הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
קודם כל תמיד מפרגן (ויש לי סט של 100000 שח)
ואם הייתי צריך לבחור במרצדס שמותר לנסוע בה יום בשבוע או מאזדה לכל הימים הייתי בוחר מאזדה
אבל במכוניות עבורי זו לא דוגמא לא עושה לי את זה בכלל
שוויצר!!!
סתתאםםם. מה שאתה ניסית להגיד זה שאתה בשלב שאתה לא מרייר על מערכות יקרות רק משום ההגדרה שלהם כיקרה ויוקרתית אלא מנסה או חושב שמנסה, להיות עיוור לתג מחיר ובעל אוזני נץ לתוצאה " בעיניים עצומות". ואם זה מה שחשבת אני אתך. אבל אם היית שומע מערכת יקרה בטירוף והצליל היה מפיל אותך...huston you have a problem....:מלאך:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
תוריד את אלו
עדיין הרבה פה יקחו את אופציה 2
...
כשאמא שלי נפטרה הייתי בשנת אבל ולא שמעתי מוזיקה שנה זה היה הדבר הקשה ביותר עבורי
סקר לא מציאותי בעיקרון לא מודד את מה שאתה רוצה למדוד.

למשל, אולי זה לא מבחין בין אוהבי המוזיקה לאוהבי הציוד כפי שאתה מתכוון, אלא בין אוהבי האיכות מול אוהבי הכמות?

אולי יש אוהבי מוזיקה שלא צריכים מוזיקת רקע כטפט כל הזמן, והם מעדיפים מעט מוזיקה אבל בריכוז מלא?

ואולי יש כאלה שלא יכולים לדחות סיפוקים, לעומת אלה שיכולים ונהנים לדחות סיפוקים?

וכו' וכו'.

אם עושים סקר, צריך שהשאלות יהיו כאלה שהמתאם בינן לבין מה שרוצים לבדוק יהיה מובהק, או שיהיו כמה שאלות שמאפשרות לבודד משתנים כך שהמתאם יהייה מלא ומובהק, אחרת התוצאות יהיו בלתי אמינות בעליל.

ורצוי גם לא להסיק מסקנות מעצמך, ממה שחשוב לך וממה שקשה לך לגבי אחרים. אתה עצמך אף פעם לא מדגם מייצג.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
שוויצר!!!
סתתאםםם. מה שאתה ניסית להגיד זה שאתה בשלב שאתה לא מרייר על מערכות יקרות רק משום ההגדרה שלהם כיקרה ויוקרתית אלא מנסה או חושב שמנסה, להיות עיוור לתג מחיר ובעל אוזני נץ לתוצאה " בעיניים עצומות". ואם זה מה שחשבת אני אתך. אבל אם היית שומע מערכת יקרה בטירוף והצליל היה מפיל אותך...huston you have a problem....:מלאך:
תשמע
הייתי בתערוכת CES בווגאס
היו שם 3 קומות של סוויטות עם חברות הי אנד
יומיים מתוך התערוכה היינו רק שם
עברנו חדר חדר ושמענו מערכות שכאן בארץ אולי לבודדים יש
חלום אין ספק אבל בסופו של דבר התוכן חשוב לי יותר ולכן נהנתי אולי פסיכולוגית בחדרים שהיתה מוזיקה שאהבתי
אני מרוצה ממה שיש לי באמת (איזהו העשיר השמח בחלקו)
מדי כמה שנים עושה שדרוג ובטח מפרגן לאחרים
יש הרבה אודיופילים שאני בקשר איתם ומפרגן מאד על כל רכישה שלהם

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
סקר לא מציאותי בעיקרון לא מודד את מה שאתה רוצה למדוד.

למשל, אולי זה לא מבחין בין אוהבי המוזיקה לאוהבי הציוד כפי שאתה מתכוון, אלא בין אוהבי האיכות מול אוהבי הכמות?

אולי יש אוהבי מוזיקה שלא צריכים מוזיקת רקע כטפט כל הזמן, והם מעדיפים מעט מוזיקה אבל בריכוז מלא?

ואולי יש כאלה שלא יכולים לדחות סיפוקים, לעומת אלה שיכולים ונהנים לדחות סיפוקים?

וכו' וכו'.

