הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הכל עניין של נקודת איזון על רצף.
בקצה אחד של הרצף איכות הצליל, בקצה השני של הרצף ההנאה ממוסיקה.
אנחנו נעים לאורך הרצף לכיוון אחד או לכיוון שני עד שמגיעים לנקודת שיווי המשקל האישית.
אם ניקח למשל את נושא התקציב, רובנו שאין לנו תקציב בלתי מוגבל, נמצאים על הנקודה שבה אנו משיגים את איכות הצליל המרבית שהתקציב האישי שלנו מאפשר.
לגבי הקשר בין איכות הצליל וההנאה ממוסיקה, אצלי הקשר הזה קיים ובעוצמה גבוהה. אני לא נהנה ממוסיקה שהוקלטה גרוע.

אריה

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אני לא נהנה ממוסיקה שהוקלטה גרוע.
גם ממוסיקה שהוקלטה גרוע אפשר להנות אם אתה מצליח להוציא את הרגש ממנה.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אפשר גם לזרוק מוסיקה שהוקלטה גרוע מהחלון ולהשאיר רק מה שנשמע טוב.
או להוסיף אקולייזר ב 500 שקל ובלחיצת כפתור אפשר לעשות ש הכל יישמע "טוב".
יש הרבה פתרונות למוסיקה שהוקלטה גרוע.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
זה כמובן עניין אישי.
המגע הראשון שלי בהאזנה הוא עם איכות הצליל. כשאיכות הצליל לא טובה, בהרבה מקרים זה יוצר אצלי מחסום שמקשה על המשך ההאזנה.

אריה

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אפשר גם לזרוק מוסיקה שהוקלטה גרוע מהחלון ולהשאיר רק מה שנשמע טוב.
או להוסיף אקולייזר ב 500 שקל ובלחיצת כפתור אפשר לעשות ש הכל יישמע "טוב".
יש הרבה פתרונות למוסיקה שהוקלטה גרוע.
מכל מה שאתה כותב, אני לא מכיר שיטה שמאפשרת "שהכל ישמע טוב", בטח לא אקוולייזר. הקלטה גרועה תמיד תישמע גרוע.

אריה

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
או להוסיף אקולייזר ב 500 שקל ובלחיצת כפתור אפשר לעשות ש הכל יישמע "טוב
הקלטה גרועה בבסיס לא ניתן ל"הכשיר". ניתן אולי בקצוות לאזן.
זהו, שזה מה שקורה ששומעים שיר אהוב ברדיו ישן טרנזיסטור, נהנים ברגש. אבל להנות ממש כאודיופיל שמעוניין לשמוע את כל הניואנסים ולהתעלם מכל רעשי הרקע והפגמים...וואלה קשה. צ'ט בייקר אהובי , שאני מוכן לאכול המון דשא בשביל להאזין לו, יש כמה הקלטות מחתרתיות שפשוט קשה וויתרתי. כמובן שמערכת חושפנית ומאוזנת מקשה עוד יותר. והכל לעניות דעתי בלבד.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
אין מערכת שטובה בכל הסגנונות ותמיד יהיה משהו שנשמע גרוע.
אם מפריע בראש לשמוע משהו גרוע, עדיף להעיף את הגרוע לצמיתות, ככל שהציוד יקר יותר ככה המוסיקה מתצטמצמת לה, תראו מה כולם משמיעים בהדגמות ובסרטונים שמעלים, מי באמת שומע את זה...?!

