10 שנים אחרי אם אין לך איזה דה ווינצי , או איזה אייר פורס , או איזופון ב 200 אלף שקל אפילו לא יגידו לך מזל טוב .
לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל עובדתית אתה פשוט טועה.
אני זוכר כמה דיונים היו לנו בנושא .. כמה מריבות .. אני כמובן דגלתי בהפרדה (או חלוקה ) רק שאם אני זוכר נכון המדד היה ציוד שעלה 20 אלף היה נחשב ל"יוקרתי" .
מזה ״יוקרתי״? רמקול העשוי זהב הוא יוקרתי - אבל הוא עלול להשמע נורא ואיום. האם הוא שווה התייחסות מחובבי הסאונד? לדעתי לא.
ועכשיו בוא אסביר לך משהו על מנת שתבין מה קרה לשוק.
בשנת 2005 נחשפנו כולנו לסרט על האודיופילים היוונים. הציוד שם היה נראה משהו שכאן הוא אפילו לא בדמיון. אני זוכר בהחלט ששוחחנו על זה אני ואתה בטלפון. אמרת ״איפה אנחנו ואיפה הם. פה מתלהבים ממגבר משולב של ארקם עם רמקולים אמצע של פוקאל״
אז הנה, המצב השתנה ואנשים התקדמו. מפוקל בסיסי לאיזופון, מרטן, טידל וויויד. מפטיפון פרוג׳קט לברינקמן, tw, דה וינצ׳י וטאקדס (איירפורס זה המודל). ואיך זה קרה? השנים, ההתקדמות. אנשים חסכו, ציוד יקר ואיכותי יותר הגיע לארץ, תערוכות נעשו מנהג קבוע והשוק התחזק והתרומם לרמה כזו, שבארץ ישראל, בין אם אתה אוהב את זה או לא, יש ציוד ומערכות בקנה מידה שתמצא בכל מדינה מערבית שאנחנו נוהגים להביט בקטלוגים שלה.
אז כן. כמו במכוניות. הפורומים השונים של חובבי מכוניות הספורט התחילו את הקריירה שלהם בפיג׳ו 205GTI, סיטרואן וולקן ו-306 עם מנוע mi16. היום יש שם bmw m3, מרצדס amg, מזארטי, פורשה וגם 205 וגולף r. אתה יודע, אנשים מתקדמים ומשום מה במקום להתפאר בזה שהשוק הזה בישראל הפך להיות מקום בו בבתים יש מערכות ברמת תערוכה, אתה מתבאס מהמצב?
אנחנו בהחלט מקבלים פה לא מעט דם חדש, אנשים מתחדשים גם בציוד ברמת ביניים גם אמצע וגם מה לעשות, למורת רוחך (כך זה נראה) גם רכיבים שאתה לא רואה את עצמך ממש מצליח לרכוש (פסיכולוגי או כלכלי - לא משנה).
ומכאן בחרת בשתי מילים שגורם לי לתהות מה עשית בשוק הזה עד עכשיו - ״תחביב פח״. (בכלל, השימוש במילה ״פח״ מתאימה יותר לילדים מתבגרים).
התחביב הזה מדהים, מהמם ממלא את הלב. ישנם מעט מאוד תחביבים שמצליחים להביא אדם לנרוונה מהסוג הזה אם בכלל.