הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
הגברת רגב ואתה מתגאים בחוסר עניין בתרבות האמנותית וכך גם הפסקנות בצדקת דרכיכם, לצערי זה הפך להיות לאליטה החדשה, יבושם לכם אתם הרוב.
תגיד לי יא אליטיסט נרגן שכמוך, ממתי זה לא בסדר להביע דעה נחרצת? אני רואה שעל מירי רגב יש לך דעה מאד נחרצת משלך. אז כשזה מגיע למערכת ב-10,000 זה לא בסדר?
לך שב באיזה בית קפה תל אביבי ותבכה על מות תיאטרון הבימה שאתה מוקיר ככ. אתה רואה? גם אני טוב בהכללות. לא פחות טוב מתל אביבי שמאלני שדרכו לו על האצבע הקטנה ולקחו לו כמה הצגות פרינג או מקריאי שירה של מוחמד דרוויש.
למען הסר ספק: לדעתי מירי רגב מתנהגת בתקשורת כמו בהמה. אבל בניגוד אליך, אני לא מתיימר להכיר אותה מעבר לכך ולא בונה תפיסת עולם תרבותית לפיה. חצוף!

לגופו של ענין: על כל שילוב ב-10,000 שח שנשמע צורם לאוזניך, אתן לך 10 נוספים שעולם פי 10 ונמכרו בלוחות.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
נכון
אבל השאלה היא האם היית שומע גם כאשר ההקלטה לא כל כך משובחת אבל המוזיקה טובה
כשאמרתי לאחד היבואנים שחשוב שיהיה לי יכולת airplay כדי שאוכל להזרים מיוטיוב הוא כמעט התעלף איך אני מעיז לשמוע ממקורות כאלו
לירן, אתה ועוד כל האנטי אודיופילים פה בונים גדרות קופסאות, כמו הנרגן התל אביבי הנלעג ששם אותי באותה קופסה עם מירי רגב.
יש אודיופילים על כל מנעד הספקטרום. אלה שהספיקו לשכוח מה שאני ואתה אי פעם נדע על מוסיקה, אלו ששומעים רק הקלטות של קליפ ריצ'רדס אנלוגיות משנות ה-60 כי הם אוהבים את הפירוטכניקה, ואת הרב המכריע שנמצא באמצע.
הכללות זה דבר מסוכן וברוב המקרים לא מוביל לשום מסקנה עניינית.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
בקשר לסרטוני וידאו, אני זיהיתי עוד לפני שנים רבות כשהודגמו לי מערכות קולנוע ביתיות, שכשאני צופה בביצוע בוידיאו אני מאוד סלחן לגבי איכות הצליל.
לא הצלחתי להמציא לעצמי הסבר לתופעה. הדגמה של סטריאו במערכת קולנוע ביתי הייתה חלשה למדי, אבל צפייה בהופעה עם אותה מערכת נשמעה לי הרבה יותר טוב על אף שברור שכלום לא השתנה במערכת.
אין לי בעייה לצפות בקטע וידאו ביוטיוב גם אם איכות ההקלטה לא גבוהה. המעורבות של העיניים משנה לחלוטין את החוויה.

אריה
בדיוק כך
לפני שנה לקחתי את הבת שלי להופעה של ה cure באתונה
כשהיינו שם מישהו המליץ גם ללכת לשמוע קונצרט באקרופוליס
אני בחיים לא הייתי בקונצרט אבל אמרתי יאללה חוויה
היה מדהים (מקסים ונגרוף)
כשחזרתי ישר חיפשתי דיסקים שלו והחוויה היתה פשוט שונה לחלוטין
זה לא סתם שאומרים שמבחן עיוור לא תמיד נכון

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לירן, אתה ועוד כל האנטי אודיופילים פה בונים גדרות קופסאות, כמו הנרגן התל אביבי הנלעג ששם אותי באותה קופסה עם מירי רגב.
יש אודיופילים על כל מנעד הספקטרום. אלה שהספיקו לשכוח מה שאני ואתה אי פעם נדע על מוסיקה, אלו ששומעים רק הקלטות של קליפ ריצ'רדס אנלוגיות משנות ה-60 כי הם אוהבים את הפירוטכניקה, ואת הרב המכריע שנמצא באמצע.
הכללות זה דבר מסוכן וברוב המקרים לא מוביל לשום מסקנה עניינית.
אני לא אודיופיל וגם לא אנטי אודיופיל
יש כאן דיון מעניין מה חשוב לנו יותר האיכות או התוכן
שניהם חשובים אבל מה יותר זה אינדיבידואלי

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113

זה מרגיש כמו חפירה ולא דיון.
אם היית קורה היטב את מה שאני כותב.
היית מבין שאין תלות אחד בשני.
עם סייג:

1. במידה וקיימים באוסף אותה הקלטה באיכות ירודה והשנייה באיכות גבוהה...העדפה מן הסתם תהיה הגבוהה גם עם המערכת עולה כמו 100 חבילות נייר טואלט.

2. במידה ויש הקלטה שלא קיימת באוסף ולא ניתנת להורדה ו/או הזרמה ו/או רכישה מיידית, וקיים כאופציה באופן ירוד/סביר דרך YouTube או כל אמצעי אחר נורמטיבי (לא שירה בציבור) לא ארגיש איזה אנטי לנגן אותו גם על מערכת של 25,000 ניירות טואלט.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
@matanoosh אני קורא מהצד שרשור זה (גם השתתפתי בו בקטנה) ומצחיק אותי שטוענים שאני "טוחן במוח".....קצת מודעות עצמית לא תזיק.....

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
זה מרגיש כמו חפירה ולא דיון.
אם היית קורה היטב את מה שאני כותב.
היית מבין שאין תלות אחד בשני.
עם סייג:

1. במידה וקיימים באוסף אותה הקלטה באיכות ירודה והשנייה באיכות גבוהה...העדפה מן הסתם תהיה הגבוהה גם עם המערכת עולה כמו 100 חבילות נייר טואלט.

2. במידה ויש הקלטה שלא קיימת באוסף ולא ניתנת להורדה ו/או הזרמה ו/או רכישה מיידית, וקיים כאופציה באופן ירוד/סביר דרך YouTube או כל אמצעי אחר נורמטיבי (לא שירה בציבור) לא ארגיש איזה אנטי לנגן אותו גם על מערכת של 25,000 ניירות טואלט.

סבבה אבל האם גם אחרים חושבים כך?
יש לי הרגשה לפי הדיון כאן שלחלק מהחברים כאן אופציה 2 לא באה בחשבון

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
סבבה אבל האם גם אחרים חושבים כך?
יש לי הרגשה לפי הדיון כאן שלחלק מהחברים כאן אופציה 2 לא באה בחשבון

לא מעניין אותי מה אחרים חושבים
ולמה לך מעניין?
זה לא דיון זה סוג של זלזול במסכת של דיון/חפירה ב-אודיופילים.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

זה לא שונה במהות בתחומים אחרים ונתנו פה קודם דוגמאות, למשל, לאכול פעם בחודש במסעדה איכותית ויוקרתית או לאכול פעם בשבוע במסעדה סבירה.
אין ולא יכולה להיות תשובה אחת נכונה.
זה תמיד עניין של העדפות ואף אחת איננה נחותה או עדיפה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לא מעניין אותי מה אחרים חושבים
ולמה לך מעניין?
זה לא דיון זה סוג של זלזול במסכת של דיון/חפירה ב-אודיופילים.
אם לא מעניין אותך אל תיכנס
אין כאן שום זלזול
זה פורום לא קבוצת תמיכה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
@matanoosh אני קורא מהצד שרשור זה (גם השתתפתי בו בקטנה) ומצחיק אותי שטוענים שאני "טוחן במוח".....קצת מודעות עצמית לא תזיק.....

וזו תרומתך לדיון ?
כבר מיצית את הפגרה מרצון ?

במקום להשתלב בדיון באופן ענייני אתה מתריס.
אחר כך תתפלא שאתה מושך אש...

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כבר כתבתי את דעותי והם נבלעו אי שם בנפתולי השרשור .....וזה בסדר.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
זה לא שונה במהות בתחומים אחרים ונתנו פה קודם דוגמאות, למשל, לאכול פעם בחודש במסעדה איכותית ויוקרתית או לאכול פעם בשבוע במסעדה סבירה.
אין ולא יכולה להיות תשובה אחת נכונה.
זה תמיד עניין של העדפות ואף אחת איננה נחותה או עדיפה.
הדוגמא שלך טובה אבל זה פורום אודיו
ברור שיש העדפה שונה ואף אחת לא נחותה מהשנייה
סתם מעניין איך זה מתחלק בין האודיופילים

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
מי שחייב אצלו רק הקלטות פר אקסלנט,
זו זכותו בהחלט!
מי שמסוגל גם לשמוע הקלטות ירודות כאופציה קיימת וללא אפשרות השגה לאותו תוכן גבוה יותר על מערכת הייאנד יוקרתית, זו גם זכותו.

תערוך סקר מסודר, מאמין שנמר יכול לעזור בכך.
אם ממש מעניין אותך כף המאזניים.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
סתם מעניין איך זה מתחלק בין האודיופילים

זו שאלה תיאורטית יותר ממעשית.
התשובה הרי ברורה - אודיופיל ישאף לשמוע באיכות הטובה ביותר שיכול להשיג או נכון יותר (אם נוסיף למשוואה את העניין שייתכנו רימסטרים בפורמט איכותי יותר אבל נשמעים פחות טוב מהמקור בפורמט שנחשב פחות איכותי) את מה שנשמע לו טוב יותר.
להערכתי, יש סף איכות מסוים שממנו ומטה פשוט לא כיף להאזין ולכן יימנעו ממנו.
כל הנ"ל הרבה פחות רלוונטי (אם בכלל) כאשר מדובר בהאזנה לא ממוקדת , כמו מוזיקת רקע.
באת על סיפוקך ?;)

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
מסכים אבל חולק. הכל מתחיל ונגמר באיכות ההקלטה.

MP3 ב-320KBPS של דייר סטרייטס מתחילת שנות ה-90 נשמע טוב יותר מהקלטת רימסטר עדכני ב-24/192.

לפני כמה שנים טובות ביקרתי אצל Goodwin's high end בבוסטון בווילה גדולה הסלון גדול חצי עגול, היו שם וילסונים די גדולים מונובלוקים של ספקטרקל ,הקדם הצ'לו של לוינסון ,הפטיפון 301 או 401 Garrard,
מעוולם לא שמעתי מערכת מנגנת כך, שאלתי אותו מה ייחודי במערכת הזו שנישמעת כל כך חייה, תשובתו הפתיע אותי, המערכת הזו בעלת עיוותים נמוכים מאוד, ואז הראה לי את תחנת כח מאחורי המערכת ואמר החשמל בא מלוח החשמל ולכל רכיב יש שנאי מבדל אודיופילי מתאים מבחינת ההספק, יש הרבה מרכיבים באודיו משפעים על הסאונד מעולה ומושגים אודיופילים אחרים, אך מעטים מאיתנו שמעו מערכת בעלת גם המרכיב הנוסף, עיוותים נמוכים מאוד.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
וזו תרומתך לדיון ?
כבר מיצית את הפגרה מרצון ?

במקום להשתלב בדיון באופן ענייני אתה מתריס.
אחר כך תתפלא שאתה מושך אש...
אתה קראתה מה הוא רשם בדף 7 ?
מאוד מעניין...אבל לא מציע לאף אחד להתייחס.לא בגלל מה נרשם.פשוט כי זה יוציא העוקץ מהפוסט.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אתה קראתה מה הוא רשם בדף 7 ?
מאוד מעניין...אבל לא מציע לאף אחד להתייחס.לא בגלל מה נרשם.פשוט כי זה יוציא העוקץ מהפוסט.

קראתי והיות ואינני נמנה על "בית מדרשו" העדפתי להתעלם.
הוא לא כתב דברים שחייבים להגיב עליהן...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
כן, זאת לדעתך מהות הדיון? אני לא בטוח. אם זאת מהות הדיון, אז לדעתי הוא עקר מתוכן. אף אחד לא יגיד לך שהוא מעדיף איכות על תוכן.
לדעתי מהות הדיון שרונן התכוון אליה היא: "היי, שינמכתי, וסוף סוף אני מרוצה. איזה כיף לי.", ועל זה כולנו מדברים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
כפרה, אני משתתף בדיון. לא טוחן במוח. מחמיא לי שאתה מחפש אותי, אבל זה לא ילך בינינו. אני לא נמשך אליך. לא אינטלקטואלית, לפחות. פיזית אולי. שלח לי תמונות שלך בפרטי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור