michael123
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,434
- נקודות
- 113
אין צורך ב-UMIK-2, חבל על הכסף. לצורכי כיול ה-1 מספק בהחלט
@RB68
היי רועי,
הכוונה היתה כמובן למיקרופון מדידה ולא כל מיקרופון וכמובן שאני יותר ממסכים לגבי הדרישות שתיארת בנושא.
חברת Cross-Spectrum Labs היא חברה יחסית ותיקה ומוכרת בענף, מוכרת UMIK1/2 ו-EMM-6 מכויילים, אך גם מבצעת שירותי כיול לעוד מספר מיקרופוני מדידה מוכרים בעלי מנעד מחירים סביר למדי.
מה והאם יותר טוב זה תלוי למי ובאילו נסיבות. כל מקרה לגופו.
זה כן מאפשר לך לרכוש מיקרופון יותר מדויק (קיימת טענה מפי מספר מכיילים מוכרים שבתחום התדרים מתחת ל-50hz אאל״ט העסק הנ״ל פחות מדויק מאלטרנטיבות יותר מקצועיות) ושכל אחד יחליט אם שווה לו או לא שווה.
לך על זה.הפרוצדורה תהיה לדו ערוצי בילבד, אין לי שום ניסיון עם רב ערוצי.
תוכל לשלוח או תמונה מ 20-20K ?ראשית תודה רבה לאסי , מעדכן ושואל , רכשתי מיקרופון Umik1 חיברתי למחשב , (ממוקם ב 90 מעלות בנוקודת ההאזנה. את המחשב חיברתי בכבל USB ישירות למגבר. 1. שאלה די דבילית - האם הבדיקה מתבצעת עבור כל רמקול בנפרד? (זה מה שעשיתי ושני הצבעים מייצגים רמקול ימין ושמאל) . 2. מה ניתן להסיק כלקחים המרכזיים מהבדיקה שעשיתי ? (והאם נראה שהבדיקה בוצעה בצורה נכונה ? ).
צפה בקובץ המצורף 61251
כמו שציינתי, בחדר לא מטופל, ברוב המקרים, שני הרמקולים יגיבו אחרת לחלוטין אחד מהשני, בגלל מבנה החדר ובגלל החומרים/העצמים הנמצאים בסביבתם.בדקתי את הפאזה והיא מחוברת נכון , מצרף מדידיה נוספת של שני הרמקולים בנפרד ואחת ביחד (הכחול). לא מבין בזה בכלל אבל אולי השוני נובע מהעובדה שבצד אחד של החדר יש קיר עם דלת וחלון גדול ובצד שני פתוח לפינ אוכל (מצרף תמונות) ויש גם ספה שחוסמת (לא מצליח לעלות את קבצי המדידיה עצמם, איך אני מעלה את קבצי ה MDAT ?, הארכתי את זמן הבדיקה). המדידה התבצעה שהרמקולים מורחקים מהקיר יותר ממה שמופיע בתמונות. (תמונת מדידיה על כך הטווח אחת עם מגבלה עד 500)