הגיע הזמן להחליף אוזניות

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
audio technica ATH910 שירתו אותי נאמנה שנים רבות. מזה זמן הכיסוי מתחיל להתפורר והגיע הזמן להחליף.
סגנונות מוזיקליים: ווקאלי, אקוסטי, אופרות, קצת קלאסי, ביג-בנד'ס.....
חשוב לי מאוד: במה. שיהיו מאוזנות - לא בהיר מידי ובטח לא עמום. פירוט כמובן, אבל לא על חשבון האיזון. שידעו לרדת נמוך כשצריך. בקיצור - שיהיו "מוזיקאליות" (לך תסביר....).
הנדסת אנוש - לא כבדות מידי, לא "מזיעות" ו"מחממות".
השימוש - בלילות. כשהילדים ישנים ובכ"ז רוצה להאזין למוזיקה כמו שצריך, ובלי שהאשה תציק לי כל דקה במנטרה "תנמיך בבקשה"....
מעדיף יד שניה/ תצוגה

מהיכן להתחיל?
וגם -
האם יש דגמים שיסתדרו טוב יותר בלי מגבר אוזניות?
האם יש דגמים שישמעו טוב יותר עם מגבר מסויים?

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
המלצה אישית: Grado SR80.
נשמעות מצויין גם בלי מגבר אוזניות.
יתרונות: מפורטות ונשמעות טוב במגוון סגנונות מוסיקליים.
חסרונות: אוזניות פתוחות והעיצוב אינו נוח לכל אחד.

elias

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
וכמה אתה רוצה להשקיע?
וגראדו לא אידיאליות אם אתה לא רוצה שאנשים ישמעו יחד איתך את מה שאתה שומע!
חשבת על AT נוספות? משהו כמו ATH 900? אוזניה נהדרת!

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אשמח לשמוע על איפיונים של צליל

אני לא רוצה אוזניות שכל הבית ישמע יחד איתי.

אשמח לשמוע ממי שקצת מכיר על אפיוני צליל - לפני שאני הולך לשמוע, רוצה לצמצם אפשרויות: אהבתי את ה - AT ואולי אלך לשמוע עוד דגמים שלהם.

מה מאפיין את Sennheiser? מה מאפיין את Grado? ואיך האוזניות של - Akg ?
מבחינת במה, פירוט, איזון.....
האם יש אוזניות שמאופיינות כבהירות מידי? או לא מפורטות מספיק?

האם כולן מחייבות מגבר ייעודי או שיש כאלה שחוסכות את זה?

מלבד ה - AT שלי אני לא מכיר בעצם כלום.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
קח בחשבון שעניין זליגת הצליל קיים בכל דגמי האוזניות הפתוחות במידה כזו או אחרת.
הדבר מורגש בגראדו, ב-AKG ובסנהייזר. אם אינך מכיר צריך להגדיר תקציב, לגשת ולהתנסות.
מגבר אוזניות נחוץ לאוזניות עם התנגדות גבוהה כמו הסנהייזר אבל יכול לשפר גם אוזניות איכותיות אחרות כמו הגראדו.
אם כבר התרגלת לצליל של אודיו טכניקה אולי מוטב לך להמשיך איתן. לפעמים קשה להתרגל לאוזניות אחרות.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני במקומך הייתי בודק את הAKG 701 . עדיין לא קניתי אותה בעצמי , (כי חייבים מגבר ) , אבל זה נשמע בדיוק מה שאתה מחפש . רק קח בחשבון שצריך BURN IN של כ300-400 שעות , וחייבים מגבר חזק .

או שתשאר עם האודיו טכניקה

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
TakeOne, אולי פספסתי, אבל לא ראיתי שום תקציב בהודעות שלך. בלי תקציב מקורב אין בכלל טעם לדבר כי יש המון אפשרויות.

