אני לא יודע מי זה גדולי הפורום ואני בספק אם מישהו ירגיש בנוח עם המסגור הזה. אני לא הסכמתי בכל אופן עם האמירה הזו, בטח לא בניסוח כל כך כללי
. אפשר תמיד לתכנן בדיקה שתציף הבדל בין שני מוצרים שאינם זהים לחלוטין (גם כבלים) - האם זה מועיל למישהו? סיפור אחר לגמרי.. המוטיבציה היא בד"כ לערוך בדיקות שאומרות משהו על המוצר שיש בו כדי לנבא את ההתנהגות שלו.
בכל אופן, לא כיוונתי כלל להתווכח על הנקודה הזו ואני לא נוהג לומר לחברים שהם מדמיינים X או Y. הצטרפתי לדיון רק בהצפת ההבדל בין החלפת קבל על רקע "תחזוקתי", להבדיל מהחלפה של רכיב חדש בחדש אחר.
בלי קשר, בין אם ההבדל באוזן הוא חוויה אישית או ניתוח מחקרי מלומד של ניסוי דאבל-בליינד בקנה מידה מספק (או משהו באמצע) - ההסבר תמיד צריך להיות הסבר טכני אחרת זה לא הסבר. אפשר גם לא להסביר - כמו שכתבתי לערן - אני לא יודע להסביר כל דבר בתחום ולעתים אני פשוט צרכן/לקוח/משתמש וטוב לי עם זה.
"מכשיר בדיקה שמראה הבדלים שמיעים" זה קצת "הנחת המבוקש" הלא כן?
מכשירי בדיקה - ימדדו פרמטרים פיסיקלים, הבדלים שמיעים - זה משהו שמדווחים אנשים (בין אם אנקדוטלית או בניסוי מסודר).
עומק במה אגב, אפשר להבנתי למצוא ביטוי שלו בנתונים אבל זה וואחד מורכבות שצריכה לקחת בחשבון נתוני פיזור סופר מפורטים בחדר נתון ועם חומר מוסיקלי נתון. זה בהחלט מעניין , אין לי אישית, ככה מהשרוול, את כל סט הכלים הנדרש לנתח את זה.
פשוט כדאי לזכור - "נתונים זהים" - זה רק סט פרמטרים מצומצם ומסויים. תמיד אפשר לצלול פנימה ולמצוא איפה הם מפסיקים להיות זהים. אז מי צולל פנימה ומה המוטיבציה שלו לצלול? אני מניח שאתה יכול לנחש לבד, שלחברה שמחזיקים אודיו פרסיז'ן או קליפל (ושאר ציוד מתוחכם ולא זול) עשויות להיות השקפות שונות משלך בעניין מה ראוי למדידה והיצרנים (שיהיו לי בריאים), לא חולקים הרבה.
הנקודה המטרידה (בעיני) היא שיצרנים של רכיב חשמלי לא מוצאים לנכון לנמק באמת את התמחור הכל כך קיצוני (מעבר למילים השיווקיות) - אם לסגור מעגל עם מה ששאלת כשפתחת את הפוסט.
נ.ב.
לא ממש כתבת מה דעתך אתה על מה ששאלת..