לעתים יש לי הרגשה שבמקום ללכת קדימה הולכים אחורה וכדי לתקן צריך להשקיע לא מעט כספים ומשאבים אחרים כדי להגיע לאותה נקודה שהתחלנו ממנה או קצת יותר טוב. אלא מה, הדבר מתיש ולעתים פוגע/מעקר את הפשטות שמלכתחילה שאפתי וציפיתי לה.
ובמה הדברים אמורים?
ראשית ,יש להשקיע במחשב יעודי, קטן ממדים וצנוע מאד בביצועיו (כך שלא יתאים לשימוש אחר כלשהוא) עם מארז מיוחד, נטול מאוררים ועם מעבד חסכוני במיוחד. גם מבחינת הדיסק שניתן לחבר אליו יש הגבלה.
מכאן, יש להוסיף תמורת אלפי ש"ח נוספים ספק כח ליניארי כזה או אחר המבטיח "דרמה" ובנוסף מתאם שיושב ככרטיס בתוך המחשב כדוגמת ה- PICO.
בנוסף, יש להשקיע בכבל USB (עם הפרדה חשמלית או בלעדיו) בעוד כמה מאות זוזוים...
המהדרין, יצרפו מתאם מ-USB ל- SPIF או AEU תמורת עוד אלפיה ועוד סכום דומה או גבוהה מזה לספק כח.
ומשם עוד זוג אינטרקונקטים ל- DAC. (שכמובן דורש כבל חשמל טוב)
ועוד לא נגעתי בצורת ה- RIP ובבחירת תוכנת הנגן והתאמתו.
וואלה, מסובך, יקר ואני כלל לא בטוח שעדיף על CD טוב או פטיפון.
טוב, אז אשתף בנסיון האישי (בלבד) שלי.
קניתי ביחד טרנספורט של CEC (כ-10 אלפיות) + כבל (נגיד 1000) לחבר ל-DAC, ומחשב (2000 ש"ח כולל מערכת הפעלה) + כבל USB (ב-150 ש"ח), ממיר SPDIF (ב-2000 ש"ח) וכבל ממנו ל-DAC (נגיד 1000).
המחשב זול בכ-6000 ש"ח. אז נוסיף את שרת הקבצים שקניתי ב-4000 (שמשמש לא רק מחשב - גם סרטים, מסמכים, תמונות...).
עדיין המחשב זול ב-2000 ש"ח.
היתרון המרכזי של המחשב והסיבה לשימוש בו היה הנוחות. פי מליון יותר נוח לי אישית - הכל בהשג יד. כמובן זה סובייקטיבי.
אחרי מספיק ניסויים המחשב נשמע לאוזניי בדיוק כמו הטרנספורט.
המאמץ היה גדול (בעיקר הריפים, אבל לא רק) ,אבל ההנאה שהכל זמין שווה את זה.
בשלב מסוים ויתרתי על ממיר ה-SPDIF והסתפקתי בחיבור USB ל-DAC.
בשלב זה כבר שמעתי טוב יותר בצורה מובהקת (לאוזניי!) מאשר עם הטרנספורט.
הייתי צריך לשדרג את ה-DAC בכ-1000 ש"ח, אבל חסכתי בחישוב כולל 2000 ש"ח (ממיר SPDIF שלי + כבל עלו 3000). אז בזבזתי חלק מהם על כבל USB טוב יותר (ב-600 ש"ח יקר יותר מהמקורי), ששיפר עוד יותר את התוצאה, והשאר על ספק לינארי (עוד שיפור מובהק).
אז (אם לא טעיתי בחישובים) נשארתי עם מערכת שנשמעת לאוזניי טוב בהרבה, נוחה בהרבה עבורי, עם שרת שמשמש את כל הבית כ"דרך אגב", והכל במחיר של 2000 ש"ח פחות מהטרנספורט.
מתיש? כן.
שווה את המאמץ? בשבילי כן. גם בשביל כל בני המשפחה (חלקם עוד בגן ילדים) שבוחרים מוסיקה בקלות ונהנים הרבה יותר (מי מרשה לילד שלו להכניס דיסק לטרנספורט או לשים תקליט במערכת?).
האם מתאים לכל אחד? כנראה לא.
יותר טוב מתקליט? אין לי מושג, לא בדקתי.
ובסוף - יש מוסיקה. הרבה מוסיקה. הרבה יותר מוסיקה. המון מוסיקה. איזה כיף.