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
זהו, שזה מה שקורה ששומעים שיר אהוב ברדיו ישן טרנזיסטור, נהנים ברגש.
אז מה שאתה רומז שרגש ואודיופיליה
לא הולכים ביחד?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אין מערכת שטובה בכל הסגנונות ותמיד יהיה משהו שנשמע גרוע.
אם מפריע בראש לשמוע משהו גרוע, עדיף להעיף את הגרוע לצמיתות, ככל שהציוד יקר יותר ככה המוסיקה מתצטמצמת לה, תראו מה כולם משמיעים בהדגמות ובסרטונים שמעלים, מי באמת שומע את זה...?!
ברור שיש מערכת שטובות בכל סגנון, ג׳אז, רוק, סימפוניות מרובות כלים...
יש מערכות שלא קורסות בשום סגנון ויודעות להעביר מצויין כל הקלטה טובה, במערכת כזאת הכי מזעזע לשמוע הקלטות גרועות כי כל החרא יוצא.
הבעיה שמערכת כזאת אף פעם לא זולה...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אני בהחלט שומע גם שנות ה 70 וה 80
גם הקלטות ישנות של ה Beatles וה Elvis
ה doors, Led Zeppelin, Bob Dylan, David Bowie ועוד רבים וטובים...ההקלטות שלהם נעים בין סביר פלוס ל "בוצי"...עדיין נהנה לשמוע ולהתרגש כמו ילד בחטיבת ביניים ולפני שאפילו הכרתי את המילה "אודיופיל".

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לא הולכים ביחד?
וממך ניתן להבין שרגש בהגדרה לא ניתן להשיג במערכת אודיופילית מתואמת ? וודאי שלא.
כתבתי בהמשך " כל הניואנסים".. רגש זה ניואנס חשוב מאוד מאוד. ומערכת מתואמת רק מעצימה את החוויה.

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
Screen Shot 2020-05-20 at 6.37.33.png

תמונות מצורפות

• Screen Shot 2020-05-20 at 6.37.33.png
    Screen Shot 2020-05-20 at 6.37.33.png
    KB 140.2 · צפיות: 349
נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
לא הולכים ביחד?
אני חושב שהוא אומר,למרות שיש לי מערכת מפונפנת ואני במילואים באוהל.ופתאום שומע קשמיר של לד זפלין ,אני מתרגש באותה מידה אם הייתי בסלון עכשיו.(אולי אפילו יותר)

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אני חושב שהוא אומר,למרות שיש לי מערכת מפונפנת ואני במילואים באוהל.ופתאום שומע קשמיר של לד זפלין ,אני מתרגש באותה מידה אם הייתי בסלון עכשיו.(אולי אפילו יותר)
יפה הסברת :כל-הכבוד:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
ובכן , שנים על גבי שנים שאפתי לאיכות סאונד מושלמת , פירוט,נקיון, דינאמיות, במהֿ, וכו׳ וכו׳ ..
אתם יודעים ....
השקעתי המון מחשבה , ציוד ובעיקר כסף ברדיפה אחר המושלמות.
יצא מצב שרק אני - בניגוד למשפחתי וחברים , שכנעתי עצמי שאיכות הצליל מושלמת - כי הרי השקעתי . לא. ?

לא יכולתי להודות או לבחון שאולי הסביבה צודקת באמרם כי הצליל טוב מידי בכדי להינות !

כעת , לאחר החלפת כל המערכת , שיפרתי מה שיכולתי אבל ידעתי להפסיק לרדוף אחר המושלמות
כן , הורדתי את המבודדים מתחת למגבר !!!!
כן, כבל הרמקול סתם באויר ולא מונח על רגלים מיוחדות מבודדות !!!
ועוד ...

והנה : הצליל נשמע כמו שכולם אוהבים , לא ברמה כמו שהייתה ( המתוארת לעיל )
ופתאום אני פשוט נהנה מהמוסיקה עצמה ולא איך היא נשמעת .

רוצה לומר / מסקנה : לאחר זמן רב החלטתי נפשית כי מספיק לרדוף אחר המושלמות בציוד
והכי חשוב פשוט להינות מהמוסיקה .

מאושר אני !!!

.

יפה, עד נקודת שינוי בתודעה רדפת אחרי האושר, אך זה מתיש, עתה יש לך ידיעה והכרת תודה שעשית את הדבר הנכון.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
תגובה
ועל הדברים שהוזכרו לעיל נאמר "מה עניין שמיטה להר גריזים". ואכן שוב שאלת מיליון הדולר בנדון האם מתקיימת סתירה בין הרצון להאזין למוסיקה טובה ואייכותית בז'אנר כל שהוא, חדשה כישנה, נוסטלגית, או אלטיזכן, לבין הרצון העז להשאר אודיופיל אדוק!? ואפשר לשאול את זה מזווית קצת אחרת, האם במהות של להיות אודיופיל יש רק איכויות שמע שהתנתקו להן מהמוסיקה עצמה ומדברי המבצע שנשתמרו בזמן!? תשובתי היא שברגע שאודיופיל מנתק עצמו מכל סיבה שהיא מאותה הסינתזה שמתרחשת בזמן ההקלטה (ואני לא מתעלם מכך שהיא זוכה לטיפול מיוחד גם בעריכה) בין אופי ביצוע מאד מאד מסוים לבין המאפיינים הסוניים
היחודיים שנלווים אליו (שבהחלט ניתן והשפעו מהמקום שבו
הוא בוצע )
בסופו של דבר ימצא עצמו בשלב כלשהוא מנותק מהמוסיקה גופא. כלומר הוא יבנה סט אפ מבוסס ציוד היי אנד שהחוזקה שלו זה בלהעביר אפקטים ודגשים של רזולוציות שכמו נשאבו למצלול
ושנשתמרו בו מהביצוע שהתרחש אי שם בזמן. חוסר איזון בין שקט לרעש או לדוגמה בין עסיסיות לשליטה ואיפוק יוצרים אם נרצה או לא זום אין על
אותם רסיסי אפקטים שמתקיימים הרבה מעבר למה שהם אמורים להשמע . ומכאן שנתקלתי לא פעם בסאונד שלמרות הרצון העז להגיע לתוצאה אופטימלית דרך ציוד היי אנד שנבחר בקפידה מדוקדקת, נעדר את אותו הייבט אותנטי קסום, ללא קשר אם מדובר בהדפסה משובשת או כזו שמתיימרת להשמע נטולת פגמים!

נערך לאחרונה ב:

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
בחיי שאמרתי את המשפטים האלו לא פעם,ואפילו התכוונתי לכל מילה,בעיקר לעצמי ולסובבים.
אנחנו מבוגרים שאוהבים צעצועים,במקרה הזה ציוד סטריאו.
שמים כל פעם ״עוגנים״,את הרמקולים האלו אקח איתי למשען...ועוד כהנה וכהנה.

אבל תמיד בא גל שני...וגם אם יקפצו פה ״אני משנות ה 70 עם אותו מגבר...״,ניחא.
אלו הצעצועים שאתה משחק בהם 45 שנה,אתה נכנס לפורום,וגולש בחצי עין בלוחות,למרות שמבחינתך הגעת לטופ המוסיקלי שיכולת לאפשר לעצמך,כלכלית,אקלימית חוויתית ומה לא.

כן,יש כאלו,וגילוי נאות,אני נמנה עליהם,שהחליפו והחליפו והחליפו,ולא מצטער לרגע אחד,
לא על הכסף,לא על כאבי הגב,מריבות עם האישה,התרוממות רוח,אכזבות ומה לא בעצם.
אבל חוויתי,שמעתי,יצרתי וגיבשתי טעם שנרכש עם השנים,פחות או יותר.
לא עושה אותי פחות,מחבר שתקוע 15שנה עם אותו ציוד,ולא מעניין אותו מה יש מעבר להרי החושך.

לדעתי,יבוא לבד,עם הגיל,השמיעה הפוחתת,ועיסוקים נוספים.

רונן,בנימה אישית,
מאחל לך שקט תעשייתי מוסיקלי,
האכלת יונים,וביקור בחיק הטבע.

עד העונג הבא!

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
ומכאן שבסופו של יום הרצון להעביר קטע מוזיקלי בציוד היי אנד שאותו אודיופיל פלוני בחר לא מצליח לייצר שמע אותנטי ומדוייק בלי קשר אם מדובר בהדפסה משובשת או כזו נטולת מפגמים!
תשמע חביבי, המסקנה שלך , לדעתי, רחוקה מכוונת פותח השירשור, וחוטאת לכל עניין האודיופיליה. המסקנה שהגעת אליה לא נבנית לוגית, ואינה משתמעת מכל מה שכתבת קודם לכן. האם שף שבודק בשוק ומחפש גלם איכותי יותר ויותר איבד את חוש הטעם?
המטרה במערכת שמע מאוזנת ו" אודיופילית" במהותה היא למקסם את התוצר של ההקלטה. כל מה שהוקלט יישמע - ובבאלנס טונאלי שסביר שהיה נכון. ואו שנשמע כזה. כל מאזין רציני בוחן את המערכת שהוא בונה לפי מאפיינים אובייקטיבים ( פרוט, במה, באס , מיקרו דינמיקה וכולי) וממרכיבים סובייקטיביים ( רמת מעורבות, רגש שהצליל מעורר נראות הסטאפ ועוד). לטעמי, אודיופיל יידע להעריך את האובייקטיבי שבכל רכיב, ובסוף ישקלל את האלמנט הסובייקטיבי ויקבל החלטה. מה לעשות, שעם הזמן יש חידוד של חושים וטעמים ומאזין מנוסה מראש יודע מה הכיוון שהוא חותר אליו. מי שבמהלך הדרך איבד את הרצון לשמוע מוזיקה זה כבר בעיה שלו, אבל לא נתקלתי בהרבה כאלה, כולם בסוף רוצים להדליק את מערכת לשמוע מוזיקה וליהנות. זה החזון והדלק של התחביב.
ומה שנהנית לפני חמש שנים לאוו דווקא יתאים היום, ומה שהיום לעוד חמש שנים. כולנו מחפשים חידושים וטכנולוגיות ואין בזה פסול, ובודקים, ומשווים ומשתכנעים- או שלא. פותח השירשור בכנות הודה שהיום הוא נהנה מדברים אחרים למרות שהוא יודע שאובייקטיבית הוא היה " אמור" לא להנות. אמת פשוטה שאין מה להסיק ממנה על מות התחום או על היות האודיופיל נדון לאבד את חדוות ההנאה ממוסיקה. והכל לעניות דעתי.

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
תשמע חביבי, המסקנה שלך , לדעתי, רחוקה מכוונת פותח השירשור, וחוטאת לכל עניין האודיופיליה. המסקנה שהגעת אליה לא נבנית לוגית, ואינה משתמעת מכל מה שכתבת קודם לכן. האם שף שבודק בשוק ומחפש גלם איכותי יותר ויותר איבד את חוש הטעם?
המטרה במערכת שמע מאוזנת ו" אודיופילית" במהותה היא למקסם את התוצר של ההקלטה. כל מה שהוקלט יישמע - ובבאלנס טונאלי שסביר שהיה נכון. ואו שנשמע כזה. כל מאזין רציני בוחן את המערכת שהוא בונה לפי מאפיינים אובייקטיבים ( פרוט, במה, באס , מיקרו דינמיקה וכולי) וממרכיבים סובייקטיביים ( רמת מעורבות, רגש שהצליל מעורר נראות הסטאפ ועוד). לטעמי, אודיופיל יידע להעריך את האובייקטיבי שבכל רכיב, ובסוף ישקלל את האלמנט הסובייקטיבי ויקבל החלטה. מה לעשות, שעם הזמן יש חידוד של חושים וטעמים ומאזין מנוסה מראש יודע מה הכיוון שהוא חותר אליו. מי שבמהלך הדרך איבד את הרצון לשמוע מוזיקה זה כבר בעיה שלו, אבל לא נתקלתי בהרבה כאלה, כולם בסוף רוצים להדליק את מערכת לשמוע מוזיקה וליהנות. זה החזון והדלק של התחביב.
ומה שנהנית לפני חמש שנים לאוו דווקא יתאים היום, ומה שהיום לעוד חמש שנים. כולנו מחפשים חידושים וטכנולוגיות ואין בזה פסול, ובודקים, ומשווים ומשתכנעים- או שלא. פותח השירשור בכנות הודה שהיום הוא נהנה מדברים אחרים למרות שהוא יודע שאובייקטיבית הוא היה " אמור" לא להנות. אמת פשוטה שאין מה להסיק ממנה על מות התחום או על היות האודיופיל נדון לאבד את חדוות ההנאה ממוסיקה. והכל לעניות דעתי.
אני בהחלט יכול להבין את תגובתך, אם זאת אשמח לדעת כיצד אני חוטא לעניין האודיופיליה וזאת כמובן על פי שיטתך. נ.ב אני אומר זאת לצערי;, לא פעם האמת כואבת גם בכל הקשור לתחום הנדון

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור