האם ארץ המוצא משפיעה על החלטת הקניה ברכישת רכיב אודיו יוקרתי.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
יובל הטענה שאתה מחזיק בה מאוד מסוכנת. באשר לי אני משוכנע שיסודה בטעות אבל אני לא אנסה לשכנע אותך בטיעונים המוכיחים אחרת כי אין הוכחות מובהקות לכאן ולכאן ודווקא מכיוון שאין הוכחות חותכות בעניין טוב וראוי לדבוק בעמדה ההומנית והשיוויונית ולו רק מפני שההיסטוריה כבר הראתה לנו לאן העמדה המבדלת מובילה. במילים אחרות, גם אם הטענה שאתה מחזיק בה נכונה - ואני מאמין בכל ליבי שהיא לא ואף שגויה מן היסוד- עדיף וראוי לראות בה כעמדה שגויה, מעוותת ולא ראויה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני חושב שקריאה של הספר הראשון של נח הררי גם יכולה לתרום רבות להבנה של ההבדלים בין אוכלוסיות שונות.
כל ניסיון שלנו לשים בקופסה את הצליל של מוצרי אודיו ממדינה מסויימת, מעיד אך ורק על מגבלות המח האנושי והצורך האובססיבי בהגדרות וקופסאות.
נו, ונגיד יש הבדלים סטטיסטיים שניתן למדוד בין תוצאות של מוצרי אודיו ממדינות שונות (סוניות, טכנולוגיות וכו'). מה זה משנה לפלוני אלמוני בבואו לבחון מוצר ספציפי? ואם זה לא משנה, אז למה אנחנו מדברים על זה?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אוי ואבוי.. וכל זה מעוגן בגנטיקה אתה אומר?
מציע לך לקרוא במהירות האפשרית את "רובים חיידקים ופלדה" של ג'ראד דיימונד. אולי יעשה קצת סדר בעניין

הנטייה והאהבה שלך למוזיקה ועיסוק באודיו,באה כנראה ממיטען גנטי.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
כמובן שנטייה וההנאה/עיסוק במוזיקה נובעת ממטען גנטי אבל זהו מטען גנטי אנושי המשותף לכל בני האדם. אני רק הגבתי לטענה - המסוכנת לדעתי ולדעת רבים - שישנו הבדל מהותי ו/או איכותי בין קבוצות אנושיות באשר הם.

בכל נוגע לאודיו אני מצוי במחנה שלא מעדיף שום ארץ מוצא והיה ונתקלתי במכשיר שנשמע מדהים לאוזני ונמצא כאמין (הגם שזול במיתוגו) לא תהיה לי שום רתיעה לרוכשו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ביפן למשל הבתים קטנים. זו
שישנו הבדל מהותי ו/או איכותי בין קבוצות אנושיות באשר הם.

לא קשור לדיון אבל בוודאי שיש הבדל. זו לא השערה אגב, זו עובדה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
היפנים בעצם אנשים קטנים.;)

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
אני משוכנע שעבורך התיאוריה הזו עשתה סדר בדברים.. אך זו תיאוריה, האמנם מנומקת היטב, אך עדיין מדובר בטיעון כמו כל שאר הטיעונים.
ואכן זה קל יותר לעיכול, וגם לא גורם לקונפליקטים מיידיים בין הגזעים...

אכן כך..
שמח שאתה מצטרף, העובדה שישנם עוד אנשים שגזענות עבורם היא סוג של אמת עובדתית, הגיונית, רע מכל לגיטימית, אינה פחות ממצמררת.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
שמח שאתה מצטרף, העובדה שישנם עוד אנשים שגזענות עבורם היא סוג של אמת עובדתית, הגיונית, רע מכל לגיטימית, אינה פחות ממצמררת.

זה נשמע כאילו הנחמדות עבורך היא מקצוע, והחיים הם TEXT BOOK ,מאד קונפרמיסטי מצידך...
מכיר את הסוג שלך.
אני מוכן להתערב שלא היית מעז להתחבר לזוגיות עם אשה שחורה, או עם פלסטינית..;)
זה קל מאד עבורך לקרא לדברים "גזענות" בשעה שהגזעים קיימים, ההבדלים החזותיים תרבותיים וההתנהגותיים קיימים ואת זה כל אחד רואה ויודע.
זו מריחת טיח על אוזני ועיני הציבור, והתיפיפות ליברלית צבועה.:)

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
הבדלים חזותיים אינם העניין, העניין הוא נסיון נואל לתלות הבדלי תכונות ויכולות ב״גזע״. תורה ישנה מאוד הגזענות, מצער שהיא עדיין קיימת, אבל זו עובדה. האמירות על ״מכיר את הסוג שלך״ וכיו״ב, אינן ראויות לתגובה. עד כאן מבחינתי.

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
מאחורי שתי וילונות מכונית אחת גרמנית אחת סינית עליך לבחור מבלי שתוכל לראות אותן במה תיבחר?
גם סיני יבחר בגרמנית!

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
הבדלים חזותיים אינם העניין, עד כאן מבחינתי.

דוגמא אחרונה: "גברים מעדיפים בלונדיניות" נשמע לך מוכר??
אז בלי צביעות בבקשה.
קבלתי את העד-כאן שלך....

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מאחורי שתי וילונות מכונית אחת גרמנית אחת סינית עליך לבחור מבלי שתוכל לראות אותן במה תיבחר?
גם סיני יבחר בגרמנית!

סינים והודים כבר כמה שנים טובות בעלים וגם מייצרים מותגים מאוד יוקרתיים.
אתה לא מעודכן.

יגואר, לנדרובר..

בכלל די לקשקש.

ללא סינים לא תהיה פה תחבורה ציבורית מודרנית. גם ניסיון, גם מכונות.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
דוגמא אחרונה: "גברים מעדיפים בלונדיניות" נשמע לך מוכר??
אז בלי צביעות בבקשה.
קבלתי את העד-כאן שלך....

גבר שעירים מעדיפים שחורדיניות

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
יוסקה, תרשה לי לתקן אותך. שום דבר לא מבדיל בין הגזעים.
הסברה שמשהו מבדיל בין הגזעים, מקורה בתיאוריות שרווחו בתחילת המאה הקודמת והביאו לתוצאות נוראיות למין האנושי.
לאחר אין סוף דיונים בנושא, פירסמה ב1996 האגודה האמריקאית לאנתרופולוגיה, שהיא הגוף המוסמך לעניין גילוי דעת שאומר (בקצרה) שגזעים טהורים, במובן של אוכלוסיות הומוגניות מבחינה גנטית, אינם קיימים במין האנושי בימינו וגם אין הוכחה כי הם התקיימו אי פעם בעבר, וזה היה סוף פסוק מבחינה מדעית לתיאוריות שעושות הבחנה בין המינים על בסיס גזעי.
ראה גילוי הדעת המלא:
http://www.physanth.org/association/position-statements/biological-aspects-of-race/

ברור לכל שגם בני אותו גזע יכולים להיות שונים עד מאוד מבחינה התרבות והמסורת שלהם, והגזע היהודי הוא הדוגמא המובהקת לכך.

בכל זאת במחשבה שנייה,
זה לא שאין גזעים ולא שאין הבדל
בניהם,לשחורים השגים בספורט
התהליך האירובי ואנארובי אצלם שונה
ומאפשר השגים גבוהים יותר,
אתה הכנסת את הגזענות שאין
לה קשר לגזעים,
גזענות היא דעה קדומה,ושלילת זכויות
עד כדי רצח עמים.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
בכל זאת במחשבה שנייה,
זה לא שאין גזעים ולא שאין הבדל
בניהם,לשחורים השגים בספורט
התהליך האירובי ואנארובי אצלם שונה
ומאפשר השגים גבוהים יותר,
אתה הכנסת את הגזענות שאין
לה קשר לגזעים,
גזענות היא דעה קדומה,ושלילת זכויות
עד כדי רצח עמים.
אתה שוב טועה ומייחס לי אמירות שווא. אני לא הזכרתי במילה אחת או אפילו ברמז את המילה ״גזענות״׳.
יתכן ואתה מתכוון לחבר פורום אחר.
מבחינתי הדיון הזה מיצה את עצמו מזמן, כך שלא אגרר לויכוח, אבל היה חשוב לי לתקן ההטעיה בדבריך.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
גם סיני יבחר בגרמנית!

תן להם קצת זמן, השוק המקומי שלהם גדול, פחות תובעני מבחינת דרישות ומספק אותם ככה שהם רק "משחקים" עם השוק העולמי ואף לועגים לו לדעתי (היה פרסום על חיקויים אחד לאחד של כל מיני רכבים שגרמו לסקנדל לא קטן). ברגע שהם ירצו לעמוד בתקנים הארופאיים ויחליטו לשבור את השוק הם יעשו את זה. שוב פעם הכל שאלה של רצון, בדיוק כמו סוני ושאר הפירמות ה"יפניות" הגדולות בתחום האודיו, הכסף משחק תפקיד, לא הדת, לא המין ולא הגזע. מה שבטוח הוא שלא סוג הקרקע ומיקומה על כדור הארץ ישפיעו על התוצר הסופי.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
אתה שוב טועה ומייחס לי אמירות שווא. אני לא הזכרתי במילה אחת או אפילו ברמז את המילה ״גזענות״׳.
מבחינתי הדיון הזה מיצה את עצמו מזמן, כך שלא אגרר לויכוח, אבל היה חשוב לי לתקן ההטעיה בדבריך.

נעשה ניסוי לתינוק בן חודשיים
הניחו גרבר וצעצוע ובמרחק מסוים
שני צעצועים, לאן הוא הביט לדעתך...
הוא הביט והתעניין לעבר המוכר לו על גרבר,ובזה אסיים את נושא
ואתה תחשוב על האקסיומה הזו,
אין צורך להגיב.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
לפעמים, ועד כמה שהדבר מוזר, מי שהולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז הוא אכן ברווז, גם אם לא קוראים לו בשם. פוסט 188 הולך ומגעגע יופי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רועי.
קודם כל יש הבדל בין גזעים שונים. גם בכלבים, גם בבהמות וגם, מה לעשות, בין בני אדם.
השוני בין גזעים הוא צבע העור, תרבות, ואיזור מחיה גיאוגרפי. אם לא היה הבדל/שוני בין גזעים, המילה ״גזענות״ לא היתה קיימת. הבעיה היא לא במילה עצמה אגב, הבעיה היא שהיא נשלפת לעיתים קרובות מידי וזה על מנת להראות שהטוען לגזענות הוא אינו גזען. בשורה התחתונה, ברוב המקרים (אולי לא במקרה הספציפי הזה) הטוען לגזענות הוא הגזען.

לשאר הגולשים
לא יודע איך הגעתם לגזעים וענפים אך יש לי משהו חשוב לספר לכם. כולנו גזענים! ומי שלא כזה יש לו בעיה קשה עם קבלת המציאות כפי שהיא או שהוא שא תמים חסר תקנה. תמיד יש גם את האופציה שהוא משקר.

ועכשיו אחרי שסידרנו את העניין הזה, אפשר לחזור לאודיו.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
עד כאן מבחינתי.
פוסט 188 הולך ומגעגע יופי.

זו זכותי הלגיטימית להחזיק בדעה שיש הבדלים וישנם... ללא איומים והפחדות בסכנות שונות, והדבקת כינויים וסטיגמות, שזה בעיקר מה שצבועים שכמותך יודעים לעשות.

ובנוסף לכל השאר, גם המילה שלך היא לא מילה...:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור