כמה תובנות שלי לאחר עשרות שנות נסיון והתנסויות:
1. הטופולוגיה עצמה היא לא מה שחשוב. יש מגברי שפופרות שנשמעים נהדר ויש שנשמעים פח. כנ"ל כמובן במגברים טרנזיסטוריים (אם כי אולי שם יש יותר "פח".....
)
2. לא כל מגברי השפופרות נשמעים אותו הדבר כמובן. אבל אם מצאת את זה שנשמע לך "הכי הכי" (אני מצאתי!), אז זהו זה.
3. יש המון מגברי שפופורת שיעיפו כל רמקול כמעט, אבל זה לא אומר שהם גם ישמעו טוב. החוכמה היא למצוא אחד שיודע גם להוציא הרבה זרם ובפיקים (קלאס A בד"כ) וגם יישמע טוב מאוד. כנ"ל אגב לגבי מגברים טרנזיסטוריים.
4. הכל מתחיל ברמקולים! יותר נכון בנצילות הרמקולים. רוצה להמנע מכאבי ראש ובלבולי מוח מיותרים? חפש רמקולים מלכתחילה נצילים, שנשמעים טוב. קח בחשבון שהם לא בהכרח יהיו זולים. רמקולים נצילים בד"כ מתוכננים טוב ו"נכון" ויפיקו הרבה יותר ממגוון רחב יותר של מגברים. זו "עצת הזהב" שלי לכל מי שנכנס לתחום או מתחיל ללמוד אותו. קל יחסית למצוא רמקולים לא נצילים ולהשתעבד למגברים עתירי זרם שישביעו את רעבונם. החוכמה היא למצוא רמקולים נצילים שנשמעים לטעמך, ומשם החופש הגדול לבחור אינספור הגברות שונות ומגוונות. רמקול נציל וטוב זה רמקול "חכם" שהושקעה הרבה מחשבה בתכנון שלו.
5. באופן אישי, אני פחות אוהב את מגברי השפופרות האמריקאים המוכרים כ"חזקים". הצליל "נפוח" ולא נעים לאורך זמן, בחלק מהמקרים צליל "סתום" או עמום". יודע שזה יכול להקפיץץ כאן כמה חברים, אבל אני גם לא חסיד גדול של חלק ניכר ממגברי השפופרות האיטלקים למשל, שבד"כ נשמעים סתומים וחנוקים לטעמי. מקווה שברור לך שזה עניין של טעם אישי.....
6. לגמרי באותו אופן אישי, בהרבה השוואות "ראש בראש" אני התאהבתי במגברים של EAR - שם יש שילוב של כוח דחיפה ויכולת להניע רמקולים קשים, יחד עם עידון, פירוט רב, הרבה אוויר ובאס מצוין, בדיוק לטעמי (במקרה זה אני לא מדבר דווקא על מגברי ה SET שלהם, שנשמעים מדהים עם רמקולים נצילים - אבל איתם בלבד). המגבר שלי מנפק 50W אבל בקלאס A שמקבילים בערך ל 100W "רגילים". מניע בקלילות רמקולים לא הכי נצילים - מקום טוב באמצע. האמינות הנודעת של מוצרי החברה היא בונוס. יש מי שיאמרו שהעיצוב לא משהו. גם זה עניין של טעם.
7. עכשיו כדאי שתצא למסע שלך, למציאת המגברים שאתה אוהב. אל תתפשר ואל תדלג, שמע כמה שיותר חברות - כל המרבה הרי זה משובח.
שורה תחתונה - לשמוע ולהשוות. אם תוכל להשוות ראש בראש, אין לזה תחליף. תקפיד מעתה והלאה שכל רמקול שינחת אצלך בסלון יהיה נציל. בהצלחה