כרמי, מה דעתך על מה שהצעתי לכם לשמוע?זו בדיוק הבעיה, שאתה חושב שאפשר להסביר הכל עם הידע תאורטי מדעי/הנדסי שאתה מכיר - ומה אם חסר לך מידע תאורטי מדעי/הנדסי בנושא - האם זו אופציה אפשרית, או מה שאתה יודע הוא כל האמת המוחלטת בעולם ?
כרמי, מה דעתך על מה שהצעתי לכם לשמוע?זו בדיוק הבעיה, שאתה חושב שאפשר להסביר הכל עם הידע תאורטי מדעי/הנדסי שאתה מכיר - ומה אם חסר לך מידע תאורטי מדעי/הנדסי בנושא - האם זו אופציה אפשרית, או מה שאתה יודע הוא כל האמת המוחלטת בעולם ?
לשאלה שלי יש 2 תשובות, כן או לא...אנחנו מדברים בשני מישורים שונים, אתה מדבר על תקליט כזה או אחר שנשמע יותר או פחות טוב ואני מדבר תאורטית על הנחיתות הטכנית של האנלוג מול הדיגיטאל שהיא לא עניין סובייקטיבי אלא מדעי/הנדסי וכמובן מדיד.
אתה מוזמן לשמוע איך נשמע טון של 800 Hz בשני הפורמטים ותגיד לי בעצמך מה דעתך (לינק לבדיקה).
טון זה ישקף כמובן גם איך המוזיקה תשמע ב 2 הפורמטים.....וכפי שאמרתי סולו פסנתר נפגע במיוחד מצליל האנלוג - הפסנתר נשמע מיבב ולא עם צליל יציב (1).
ולמרות כל האמור אני חוזר וטוען שתקליטים ישנים יכולים להישמע טוב יותר מרימסטרינג חדשים (CD או תקליט) בגלל דעיכת הסרטים המגנטיים לאורך השנים אבל יכולים להיות גם יוצאי דופן (כדבריך וניסיונך) וזאת במידה והצליחו לשמר את הסרטים הישנים במצב טוב (מקרים נדירים).
------------------------------------------------------
(1) מה זה מיבב ? טון יציב וקבוע ישמע אההההההההההה .....טון מיבב ישמע אהההאו-אהההאו-אהההאו וזאת עקב חוסר מרכוז התקליט, עקמומיות(גליות) התקליט ו Wow & Flutter
אתה כמובן מתחמק מלחוות דעה על מה שבקשתי ממך לשמוע....שמתבטא כמובן גם באיך תשמע המוסיקה......אכן כדבריך נמשיך כל אחד בדרכו.לשאלה שלי יש 2 תשובות, כן או לא...
לא צריך כל פעם להתחיל להתפלסף על כל דבר ולהסביר לי מאיפה משתין הדג...
אני מבין שאתה שומע טונים ב Hz ואוהב למדוד אותם...
זה ממש לא מעניין אותי, התחביב שלי זה המוסיקה
נמשים כל אחד בדרכו
לא מתחמקאתה כמובן מתחמק מלחוות דעה על מה שבקשתי ממך לשמוע....שמתבטא כמובן גם באיך תשמע המוסיקה......אכן כדבריך נמשיך כל אחד בדרכו.
הסברתי זאת בפעם העשירית.....יש לזה השלכות רציניות ובמיוחד לסולו פסנתר ואתה מעדיף להתעלם מזה.לא מתחמק
פשוט אני בפורום אודיו של אודיופילים...
או לפחות ככה חשבתי
כרמי, מה דעתך על מה שהצעתי לכם לשמוע?
אצמצם זאת .....לשנות את דעתך לגבי סולו פסנתר באנלוג....ואולי מכאן תהיה איזה פריצת דרך הלאה ...אולי... והרי ה (לינק) למה שאתה צריך לשמוע.אין לי מושג עם מה אתה מדבר?
אבל לדעתך זה הולך לשנות את דעתי או את המידע מדע/ההנדסי שאנחנו מכירים?
אצמצם זאת .....לשנות את דעתך לגבי סולו פסנתר באנלוג....ואולי מכאן תהיה איזה פריצת דרך הלאה ...אולי... והרי ה (לינק) למה שאתה צריך לשמוע.
הפעם יוסי דווקא כתב די ברור..מה הכוונה בלי לממש דיגיטל?
הסברתי זאת כבר שתקליטים ישנים יכולים להישמע טוב יותר מרמסטרים חדשים ....וזה לא אומר כלל שהאנלוג טוב יותר .אני רוצה להבין סולו פסנתר או כל קטע כזה או אחר, לדעתך מציג את התשובה, בעוד קטעים אחרים שמציגים דעה שונה לא חשובים ???
הסברתי זאת כבר שתקליטים ישנים יכולים להישמע טוב יותר מרמסטרים חדשים ....וזה לא אומר כלל שהאנלוג טוב יותר .
כרמי, אפשר לשמוע את דעתך בבקשה על הקטעים שביקשתי ממך לשמוע?מסכים איתך, אי אפשר לפי קטע כזה או אחר לקבוע ...
זה לא השוואה של קטעים, שמראה הכך או אחרת זה נכון יותר.
מצד שני אני לא מסכים אם תאוריות כאלו או אחרות לפי טכנולוגיה כזו או אחרת להציג שטכנולוגיה כזו או אחרת נשמעת טוב יותר ללא שמיעה כלל.
חבל, לדעתי היית יכול לשפר את ידיעותיך/ תובנותיך ......אפילו במסגרת "דע את האוייב".לא!
כמו שאמרתי אני לא נכנס למשחק זה של השוואת קטעים, לדעתי זה לא אומר כלום
חבל, לדעתי היית יכול לשפר את ידיעותיך/ תובנותיך ......אפילו במסגרת "דע את האוייב".
לפני שנים רבות מאוד....מודה, לא מוצא עניין בכך ואסביר למה:מתי בפעם האחרונה שמעת מערכת אנלוגית מוקפדת מאוד?
ממה היתה מורכבת?
מתי בפעם האחרונה שמעת מערכת אנלוגית מוקפדת מאוד?
ממה היתה מורכבת?