האם אתה כועס על העלות של אודיו היי-אנד?

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
להזכירך, אייל, 10 שנים אחורה בקושי היו אייפונים, MP3 היה נחלת הנוסעים בתחבורה ציבורית / ג'וגרים בלבד ואודיו מבוסס מחשב היה בגדר קוריוז. רמקולים BLUETOOTH? בקושי היו בנמצא.

מי צריך רמקולים גדולים היום, והרבה קופסאות? מחברים רמקול ב- BT למחשב ומשמיעים מוסיקה בסבבה.

לא ממש קשור .. גם אז מי שרצה לשמוע מוסיקה היו לו אלטרנטיבות זולות כגון רסברים ב 5 שקלים , ומערכות all in one .
הנוער הצעיר היום שממצא את הטכנולוגיה מעיד על כך שאפשר אחרת ואפשר להנות ממוסיקה דרך הטלפון עם אוזניות טובות .
הם ממילא לא השוק הפעיל , מה שבטוח שהם לא יהיו השוק הפוטנציאלי .

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
כשניהלתי את הפרום הכוחל היינו בדילמה ... ההיי אנד של אז התחיל להתערבב עם מה שקראנו לו MID LEVEL .
חשבנו כיצד נוכל להבדיל בין הפורומים השונים והחלטנו לפתוח ערוץ נוסף שקראנו לו "אודיו יוקרתי" .
אני זוכר כמה דיונים היו לנו בנושא .. כמה מריבות .. אני כמובן דגלתי בהפרדה (או חלוקה ) רק שאם אני זוכר נכון המדד היה ציוד שעלה 20 אלף היה נחשב ל"יוקרתי" .
10 שנים אחרי אם אין לך איזה דה ווינצי , או איזה אייר פורס , או איזופון ב 200 אלף שקל אפילו לא יגידו לך מזל טוב .

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
10 שנים אחרי אם אין לך איזה דה ווינצי , או איזה אייר פורס , או איזופון ב 200 אלף שקל אפילו לא יגידו לך מזל טוב .

לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל עובדתית אתה פשוט טועה.

אני זוכר כמה דיונים היו לנו בנושא .. כמה מריבות .. אני כמובן דגלתי בהפרדה (או חלוקה ) רק שאם אני זוכר נכון המדד היה ציוד שעלה 20 אלף היה נחשב ל"יוקרתי" .

מזה ״יוקרתי״? רמקול העשוי זהב הוא יוקרתי - אבל הוא עלול להשמע נורא ואיום. האם הוא שווה התייחסות מחובבי הסאונד? לדעתי לא.

ועכשיו בוא אסביר לך משהו על מנת שתבין מה קרה לשוק.

בשנת 2005 נחשפנו כולנו לסרט על האודיופילים היוונים. הציוד שם היה נראה משהו שכאן הוא אפילו לא בדמיון. אני זוכר בהחלט ששוחחנו על זה אני ואתה בטלפון. אמרת ״איפה אנחנו ואיפה הם. פה מתלהבים ממגבר משולב של ארקם עם רמקולים אמצע של פוקאל״

אז הנה, המצב השתנה ואנשים התקדמו. מפוקל בסיסי לאיזופון, מרטן, טידל וויויד. מפטיפון פרוג׳קט לברינקמן, tw, דה וינצ׳י וטאקדס (איירפורס זה המודל). ואיך זה קרה? השנים, ההתקדמות. אנשים חסכו, ציוד יקר ואיכותי יותר הגיע לארץ, תערוכות נעשו מנהג קבוע והשוק התחזק והתרומם לרמה כזו, שבארץ ישראל, בין אם אתה אוהב את זה או לא, יש ציוד ומערכות בקנה מידה שתמצא בכל מדינה מערבית שאנחנו נוהגים להביט בקטלוגים שלה.

אז כן. כמו במכוניות. הפורומים השונים של חובבי מכוניות הספורט התחילו את הקריירה שלהם בפיג׳ו 205GTI, סיטרואן וולקן ו-306 עם מנוע mi16. היום יש שם bmw m3, מרצדס amg, מזארטי, פורשה וגם 205 וגולף r. אתה יודע, אנשים מתקדמים ומשום מה במקום להתפאר בזה שהשוק הזה בישראל הפך להיות מקום בו בבתים יש מערכות ברמת תערוכה, אתה מתבאס מהמצב?

אנחנו בהחלט מקבלים פה לא מעט דם חדש, אנשים מתחדשים גם בציוד ברמת ביניים גם אמצע וגם מה לעשות, למורת רוחך (כך זה נראה) גם רכיבים שאתה לא רואה את עצמך ממש מצליח לרכוש (פסיכולוגי או כלכלי - לא משנה).

ומכאן בחרת בשתי מילים שגורם לי לתהות מה עשית בשוק הזה עד עכשיו - ״תחביב פח״. (בכלל, השימוש במילה ״פח״ מתאימה יותר לילדים מתבגרים).

התחביב הזה מדהים, מהמם ממלא את הלב. ישנם מעט מאוד תחביבים שמצליחים להביא אדם לנרוונה מהסוג הזה אם בכלל.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
כשהוצאתי רשיון בשנות ה90' אם היתה לך איזה פיאסטה מקרטעת או חיפושית היית מלך השכונה
היום לכל ילד יש יונדאי קטנטנה וחדישה... מה רע בזה שהתקדמנו?

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל עובדתית אתה פשוט טועה.

מזה ״יוקרתי״? רמקול העשוי זהב הוא יוקרתי - אבל הוא עלול להשמע נורא ואיום. האם הוא שווה התייחסות מחובבי הסאונד? לדעתי לא.

ועכשיו בוא אסביר לך משהו על מנת שתבין מה קרה לשוק.

בשנת 2005 נחשפנו כולנו לסרט על האודיופילים היוונים. הציוד שם היה נראה משהו שכאן הוא אפילו לא בדמיון. אני זוכר בהחלט ששוחחנו על זה אני ואתה בטלפון. אמרת ״איפה אנחנו ואיפה הם. פה מתלהבים ממגבר משולב של ארקם עם רמקולים אמצע של פוקאל״

אז הנה, המצב השתנה ואנשים התקדמו. מפוקל בסיסי לאיזופון, מרטן, טידל וויויד. מפטיפון פרוג׳קט לברינקמן, tw, דה וינצ׳י וטאקדס (איירפורס זה המודל). ואיך זה קרה? השנים, ההתקדמות. אנשים חסכו, ציוד יקר ואיכותי יותר הגיע לארץ, תערוכות נעשו מנהג קבוע והשוק התחזק והתרומם לרמה כזו, שבארץ ישראל, בין אם אתה אוהב את זה או לא, יש ציוד ומערכות בקנה מידה שתמצא בכל מדינה מערבית שאנחנו נוהגים להביט בקטלוגים שלה.

אז כן. כמו במכוניות. הפורומים השונים של חובבי מכוניות הספורט התחילו את הקריירה שלהם בפיג׳ו 205GTI, סיטרואן וולקן ו-306 עם מנוע mi16. היום יש שם bmw m3, מרצדס amg, מזארטי, פורשה וגם 205 וגולף r. אתה יודע, אנשים מתקדמים ומשום מה במקום להתפאר בזה שהשוק הזה בישראל הפך להיות מקום בו בבתים יש מערכות ברמת תערוכה, אתה מתבאס מהמצב?

אנחנו בהחלט מקבלים פה לא מעט דם חדש, אנשים מתחדשים גם בציוד ברמת ביניים גם אמצע וגם מה לעשות, למורת רוחך (כך זה נראה) גם רכיבים שאתה לא רואה את עצמך ממש מצליח לרכוש (פסיכולוגי או כלכלי - לא משנה).

ומכאן בחרת בשתי מילים שגורם לי לתהות מה עשית בשוק הזה עד עכשיו - ״תחביב פח״. (בכלל, השימוש במילה ״פח״ מתאימה יותר לילדים מתבגרים).

התחביב הזה מדהים, מהמם ממלא את הלב. ישנם מעט מאוד תחביבים שמצליחים להביא אדם לנרוונה מהסוג הזה אם בכלל.

לפחות נסכים שלא מסכימים .
לגבי תחביב "פח" .. זו באמת דעתי לאור השינויים שציינתי .
ואולי אני בכלל ילד מתבגר (אז תודה ):) .

וברצינות
אני לא ממש מבין על איזה דם חדש אתה מדבר ... בכל תערוכה אותם הפרצופים הישנים עוד מהכתום הצורם .
אפילו מתעיינים חדשים שראיתי ושמעתי בתערוכה האחרונה גם בארצנו וגם ב 2016 במינכן התנהלו בצורה הבאה:
יושבים מאזנים , מקשקשים קצת על מראה הנוצץ של ציוד , אפילו שואלים כמה עולה .
לאחר שהם מקבלים את התשובה מהנציג הפרצופים נחמצים ,וברור לחלוטין ששם ניגמר הדיון .

אולי באמת היבואנים היקרים בארץ יספרו לנו כמה דם חדש אודיפילי נכנס ... לא פרוייקטים , לא מלייאנים שרוצים להשוויץ .
באמת מעניין .

נערך לאחרונה ב:

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
כשהוצאתי רשיון בשנות ה90' אם היתה לך איזה פיאסטה מקרטעת או חיפושית היית מלך השכונה
היום לכל ילד יש יונדאי קטנטנה וחדישה... מה רע בזה שהתקדמנו?
אין בעיה עם קידמה .. יש בעיה כאשר יש חוסר פרופורציה .
פעם היית קונה בית קרקע עם אדמה בהוד השרון ורמת השרון בפחות ממליון .... היום אותו הבית יעלה 10 מליון .
אז יש בעיה עם קידמה? יש בעיה עם המתעשרים החדשים? ברור שלא .
יש בעיה של פרופורציות .
ראה מה קורה בטבע .. איך חברה מבצעת רכישה של חברה אחרת ב 37 מילארד כשההכנסות של החברה הנירכשת פחות מ 100 מליון .
זה ניקרא חוסר פרופורציות .
חוסר פרופורציות זה עלו ייצור ופיתוח של רמקול שלא עולים על 20 אלף דולר והרמקול הנמכר מוצע ב 150 אלף דולר .
זה חוסר פרופורציות .

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אתה לוקח דוגמאות קיצון למוצרים שמייצרים עבור שוק חדש של מליונרים שנוצר במזרח הרחוק-
(שהוא בעצמו תוצאה של הוזלת המחייה בעולם המערבי עקב היצור בסין )
שוק המיינסטרים נשאר שפוי והיום יותר קל לקנות מערכת טובה מאשר בשנות ה90 למשל...ניקח דוגמא חברות ברטיות שאני מכיר מקרוב... רמקולים של LV עולים היום בשקלים 15-20% מעל מחירם לפני 15 שנה שהבאתי אותם ארצה, כנ"ל פטיפונים של מישל ואני בטוח שעוד הרבה ציוד בריטי .
ציוד יפני ב20 שנה האחרונות לא התייקר ביותר מ20% כנ"ל. רמת החיים והשכר עלו הרבה מעל ב15 שנה.
העובדה שחברות מחליטות להוציא רמקולים בסכומים לא שפויים ומצד שני ממשיכים למכור מיינסטרים במחירים סבירים , לא מרתיחה, להפך... אם חלק מהטכנולוגיה והנסיון מהיקרים זולגים לזולים - אתה עוד יכול להרוויח מכך.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
Audiofreak,

שאלה שמעניינת אותי ואם אתה מכיר גם את מגמת השוק באופן כללי, האם אתה מוכר ציוד HI-END לצעירים מתחת לגיל 30? לא אחד פה אחד שם, האם צעירים מגלים עניין בציוד?

הרושם שלי שלא. הם משתמשים בסטרימרים כמקור והמקסימום שהם מוכנים להשקיע בו זה אוזניות.

אריה

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
Audiofreak,

שאלה שמעניינת אותי ואם אתה מכיר גם את מגמת השוק באופן כללי, האם אתה מוכר ציוד HI-END לצעירים מתחת לגיל 30? לא אחד פה אחד שם, האם צעירים מגלים עניין בציוד?

הרושם שלי שלא. הם משתמשים בסטרימרים כמקור והמקסימום שהם מוכנים להשקיע בו זה אוזניות.

אריה

לא, אבל הציוד אצלי מתחיל גבוה יחסית ואין לי את החשיפה שיש לחנויות בת״א רבתי, שם סביר להניח כן יש תנועה של צעירים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ובוא לא נשכח את העובדה ה... טרויאלית שלצעירים יש - בדר"כ - פחות כסף.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
צעירים אף פעם לא קנו היי אנד, מהטעם הפשוט שיש להם פחות משאבים.

אני לא רוצה לקחת דוגמאות קיצוניות - (פטיפון דה וינצ'י זו דוגמא קיצונית לטופ שבטופ) ,
אז בואו ניקח היי אנד במיטבו, אבל לא ברמת קיצון, מחירי ישראל:
רמקולים - סביב 150 -200 אלף ש"ח.
הגברה - 80-130 אלף ש"ח.
מקור אנאלוגי (כולל הכל) - 50 - 100 אלף ש"ח.
מקור/ות דיגיטליים: 15-40 אלף ש"ח.
כבלים: 20-40 אלף ש"ח.
טוויקים, מעמד, משככים וכד: 20-40 אלף ש"ח.
ועוד לא נגענו במדיה, בטח לא תקליטים......

כלומר, אם אנחנו לא משתגעים ומפוצצים בטופ של ההיצע העולמי, אלא הולכים על ציוד שבאמת ניתן להגדיר אותו כהיי אנד, אנחנו צריכים להפרד מ 350- 500 אלף ש"ח.
נכון, אפשר בפחות - אפשר אפילו בהרבה פחות. ב 50 - 60 אלף ש"ח אפשר להעמיד מערכת מינימלית וחביבה מאוד, שבסלון לא גדול תישמע נפלא - חלק יד שנייה וחלק חדש מהניילונים. עדיין, 1) עבור מרבית האוכלוסיה גם הסכום הזה נחשב לשערורייתי עבור מערכת אודיו, 2) מי שנמצא כבר אחרי השלב הזה בהתפתחות האודיופילית שלו, ומדבר על "היי -אנד באמת" מבין שהמשחק נמצא בסביבה של הרבה מאות אלפי שקלים.
זה תחביב מאוד יקר חברים. בטח שביחס למה שקוראים "השכר הממוצע במשק" .

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לי הייתה מערכת כבר כשהייתי בן 16 וכנל כל החברים שלי אז. לא היי אנד, אבל מערכת.

כל אחד מהילדים שלי יכול היה לרכוש מערכת כזו אבל כולם שומעים מוסיקה דרך הנייד או דרך המחשב.

לא נראה לי שהם יקנו מערכת בשלב אחר בחייהם. הבן הבכור שלי הייטקיסט בן 36, לו זה היה מעניין אותו, היה קונה מערכת, הוא בטח יכול להרשות לעצמו.

אני לא יודע אם אנחנו לא בסוף עידן המערכות...

אריה

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
התחביב מתחיל בתור תחביב והופך מהר מאוד למחלה

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
בכללי תלוי באיכות של המוצר, אם משלמים על האיכות יותר מאשר השם אז מגיע ליצרן להרוויח את האחוזים שלו היות ועל היצור והפיתוח גבוהים בהתאם, בכל הקשור לכבילה אין ספק שמדובר בתחום שנויי במחלוקת ועם כל האהבה שלי לתחום אני לא רואה את עצמי מוציא עשרות אלפי שקלים על כבלי נחושת, כסף, זהב או כל מתכת על אחרת מארץ עוץ ושיהיה ברור, השקעתי הרבה כסף על כבלים ככה שאני מודע להבדלים (והם משמעותיים שמשלימים איתם את החסר, לא שבונים סביבם את המערכת).

ניר מאור

אוהב את התחום
מעורבות
6
נקודות
18
אני בתחום הרבה שנים ,ובכל זאת חושב ,שכשמראים לך רמקולים העולים 200 אלף אתה אומר לעצמך וואו ,
לאחר מכן משמיעים לך אותם ואז אתה נהנה מאוד מהצליל ואפילו חושב שהוא איכותי ,ובהרבה מקרים שמעתה את אותו צליל ברמקול שעולה 20 אלף

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני בתחום הרבה שנים ,ובכל זאת חושב ,שכשמראים לך רמקולים העולים 200 אלף אתה אומר לעצמך וואו ,
לאחר מכן משמיעים לך אותם ואז אתה נהנה מאוד מהצליל ואפילו חושב שהוא איכותי ,ובהרבה מקרים שמעתה את אותו צליל ברמקול שעולה 20 אלף

200 אלף שקל או דולר?
אם שקלים, אז אין מצב.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לפי הלוגיקה הזו הצליל ששמענו מה 20 אלף שמענו מרמקול שעולה 2 אלפים....ולאחר יומיים בעצם שמענו אותו מרמקול שעולה 200שח...
מה אני מפספס?
ברוך הבא.. (ורד)

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
200 אלף שקל או דולר?
אם שקלים, אז אין מצב.
ואם בדולר מיכאל ,אז יש מצב?
לא נראה לי.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83

רמקולים, טובים ככל שיהיו, יהיו טובים בהתאם לציוד שמחובר אליהם. גם אני שמעתי רמקולים שעלו הרבה מאוד כסף עם הגברה לא מתאימה והם נשמעו אפילו פחות טוב מסט אפ שלם שעלה עשירית מהם, כמובן ששמעתי אותם בזמן ובמקום אחר עם הגברה ומקור טובים וההבדלים היו שמיים וארץ לטובת הרמקול היקר. לסיכום לא קונים (או מתייחסים ל...) רכיב אחד אם אין תקציב לרכיבים אחרים שיתאימו לו, בהיי אנד אין קיצורי דרך וקיצורי דרך בד"כ עולים ביוקר (שדרגת), אני כמעט תמיד יעדיף סט אפ מאוזן ברמת ביניים על פני סט אפ לא מאוזן ברמת היי אנד מבחינת העלות בלבד.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כשאתה כותב "הגברה לא מתאימה לרמקול" אתה מתכוון שהמגברים חלשים מדי לרמקול או שהטונאליות שלהם "לא עושה טוב לרמקול" לטעמך ? או בכלל עניין אחר?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור