לא כולם ככה ואם תמחור גבוהה לפחות התחלתי, שדבר המעצבן מאוד, אך לדעתי זה באמת לרוב קשור להנחת יצרן או משווק ביניים עם ישנו.
ספר לך מה שהוא מניסיון אישי , לפני ממש מספר חודשים חשבתי לקנות איזה מכשיר, הוא יקר גם בארצות הברית, יבואן הציג מחיר די זהה לזה, ניסיתי להוציא (כנהוג נכון?
) הנחה ומחיר סופי ומחיר חבר ומחיר לקוח וותיק - מה לא
אכן קיבלתי הנחה די סמלית. אמרתי מה? אני פרייר?! אין מצב, יודע שיש הנחת יצרן 50 אחוז אם לא יתר - למה שלא תהיה מחיר יותר זול? - הלכתי לבדוק - יצרתי קשר עם משווק באירופה (כמה משווקים במדינות שונות) ומה? מחיר יותר גבוהה ב20% מארצות הברית וגם שער יורו יותר גבוהה לכן ממש לא היה משתלם - אגב ביקשתי הנחה וזה - כלום. סבבה, יצרתי קשר עם היצרן - אדם מאוד נדיב והוגן - לא רצה לתת מחיר יבואן (ברור) אך בסוף הביא מחיר ריטייל - ומה? זהה למה שמופיע באתרים וסקרים. אמרתי טוב, זה יצרן לא יפגע במשווק שלו מקומי והוא גם הפגין את זה ובצדק ולא היו לי השליות מי יודע מה. אזי מה עושים? כן, פונים למשווק בארצות הברית - אולי שם יש הנחות ומחיר אחר — דיברתי עם חבר שלי שם, הוא הסכים ללכת למשווק הקרוב (ממש עשה טובה גדולה לשטות שלי) ומה? נאדה ! מחיר כמו שקיבלתי מיצרן דולר לא קיבל הנחה, יותר מזה מחיר הנקוב הזה עוד לפני הטאקס שכולם כאן לא מכניסים למשוואה - אבל הוא קיים ויופי קיים עם באים לרכוש דברים ישירות מחנות, וגם אם רוכשים באינטרנט כיום נדיר שלא מוסיפים בסוף את הטאקס.
בקיצור, מה אני רוצה להגיד מחיר אצל יבואן בארץ היה זול מכולם. לא קניתי את המוצר כי היה יקר לי בכול מקרה.
אולי לא כולם כאלה יבואנים הוגנים, אך יש, עניין הוא שגם ליבואן הנ״ל לא היה וגם לא יהיה מכשירים אלו להדגמה כי יקר ואין טעם להחזיק מלאים כאלה וזה תופעה גורפת וחבל אבל זה המצב