מה שכן, המליצו לך על ה-A900 שלדעתי ממש לא בכיוון שלך. היא לא מתאימה לווקאל. היא יותר בכיוון של מטאל/רוק. למרות שהיא יחסית וורסאטילית ביחס לאוזניות אחרות זהו הצד ההכי חזק שלה לדעתי. הזוג האמיתי הראשון של אוזניות שקניתי איי פעם היה ה-A900 ומאוד אהבתי אותן. מה שכן, בימינו כשאני חוזר אליהן אחרי דברים כמו K340 לדוגמא, מאוד קשה לי להגיד שהן אוזניות "אודיופיליות". הן לא מאוזנות, הבאס שלהן לא אמיתי מספיק, והגבוהים שלהן מאוד רזוננטיביים (החלל של האוזנייה מחזיר לא מעט). יש דרכים להוריד את זה משמעותית ולהעלות אותן כמה רמות למעלה על חשבון עוצמת הבאס בעלות אפסית. אבל אני לא חושב שלקנות אוזניות בשביל לשנות בהן משהו ברגע הקנייה הוא דבר חכם במיוחד.

בנוגע ל-SR80, הן בתקציב שונה לגמרי מה-A900 כמובן, אבל בתקציב שלהן הן דיי מהנות. באותו תקציב בערך (100$ כולל משלוח) אפשר להביא את ה-MS1 של אלסנדרו. אילו למעשה SR-125 עם פאדים שונים ועוד שינוי או שניים קטנים. לדעתי הן טובות יותר משמעותית. למעשה הן כל כך הרבה יותר נעימות, שאני (בתור אחד שלא אוהב גראדו בכלל) מחזיק זוג של MS-1 (אלה אוזניות שמחוברות אצלי למחשב, לא כל כך לשימושים של מוזיקה אלא יותר כמו משחקים/you-tube וכו').

מה שחברנו הג'וקר אמר לך על ה-K701 הוא נכון. הן כן דורשות הגברה עם יכולות לא מועטות, למרות הנתונים המאוד מתונים. הן בעלות במה רחבה בצורה יוצאת מגדר הרגיל, הן מפורטות והן עם סאונד מאוד "עגול". מה שכן, הסאונד שלהן משעמם לדעתי במוזיקה תובענית יותר, הצליל שלהן קצת "עגול" מדיי לעיתים, ולכל דבר שהוא לא כלי אקוסטי לא הייתי ממליץ עליהן. מעבר לזה, למרות הסאונד המאוד נעים שלהן, הייתי אומר שיש הבדל מורגש בהחלט בין המיד שלהן למיד המתוק כל כך של דגמים קודמים של החברה כדוגמת ה-K340 וה-K240 ומיניהן. כנראה שזה נובע עקב השינוי הגדול במבנה של החלל הפנימי יחד עם הדינאמיקה (הדגמים הישנים יותר חלקו רכיבים פנימיים רבים). יש את ה-K271 שעולות בארץ לא הרבה ביחס לחו"ל, ולמרות שלצערי אני לא יכול לספר עליהן הרבה מניסיון אישי, הן כן משהו שאני חושב שכדאי לבדוק.

ועכשיו, אחרי כל הבלבול שכל הזה, הכי טוב שתשתף אותנו בתקציב המקורב שלך לעניין (כמו גם קצת מעבר בנוגע להגברה וכו') ונוכל לתת לך המלצות רלוונטיות יותר.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תקציב (והגברה)

חשבתי להוציא משהו כמו 1000 - 1500 ש"ח, לפני שהתחלתי לבדוק את השוק. אין לי בעיה לרכוש יד שנייה, אם זה במצב מצויין.
נראה לי שלא יהיה מנוס מלנסות להאזין לסנהייזר, גראדו, AKG ואולי גם איזה באייר. אחרות אני לא מכיר. הבעיה היא למצוא את הזמן להתרוצצויות....

בנתיים, התחלתי גם לפזול לכיוון האפשרות לרכוש קודם כל מגבר אוזניות ורק אחר כך לשדרג את האוזניות. אשמח לקבל ממך טיפים ורעיונות, אפשר גם דרך המסרים.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
יש לך ואחד רמקולים ואתה מחפש צמר גפן עם כבלים מחוברים למערכת?:rolleyes:
לא מבין את זה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מאוחר בלילה

כשאני רוצה לשמוע מוזיקה, ואי אפשר להפעיל את ארונות הקבורה כי הילדים ישנים

בעצם זה לא יעזור. אתה לא מכיר את זה. משמרות הלילה האלה.....:D :D :D

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הערה קטנה נוספת

הגראדו SR125 שהוזכרו כאן הן אוזניות מצויינות לתקציבך גם ללא שינויים (ובלי משחקי מחשב ר"ל).
הגראדו מתאימות לקשת רחבה של סגנונות ובמיוחד לג'אז ולמוסיקה קלאסית. ביצועים ווקאליים נשמעים דרכן מרגשים, מפורטים וקרובים למקור. הן צנועות, מדוייקות ולא תובעניות אבל מגבר אוזניות איכותי ומקור טוב יכולים להפוך את האוזניות האלה לגן עדן מוסיקלי. לא צריך הרבה יותר, לדעתי.
שוב, להזכירך, הן פתוחות.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
יש לי את הגרדו 80,

סאונד מעולה אבל הם לא נוחות לאורך זמן, גדולות מידי והאנשים מסביב שומעים הכל.
לאחורנה בגלל שיוצא לי לטוס הרבה החלטתי ללכת על משהו שונה ורכשתי את ה Shure SE530.
הרבה הרבה יותר טובות מהגרדו. ממליץ לך לנסות אותם (לא יודע איפה יש להדגמה בארץ) אבל כמעט בכל שדה תעופה בחו"ל יש אותם. הSE310 נשמעים גם מעולה ונכנסים לתקציב שלך.

אתר להזמנה:
http://www.headphone.com

נערך לאחרונה ב:

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
Vandoren, כנראה שהאוזניים שלך שונות לגמרי משל רוב האנשים. הרוב מגדירים אותן דווקא כאוזניות לרוק בראש ובראשונה, ורבים מהם (כולל אני) מגדירים אותן כאוזניות לסוג המוזיקה הזה בלבד. ה-MS-1 לדעתי טובה יותר משמעותית, נוחה יותר, ומעייפת פחות (הרבה בזכות הפאדים). עם זאת, בתקציב של 1000-1500 שקלים אפשר להשיג דברים טובים יותר כמה מונים.

Sonus, אני מסכים איתך שה-530 טובות יותר מהגראדו, אבל כל עוד זה לשימוש ביתי, עדיף אוזניות בגודל מלא כיוון שהן נוחות יותר ונשמעות בדר"כ טוב יותר (בתקציב דומה).

TakeOne, בתקציב של 1000-1500 שקלים יש לך כמה אפשרויות. עם זאת, רובן ימצאו דווקא בחו"ל שכן בארץ יקר יותר משמעותית.
מה גם, בתקציב הזה אתה כבר בתוך השטח של אוזניות שדורשות הגברה (לא כולן, אבל חלק ניכר) ולכן צריך לדעת האם יש תכנון למגבר אוזניות בעתיד.
באיזור התקציב הזה יש לך בארץ או את הדגמים של אולטרסון (אני אישית לא הרגשתי שהן טבעיות מספיק. אבל הן יחסית all-round טובות, ולסגנונות שלך יכול מאוד להיות שהן יתאימו. אם יוצא לך לעשות קפיצה לשמוע, תנסה לבדוק גם אותן).
דבר נוסף, במרום מוכרים בייר במכירים מצוינים. לדוגמא ה-880 נמכרות ב-1450 שקלים, מחיר טוב מאוד ביחס לישראל. קח בחשבון שהן 250אוהם, מה שאומר שהגברה לפחות בסיסית מומלצת מאוד. אם אתה רוצה פיתרון זמני להגברה לכמה חודשים אתה יכול תמיד לבנות/לקנות איזה פרוייקט DIY קטן. CMOY מותאמים לעכבות של איזור ה-300אוהם+/- ועולים גרושים, יש גם דברים אחרים, אבל אף אחד לא זול כמו ה-CMOY לדעתי.
כמובן שיש את כל הסנהייזר למינהם, אך הם יקרים מאוד בישראל, וחלקם דורשים הגברה (ה-580/6XX. ה-595 לא חייבות, ולדעתי אתה תאהב אותן יותר מאשר את האחרות). ה-580/6XX איטיות "ושמנות" יותר מה-595 בצליל שלהן, ופה זה עניין של טעם.

בקיצור, כמו שאתה רואה, יש המון עניין של "סאונד אופייני" ליצרנים בשוק האוזניות, וזה אך ורק עניין של טעם. לכן, האפשרויות שלך הן או לנסות לקרוא כמה שיותר חומר כדי להבין את הסאונד האופייני לכל יצרן, או לחילופין (ועדיף) לשמוע בעצמך.

כמובן שעניין המשומשים תלוי מאוד בהיצע בלוחות באותו רגע, אז תצטרך לעבור עליהם ולבדוק מה ישנו.

אם אתה מתכוון להשקיע במגבר, אני ממליץ לך בחום לנסות ולשמוע זוג של K340. במקור הם אוזניות טובות בהחלט שלדעתי לא יביישו שום זוג חדש במחיר זהה ואף גבוה יותר משמעותית. עם זאת, אפשר לשפר אותן ללא היכר. אני עשיתי את זה למשהו כמו 5 זוגות (ויש לי עוד זוג בדרך לישראל עכשיו שאני מתכוון לשפר אותו גם כן - הפעם אני חושב כבר על כמה שדרוגים שלא בצעתי בעבר, אז כרגע יש המון ניסויים :)) והסאונד שמתקבל הוא פשוט פנומנאלי.
יש בארץ מספר זוגות כאלה. אני יודע על אארבעה זוגות בארץ (שלושה מהם היו שלי במקור, כאשר שניים מהם משודרגים). אם אתה רוצה לנסות לשמוע זוג כזה, אתה מוזמן להגיע אליי לשמוע ברגע שהן יהיו מוכנות (אני מקווה שיגיעו עוד שבוע בערך מה שאומר עוד שבועיים גג הם אמורים להיות גמורים כמעט לחלוטין). הבעיה היא שאין לי כרגע שום מגבר אוזניות רציני אלא רק משהו דיי בסיסי, אז אי אפשר יהיה לשמוע את הפוטנציאל המלא שלהן.
תעבור על הדיון הזה, הוא ארוך מאוד, אבל יש בו לא מעט מידע על האוזניות האלה, על השדרוגים שלהן, וכו'.

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ביקורת אחרת על הגראדו הללו, ממגזין מוסיקה קלאסית:
"Analytical listening was helped by the well-defined locations of individual instruments and voices. If headphones can be as musically satisfying as this, they must be pretty good." –Gramophone

אנטולי, אדם קרוב אל ציודו ואל כליו.
אני יודע שרבים שומעים איתן סגנונות אחרים בהנאה מרובה אך זה לא סותר את מה שאמרתי.
לא אתווכח איתך לגבי ה-AKG שהן, ללא ספק, טובות גם כן.
אולי אפילו טובות יותר. :rolleyes:

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
מצטער אם קיבלת את הדברים לא נכון, לא סתרתי אותך חס וחלילה. רק אמרתי שרוב האנשים מעדיפים אותם לרוק. לא אמרתי שאין אף אחד שמעדיף לקלאסית. אבל מכל האנשים שקונים GRADO, 70% לפחות עושים את זה בשביל רוק. (זה לפחות מה שאני ראיתי לאורך השנים שאני רשום בהן בהד-פי).

מעבר לזה, שים לב שרשמתי כי בסופו של יום, המון זה עניין אישי.

ד"א, אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות עור/דמוי עור בכמויות קטנות, אשמח אם יודיע לי בפרטי (זה למוד שאני מתכנן ל-K340).

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על ההבהרה. (Y)
בלי קשר, ה-AKG כבר נמצאות אצלי על הכוונת ואולי, אם הדולר יצנח עוד קצת, אזמין זוג מחו"ל.

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
השאלה היא על איזה דגם אתה מדבר. אם זה ה-K340, הדולר לא צריך לשנות לך בכלל. רוב הזוגות מגיעים מאירופה שתלויה ביורו, ואלה שמגיעים מארה"ב נדירים מאוד, וגם אם הדולר יירד ההפרש יהיה אולי 50 שקל גג. אם אתה מצליח למצוא זוג מהגרסא הנכונה במצב טוב, תזמין בלי לחשוב בכלל.

בין הזוגות שעברו אצלי שדרוגים (6 זוגות) היו שלוש גרסאות. הגרסא הירוקה (אלמנט דינאמי עם פלסטיק ירוק) הייתה ההכי טובה (על שתי גרסותיה. החדשה יותר עם מעגל מודפס טוב יותר, אבל סאונד זהה ב-100% בהשוואה ראש בראש בין השניים הבעלים שלהן לא הצליח להבחין בשום הבדל). הגרסא האדומה הייתה אודיופילית פחות, אבל כן כיפית יותר. היא שילוב של HD600 עם K340. יש לה את הפירוט והיופי של ה-K340 (גם אם קצת פחות) ואת הבאס השמן והלא תמיד פרופורציוני של ה-HD600. מה שלאנשים מסוימים נשמע מאוד טוב (חבר שלי למעשה העדיף אותן על פני הגרסא הירוקה).

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הדולר זה רק התירוץ - אין באמת הבדל גדול.
אני עדיין מתלבט לגבי ה-K701 מול דגמים אחרים של AKG.
לא בטוח אם אצליח להבחין בהבדלים דקים בין שני דגמים קרובים של K340.
אולי במקרה הזה לא כדאי לחפש בארה"ב.
דרך אגב, אני לא נמשך לבאס מודגש או מלא.
"הגשה מדוייקת" חשובה לי יותר.

ראיתי כמה שינויים מעניינים ויקרים שעשו לאוזניות כמו חיווט מפוצל איכותי (ראה תמונה).
אתה בוודאי מכיר את הקונספט. ;)

תמונות מצורפות

• k701split.jpg
    k701split.jpg
    KB 71.7 · צפיות: 293

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
K701 היא לא האוזניה להגשה מדויקת. ה-K340 עדיפה בהרבה.
ותאמין לי שההבדלים בין הגרסאות של ה-K340 שמיעים לחלוטין גם בלי אוזן חדה מדיי.

בנוגע למודים ל-K701, מכיר, ועשיתי כבר לזוג של חבר. במקרה הזה אני חייב לציין שזו אוזנייה שהחלפה של הכבל לא מניב בה שיפור גדול כמו ב-K340. בהחלט לא גדול כמו שחלק מהאנשים בהד-פי רוצים שתחשוב :) זה כן יפה, ונוח יותר. זה אפילו נשמע קצת טוב יותר, אבל ממש לא משהו ששווה השקעה אסטרונומית כמו שלוקחים אילו שעושים זאת בתשלום. השקעה בכבל וציפוי, נגיד 200 שקל לכבל סך הכל היא הגיונית לגמרי, אבל לא יותר מזה.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אנטולי , מה ההבדל בין ה701 ל340 ? אם אתה יכול לנסות לתאר . ואיזה מודים עושין להן ? ומי ? (אני בטוח שאישית אני לא אוכל כי יש לי ידיים שמאליות , אז הייתי רוצה טיפה הרחבה בנושא )
וסליחה שאני מתעלק על השירשור

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור