הבנתי.
אז אתה מסיק מסקנות כאלה משני מגברים חזקים שכנראה, אבל רק כנראה, היו רזים.
ניסית לחבר אותם לשני מגברים חזקים מאוד (של cat למשל) ולא רזים?
יוסי, וואטים זה פחות מחצי העניין. יותר חשוב זה יציבות הזרם של ספק הכח ומזה נובע הבדל גדול בין מגברים.
בזכות זה יכול הבדל ענק בין מגבר של 200 וואט לעומת 400 לטובת ה 200.
בקיצור, וואטים כשלעצמם לא אומרים הרבה על יכולת המגבר לשלוט ברמקולים.
כשמדברים על יצרני אודיו מדופלמים לוואטים יש משמעות.
אני לא מאמין שה-200 וואט של הגריפון יעשו לבורדמן דיאטה.
אני גם לא מאמין שה-400 וואט של מקינטוש יעשו לבורדמן דיאטה.
אני, מהכרותי עם הרמקול הזה, חושב שמגברים חזקים יוציאו ממנו עוד הרבה מעבר למה שיוצא ממנו עם מגברים חלשים. כמובן במסגרת המגבלות שלו.
כשמדברים על יצרני אודיו מדופלמים לוואטים יש משמעות.
אני לא מאמין שה-200 וואט של הגריפון יעשו לבורדמן דיאטה.
אני גם לא מאמין שה-400 וואט של מקינטוש יעשו לבורדמן דיאטה.
אני, מהכרותי עם הרמקול הזה, חושב שמגברים חזקים יוציאו ממנו עוד הרבה מעבר למה שיוצא ממנו עם מגברים חלשים. כמובן במסגרת המגבלות שלו.
למה הכוונה בדיוק ״מגברים חלשים״?
להלן אני מתייחס בצורה כללית, בלי לנקוט בשמות יצרנים.
גם אצל יצרני הגברה מדופלמים יש הבדלים גדולים בין וואטים לוואטים. יש בהחלט דוגמאות ל 200 וואט בעלי
יציבות ודחיפה גדולים משל 400 וואט של יצרן אחר. אני אומר זאת כתוצאה מהתנסות ארוכה.
הכל נובע מספק הכח. בתחום הזה יש הרבה גישות והרבה הפתעות. מה שיצרן מדופלם אחד עושה עם 200 וואט
השני לא יודע איך לעשות עם 400. כל אחד בשיטה המדופלמת שלו.
האם יש בעיני יתרון מקדים למגבר של 400 וואט על 200? בשום פנים ואופן לא. כנ״ל לגבי 50 מול 200.
יש מגברים של 30 וואט שמניעים בצורה מעוררת השתאות רמקולים גדולים ולא קלים בכלל. השוק לפעמים מראה
שהקהל מעדיף אותם על מגברים של מאות וואטים. וכולם של יצרנים מדופלמים.
שוב מתבלבלים פה בין שני דברים שונים : מגבר של 50W יכול להוציא הרבה רעש מרמקול של 90DB. לראייה מה שסיפרתי על הרמקולים של עופר ששמעתי מהקצה השני של הרחוב ... זה עדיין לא אומר שההגברה הנ"ל תופסת את הרמקול חזק בביצים וסוחטת ממנו כל מה שאפשר.
לא ציפיתי לשמוע עוגב אמיתי בסלון של עופר, זה בלתי אפשרי, אבל כן רציתי להרגיש את ההימהום והויברציות בתחום הנמוך מאד ואפילו בתחום הלא שמיע שאפשר להרגיש מכלי כזה. בכלי נשיפה יש את הצרימה הזאת, הזעזוע כשזה מנגן לך ליד האוזן ? זה לא עובר במערכת נעימה ומנומסת מדי.
בקיצור - אין ברירה - מערכת צריכה הרבה כוח. האם מגבר של 200W יכול לתת את זה לפעמים יותר ממגבר של 400W בגלל פרמטרים רבים נוספים שאינם נמדדים בוואטים ? מאד יכול להיות. זה רק אומר שצורת המדידה שלנו לא מספיקה. ושוב - יש הטוענים למשל שהמדד לכמה מגבר מחזיק רמקול הוא הדאמפינג פקטור. אין לי מספיק ידע טכני לקבוע או אפילו להבין את זה. יהא הפרמטר הנכון אשר יהיה - מבחינתי הוא חיוני לשיחזור מוסיקה.
כשאני קורא באתר dagogo שמגבר 7 וואט, ongaku וואט27, ו300b, מחוברים לברודמן עושים טסט עליו ומתלהבים,
אני לא מחזיק בדעה שרמקול לא יכול לסבול מעודף כח, באודיו כמו בחיים כל קיצוניות לא טובה,
מניסיוני, בעבר הרחוק היה לי את לגסי 7 דריברים 3 היו ״12, אך הרמקול היה נציל 95 דב, היו מחוברים לפרו ניו זלנדי
400וואט ב8אוהם הסאונד היה רזה הסקספון קטן,יצא לי לנסות טרשאולד ט200 100וואט היי קרנט פרה ט2
הבחור אמר שמכר את הסט,זו היתה חתונה קטולית,עד היום אני לא מצטער על מה שהיה לי, אבל אני מצטער על מה
שלא היה לי.
יותר נכון כל יצרן והסיפורים שלו.
או שכל וואט אצלו הוא 12 וואט, או שהוא הניע רמקולים קשים גדולים וקשים ביצירה של שני כלים (משולש וחליל פיקולו).
מגבר של 18 וואט לא מניע רמקולים גדולים וקשים. ואם הוא מניע, הוא לא 18 וואט.
נמר, זה אמיתי מהחיים. שני כלים ועד בכלל.
אז חברים ששמעו את המערכת שנראה לי שאתה מדבר עליה אמרו שהיא נשמעה טוב רק בדיסקים אודיופיליים מפונפנים, אבל עם הקלטות רוק פשוטות ודחוסות המערכת קרסה. ואני לא מאמין שהרמקול הגדול שדווקא די נציל לא יודע לנגן רוק...
אז נכון שאלו באמת 18W חזקים עם שליטה טובה, אבל זה עדיין לא מספיק לחיות עם זה, זה נחמד בתערוכה...
עופר, עם כל הניסיון שלך אתה כל הזמן בוחר לצטט יצרן כזה או אחר... מה לך יש להגיד על הנושא מניסיונך??
אתה לא מנחש נכון במה מדובר.
אני מדבר מנסיוני אבל מנוע כמוך מלדבר ספציפי. חוקי האתר.
ואם יאשרו לתת דוגמאות אז ישר נקבל בראש שזה פרסומת.
אז נשאיר את זה ככה ואיש באמונתו והתנסותו יחיה.
אגב, תערוכה זה המקום האחרון שיצרן יסתפק בהספק נמוך שלא מספיק לרמקולים.
זה פשוט אומר שהטרשהולד מגבר יותר טוב מהניוזילנדי - שכנראה מתוכנן להזיז רמקולים בעייתיים מאוד - ויש בו פשרה של איכות צליל ע"ח כח.
נמר, זה אמיתי מהחיים. שני כלים ועד בכלל.
באמת? עם 18 וואט אני מנגן על רמקול גדול וקשה להנעה יצירות שמבוצעות על ידי תזמורות סימפוניות?
צעניין גם להשוות אותו למגבר 100 ו-200 וואט בריאים.
מי יקרוס ראשון לדעתך?