Vandoren, כנראה שהאוזניים שלך שונות לגמרי משל רוב האנשים. הרוב מגדירים אותן דווקא כאוזניות לרוק בראש ובראשונה, ורבים מהם (כולל אני) מגדירים אותן כאוזניות לסוג המוזיקה הזה בלבד. ה-MS-1 לדעתי טובה יותר משמעותית, נוחה יותר, ומעייפת פחות (הרבה בזכות הפאדים). עם זאת, בתקציב של 1000-1500 שקלים אפשר להשיג דברים טובים יותר כמה מונים.
Sonus, אני מסכים איתך שה-530 טובות יותר מהגראדו, אבל כל עוד זה לשימוש ביתי, עדיף אוזניות בגודל מלא כיוון שהן נוחות יותר ונשמעות בדר"כ טוב יותר (בתקציב דומה).
TakeOne, בתקציב של 1000-1500 שקלים יש לך כמה אפשרויות. עם זאת, רובן ימצאו דווקא בחו"ל שכן בארץ יקר יותר משמעותית.
מה גם, בתקציב הזה אתה כבר בתוך השטח של אוזניות שדורשות הגברה (לא כולן, אבל חלק ניכר) ולכן צריך לדעת האם יש תכנון למגבר אוזניות בעתיד.
באיזור התקציב הזה יש לך בארץ או את הדגמים של אולטרסון (אני אישית לא הרגשתי שהן טבעיות מספיק. אבל הן יחסית all-round טובות, ולסגנונות שלך יכול מאוד להיות שהן יתאימו. אם יוצא לך לעשות קפיצה לשמוע, תנסה לבדוק גם אותן).
דבר נוסף, במרום מוכרים בייר במכירים מצוינים. לדוגמא ה-880 נמכרות ב-1450 שקלים, מחיר טוב מאוד ביחס לישראל. קח בחשבון שהן 250אוהם, מה שאומר שהגברה לפחות בסיסית מומלצת מאוד. אם אתה רוצה פיתרון זמני להגברה לכמה חודשים אתה יכול תמיד לבנות/לקנות איזה פרוייקט DIY קטן. CMOY מותאמים לעכבות של איזור ה-300אוהם+/- ועולים גרושים, יש גם דברים אחרים, אבל אף אחד לא זול כמו ה-CMOY לדעתי.
כמובן שיש את כל הסנהייזר למינהם, אך הם יקרים מאוד בישראל, וחלקם דורשים הגברה (ה-580/6XX. ה-595 לא חייבות, ולדעתי אתה תאהב אותן יותר מאשר את האחרות). ה-580/6XX איטיות "ושמנות" יותר מה-595 בצליל שלהן, ופה זה עניין של טעם.
בקיצור, כמו שאתה רואה, יש המון עניין של "סאונד אופייני" ליצרנים בשוק האוזניות, וזה אך ורק עניין של טעם. לכן, האפשרויות שלך הן או לנסות לקרוא כמה שיותר חומר כדי להבין את הסאונד האופייני לכל יצרן, או לחילופין (ועדיף) לשמוע בעצמך.
כמובן שעניין המשומשים תלוי מאוד בהיצע בלוחות באותו רגע, אז תצטרך לעבור עליהם ולבדוק מה ישנו.
אם אתה מתכוון להשקיע במגבר, אני ממליץ לך בחום לנסות ולשמוע זוג של K340. במקור הם אוזניות טובות בהחלט שלדעתי לא יביישו שום זוג חדש במחיר זהה ואף גבוה יותר משמעותית. עם זאת, אפשר לשפר אותן ללא היכר. אני עשיתי את זה למשהו כמו 5 זוגות (ויש לי עוד זוג בדרך לישראל עכשיו שאני מתכוון לשפר אותו גם כן - הפעם אני חושב כבר על כמה שדרוגים שלא בצעתי בעבר, אז כרגע יש המון ניסויים
) והסאונד שמתקבל הוא פשוט פנומנאלי.
יש בארץ מספר זוגות כאלה. אני יודע על אארבעה זוגות בארץ (שלושה מהם היו שלי במקור, כאשר שניים מהם משודרגים). אם אתה רוצה לנסות לשמוע זוג כזה, אתה מוזמן להגיע אליי לשמוע ברגע שהן יהיו מוכנות (אני מקווה שיגיעו עוד שבוע בערך מה שאומר עוד שבועיים גג הם אמורים להיות גמורים כמעט לחלוטין). הבעיה היא שאין לי כרגע שום מגבר אוזניות רציני אלא רק משהו דיי בסיסי, אז אי אפשר יהיה לשמוע את הפוטנציאל המלא שלהן.
תעבור על
הדיון הזה, הוא ארוך מאוד, אבל יש בו לא מעט מידע על האוזניות האלה, על השדרוגים שלהן, וכו'.