אם עושים סקר, צריך שהשאלות יהיו כאלה שהמתאם בינן לבין מה שרוצים לבדוק יהיה מובהק, או שיהיו כמה שאלות שמאפשרות לבודד משתנים כך שהמתאם יהייה מלא ומובהק, אחרת התוצאות יהיו בלתי אמינות בעליל.

ורצוי גם לא להסיק מסקנות מעצמך, ממה שחשוב לך וממה שקשה לך לגבי אחרים. אתה עצמך אף פעם לא מדגם מייצג.
אני לא חושב שאני מדגם מייצג
להפך
כמו שאמרתי לך אני חושב שנפל לי האסימון
אולי בגלל שהמוזיקה חשובה לי יותר מהציוד אני לא שומע הבדלים בין כבלים ולא מבין את הרדיפה שיש לאנשים אחרי מרימי כבלים, משככים ושאר ירקות

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
קודם כל תמיד מפרגן (ויש לי סט של 100000 שח)
ואם הייתי צריך לבחור במרצדס שמותר לנסוע בה יום בשבוע או מאזדה לכל הימים הייתי בוחר מאזדה
אבל במכוניות עבורי זו לא דוגמא לא עושה לי את זה בכלל
מאחל לך להנות מהסט. אני בטוח שהוא נשמע טוב לאוזנך.

שנית, ברף העליון של ציוד אודיו, כל שיפור קל מצריך השקעה של עשרות אלפי ש"ח, כך שמי שמשפר מערכת קיימת של מאתיים אלף, יצטרך לשפוך 20 אלף ש"ח מינימום ומעלה, בשביל שיפור קל.

לגבי ההעדפה שלך למאזדה מול מרצדס, אני בספק :)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
להפך
אולי בגלל שהמוזיקה חשובה לי יותר מהציוד אני לא שומע הבדלים בין כבלים ולא מבין את הרדיפה שיש לאנשים אחרי מרימי כבלים, משככים ושאר ירקות

לוגיקה משונה....
אם המוזיקה חשובה לך אז היית שואף למצות את מקסימום המידע שיש בהקלטה.
סבבה לגמרי שאתה נהנה להאזין למוזיקה עם טרנזיסטור במילואים או שיש מוזיקה ברקע כאשר אתה מבשל או עסוק בעבודות בית אחרות אבל אין זה אומר שאתה שואף להאזנה איכותית.

לא תוכל לשמוע הבדלים גם בין מגברים אם המוזיקה ברקע תוך כדי ספונג'ה.

המטרה של אודיופיל היא להרכיב סטאפ איכותי לפי יכולתו, סדר העדיפויות שלו ולפי טעמו על מנת למקסם את ההנאה שלו מהאזנה.
אצלך המטרה אחרת וזה כמובן לגיטימי אבל למדוד את העדפות של אחרים לפי מה שמתאים לך זה לא לעניין.
ארז

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
להפך
רק אם תוריד את הייחוס העצמי, שלך, בניגוד לאחרים, חשובה יותר המוזיקה אזי לטעמי כל הפוסט שלך יתנגן טוב יותר. ואני אומר את זה בחיבה. כי בין השורות הבנתי שרב המשותף בינינו במספר מישורים.

אני יודע שכבלים עושים שינוי, יודע כי שמעתי באינספור פעמים עיוור לא עיוור וכולי, מבחינתי זו אמת אודיופילית יצוקה. לא כל כבל זהה ועושה את אותו שינוי, אבל, כן חיווט זו נקודה קריטית. ומי שלא שומע את זה אתייחס להמלצותיו האודיופיליות בהתאם.

ופלוני לא צריך להסביר שהוא אוהב מוסיקה לא פחות מאלמוני שלא מבחין בהבדלים.

אשריך שחסכת לעצמך. כנראה שאתה ואני שומעים ומחפשים דקויות אחרות וריגושים אחרים בהקלטה נתונה.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
אתה כזה חמוד. בא לי לחבק אותך. (באהבה, לא בהסתלבטות!)
אני לא מסוגל להגיע לעמקי התבונה הרגשית שלך, אז היות והתחביב יקר לליבי, אני עדין אחזיק בדעתי ש-עבורי-שינמוך מערכת הוא כישלון. שזה גם בסדר.

חחח זו כבר הפעם השניה שאתה קורא לי חמוד בפורום בלי להכיר אותי. נראה לי שלניק ניים שלי יש כאן השפעה פסיכולוגית. אבל הכינוי שלי לא נדבק אלי מיתוך תכונות של חמידות אין קץ הוא פשוט נדבק מיתוך ראשי תיבות של השם המלא שלי שהוא בועז מאיר בן ישראל שזה יוצא כמובן במב"י. ב"א שומר לך חיבוק למקרה שניפגש פעם.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
להפך
זו לוגיקה עקומה.

אם אתה לא שומע דברים זה בגלל כל מיני סיבות, כמו שפורטו בפוסטים אחרים, לא בגלל ובלי קשר למה שחשוב לך יותר. למשל, מהכללי לאישי:
  1. אין הבדל בין כבלים, משככים לא משפיעים וכד'
  2. הרזולוציה של המערכת שלך בחדר שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
  3. השמיעה הפיזיולוגית שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
  4. כושר ההבחנה שלך אינו מספיק כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
אם כבר, הסבר הרבה יותר הגיוני הוא הפוך: שבגלל שאתה לא שומע הבדלים אתה מבטל את חשיבות הציוד, ומנסה להציג את אלה שכן שומעים הבדלים כפתאים, ואת עצמך כמי שאוהב מוזיקה שלא מתעסק בשטויות.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ציודיופיל ממעיט לשמוע מוסיקה, הוא בעיקר בונה ומשדרג עד אינ_קץ. כנראה ש רוב המשתמשים פה היו עונים בסקר הזה על 2 אבל הם לא יודו בזה.
לא נכון בהכרח, המנעד הוא כל כך גדול מכאלה כמו שאתה מתאר עד ל"משדרגים כרוניים" שמבלים שעות רבות בשמיעת מוסיקה....ולא "מוסיקת Test-ים".

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
זה בסדר גמור לשאוף ליותר. השאיפה ליותר היא אחד הדברים שהופכים את החיים האנושיים (וכמובן את התחום שאנחנו עוסקים בו) למעניינים יותר. זה בסדר גם להסתפק בפחות. היכולת להיות מסופק זה אחד התנאים העיקריים לאושר ובתוך זה "אושר אודיופילי".

אתה אומר שאם צריך להתפשר על איכות של מערכת בכדי להינות ממנה אז זה כישלון אודיופילי אבל מי ש"משנמך" מערכת לא בהכרח מרגיש שהוא התפשר. יכול להיות שהוא גילה שחלק מן הפרמטרים שהתבטאו בצורה טובה יותר (אובייקטיבית) במערכת הקודמת (כמו הפרדה, נקיון, שקט וכו) הם מלכתחילה לא פרמטרים שהוא זקוק להם בכדי להינות ממוזיקה או ליתר דיוק, לא תנאים שהוא זקוק להרבה מהם בכדי להינות.

מה שקצת הפריע לי זה ההצמדה של המונח כישלון למצב בו אדם מדווח על "נירוואנה" אודיופילית. בכל מה שקשור לתחום שלנו, אני יכול להכניס את המונח כישלון רק בתרחיש בו מישהו נכנס לתחום, השקיע המון כסף, אנרגיה וזמן ובסוף יצא מהתחום באכזבה גדולה והמון חרטות. ואני בטוח שהיו כאלה. אבל בכל תרחיש שהוא שאדם מדווח על תחושה של הצלחה ואושר מהתהליך או - לאושרו הגדול - סיום התהליך (גם אם רק בתחושה זמנית), ניתן לראות בכך אך ורק הצלחה גדולה. במיוחד לאור העובדה שרובנו מגיעים למקום בו אנחנו מבסוטים למדי מהמערכת שבנינו בעמל רב אבל מרגישים לא לגמרי מסופקים ומחפשים את הדבר הבא שיביא אותה למקום יותר גבוה.

״ שחלק מן הפרמטרים שהתבטאו בצורה טובה יותר (אובייקטיבית) במערכת הקודמת (כמו הפרדה, נקיון, שקט וכו) הם מלכתחילה לא פרמטרים שהוא זקוק להם בכדי להינות ממוזיקה או ליתר דיוק, לא תנאים שהוא זקוק להרבה מהם בכדי להינות.״

אהבתי !!!

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
זו לוגיקה עקומה.

אם אתה לא שומע דברים זה בגלל כל מיני סיבות, כמו שפורטו בפוסטים אחרים, לא בגלל ובלי קשר למה שחשוב לך יותר. למשל, מהכללי לאישי:
  1. אין הבדל בין כבלים, משככים לא משפיעים וכד'
  2. הרזולוציה של המערכת שלך בחדר שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
  3. השמיעה הפיזיולוגית שלך אינה מספיקה כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
  4. כושר ההבחנה שלך אינו מספיק כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי
אם כבר, הסבר הרבה יותר הגיוני הוא הפוך: שבגלל שאתה לא שומע הבדלים אתה מבטל את חשיבות הציוד, ומנסה להציג את אלה שכן שומעים הבדלים כפתאים, ואת עצמך כמי שאוהב מוזיקה שלא מתעסק בשטויות.
אני לא מבטל את חשיבות הציוד
אני לא מנסה להציג אף אחד כפתי
מאיפה הבאת את המסקנה הזו?
אני אוהב מוזיקה מאד ונותן לזה חשיבות גדולה יותר מהציוד. זה רק אני - לא קשור לאחרים וזה לא מבטל אף אחד
אצלי המוזיקה בעדיפות עליונה כלומר מוזיקה שאני אוהב בפורמט mp3 עדיף לי מדיסק הדגמות באיכות מדהימה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
רק אם תוריד את הייחוס העצמי, שלך, בניגוד לאחרים, חשובה יותר המוזיקה אזי לטעמי כל הפוסט שלך יתנגן טוב יותר. ואני אומר את זה בחיבה. כי בין השורות הבנתי שרב המשותף בינינו במספר מישורים.

אני יודע שכבלים עושים שינוי, יודע כי שמעתי באינספור פעמים עיוור לא עיוור וכולי, מבחינתי זו אמת אודיופילית יצוקה. לא כל כבל זהה ועושה את אותו שינוי, אבל, כן חיווט זו נקודה קריטית. ומי שלא שומע את זה אתייחס להמלצותיו האודיופיליות בהתאם.

ופלוני לא צריך להסביר שהוא אוהב מוסיקה לא פחות מאלמוני שלא מבחין בהבדלים.

אשריך שחסכת לעצמך. כנראה שאתה ואני שומעים ומחפשים דקויות אחרות וריגושים אחרים בהקלטה נתונה.
לעולם לא אמרתי למישהו ששומע הבדלים בין כבלים שהוא מדמיין
אני לא שומע ולכן לא משקיע מעבר להגיוני
מי ששומע שישקיע ויהיה לו לבריאות באמת

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
לוגיקה משונה....
אם המוזיקה חשובה לך אז היית שואף למצות את מקסימום המידע שיש בהקלטה.
סבבה לגמרי שאתה נהנה להאזין למוזיקה עם טרנזיסטור במילואים או שיש מוזיקה ברקע כאשר אתה מבשל או עסוק בעבודות בית אחרות אבל אין זה אומר שאתה שואף להאזנה איכותית.

לא תוכל לשמוע הבדלים גם בין מגברים אם המוזיקה ברקע תוך כדי ספונג'ה.

המטרה של אודיופיל היא להרכיב סטאפ איכותי לפי יכולתו, סדר העדיפויות שלו ולפי טעמו על מנת למקסם את ההנאה שלו מהאזנה.
אצלך המטרה אחרת וזה כמובן לגיטימי אבל למדוד את העדפות של אחרים לפי מה שמתאים לך זה לא לעניין.
ארז
אני לא מודד העדפות של אחרים
אני שאלתי שאלה שיש לה שתי אופציות ולי ברורה התשובה
אני חושב שיש כאלו שהיו בוחרים באופציה השניה
אם זו ההגדרה של אןדיופיל אז כנראה שאני לא אודיופיל
לא פוסל ולא מודד ולא מזלזל באף אחד

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אתה שואל ברצינות?

למה זה טוב ? כבלים באוויר צריכים להיות ? כל כבל ?
שלי באוויר כי הם קצרים , אז לא צריך את המרימים האלה ?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
למה זה טוב ? כבלים באוויר צריכים להיות ? כל כבל ?
שלי באוויר כי הם קצרים , אז לא צריך את המרימים האלה ?
יש כאלו שטוענים שהם שומעים הבדל כאשר הכבל על הרצפה או על מרימי כבלים
לא יודע

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
יש כאלו שטוענים שהם שומעים הבדל כאשר הכבל על הרצפה או על מרימי כבלים
לא יודע
טוב, אין לי כבלים של רמקולים ואינטרקונקט של הרמקולים באוויר אז זה לא משנה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור