האם אתה כועס על העלות של אודיו היי-אנד?

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
כשאתה כותב "הגברה לא מתאימה לרמקול" אתה מתכוון שהמגברים חלשים מדי לרמקול או שהטונאליות שלהם "לא עושה טוב לרמקול" לטעמך ? או בכלל עניין אחר?
לא נכנסתי לפרטים ובדקתי מה הנתונים של ההגברה והמקור, הסאונד לא היה מאוזן, לא דינמי בכל תחום התדרים ולא מפורט (מדובר ברמקול לא נציל, לא אציין את שם הרמקולים או את המקום שבו שמעתי אותם). כנראה שההגברה הייתה חלשה מדי באופן כללי (נשמעה טוב עם רמקולים נצילים יותר). ששמעתי את אותם הרמקולים עם ציוד מתאים שקלתי ברצינות לקנות אותם ולבנות סביבם את הסט אפ.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
רמקולים מצויינים/משובחים/יוקרתיים/איכותיים פלוס/מהממים ושאר ירקות...

☆במידה ולא מתקיימת העמדה נכונה עבורם (ביחס למאזין וביחס לחלל סביבם ובינהם) + אלקטרוניקה נכונה לרמקול ולא פתרונות דרדלה.

במידה והנ"ל לא מתקיים כבסיס לתוצאה שעליה בונים את המערכת.

=

בזבוז מצער של משאבים וחוסר הבנה מוחלט.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ואם בדולר מיכאל ,אז יש מצב?
לא נראה לי.

יש ויש אני מניח.
רמקול יחיד ששמעתי שהוא קרוב לסכום היה Grand Utopia EM והוא אכן נשמע שונה משלי :)

ניר מאור

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
18
רמקולים, טובים ככל שיהיו, יהיו טובים בהתאם לציוד שמחובר אליהם. גם אני שמעתי רמקולים שעלו הרבה מאוד כסף עם הגברה לא מתאימה והם נשמעו אפילו פחות טוב מסט אפ שלם שעלה עשירית מהם, כמובן ששמעתי אותם בזמן ובמקום אחר עם הגברה ומקור טובים וההבדלים היו שמיים וארץ לטובת הרמקול היקר. לסיכום לא קונים (או מתייחסים ל...) רכיב אחד אם אין תקציב לרכיבים אחרים שיתאימו לו, בהיי אנד אין קיצורי דרך וקיצורי דרך בד"כ עולים ביוקר (שדרגת), אני כמעט תמיד יעדיף סט אפ מאוזן ברמת ביניים על פני סט אפ לא מאוזן ברמת היי אנד מבחינת העלות בלבד.

הדוגמא שנתתי לגבי רמקולים שהיו מחוברים להגברה באיכות גבוהה ולא נתנו תוצאות טובות,
אחת המקרים מלפני כמה שנים באחת התערוכות היו רמקולים יקרים מאוד שאיני זוכר את שמם ,
שהיו מחוברים למגברי מקינטוש עם כבילה ברמה גבוהה מאוד , ולא היה קשר בין מה שראיתי למה ששמעתי ,
רמת הצליל היה ברמה ממוצעת ומטה,
כדי לחדד את דבריי , השקעה במערכת איכותית היא דבר נכון ,ואני מדבר על הרמות הגבוהות ,
אבל יש קו שאם תחצה אותו לא תקבל יותר מידי ,ההבדל בין השקעה בהגברה טובה כבילה נגנים ורמקולים טובים במחיר של 300 אלף, לעומת השקעה במערכת שעולה 400 אלף או 500 ,ההבדלים הופכים כבר ליותר מינוריים והשאלה הנשאלת אם מצדיק

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
הדוגמא שנתתי לגבי רמקולים שהיו מחוברים להגברה באיכות גבוהה ולא נתנו תוצאות טובות,
אחת המקרים מלפני כמה שנים באחת התערוכות היו רמקולים יקרים מאוד שאיני זוכר את שמם ,
שהיו מחוברים למגברי מקינטוש עם כבילה ברמה גבוהה מאוד , ולא היה קשר בין מה שראיתי למה ששמעתי ,
כדי לחדד את דבריי , השקעה במערכת איכותית היא דבר נכון ,ואני מדבר על הרמות הגבוהות ,
אבל יש קו שאם תחצה אותו לא תקבל יותר מידי ,ההבדל בין השקעה בהגברה טובה כבילה נגנים ורמקולים טובים במחיר של 300 אלף, לעומת השקעה במערכת שעולה 400 אלף או 500 ,ההבדלים הופכים כבר ליותר מינוריים והשאלה הנשאלת אם מצדיק
1. הרבה פעמים מה שאתה שומע בתערוכות לא משקף את היכולות האמיתיות של הציוד מכל מיני סיבות. נדמה לי שראינו כמה דוגמאות לזה בתערוכת דיטאון האחרונה.
2. הכלל של תוספת שולית פוחתת, חל כמעט על כל מוצר צריכה שתבחר, זה לא רק ברמקולים, זה גם במכוניות וגם בשאר עולמות ההיי אנד, באשר הם.

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
1. הרבה פעמים מה שאתה שומע בתערוכות לא משקף את היכולות האמיתיות של הציוד מכל מיני סיבות. נדמה לי שראינו כמה דוגמאות לזה בתערוכת דיטאון האחרונה.
2. הכלל של תוספת שולית פוחתת, חל כמעט על כל מוצר צריכה שתבחר, זה לא רק ברמקולים, זה גם במכוניות וגם בשאר עולמות ההיי אנד, באשר הם.
במינכן בשנתיים האחרונות ששמעתי את הרמקולים של קודוס ,606,707,808 כמה שהיו טובים ,אצלי ה707 נשמע הרבה יותר מרשים בכול הפארמטים ולו היצרן היה מחבר כבל סטרימר של קורד סארום כמו שעשיתי לאחרונה ,פשוט מדהים. מתפלא שיצרן ברמתו לא יודע את זה.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83

יש הצדקה להגיע לרמות האלה כי זה כיף שיש לך מערכת שמביאה את הנגנים/זמרים אליך הביתה להופעה פרטית כל פעם שתחפוץ בכך, יש לזה כמובן מחיר אבל העלות נהפכת לשולית אם יש לבן האדם את הכסף והוא מוכן להשקיע כדי לעלות את רמת החיים שלו, בדיוק כמו שמישהו יקנה פרארי או פורשה בזמן שהוא יכול לנסוע על פיקנטו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

לא מסכים איתך.

אני יכול להעיד על עצמי שהמערכת שלי חוצה בקלות את ה-500,000. למשל הפער בין מערכת עם מגבר ב-50,000, קדמגבר באותו מחיר נניח, רמקולים ב-100,000 ומקור + כבלים בעוד 100,000 מסדר לנו 300,000. גם אם השילוב מעולה, בשילוב נכון בכפול כסף תגיע לתוצאה בסטנדרט אחר לחלוטין.

איך אני יודע?
היתה לי מערכת ב-100,000, 300,000, 500,000 ואת הנוכחית שמחירה הוא כזה שלא נעים להגיד. ההבדלים בין הנוכחית למה שהיה לי עד כה הם לא זניחים - הם דרמה.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
באחת התערוכות שארגן האתר בכפר המכביה היה ציוד יקר מאוד של מקינטוש שנשמע על הפנים. צריך להיזהר בהתרשמות מרמקולים כי הם משקפים את מה שלפניהם בשרשרת.

אריה

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
באחת התערוכות שארגן האתר בכפר המכביה היה ציוד יקר מאוד של מקינטוש שנשמע על הפנים. צריך להיזהר בהתרשמות מרמקולים כי הם משקפים את מה שלפניהם בשרשרת.

אריה
הרמקולים יכולים גם להפריע לציוד שאליו הם מחוברים ואני לא נכנס אפילו לנושא של האקוסטיקה שמשפיע בצורה דרמטית על הסאונד. בעולם היי אנד הכל חשוב, שום דבר לא עובד כמו שצריך אם בונים את המערכת לא נכון והרושם יכול להיות מוטעה לגבי איפה נמצאת הבעיה המרכזית בסט אפ.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

אריה

די עם הדוגמה הזאת של מקינטוש.

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
יש הצדקה להגיע לרמות האלה כי זה כיף שיש לך מערכת שמביאה את הנגנים/זמרים אליך הביתה להופעה פרטית כל פעם שתחפוץ בכך, .
לדעתי וניסיוני המועט אין חיה כזו גם לא במליון שקל השקעה .

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
לדעתי וניסיוני המועט אין חיה כזו גם לא במליון שקל השקעה .
GS1000E ,CHORD MOJO ומחשב נייד, זה כל מה שצריך ונשאר כסף לדירה. דוגמה נוספת תוכל למצוא בסט אפ של נמר, אני לא סגור על העלות הסופית של הסט אפ שלו אבל נראה לי שפחות מהסכום שרשמתה. דרך אגב, רוב חברי הפורום לא בדיוק סובלים שהם שומעים מוזיקה ככה שכנראה שזה יותר נגיש ממה שאתה חושב.

נערך לאחרונה ב:

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
זאב קיים הבדל תהומי בין להנות מהסט האיכותי שהרכבת לבין להקביל אותו לדבר האמיתי .
הרבה מים נשפחו בכל הפורומים השונים בהקשר של היחס בין הפרודוקציה (או רפרודוקציה ) של מערכת למול הדבר האמיתי .
את המשוכנעים אין מה לשכנע , ואת אלו שאינם משוכנעים גם אין טעם לנסות לשכנע הפוך.

ניר מאור

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
18
GS1000E ,CHORD MOJO ומחשב נייד, זה כל מה שצריך ונשאר כסף לדירה. דוגמה נוספת תוכל למצוא בסט אפ של נמר, אני לא סגור על העלות הסופית של הסט אפ שלו אבל נראה לי שפחות מהסכום שרשמתה. דרך אגב, רוב חברי הפורום לא בדיוק סובלים שהם שומעים מוזיקה ככה שכנראה שזה יותר נגיש ממה שאתה חושב.

עד שלא תנהג ברכב למבורגיני לא תדע מה זה

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
עד שלא תנהג ברכב למבורגיני לא תדע מה זה

נסעתי על אבארט לוסו, רחוק מלהיות למבורגיני ומי שרואה את הרכב הזה ולא מכיר אותו מרים גבה על המחיר שלו אבל איך כתבתה, מי שלא נהג לא ידע מה זה (רכב בגודל של קרטיניג עם 4 אגוזוזים ומנוע על סטרואידים, תענוג).

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אני מבין כעס על מחיר מזון,דיור,תרופות חלילה.
לכעוס על עלות מוצר אשר משמש להנאה בעייני זה הזויי.
זה כמו לכעוס על עלות רכב יוקרה.
יש לך תרכוש אין לך אינך חייב.
(וכן היה לי נסיון בנסיעה על רכב חלומי)
1440448030327.jpg

(ועדיין אני נוהג על רכב צנוע למדי)

תמונות מצורפות

• 1440448030327.jpg
    1440448030327.jpg
    KB 11.3 · צפיות: 226
נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אני מבין כעס על מחיר מזון,דיור,תרופות חלילה.
לכעוס על עלות מוצר אשר משמש להנאה בעייני זה הזויי.
זה כמו לכעוס על עלות רכב יוקרה.
יש לך תרכוש אין לך אינך חייב.

אמת:בעד:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור