הגיע הזמן להחליף אוזניות

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
אווףףףףףףףףףףף רבע שעה כתבתי והכל נמחק:כועס: לא נורא, מהתחלה.

ה-K340 הן אוזניות שמשלבות אלמנט דינאמי עם אלמנט אלקטרטי (אלקטרוסטט) ועם ממברנות פאסיביות. התוצאה היא מיד-טרבל אלקטרוסטטי מדהים, עם שילוב של באס-מיד מהאלמנט המעולל של AKG מהתקופה ההיא.
בפן הרלוונטי לנו יותר, הסאונד. מדובר על טרבל מדהים, עם פירוט ודיוק שלא שומעים כמותם הרבה. מיד מתוק וקסום כמו שרק AKG (לדעתי) יודעים לעשות. ובאס שלמרות שאינו מפתיע, הוא כן יורד נמוך, הוא מפורט, והוא מהיר, אך הוא יחסית חלש. מדובר על אוזניות שטובה בעיקר למוזיקה יותר "מעודנת" ולא יתאים יותר מדיי למטאל (אם כי גם את זה הן עושות טוב מאוד לדעתי).

נעבור לחלק של K701 מול K340. מדובר על הרבה דברים שונים. הבמה של ה-701 לדעתי רחבה באותה המידה לפחות, וגם האימג'ינג דיי דומה. אך פה נגמר הדמיון פחות או יותר. הפירוט של ה-K340 טוב יותר, הצליל שלהן טבעי יותר, הצליל שלהן יותר מתאים לסגנונות שאינם אקוסטיים. זו כמובן דעתי האישית :)

לנושא המודינג. את המודים לכל הזוגות שעברו אצלי עשיתי בעצמי, והם משתנים מזוג לזוג בהתאם לגרסא ולדרישות.
הדברים הבסיסיים כוללים:
- פאדים חדשים
- מתיחה של הגומיות - הן ישנות וצריך להחזיר להן את הכח
- החלפת הגריל מפלסטיק בגריל מבד
- החלפת החיווט וההלחמות הפנימיות
- עקיפה של מעגל הטעינה האלקטרטי לפני ההגעה לדרייבר הדינאמי
- החלפת הכבל החיצוני
- הפיכה של האוזניות ל-Dual Entry מה שאומר במקום חוט שעובר ברצועה למעלה, כניסה ישירה לכל צד של האוזניות
מעבר לזה יש כמה דברים שלא תמיד אני עושה. חלקם תלויים בבקשות, חלקם תלויים בגרסא של האוזניות (אני מנסה למרות ההבדלים בינהן להביא אותן לסאונד כמה שיותר דומה).
- סגירה של חלל האוזנייה עם חומר גמיש (מקבלים אטימה, אבל לא החזרות של סאונד)
- החלפה של המילוי בחלל של האוזנייה
- פאנלים מעץ בצד של האוזניות
- ציפוי עץ על הקונקטור
- Balanced למקרה שיש צורך - עד כה רק זוג אחד היה כזה
- החלפה של חלקים מסוימים שנשחקו (פלסטיקה/רצועה וכו' - יש לי תמיד זוג ספייר עם רוב החלקים)

מעבר לזה אני מנסה מדיי פעם לחשוב על דברים חדשים. כרגע אני עובד על רצועה חדשה לאוזניות שכן המקורית לא נוחה במיוחד. זה משהו שהתחלתי לעבוד עליו רק אתמול, ובינתיים הכנתי את הבטנה בלבד. נשאר עוד לעשות את החלק הקשה יותר והוא התפירה של הבד מסביב (גם פה יש לי איזה טוויסט, אבל לא נסגרתי עדיין על איפה להשיג עור/דמוי עור בצבע לבן).

מקווה שזה נותן לך את התשובה שחיפשת. אתה מוזמן לעבור על הדיון שקישרתי אליו פוסט אחד מעלה. יש שם תמונות מהתליך המודינג, כמו גם רשמים לאחר כל מוד נפרד.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אנטולי, תודה על המידע הנוסף. אולי עשיתי כאן מחטף שירשור. ;)
ה-K340 קשות להשגה. הגירסא הירוקה שלהן עדיפה, לדבריך, ועם באס פחות כבד אך קשה להיות בררן כשמדובר בפריט מבוקש באיביי ובד"כ קונים באמונה ומתפללים לטוב.
עוד בעיה עם אוזניות וינטאג' כאלה נעוצה בטיפול הנוסף שהן דורשות לפעמים בשל גילן ומצבן. הבנתי ממעט עיון באינטרנט שכמעט כל מי שקנה אותן לאחרונה עשה בהן שינוי כלשהו כדי להשיג תוצאה טובה יותר, חיצונית ומעשית. אני מניח שהן עדיפות בזכות פונציאל השיפור וזה מהווה יתרון עבור אדם מיומן ומצוייד מבחינה טכנית. אם אבחר בהן אולי אזדקק לשירותי המודינג שלך, אם תהיה מוכן ובתשלום הוגן, כמובן.
האם קיים תחליף דומה וזמין יותר של החברה לדגם המשולב הזה (אלקטרוסטטי-דינאמי)?

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מצטרף לשלאלה של ונדורן , ואם אפשר לדעת , כמה בערך עולה ה340 ? כי את המחיר של ה701 אני יודע (הן חדשות ועולות כ220 דולר אאל"ט) , אבל כמה זה יכול לעלות ה340 עם מודינג ? ואם אתה שומע ג'אז , אני מבין שהיית מעדיף את ה340 על ה701 נכון ? האם הן גם צריכות מגבר חזק כדי שישמעו היטב או שכול מגבר שהוא יעשה את העבודה
ולגבי התרד' ההוא , אומר את זה כך "נשרפתי" אחרי הדף ה17 , אני אנסה לקרוא את זה יום אחר את שאר הדפים , אבל אני חייב לומר שהתרשמתי מאוד

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
220$?! סליחה על השוּק אבל ראיתי ב-260$ וגם זה בדוחק. יש לך קישור לזה?
לגבי ה-K340 - ראיתי כמה זוגות במחירים שפויים באיביי של פחות מ-100$ אבל שים לב לארצות היעד למשלוח. הבנתי שמודינג איכותי בחו"ל אצל אדם בעל שם יכול לעלות 300$ ומעלה.
אני חושב שלא אטעה אם אומר, על סמך ניסיון מוגבל, שלא כל מגבר יידע להתמודד עם אוזניות כאלה (400 אוהם) כראוי. ה-Vincent וה-X-Can (אפשר לנסותם ב"פיוז") הם שני מועמדים לא רעים. יש אופציות יקרות הרבה יותר כמו Grace 902 או אחד הדגמים של ASL.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אנטולי תודה

עכשיו אני באמת מוצף....
שלחתי לך מסר.

ולמודאגים, אין מה לדאוג. השירשור/ דיון הוסט למקומות מאוד מעניינים (Y)

nirses

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
שלום .
ברשותי אחד מזוגות ה - AKG K340 שעברו מודינג תחת ידיו הברוכות של אנאטולי ( ותודה רבה לו על כך (ורד)) . ברשותי גם מגבר אוזניות שפופרתי של DARKVOICE דגם 366i שגם הוא עבר שידרוג אצל אנאטולי והתוצאה פנומנלית - לדעתי אין הרבה סטים של מגבר + אוזניות שנותנים איכות צליל כה גבוהה , חמה , מלטפת ושיודעים להעניק דרגה כל כך גבוהה של הנאה בשמיעת מוסיקה ( בהתחשב במחיר ) ויצא לי לשמוע בעבר לא מעט אוזניות טובות . השילוב של אלמנטים דינמיים ואלקטרוסטטים שנמצאים באוזניות האלה נותנים נופך מיוחד לצלילים שהן מפיקות - חוויה אמיתית . :)

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
ברשותכם אני אגיב לכם אחד אחד כדי לשמור על הסדר.

Vandoren, הדברים היחידים שלדעתי הם חובה לעשות לאוזניות האילו הם מתיחה של הגומיות (חינם, 5 דקות עבודה), וברוב המקרים החלפת פאדים (אפשר לקנות גם בארץ פאדים שיתאימו להן). מעבר לזה מדובר על שדרוגים בלבד ולכן הם לא חובה בכלל.

תחליף דומה לאוזניות האילו לא קיים. היה דגם מוקדם יותר שנקרא K141 כמדומני, אך הוא נפל מהם בכמה רמות. גם בסאונד לא שמעתי הרבה אוזניות ברמה הזו. בוא נגיד שהאוזניות הכי קרובות (עם באס קצת פחות טוב) היו ה-W5000 (שעולות משהו כמו 700$).

בנוגע למחיר של ה-340. לא יודע איפה ראית 100$, אבל במחירים כאלה הם לא נמכרו כבר שנים. המקום היחיד שבו עוד היו כאלה מחירים היה באיביי גרמניה (וגם שם זה כבר מאוד נדיר), הבעיה היא שהם לא מקבלים PAYPAL, הם לא שולחים מחוץ לגרמניה, והם בכלל לא מוכנים לדבר איתך באנגלית (תאמין לי, דיברתי עם מעל עשרה כאלה. הזוגות שכן הבאתי מגרמניה עלו לי מינימום של 160$ אחרי שילוח, וגם זה היה נדיר). אני את הזוג האחרון הבאתי במחיר שלמעל 200$ (וזה לפני עלויות חלקים לשדרוג, מס במידה ויהיה וכו'), וזה בזכות העובדה שהמוכר הרגיש חייב לי (פרסמתי דיון ענק בהד-פיי עם הסברים על מודינג, והוא הרוויח מהדיון לא קצת). רוב הזוגות יימכרו ביותר. אני ראיתי זוג כרגע ב-300יורו (מה שאין מצב שיימכר :)).

בעניין ההגברה, בוא נגיד שאם ה-K701 תובעניות, ה-340 הן פרימדונות. האוזניות היחידות שקשות יותר להנעה הן ה-K1000. ה-K340 דורשות מהמגבר המון, ולא כל מגבר מצליח להזיז אותן. ה-X-CAN3 אתה יכול לשכוח. הוינסנט אם תחליף לו מנורה בהגברה יהיה בסדר גמור. גם MPX3 SLAM משודרג ששמעתי איתן לא עשה עבודה טובה במיוחד. ה-HEAD של AQUA במקור חלש מדיי (כביכול צריך להרים גיין) אך כששמעתי אותו גם עם גיין נמוך עם הסט הזה הוא הרים את הדיסטורשן למעלה בצורה קיצונית. מה כן אהבתי איתו? ה-DV336 שאצל ניר (nirses) שבמקור היה שלי הוא שילוב מצוין (אך לא מתאים למטאל/רוק כבד שכן הוא SE ו-OTL), ומעבר לזה מגברים שיזיזו אותו וגם יישמעו טוב לא קיימים בארץ הרבה (שמעתי גם LDII על גרסותיו והוא הזיז אותן סביר לגמרי ביחס למחיר, אך הוא לא נשמע טוב כל כך). M3 שהוא פרויקט DIY מתאים להן לא רע בכלל. המון אנשים בהד-פיי בחרו בו. בכל מקרה, למצוא להן הגברה זה אפשרי, גם בתקציב לא גבוה, אבל האפשרויות בארץ הן יחסית דלילות. אם למי מכם יש מגברים מסוימים, אין לי בעיה לתרום את ה-K340 שבדרך אליי לבדיקה ותוכלו לדעת מה מתאים להן יותר ומה פחות.

truejoker, עניתי לך על חלק בפסקאות מעלה, ועכשיו אענה לך לשאר. המודינג משתנה במחירו בהתאם לבחירת השדרוגים ובהתאם למי שעושה אותו. אני יודע שמודינג בסיסי אצל הדפיל מגיע לכ-250-300 דולרים מינימום (עם כבל של מטר LOL). מקסימום אפשר לדבר על 500דולר פלוס. אני מעדיף לא לכתוב כמה אני לקחתי מאנשים על העבודה שכן זהו פורום שאינו מסחרי, ולמרות שאיני עוסק בתחום הודעה שכזו עלולה להתפרש לא כראוי. במידה וזה יהיה רלוונטי אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ונדבר.

לגבי ג'אז, אני רק יכול להגיד שאני שומע המון קלאסית/רוק/פרוג/ג'אז ואני מעדיף את ה-K340 בכל מצב. גם בסגנונות שאני פחות אוהב. הסיבה היא שפשוט ה-K701 נמאסות לי אחרי בערך 10 דקות כיוון שהסאונד שלהן משעמם מדיי לטעמי.

אנטולי.

נערך לאחרונה ב:

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אנטולי, תודה רבה על התגובה המפורטת.
אין לי ניסיון מרובה בהתנגדות כזו. הנחתי שאם Beyerdynamic עם 250ohm מתאימה אולי יש סיכוי גם ל-AKG ב-400ohm.
האם ניסית את הוינסנט וה-XCan עם ה-K340 או שמדובר בהערכה טכנית מלומדת?

על כל פנים, כרגע אני חושב יותר ברצינות על הדגם הזמין ו"המשעמם". :rolleyes:

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
טוב , אז הבנתי ממך , ויטאלי שכדאי לוותר על ה701 וללכת לעשות שיעורי ביית על ה340 .
תגיד , פשוט שיהיה בפוסט , יש מגברים טובים וזולים יחסית שיניעו אותן טוב ? אם כך אשמח לשמוע . ודרך אגב מה דעתך על הפיקו , ובמיוחד לעומת האקווה ? כי הוא די מצא חן בעיני כי הוא קטן (לפי התמונה) , ויש לו DAC שלפי הביקורות הוא מעולה , כך שאם הוא יתאים גם לאוזניות האלו זה יהיה נהדר
יש לי עוד כמה שאלות אבל אני אשאל בפרטי . ותודה רבה
ולואנדורן , יכול להיות שטעיתי לגבי המחיר של ה701 , גם כתבתי אאל"ט לפני כן , כי לא ממש בדקתי לפני שכתבתי את הפוסט את המחירים העדכניים . כרגע אני רוצה לקנות INEAR , אלא אם כן אמצא דיל לא נורמאלי על אוזניות אחרות , כי INEAR יתנו לי סיפוק מיידי . הן ה701 והן ה340 ידרשו ממני לחפש מגבר, לחשוב איזה מגבר יכנס לתקציב (וזה אומר להמתין לתקציב) , בקיצור ברוך מההפטרה . ולכן לא ממש בדקתי מחירם נוכחיים , אלא נתתי מה שקיבלתי פעם הצעת מחיר . אז אני מצטער אם הטעתי אותך

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
Vandoren, אני מנסה לרשום דברים מניסיון אישי שלי בלבד, ואם לא צוין אחרת זהו המצב (בנוגע לשאלתך על המגברים).
וסמוך עליי, נתונים לא אומרים הרבה. הבייר הרבה יותר קלות להנעה מאשר ה-340 (למעשה, גם ה-701 קשות יותר להנעה לדעתי).

truejoker, אני לא יודע מיזה ויטלי, אבל בכל מקרה. את הפיקו לא שמעתי, ואני לא יכול להגיד עליו הרבה. מה שכן, קשה לי להאמין שמגבר קטן ועוד עם DAC בפנים יעשה עבודה שתזיז את האוזניות האלה בצורה הגיונית. שמעתי לא מעט מגברים, חלקם לא כל כך קטנים, אבל אף אחד מהם כמעט לא הזיז את ה-340 כראוי. המגבר הקטן ביותר שהצליח להזיז אותן בצורה נסבלת (אבל לדעתי נשמע לא טוב בכלל בשילוב הזה) הוא ה-LDII. עם זאת, זהו מגבר שלא הייתי ממליץ עליו.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אנטולי, תודה.
אני חושב שהבנתי את כוונתך.
תקבל ממני עידכון אישי לאחר שאגיע להחלטה.

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
ד"א, אני בדקתי באיביי ארה"ב עכשיו את המצב. יש שם שלושה זוגות למכירה כרגע, כאשר רק אחד מהם מוכן לשלוח מחוץ לארה"ב (וגם שם לא לכל מקום). אבל אם מישהו מחפש כזה זוג, אני ממליץ לו לעקוב, המכירה נגמר תוך 14 שעות בערך ובינתיים רק על כ-80 דולר (למרות שאני מניח שיגיע בקלות לאיזור ה-150-200 - אבל זו שוב רק דעתי :)).

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
עברתי על זה, תודה. דבר אחד לא הצלחתי להבין. מדובר באוזניות משנות השמונים שהיו בתפוצה רחבה למדי. למה בדיוק חיברו אותן אז? :מבולבל:
כנראה שאיכות לא עמדה בראש מעייננו בימים ההם.
במבט מקרוב על ה-K340 יש לי תחושה שהשתמשתי בהן, מחוברות לרסיבר, לפני יותר מעשרים שנה. לא בטוח.
ראיתי גם חבר Head-Fi מצחיק שקנה את ה-K701 כי הן תואמות למקבוק החדש שלו בלבן אייפוד מבריק. :מה??????????:
רק שיהיו בריאים, האמריקנים האלה. :)

נערך לאחרונה ב:

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
למיטב זיכרוני הם יוצרו מ-78 מה שאומר שהראשונות בנות 30 כיום. הן חוברו כנראה ליציאות של מכשירים מסוימים שהיו חזקות מספיק. מעבר לזה היו סטים עם חיבור DIN של 5 פינים שחוברו אני מניח לקופסא כלשהיא שיועדה לכך. AKG הוציאה במהלך השנים מספר קופסאות מיתוג/הגברה משלה.

יכול להיות שהשתמשת בהן לפני 20 שנים, אך זה גם יכול להיות כל דגם של החברה שכן הם היו מאוד דומים בזמנים ההם.

nirses

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היי אנטולי .
ה - K340 יוצרו באמת משנת 78 והלאה . את הזוג שנתתי לך לשדרג קניתי בשנת 78 ומאז הן אצלי . בימים ה"רחוקים" ההם לא הייתה בכלל בעיה להזיז אותן כי בכל המגברים של אז האוזניות חוברו ישירות לדרגת ההגברה הסופית (זאת אומרת במקביל לרמקולים ) ולא בצורה שמחברים אותן היום בדרגת קדם המגבר ועל כן הן קיבלו סיגנל מאוד גבוה .

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
אהלן ניר,

זו אחת הסיבות שבגללן אני כל כך אוהב את ה-XLR 4PIN כי הוא מאפשר לי בקלות לחבר ליציאות של הרמקולים וגם ליציאות של האוזניות (עם מתאם קטן), וזה כנראה מה שאני אעשה גם עם הזוג הזה של ה-K340 :)

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
יציאת רמקולים לאוזניות...זכור לי במעורפל משהו כזה אך לא במקרה שלי.
אולי אפשר למצוא מגבר תקופתי שיתאים להן. :rolleyes:

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
אתה יכול תמיד להכין מתאם שיתחבר לאוזניות בצד אחד ובצד שני ליציאה של הרמקולים. עשיתי את זה עם לא מעט אוזניות (ואפילו הזזתי רמקולים עם מגבר אוזניות פעם) זה לא נורא בכלל. כל עוד זה לא מגבר דיגיטלי לא אמורה להיות שום בעיה.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זה מעניין. יש לך תמונות של מתאם כזה?

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
למה אתה צריך תמונות?! בצד אחד קונקטור נקבה עם חיבור אוזניות, בצד שני 4 כבלים חשופים. זה משהו מאוד קל להכנה, סך הכל 3 הלחמות וזה הכל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור