסדר. האוזניות האלו עם איכויות "אודיופיליות" אבל הן לא אוזניות מונטוריות או שקופות והצבע שלהן כן מורגש, הן באות לעשות כיף ולשפוך מוסיקה, פחות להתקטנן. אני מסביר את הדברם בשביל שהמוטו יהיה ברור ולאן אני מכוון בגדול. מצד שני יש לי כאן מחשב שולחני שעומד בצד ללא מעס, ואולי זאת הזדמנות להשתמש בו בתצורות שציינתם, בין כה , כרגע הייתי מעדיף להוציא מהלפטופ מה שאפשר אם הסיפור יצריך עוד כמה מאות שקלים בודדים אין בעיה, בכיף. יותר מיזה לא אני לא מעוניין, אבל מתוך סקרנות ואולי תשכנע אותי על הדרך, מה היית עושה ממצבי הנוכחי?, במה היית משקיע בתקציב נמוך? או משהו אחר שתרצה להציע..

השיקולים שלך הם שלך, לגיטימיים, אין עליהם מחלוקת ויתירה מכך - הם הגיוניים למדי.
אם הייתי במצבך, הייתי משמיש את הדסקטופ ושומע דרכו בלבד:
- מתקין עליו חלונות 8.1 נקי בלי שום דבר. מבטל התקני תקשורת אלחוטית אם אפשר.
- מתקין את התוכנה של אלוני עליו כדי שאפשר יהיה לגשת אליו בנוחות ממחשבים אחרים באמצעות דפדפן.

אם זה יותר מדי, תשתמש בלפטופ כמו שהוא דרך WASAPI וזהו.

לגבי "השקעה בתקציב נמוך", אין חיה כזאת במקרה הזה. או שמשקיעים בספק איכותי 1000 ש"ח ומעלה, או שמקדרים באיביי כמו גיא לנדאו ומוצאים איזה גרוטאה מלפני שלושה עשורים, משפצים אותה קצת, ומרוויחים כמה מאות שקלים על חשבון כמה שעות טובות של התעסקות.

כנ"ל לגבי חומרת מחשב. למשל, NUC הכי בסיסי יעלה קרוב ל- 2000 ש"ח ולא יתן לך כמעט שום דבר בהשוואה למה שיש לך כרגע.

האם סטרימר(dune hd base) או כל סטרימר אחר בחיבור sd של המכשיר יתן תוצאה עדיפה בניגון קבצי מוסיקה flac wav בהשוואה למחשב נייד או נייח עם כונן פנימי של ssd
השאלה שלך שקולה ללשאול: "האם רמקול מדגם X שעולה 3000 ש"ח יהיה תמיד יותר טוב מרמקול Y שעולה גם 3000 ש"ח"
והתשובה היא שאין תשובה. צריך לנסות.
הדבר היחיד שחשוב להבין הוא שבניגוד לכל סוג ציוד אחר בתחביב ההזוי שלנו, להגיע כמעט הכי רחוק עם מחשב אפשר באלפי שקלים בודדים. וכל מי שהתחביב יקר לליבו ושומע דרך מחשב, מומלץ שישקול להרים מחשב איכותי כזה. ברוב המקרים העלות-תועלת בהשקעה של מחשב היא גבוהה לאין ערוך מהשקעה בהגברה או רמקולים.

נערך לאחרונה ב:

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
אני עצמי עובד עם מחשב שולחני רגיל שיש עליו אין ספור תוכנות וניסיתי מולו מחשב נייד רגיל לא יעודי ולא הרגשתי בהבדל.
המסקנה שאני הגעתי אליה גם בהמלצת חברים היא או שעושים את זה כמו שצריך או שלא עושים בכלל.
ואיך עושים זאת כמו שצריך?
ספק לינארי, מארז שקט , תוכנה יעודית ומערכת הפעלה ריקה.
בעתיד הקרוב אני אמור להשלים הרכבה של מחשב כזה אשמח לעדכן בהבדל.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני עצמי עובד עם מחשב שולחני רגיל שיש עליו אין ספור תוכנות וניסיתי מולו מחשב נייד רגיל לא יעודי ולא הרגשתי בהבדל.
המסקנה שאני הגעתי אליה גם בהמלצת חברים היא או שעושים את זה כמו שצריך או שלא עושים בכלל.
ואיך עושים זאת כמו שצריך?
ספק לינארי, מארז שקט , תוכנה יעודית ומערכת הפעלה ריקה.
בעתיד הקרוב אני אמור להשלים הרכבה של מחשב כזה אשמח לעדכן בהבדל.
ב ד י ו ק.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור